Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
  • Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε
  • Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη
  • Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!
  • Ο Μο Σάλαχ ξεσκίζει την ΟΥΕΦΑ
  • Eπαναπροσδιορίζοντας τη δημοσιογραφία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Κάποτε κάναμε λάθος προβλέψεις…
Αθλητισμός

Κάποτε κάναμε λάθος προβλέψεις…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούν 2012, 00:00

► Η πρόβλεψη της στήλης για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ επιβεβαιώθηκε, αλλά δεν μπορεί να είναι χαρού-μενη, από τη στιγμή που πανηγυρίζει η απανταχού γαυροσύνη. Μετά από δεκαπέντε χρόνια, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή, οι πέντε τελικοί κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και απέδειξαν ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται δίκαια στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αναφερόμαστε στους τελικούς του μπάσκετ για να τονίσουμε δυο σημεία. Το πρώτο είναι ότι μετά από πολλά χρόνια και παρά την πολύ άσχημη αρχή, με την αναβολή του πρώτου τελικού εξαιτίας της επίθεσης εναντίον της πράσινης αποστολής, τα πράγματα κύλησαν ομαλά και οι οπαδοί στις εξέδρες δεν ξεπέρασαν τα όρια. Παίρνοντας υπόψη την κρισιμότητα των αγώνων, μπορούμε να πούμε ότι σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ δεν έγινε το παραμικρό και η μοναδική παραφωνία ήταν τα μπινελίκια  που άκουσαν Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον 5ο τελικό. Οι διοικήσεις των δυο ομάδων, παρά τις φραστικές αντιπαραθέσεις τους και κάποιες ανταλλαγές δηλώσεων, αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να μην οξύνουν την κατάσταση. Το τελικό αποτέλεσμα αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν θέλουν οι διοικήσεις των ομάδων μπορούν να ελέγξουν τους οργανωμένους οπα-  δούς τους και να μηδενίσουν τα επεισόδια και τις έκρυθμες καταστάσεις. Τονίζουμε το γεγονός αυτό για να γίνει κατανοητό, ότι η βούληση των καπιταλιστών που διοικούν τις επαγγελματικές ομάδες επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη δράση των οργανωμένων οπαδών, που στις περισσότερες περιπτώσεις δρουν σαν ιδιωτικοί στρατοί και κατά συνέπεια και τις ευθύνες που έχουν για τα επεισόδια που κατά καιρούς βλέπουμε εντός των γηπέδων.

Το δεύτερο σημείο είναι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην ήττα της ομάδας τους και στην απώλεια του τίτλου και μάλιστα από τον αιώνιο αντίπαλο. Οσοι περίμεναν λαϊκά δικαστήρια, εντάσεις και προπηλακισμούς παιχτών διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού περισσότεροι από 700 οπαδοί των πράσινων περίμεναν την επιστροφή της αποστολής για να αποθεώσουν τους παίχτες και να ζητήσουν από τον Ομπράντοβιτς να παραμείνει στην ομάδα. Οι σημαντικές επιτυχίες του μπασκετικού Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που έκαναν οι παίχτες μέχρι το τελευταίο λεπτό, «ανάγκασαν» τους πράσινους οπαδούς ν’ αφήσουν στην άκρη την πίκρα τους και να δηλώσουν πίστη στην ομάδα που τους έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές. Συγκρίνοντας τον τρόπο συμπεριφοράς των οπαδών, ερυθρόλευκων και πράσινων, απέναντι στις ομάδες μπάσκετ και τις ποδοσφαιρικές ομάδες, βλέπουμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι συμπεριφέρονται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο λόγος πολύ απλός: οι μπασκετικές ομάδες έχουν παίχτες μεγάλης κλάσης και προσφέρουν θέαμα και σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις, σε αντίθεση με τις ποδοσφαιρικές που δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν από τη μετριότητα και τη μιζέρια.    

► Η απόφαση της ΕΠΟ να μη δοθεί άδεια στην ΑΕΚ, γεγονός που σημαίνει ότι η ομάδα δε θα παίξει στην Ευρώπη και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές παιχτών, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Περισσότεροι από 100 οπαδοί εισέβαλαν στα γραφεία της  Λίγκας την περασμένη Τετάρτη και έκαναν ρημαδιό την αίθουσα συνεδριάσεων. Οι εκπρόσωποι των ομάδων κατάφεραν να μπουν σε διπλανά γραφεία και να γλιτώσουν τη σωματική τους ακεραιότητα, με μοναδικό άτυχο τον εκπρόσωπο του Πανιωνίου, που δεν άντεξε την ένταση και λιποθύμησε, και τους εκπρόσωπους του Ολυμπιακού (Θεοδωρίδης και Μώραλης) που «έχασαν» τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα «χειρότερα» αποτράπηκαν με επέμβαση των ΜΑΤ που οδήγησαν εκτός κτιρίου τους κιτρινόμαυρους οπαδούς. Η ένταση συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα έξω από τα γραφεία της εταιρίας ενός από τους βασικούς μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ, του Πέτρου Παππά. Οι ΑΕΚτζήδες συγκεντρώθηκαν έξω από την εταιρία για να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια της αγαπημένης τους ομάδας και όταν επεχείρησαν να μπουν μέσα, αρχικά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και στη συνέχεια περισσότεροι από 50 προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα. Το τεράστιο χρέος της ομάδας (υπολογίζεται σε περισσότερα από 140.000.000 ευρώ, αν δεν πληρωθεί η δόση και πάψει να ισχύει ο διακανονισμός με βάση το άρθρο 44), είναι απαγορευτικό για οποιαδήποτε «επένδυση» και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση πολύ δύσκολα θα βρεθεί καπιταλιστής να μπει μπροστά και να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Πλέον, οι πιθανότητες να δούμε σκηνές από την προ Θεμιστοκλή Νικολαΐδη εποχή αυξάνονται συνεχώς αφού η εμπειρία από το παρελθόν δείχνει ότι οι κιτρινόμαυροι οπαδοί πολύ δύσκολα θα μείνουν απαθείς και θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα την καταστροφή της ομάδας.

Η απόφαση της Λίγκας ν’ αλλάξει την προβλεπομένη απόφαση για τις ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση (αντί για υποβιβασμό να τιμωρούνται με την απαγόρευση μεταγραφών) μπορεί να θεωρείται από πρώτη άποψη ως δώρο προς τις έξι ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση, επί της ουσίας όμως διασφαλίζει το όποιο κύρος έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα της Super League. Αν ίσχυε ο παλιός κανονισμός, ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννενα, θα έπεφταν στη Β’ Εθνική και τη θέση τους θα έπαιρναν η Παναχαϊκή, ο Πλατανιάς, η Καλλονή, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός και η Καλλιθέα. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να πειστεί κάποιος ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα θύμιζε κάτι από αλάνα. Το αγωνιστικό ενδιαφέρον θα έπεφτε κάτω από το μηδέν και η μιζέρια που έτσι και αλλιώς μαστίζει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έφτανε στο ζενίθ. Μπορεί να αδικούμε κάποιες από τις ομάδες της Β’ Εθνικής, όμως η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στα δυο πρωταθλήματα είναι τεράστια και από αγωνιστική άποψη η παρουσία της ΑΕΚ, του Αρη, του Πανιωνίου και των άλλων ομάδων που παραμένουν είναι αναγκαία για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο μοναδικός που μπορεί να αισθάνεται στενοχωρημένος από τις εξελίξεις είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, αφού αν ανέβαιναν οι έξι ομάδες της Β’ Εθνικής, τότε η ομάδα του μόνο με αυτοκτονία θα έχανε την έξοδό της στην Ευρώπη. Στην περίπτωση αυτή, βεβαίως, αντί για πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ποδοσφαιρικό καραγκιόζη και θα ήταν προτιμότερο να παρακολουθήσουμε τοπικές κατηγορίες.

► Τα αισθήματα της στήλης για τον Ανδρέα Βγενόπουλο είναι γνωστά και είμαστε από τους ελάχιστους που είχαν αμφισβητήσει τις προθέσεις του από την εποχή ακόμη που ήταν ο αγαπημένος (μαζί με τον Νικόλα Πατέρα) των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, ορισμένοι που δεν ήξεραν το παρελθόν της στήλης θεωρούσαν ότι είμαστε άνθρωποι του Τζίγγερ. Οι εξελίξεις στο θέμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι τέτοιες που η απέχθειά μας εναντίον του Βγενόπουλου δικαιώνεται. Μετά τη γνωμάτευση από το δικηγορικό γραφείο Σιούφα (πρώην μέλος του ΔΣ της πράσινης ΠΑΕ και προσκείμενος στον Βγενόπουλο) και οι γνωματεύσεις από τους νομικούς συμβούλους του Γιάννη Αλαφούζου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ΠΑΕ σε σχέση με τη ΓΗΠΕΛ (εκτός της υποχρέωσης προς την Ακτωρ, που ήδη την έχει αναλάβει ο Τζίγγερ). Γίνεται πλέον φανερό, ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν είχε σκοπό ν’ αναλάβει την ηγεσία του Παναθηναϊκού και έψαχνε να βρει αφορμές για να την κάνει. Πλέον, η μοναδική λύση που φαίνεται στον ορίζοντα είναι η πρόταση Αλαφούζου για μια ΠΑΕ που θα βάζουν πολλοί μικρομέτοχοι τα λεφτά τους για να τα διαχειρίζονται ο Αλαφούζος και η παρέα του. Οπως θα έλεγε και ο καραγκιόζης, «ε ρε γλέντια».
               
Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη ΣΠΦ – 20η συνεδρίαση Παρασκευή 8.6.12
Επόμενο άρθρο Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 23η συνεδρίαση Δευτέρα, 11.6.12

Σχετικά Αρθρα

Oι σιωναζιστικές σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις – Δολοφονήθηκε και ο «Παλαιστίνιος Πελέ»

Καθώς περίμενε να πάρει λίγα τρόφιμα για την οικογένειά του

Αθλητισμός 9 Αυγ 2025, 08:52

Αυτοί είναι οι «απλοί ισραηλινοί τουρίστες»

Αθλητισμός 5 Αυγ 2025, 08:28

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

11 Αυγ 2025, 19:13
Πολιτική

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

11 Αυγ 2025, 18:09
Καταστολή

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

11 Αυγ 2025, 17:46
Κόντρες

Ο Μο Σάλαχ ξεσκίζει την ΟΥΕΦΑ

11 Αυγ 2025, 14:20
Διεθνή

Eπαναπροσδιορίζοντας τη δημοσιογραφία

11 Αυγ 2025, 12:15
Διεθνή

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Ανάς Αλ-Σαρίφ και άλλους τέσσερις συναδέλφους του

Στόχευσαν τη σκηνή του προσωπικού του Αλ-Τζαζίρα έξω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα

11 Αυγ 2025, 10:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα όμορφα μαυραγορίτικα όμορφα καίγονται…

10 Αυγ 2025, 19:04
Κόντρες

Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στο σιωνιστικό κανόνα

10 Αυγ 2025, 17:31
Πολιτική

Η απάντηση των Εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων σε άρθρο μας και η δική μας ανταπάντηση

Οι Εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς είναι αρμόδιοι για τη συνένωση όλων των δικογραφιών του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό τη βασική κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» - Κακώς «πετούν το μπαλάκι» στις εθνικές εισαγγελικές αρχές

10 Αυγ 2025, 10:29
Αγροτικά

H ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει και ο Τσιάρας αναγγέλλει για τρίτη φορά την ίδια επιτροπή

10 Αυγ 2025, 08:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Δεν θα έπρεπε να χρειαστεί να φτάσουμε ως εδώ για να αρχίσουν οι κυρίαρχες φωνές να μιλούν για τη Γάζα

9 Αυγ 2025, 10:54
Αθλητισμός

Oι σιωναζιστικές σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις – Δολοφονήθηκε και ο «Παλαιστίνιος Πελέ»

Καθώς περίμενε να πάρει λίγα τρόφιμα για την οικογένειά του

9 Αυγ 2025, 08:52
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Αυγ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικό «γεράκι» ζητά συμφωνία τερματισμού του πολέμου στη Γάζα

8 Αυγ 2025, 18:02
Κόντρες

Σιχαμάρα

8 Αυγ 2025, 14:16
Αγροτικά

Ντοκουμέντα: Ετσι φούσκωσαν τον αριθμό των αιγοπροβάτων

Αποδείξεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Αυγ 2025, 11:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Ημέρα νεολαίας.

Οκλαχόμα, Μασαχουσέτη: Ημέρα Ινδιάνων.

Τέξας: Ημέρα εξερευνητών.

1942: Aπόπειρα εκτέλεσης του ιάπωνα πρωθυπουργού Τόγιο.

1954: Αποκαλύπτεται το δίκτυο του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, περισσότερες από εκατό συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

1968: Έκρηξη βόμβας στο «Ζάππειο».

1975: Μπράβος του Θεοφιλογιαννάκου γρονθοκοπεί στο στρατοδικείο τον βουλευτή Σαβούρα.

1983: Δεκαεπτά νεκροί στο Σαντιάγο από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση κατά του Πινοσέτ (Χιλή).

1986: Εμπρησμός υποκαταστήματος της «Citibank» στο Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo