Η Μπεσίκτας είναι η ομάδα που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας για ένα μη αθλητικό θέμα. Μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Μπεσίκτας – Μπούρσασπορ, μέλη της οργάνωσης «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (ΤΑΚ) πυροδότησαν τα εκρηκτικά σε παγιδευμένο αυτοκίνητο τη στιγμή που βρέθηκε δίπλα του κλούβα με μπάτσους από τις επίλεκτες δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών. 38 νεκροί (οι 30 μπάτσοι) και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ενέργειας που έδειξε ότι παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλει το καθεστώς Ερντογάν, δεν μπορεί να σταματήσει τους αποφασισμένους.
Εκτός όμως από την ενέργεια της ΤΑΚ, υπάρχει ένας ακόμη λόγος που θα μπορούσε να φέρει την τουρκική ομάδα στην κορυφή της επικαιρότητας. Η Μπεσίκτας, στον εκτός έδρας αγώνα με την αδιάφορη Δυναμό Κιέβου, έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν οδυνηρή για τους παίχτες της Μπεσίκτας, αφού δέχτηκαν έξι γκολ και αποκλείστηκαν και η εικόνα του τερματοφύλακα της ομάδας Φαμπρίτσιο να βάζει τα κλάματα μετά το 4ο γκολ, ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη της απογοήτευσης και της πικρίας τους.
Ακρως αντίθετα ήταν τα συναισθήματά τους λίγες ώρες αργότερα, κατά την άφιξή τους στην Ισταν-μπούλ. Εκατοντάδες οπαδοί περίμεναν την ομάδα στο αεροδρόμιο, δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα και αποθέωσαν τους παίχτες, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που ζούσαν. Μέσα σε μερικές ώρες βρέθηκαν από το ναδίρ της εξευτελιστικής ήττας στο ζενίθ της πλήρης υποστήριξης από τους οπαδούς τους. Το μήνυμα των οπαδών ήταν ξεκάθαρο. «Ηταν απλά ένα άτυχο παιχνίδι, η ζωή και το ποδόσφαιρο συνεχίζονται».
Οι περισσότεροι οργανωμένοι οπαδοί της Μπεσίκτας είναι αριστερών ή και αναρχικών καταβολών, υπέρ του κοσμικού κράτους και κεμαλικού προσανατολισμού και είναι μέλη του συνδέσμου «Τσαρσί» (σημαίνει «αγορά» και η ονομασία προέρχεται από ιδρυτικά στελέχη του κλαμπ, που ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων στην κεντρική αγορά της συνοικίας), που ιδρύθηκε πριν από 35 χρόνια, έχουν την υποστήριξη αρκετών ανθρώπων του πνεύματος και θεωρούν καθήκον τους να παίρνουν θέση για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα (στις εξέδρες υπάρχουν πανό με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, κατά του ρατσισμού, του φασισμού, της πυρηνικής ενέργειας κτλ.). Με τον τρόπο που υποδέχτηκαν την ομάδα τους, μετά τη συντριβή στο Κίεβο, έδειξαν συνέπεια λόγων και έργων και έγραψαν μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία τους.