Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
  • Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως
  • Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;
  • Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν
  • Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;
  • ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Μια απόφαση με ξεχωριστή φιλοσοφία…
Αθλητισμός

Μια απόφαση με ξεχωριστή φιλοσοφία…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2012, 00:00

Εκτός από τη διοικητική αβεβαιότητα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι πράσινοι οπαδοί έχουν να «διαχειριστούν» και το θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λεωφόρου. Την Πέμπτη 26/4, στη συνεδρίαση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, αποφασίστηκε να υπάρξει θετική γνωμοδότηση του Οργανισμού, προκειμένου να εκπονηθεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος στο οποίο θα προβλέπεται η άμεση κατεδάφιση της Λεωφόρου. Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρών και εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και της κατασκευαστικής εταιρίας του Μπάμπη Βωβού, οι οποίοι συμφώνησαν με τη συγκεκριμένη πρόταση, αφού αν υιοθετηθεί και από την κυβέρνηση ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, ανεξάρτητα από την ανέγερση ή όχι του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός καλεί στα όπλα τους οπαδούς της ομάδας και στέλνει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα, ότι όποιος προσπαθήσει να παίξει με το γήπεδο της Λεωφόρου και να βλάψει τα συμφέροντα του συλλόγου θα έχει τεράστιο κόστος.

Από την αρχή της «σύλληψης» της ιδέας για την ανέγερση του νέου γηπέδου, ήταν φανερό ότι η όλη υπόθεση ήταν μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Βωβό, με την ευγενική διευκόλυνση του Δήμου Αθηναίων. Αρχικά όλες οι πλευρές ήταν ενωμένες για την επίτευξη του στόχου, όταν όμως, μετά από την προσφυγή κατοίκων της περιοχής, στράβωσαν τα πράγματα για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, η κάθε πλευρά τράβηξε τον δικό της δρόμο, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της. Ο Δήμος Αθηναίων είχε από την αρχή ταχθεί με το μέρος του Βωβού και οι αναγνώστες της στήλης θα θυμούνται τις προσπάθειες του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη να μη βγει αντισυνταγματική η ανέγερση του εμπορικού κέντρου, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη «Διπλή Ανάπλαση» και θα άφηνε εκτεθειμένο το Δήμο Αθηναίων.

Την περίοδο εκείνη ο Παναθηναϊκός ζούσε τη «χρυσή» εποχή της πολυμετοχικότητας και διέθετε ισχυρή διοίκηση, με αποτέλεσμα οι ενέργειες του Κακλαμάνη να μην έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση με το πράσινο στρατόπεδο. Είχε διαμορφωθεί ένα άτυπο μορατόριουμ, με τους πράσινους να ανέχονται ορισμένες προσπάθειες του δημάρχου στην κατεύθυνση ξεμπλοκαρίσματος του έργου. Αυτές οι ενέργειες δεν καρποφόρησαν και, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τα διοικητικά προβλήματα της πράσινης ΠΑΕ, το έργο έμεινε στο περιθώριο, περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες. Και ενώ όλοι έδειχναν να έχουν ξεχάσει το γήπεδο, το εμπορικό κέντρο και τη «Διπλή Ανάπλαση», με τις ενέργειες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας το θέμα ξαναέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα με αρκετά «δυναμικό» τρόπο, αφού αν υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα που ετοιμάζεται η κατάσταση αλλάζει άρδην σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ, του Δήμου Αθηναίων και του Βωβού, η διαμάχη ανάμεσα σε Τζίγγερ και Βγενόπουλο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πράσινης ΠΑΕ ήταν η καλύτερη αφορμή για να ξανανοίξουν το θέμα. Ο Βγενόπουλος το τελευταίο διάστημα έχει κάνει σημαία του τις «εκκρεμότητες» που κατά τη γνώμη του υπάρχουν στη σύμβαση της ΓΗΠΕΛ και καλεί τον Τζίγγερ να δεσμευτεί ότι θα τις αναλάβει, ως προϋπόθεση για να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό ακριβώς το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν ο Καμίνης και η παρέα του για να «σύρουν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους πράσινους. Το σκεπτικό τους είναι πολύ απλό. Αφού ένα από τα ηγετικά στελέχη του Παναθηναϊκού και πιθανός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ παραδέχεται ότι υπάρχουν όροι στη συμφωνία, που αφήνουν έκθετη την ομάδα και είναι πιθανόν να την οδηγήσουν να πληρώσει μεγάλα ποσά σε ρήτρες, προβάλλουν το επιχείρημα ότι υπαίτιος για την αποτυχία της «Διπλής Ανάπλασης» είναι ο Παναθηναϊκός. Επί της ουσίας, αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Καμίνης είναι μια νέα συμφωνία με τους πράσινους, αφού με βάση την αρχική συμφωνία ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και κινδυνεύει να πληρώσει αρκετά υψηλή ρήτρα, αν τελικά δεν προχωρήσει το project της «Διπλής Ανάπλασης». Προσπαθεί ο δήμαρχος να δημιουργήσει νέα δεδομένα που να τον βγάζουν από τη δύσκολη θέση, όμως πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει, αφενός γιατί οι συνεργάτες του, Βωβός και Παπακωνσταντίνου, δεν έχουν τη δύναμη του παρελθόντος και αφετέρου γιατί, παρά τις μεταξύ τους διαφορές, οι αντιμαχόμενες πλευρές στον Παναθηναϊκό, όπως δείχνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις η ιστορία, θα συμμαχήσουν ενάντια στον κοινό εχθρό. Αλλωστε, με τις επιλογές του ο Καμίνης έχασε πολύ γρήγορα την «αίγλη» που είχε και αυξάνονται συνεχώς αυτοί που θεωρούν ότι είναι πολύ χειρότερος ως δήμαρχος από τον προκάτοχό του Κακλαμάνη, γεγονός που δεν του αφήνει και μεγάλα περιθώρια ελιγμών. 

                Κος Πάπιας
            papias@yahoo.gr

ΥΓ1: Το ενδιαφέρον του κόσμου για την αυριανή εκλογική «μάχη» είναι από μηδενικό έως ανύπαρκτο, παρά το γεγονός ότι, όπως όλα δείχνουν, το ποσοστό της αποχής θα είναι μικρότερο σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις. Αν κάποιος πάρει τοις μετρητοίς όσα λέγονται στις συζητήσεις στα καφενεία σχετικά με την πρόθεση ψήφου, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συντριβούν. Επειδή όμως η πράξη απέχει πολύ από τα λόγια, ένα σημαντικό ποσοστό απ’ αυτούς που κατηγορούν δημόσια το δικομματισμό, όταν μπουν στο παραβάν θα ψηφίσουν ένα από τα δυο κόμματα, προκειμένου την επόμενη μέρα «η χώρα να έχει κυβέρνηση και να μην υπάρξει χάος». Για να τηρήσουμε την παράδοση που θέλει τη στήλη να κάνει τις δικές της προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, θα δώσουμε δυο-τρία σίγουρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από τον Περισσό και εντός Βουλής θα είναι η Λού-κα και η Ντόρα, ενώ πολύ χλωμός έως κατακίτρινος δείχνει το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος Φώτης. Και για να μην ξεχνιόμαστε, επαναλαμβάνουμε την μοναδική σωστή στάση για τις συγκεκριμένες εκλογές: ΑΠΟΧΗ από τις κάλπες.

ΥΓ2: Η απόφαση του Πεπ Γκουαρδιόλα ν’ αφήσει τον πάγκο της Μπαρτσελόνα δεν ξάφνιασε, αφού ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ελάχιστοι, όμως, θα μπορούσαν να μαντέψουν ότι ο νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο βοηθός του Τίτο Βιλανόβα. Η διοίκηση των μπλαουγκράνα αποφάσισε να μείνει πιστή στις αρχές και τη φιλοσοφία του συλλόγου και επέλεξε τον πιο άμεσο συνεργάτη του Γκουαρδιόλα για να συνεχίσει το έργο του. Ο πρώην και ο νυν προπονητής είναι φίλοι από το 1984, όταν πρωτογνωρίστηκαν στη Μασία (ποδοσφαιρική ακαδημία της Μπαρτσελόνα) και τα τελευταία πέντε χρόνια δημιούργησαν ίσως την καλύτερη ομάδα στην ιστορία του συγχρόνου ποδοσφαίρου.  Σε μια εποχή που ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει σαρώσει τα πάντα, η συγκεκριμένη απόφαση θυμίζει κάτι από τις παλιές καλές εποχές, όταν η φανέλα, τα ιδανικά και η ιστορία της ομάδας έμπαιναν πάνω από τους τίτλους και τις ρεαλιστικές επιχειρηματικές λύσεις, και αποτελεί ύμνο στη φιλοσοφία ενός ξεχωριστού συλλόγου. Αν και είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε προπονητή να ξεπεράσει τα επιτεύγματα του Γκουαρδιόλα, αν ο νέος προπονητής καταφέρει και διατηρήσει ανταγωνιστική την ομάδα, στηριζόμενος μάλιστα σε σημαντικό βαθμό σε παίχτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της, τότε θα έχουμε την απόλυτη νίκη της φιλοσοφίας του καταλανικού συλλόγου. Και για πολλούς (ανάμεσα σε αυτούς και η στήλη) αυτή η νίκη έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από μια επιτυχημένη ποδοσφαιρική επένδυση, από ένα μεγάλο τίτλο και από την οποιαδήποτε ρηξικέλευθη αγωνιστική τακτική, αφού θα σημαίνει την  επικράτηση του ποδοσφαίρου κόντρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 20ή συνεδρίαση Δευτέρα, 30.4.12
Επόμενο άρθρο Καθόλου σύμπτωση

Σχετικά Αρθρα

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

Αθλητισμός 31 Ιαν 2026, 09:11

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo