Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος
  • Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης
  • Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση
  • «Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Κράτησέ μου ένα κουτάβι, όταν γεννήσεις…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Κράτησέ μου ένα κουτάβι, όταν γεννήσεις…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Φεβ 2014, 00:00

Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που δεν έχει πολλούς φίλους, όμως όσοι ασχολούνται με αυτό έχουν μια παράξενη «τρέλα», για την οποία ίσως να φταίει η φύση του και η ιδιαιτερότητα του αθλήματος. Αν σε κάποιον δώσεις μια μπάλα, ενστικτωδώς είτε θα την κλωτσήσει είτε θα τη σουτάρει προς κάποιο καλάθι. Στο βόλεϊ, αντίθετα, θα πρέπει ένας παίχτης καταρχήν να μην την αφήσει να σκάσει στο τερέν και να τη στείλει προς ένα συμπαίχτη του για  να την πασάρει ψηλά και σωστά σε έναν τρίτο, ο οποίος στη συνέχεια θα προσπαθήσει να τη στείλει να σκάσει στην απέναντι περιοχή. Είναι ένα άθλημα που απαιτεί συνεργασία μεταξύ των παιχτών και ένα από τα λίγα αθλήματα που ένας κορυφαίος παίχτης δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το φετινό πρωτάθλημα στο βόλεϊ είναι το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων, αφού η οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί  η διαφορά στη δυναμικότητα των ομάδων. Αν και αγωνιστικά έχουμε μια ποιοτική υποβάθμιση του πρωταθλήματος, το γεγονός ότι το κάθε αποτέλεσμα είναι «ανοιχτό» και δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί, σε συνδυασμό με την «επιστροφή» των ομάδων στους έλληνες παίχτες, προσδίδει μια ιδιαίτερη ομορφιά στην προσπάθεια των ομάδων να φτάσουν στο τίτλο. Αρκεί μια ματιά στον πίνακα της βαθμολογίας: Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Φοίνικας Σύρου, Κηφισιά και Ολυμπιακός βρίσκονται στην τετράδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο, με τον Εθνικό να δείχνει η πιο σταθερή ομάδα μέχρι στιγμής. ΑΕΚ, Αρης, ΠΑΟΚ και Λαμία συμπληρώνουν την οχτάδα και ίσως να είναι οι ρυθμιστές, αφού στην καλή τους μέρα μπορούν να κάνουν ζημιά στους πρωτοπόρους, ενώ τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα δώσουν το Αιγίνιο, ο Παμβοχαϊκός (που στο περσινό πρωτάθλημα είχε πρωταγωνιστήσει τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα), ο Παναθηναϊκός και η Παναχαϊκή.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δύσκολα θα αποφασίζαμε να ασχοληθούμε με το βόλεϊ μόνο και μόνο για να τονίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αθλήματος. Ο λόγος που ασχολούμαστε με το βόλεϊ έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Γιώργος Λένας. Ο Γιώργος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ιστορική εκτός έδρας νίκη της Κηφισιάς επί του Ολυμπιακού με 1-3 στο κλειστό του Ρέντη. Αν κάποιος δε γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και δει προσεχτικά τη φωτογραφία της στήλης, έχοντας ενημερωθεί ότι είναι από αγώνα της Α1 κατηγορίας, θα πει ότι σε αυτή υπάρχει φωτομοντάζ. Ο αθλητής που έχει στη φανέλα το νούμερο 2 δείχνει «διπλάσιος» από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αφού τα κιλά του είναι κατά πολύ παραπάνω από τα κανονικά. Οσοι γνωρίζουν, όμως, μπορούν να δουν στο πρόσωπο του Γιώργου την απόλυτη δικαίωση του παίχτη που παίζει πρώτα απ’ όλα για το κέφι του και την παρέα, του παίχτη που ο πρωταθλητισμός και τα φράγκα δεν του έκαναν ποτέ εντύπωση.

Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ, που ξέρει πολύ καλά τα μυστικά του αθλήματος και θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, λόγω συγκυριών, αλλά το κυριότερο γιατί δεν μπήκε ποτέ σε καλούπια και ποτέ δεν αποχωρίστηκε τα κιλά του, επέλεξε να αφήσει το στίγμα του στα «αλώνια» και όχι στα σαλόνια, διατηρώντας το χαμόγελο που είχε όταν πρωτοξεκίνησε. Η εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η δικαίωση όλων των αφανών παιχτών και παραγόντων που στηρίζουν με την τρέλα τους το ελληνικό βόλεϊ, αλλά και η προσωπική του δικαίωση μετά από 22ετή παρουσία στα γήπεδα. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά, όταν έπαιξε στο Παγκράτι. Μερικά χρόνια αργότερα ξανασυναντηθήκαμε στη Μεταμόρφωση. Γνωρίζω από πρώτο χέρι την «τρέλα» του.
ΑΕΚτζής από τα γεννοφάσκια του, έκανε το 2001 το όνειρό του πραγματικότητα, όταν πήγε στην ΑΕΚ του Ζόραν Γκάετς, με πολύ καλές προοπτικές. Ομως, αντί για πρωταγωνιστής με την φανέλα της ομάδας που αγαπούσε, βρέθηκε να υπηρετεί τη θητεία του στη Ρόδο. Ο ίδιος δεν είχε κάποιο βύσμα για να έρθει στην Αθήνα και οι κιτρινόμαυροι παράγοντες είχαν να ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα. Εκείνη την περίοδο έπεφταν κάποια φράγκα στο άθλημα και όποιος παράγοντας ήθελε να το παίξει μάγκας φρόντιζε να έχει στην ομάδα του ξένους παίχτες. Το γεγονός αυτό μάλλον ήταν καταλυτικό για τον Γιώργο, αφού είχε έναν ακόμη λόγο που συνηγορού-σε ότι ο πρωταθλητισμός δεν ήταν της ιδιοσυγκρασίας του. Διαθέτοντας πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και τεράστια μυϊκή δύναμη, αν έμπαινε τότε στο «τριπάκι» του πρωταθλητισμού και κυρίως αν δεχόταν να «αποχωριστεί» τα κιλά του, ίσως να είχε αφήσει εποχή. Η ιστορία όμως δεν γράφεται με ίσως.

Με την εμφάνισή του κόντρα στους ερυθρόλευκους ο Γιώργος κατάφερε να πάρει μια γλυκιά «εκδίκηση» στο όνομα όλων αυτών των παιχτών που ιδρώνουν τη φανέλα τους όχι για τα φράγκα, αλλά γιατί τους αρέσει να παίζουν και να διασκεδάζουν. Από μικρός στη βιοπάλη, δούλευε στον οικογενειακό φούρνο και τις περισσότερες φορές πήγαινε απευθείας για προπόνηση. Οπως έλεγε, περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία τους εκτός έδρας αγώνες για να μην πάει για δουλειά και να μπορέσει να κοιμηθεί λίγο περισσότερο. Ξέροντας ότι δε θα γίνει πλούσιος από το βόλεϊ, επέλεγε ομάδες όπου ήταν έντονο το στοιχείο της παρέας ανάμεσα στους παίχτες και είχαν σαν προτεραιότητα να παίξουν και να διασκεδάσουν και όχι να κάνουν πρωταθλητισμό. Το μεγαλύτερο κίνητρο για τον Γιώργο ήταν να κερδίσει η ομάδα του όχι για να πάρει τους βαθμούς της νίκης, αλλά για να μπορέσει να πάει μετά τον αγώνα με συμπαίκτες και φίλους σε κάποια ταβέρνα για να κάνουν χαβαλέ και να τσιμπήσουν κανένα ψητό, χωρίς να χάνει βεβαίως το κέφι του και την όρεξή του και σε περίπτωση ήττας.

Με την πορεία του στα γήπεδα ο «φούρναρης», όπως τον έλεγαν οι συμπαίχτες του, έδειξε ότι μπορεί κάποιος να αφήσει το στίγμα του χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει το χαρακτήρα, τις προτεραιότητες και την καθημερινότητά του. Εδειξε τη διαφορά ανάμεσα στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό και κατάφερε «να βγάλει τη γλώσσα» σε όσους θυσιάζουν τον εαυτό τους για μια «επιτυχημένη» καριέρα. Είμαι σίγουρος ότι στον οπαδό του Ολυμπιακού, που τον ειρωνεύτηκε για τα παραπανήσια κιλά του με τη φράση «όταν γεννήσεις, κράτησέ μου ένα κουτάβι», εκτός από το χαμόγελο που του χάρισε όταν άκουσε το πείραγμα, θα είχε και μια πρόσκληση μετά το παιχνίδι, για να πάνε για κοψίδια και καλό κρασί. Αν είχε αντέξει να μείνει στο γήπεδο και να δεχτεί ότι η ομάδα του έχασε από τη μαγκιά και την απόδοση ενός παίχτη που λόγω της κοιλιάς του έμοιαζε περισσότερο με ταβερνιάρη. 

Κος Πάπιας
Papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Το σχέδιο
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΚΛΙΟ ΜΠΑΡΝΑΡΝΤ – Ο εγωιστής γίγαντας

Σχετικά Αρθρα

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’.

1951: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Α’.

1969: Ανευρίσκονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί της ΔΑ δίπλα στο μηχανοστάσιο του “Ηχος και Φως“.

1969: Βόμβα του ΚΕΑ στο Καλαμάκι.

1970: Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο.

1979: Η Μαρία Ντελουρντές Πιντασίλγκο γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Πορτογαλίας.

1989: Η Βουλή αποφασίζει την παραπομπή των Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Πέτσου, Τσοβόλα και Ρουμελιώτη στην ειδική ανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

1989: Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι εκλέγεται πρόεδρος της Πολωνίας.

2002: Συλλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οταν μιλάμε για νέες δομές, δεν εννοούμε νέα ονόματα σε παλιού τύπου κομματικά όργανα. Εννοούμε ένα σύγχρονο, υβριδικό κόμμα που συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία των οργανωμένων μελών με τη σταθερή συμμετοχή ανθρώπων από την κοινωνία. Αξιοποιούμε την προσωπική επαφή και τα ψηφιακά εργαλεία για ενημέρωση, διαβούλευση και παραγωγή πολιτικής, δημιουργώντας θεματικά δίκτυα στα οποία οι πολίτες συνεισφέρουν με τη γνώση και την εμπειρία τους. Η δομή της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει το Εθνικό Συμβούλιο, την Πολιτική Επιτροπή, το Κεντρικό Συντονιστικό και παράλληλα τους θεματικούς Τομείς για την επεξεργασία και παραγωγή εφαρμόσιμων πολιτικών. Στόχος μας δεν είναι ακόμα ένας μηχανισμός αναπαραγωγής προσώπων, αλλά ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και αποτελεσματικός φορέας που αφουγκράζεται, τεκμηριώνει, αποφασίζει και λογοδοτεί.

Νίκος Τρίαντος, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΕΛΑΣ

(Νάτος και ο… νεωτερισμός: υβριδικό κόμμα. Δηλαδή, κόμμα και μη κόμμα, την ίδια στιγμή. Το «κόμμα» θα είναι ένας μηχανισμός μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, που τους διόρισε ο αρχηγός. Αυτός μοιράζει και τα πόστα σε πρώτη φάση, ενώ σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ώστε να εξασφαλίζονται οι ισορροπίες. Οι διορισμένοι θα γίνουν εκλεγμένοι, αλλά με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες. Το «μη κόμμα» θα δουλεύει μέσω Ιντερνετ. Σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία που θα τους καλλιεργεί την ψευδαίσθηση της συμμετοχής. Κάπως έτσι θα βγάζουν και «αντιπρόσωπους» για το συνέδριο αποθέωσης του αρχηγού. Αλλά να μην μας τα πουλάνε αυτά για νεωτερισμό. Οταν τα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι, τον κορόιδευαν. Οτι τάχα αποκλείει τη ζωντανή επαφή, την τριβή και τη ζύμωση στις διαδικασίες βάσης και άλλα τέτοια ηχηρά. Το δρόμο του ακολουθούν. Εναν αρχηγοκεντρικό εκλογικό μηχανισμό στήνουν, ποντάροντας στη στήριξη που θα τους προσφέρουν ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα και καπιταλιστικοί όμιλοι. Τα «μέλη» θα είναι για τη λάντζα. Θα παίρνουν τις εντολές στο Viber ή στο WhatsApp και θα τρέχουν να κάνουν τον χειροκροτητή του αρχηγού ή του υποψήφιου βουλευτή στις συγκεντρώσεις του και να μαζεύουν ψήφους πόρτα-πόρτα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo