Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά
  • Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη
  • The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν
  • «Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»
  • Σαν σήμερα 20 Αυγούστου
  • Αμάν πια με τους εθελοντές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές…
Αθλητισμός

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Δεκ 2008, 00:00

Είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθείς με την αθλητική επικαιρότητα, όταν ζεις και συμμετέχεις σε μια εξέγερση που δεν είχε προηγούμενο από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Δεν μπορείς να ασχοληθείς με τις μεγάλες νίκες, το ελληνικό πρωτάθλημα ή το Champions League, όταν οι πιτσιρίκες και οι πιτσιρικάδες, βγαίνουν στους δρόμους όλης της Ελλάδας και μας παραδίδουν μαθήματα αντίστασης και ανυπακοής.

Τη βδομάδα που πέρασε, ζήσαμε όλοι μας πρωτόγνωρες στιγμές. Η τραγική είδηση της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ο καταλύτης για το ξέσπασμα της βίαιης αντίδρασης της νεολαίας, ενάντια σε μια κοινωνική πραγματικότητα που δολοφονεί καθημερινά την ψυχή και τα όνειρά της. Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας,  οι μεγαλύτεροι και οι «πεπειραμένοι» στους κοινωνικούς αγώνες μείναμε άφωνοι, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, βλέποντας το ανθρώπινο ποτάμι που είχε πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και προσπαθούσε να γκρεμίσει ό,τι και όποιον στεκόταν απέναντι του. Ενα ποτάμι που προσπαθούσε να σαρώσει τα «τείχη» που του έχουν υψώσει και να ξεχυθεί στις λεωφόρους του αύριο. Ενιωσα μια έξαψη, μια περηφάνια γι’ αυτά τα παιδιά που φώναζαν οργισμένα τα συνθήματά τους, που έσπαζαν και έκαιγαν τράπεζες, μαγαζιά, δημόσια κτίρια, αυτοκίνητα, βιτρίνες, πεζοδρόμια, όλα αυτά που στα μάτια τους αποτελούν σύμβολα ενός κόσμου εχθρικού προς τα όνειρα και τα θέλω τους. Ενιωσα ταυτόχρονα και ασήμαντος, γιατί αγνοούσα την «ύπαρξή» τους, αγνοούσα την ύπαρξη των χιλιάδων νεολαίων που βάδιζαν οργισμένοι δίπλα μου, που τιμούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη του δολοφονημένου συμμαθητή τους. Ενιωσα άβολα, γιατί δεν είχα καταφέρει να «συναντηθώ» μαζί τους, γιατί δεν μπορούσα να τους καταλάβω. Πολλοί από εμάς, που συμμετέχουμε στις κοινωνικές διεργασίες της εποχής μας, είχαμε προβλέψει ότι θα ζήσει και η χώρα μας ένα αυθόρμητο, «τυφλό» και βίαιο ξέσπασμα, αντίστοιχο με αυτό του Λος Αντζελες, της Γαλλίας, ένα ξέσπασμα των κολασμένων της ελληνικής κοινωνίας. Πόσοι όμως μπορούσαμε να προβλέψουμε ένα ξέσπασμα σαν αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες και ειδικότερα στην πορεία της περασμένης Δευτέρας;

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η συναισθηματική φόρτιση από τη συμμετοχή μου στα δρώμενα των τελευταίων ημερών δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ και να βγάλω πολιτικά συμπεράσματα για όλα όσα έγιναν. Αισθάνομαι, όμως, ότι τα όποια πολιτικά συμπεράσματα αυτή τη στιγμή δεν απασχολούν καθόλου τους χιλιάδες νεολαίους που βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα και συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τις δυνάμεις καταστολής. Αν κάτι περιμένουν από εμάς, είναι να σταθούμε δίπλα τους, να επιδοκιμάσουμε τις πράξεις τους, να τους στηρίξουμε και να τους υπερασπιστούμε από τους δημοσιορουφιάνους, τους πολιτικούς, τους «αγανακτισμένους» πολίτες, τους νοικοκυραίους, από αυτούς, που βάζουν τις σπασμένες βιτρίνες και τα καμένα μαγαζιά πάνω από τα όνειρα και τη ζωή τους. Αν κάτι περιμένουν από εμάς, είναι να βρεθούμε πλάι τους στους δρόμους της εξέγερσης, να «ζήσουμε» λίγες στιγμές μαζί τους και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τα θέλω τους. Ας τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, που μας πρόσφεραν για τέσσερις μέρες τη δυνατότητα να περπατήσουμε στους δρόμους μιας όμορφης, «φωτισμένης» και λεύτερης Αθήνας.

Είμαι σίγουρος ότι οι πολιτικές στήλες της «Κ» θα αναφερθούν λεπτομερέστερα και με καλύτερη πολιτική ανάλυση στο ξέσπασμα της νεολαίας μας και γι’ αυτό σταματάω. Θα προσπαθήσω να πιάσω μια πτυχή που συνδέεται με την αθλητική επικαιρότητα. Οπως είναι γνωστό, η δολοφονία του Αλέξη και ό,τι επακολούθησε δεν θεωρήθηκαν από τους αθλητικούς παράγοντες σημαντικά και γι’ αυτό τόσο τα πρωταθλήματα όσο και οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων έγιναν κανονικά. Μάλιστα, με το πρόσχημα ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε την πολιτική με τον αθλητισμό, στους περισσότερους αγώνες επίσημα δεν κρατήθηκε καν ενός λεπτού σιγή και ευτυχώς που σε κάποια γήπεδα οι φίλαθλοι σεβάστηκαν τη μνήμη του και κράτησαν από μόνοι τους ενός λεπτού σιγή φωνάζοντας πριν και μετά συνθήματα εναντίον των μπάτσων  και της κρατικής καταστολής. Είναι επίσης γνωστό, ότι στα περισσότερα γήπεδα υπήρχαν πανό ενάντια στους μπάτσους και σε κάποια γήπεδα μια μερίδα οπαδών συγκρούστηκε με τις διμοιρίες που βρέθηκαν εκεί, με τους υπόλοιπους φιλάθλους να τους χειροκροτούν και να φωνάζουν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Δεν ξέρω γιατί, όμως δυσκολεύομαι να μιλήσω θετικά για τους νεολαίους που χτυπήθηκαν με τους μπάτσους στα γήπεδα, που φώναξαν από τις εξέδρες τα ίδια συνθήματα με αυτά που φωνάζονται στις πορείες στους δρόμους της Αθήνας. Μου φαίνεται αδιανόητο, τη στιγμή που το αίμα του Αλέξη ήταν ακόμη ζεστό, που το ποτάμι της οργής κυλούσε στους δρόμους, κάποιοι να έχουν την ψυχραιμία να παρακολουθούν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και να πανηγυρίζουν για την ομάδα τους και ταυτόχρονα να βρίζουν τους μπάτσους και να συγκρούονται μαζί τους. Ισως να είναι η συναισθηματική φόρτιση που με εμποδίζει να βρω τους λόγους που κάποιος νεολαίος επέλεξε να πάει στο γήπεδο και να «διαμαρτυρηθεί» ενάντια στην κρατική καταστολή, όταν στους δρόμους της Αθήνας την ίδια στιγμή οι συνομήλικοί του συγκρούονταν και διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη ζωή και το όνειρο. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να πάμε στα γήπεδα την Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη, θα ήταν για να ματαιώσουμε τους αγώνες, για να τους χαλάσουμε τις φιέστες, για να «σπάσουμε» τη βιτρίνα του επαγγελματικού αθλητισμού, για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν βολευόμαστε με τους «άρτους και τα θεάματα» που μας προσφέρουν.  Δεν αντιλέγω, ότι αυτό θα ήταν, αν όχι απίθανο, πολύ δύσκολο να το πραγματοποιήσουμε και γι’ αυτό το λόγο θα έπρεπε να απέχουμε. Μπορεί να γινόμαστε δυσάρεστοι σε κάποια παιδιά που έχουν ευαισθησίες, που συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες και ταυτόχρονα τους αρέσει, όπως και σε εμάς, να πηγαίνουν στο γήπεδο και να υποστηρίζουν ενεργά την ομάδα τους, όμως με την παρουσία τους την περασμένη βδομάδα επί της ουσίας νομιμοποίησαν την αντιδραστική άποψη ότι ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με την πολιτική και ότι η οπαδική μας προτίμηση και το καλό της ομάδας μας είναι πάνω από την ταξική μας θέση σε μια κοινωνία που καθημερινά μας δολοφονεί.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Ο Αλέξης ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό σε πολλά sites οι πράσινοι οπαδοί ζήτησαν την αναβολή του αγώνα με την Ανόρθωση.  Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφουγκράστηκε την ένταση των στιγμών και για να κατευνάσει πιθανές αντιδράσεις έβγαλε ανακοίνωση και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση». Πριν την έναρξη του αγώνα, με μια υποκριτική κίνηση ζήτησε από την ΟΥΕΦΑ να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή (αν και ήξερε εκ των προτέρων, ότι το αίτημα δεν θα γινόταν δεκτό). Σε αντίθεση με τους οπαδούς, που κράτησαν από μόνοι τους ενός λεπτού σιγή και αφιέρωσαν την πρόκριση στον Αλέξη, φωνάζοντας το σύνθημα «Τριφυλλάρα στους δεκαέξι, για πάρτη σου Αλέξη», παίχτες και ΠΑΕ δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να πουν ούτε μια κουβέντα για τον Αλέξη. Αν είχαν μια στοιχειώδη έστω επαφή με την πραγματικότητα, θα έπρεπε να δηλώνουν συντετριμμένοι από τη δολοφονία ενός 16χρονου και όχι ευτυχισμένοι από μια νίκη. Φαίνεται, όμως, ότι ο ήχος του χρήματος που μπήκε στο ταμείο της ομάδας και στις τσέπες των ποδοσφαιριστών ήταν τόσο δυνατός που σκέπασε τις κραυγές και τα συνθήματα των χιλιάδων νεολαίων που εξεγέρθηκαν ζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Γέμισε ο τόπος από «γαϊδούρια».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΡεφορμιστές του κερατά
Επόμενο άρθρο ΖΑΝ-ΠΙΕΡ ΚΑΙ ΛΥΚ ΝΤΑΡΝΤΕΝ – Η σιωπή της Λόρνα

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
Πολιτική

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

19 Αυγ 2026, 14:12
Διεθνή

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

19 Αυγ 2026, 10:28
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

19 Αυγ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
Παιδεία

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

18 Αυγ 2026, 07:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

Ημέρα κατά των κουνουπιών.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1940: Δολοφονείται ο Λέων Τρότσκι.

1946: Δολοφονείται ο δημοσιογράφος Κώστας Βιδάλης από δεξιούς παρακρατικούς (Θεσσαλία).

1948: Οι μαχητές του ΔΣΕ εγκαταλείπουν τον Γράμμο και με ελιγμό περνούν στο Βίτσι.

1968: Εισβολή Ρώσων στην Τσεχοσλοβακία, τριάντα νεκροί και τριακόσιοι τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo