Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές…
Αθλητισμός

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Δεκ 2008, 00:00

Είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθείς με την αθλητική επικαιρότητα, όταν ζεις και συμμετέχεις σε μια εξέγερση που δεν είχε προηγούμενο από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Δεν μπορείς να ασχοληθείς με τις μεγάλες νίκες, το ελληνικό πρωτάθλημα ή το Champions League, όταν οι πιτσιρίκες και οι πιτσιρικάδες, βγαίνουν στους δρόμους όλης της Ελλάδας και μας παραδίδουν μαθήματα αντίστασης και ανυπακοής.

Τη βδομάδα που πέρασε, ζήσαμε όλοι μας πρωτόγνωρες στιγμές. Η τραγική είδηση της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ο καταλύτης για το ξέσπασμα της βίαιης αντίδρασης της νεολαίας, ενάντια σε μια κοινωνική πραγματικότητα που δολοφονεί καθημερινά την ψυχή και τα όνειρά της. Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας,  οι μεγαλύτεροι και οι «πεπειραμένοι» στους κοινωνικούς αγώνες μείναμε άφωνοι, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, βλέποντας το ανθρώπινο ποτάμι που είχε πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και προσπαθούσε να γκρεμίσει ό,τι και όποιον στεκόταν απέναντι του. Ενα ποτάμι που προσπαθούσε να σαρώσει τα «τείχη» που του έχουν υψώσει και να ξεχυθεί στις λεωφόρους του αύριο. Ενιωσα μια έξαψη, μια περηφάνια γι’ αυτά τα παιδιά που φώναζαν οργισμένα τα συνθήματά τους, που έσπαζαν και έκαιγαν τράπεζες, μαγαζιά, δημόσια κτίρια, αυτοκίνητα, βιτρίνες, πεζοδρόμια, όλα αυτά που στα μάτια τους αποτελούν σύμβολα ενός κόσμου εχθρικού προς τα όνειρα και τα θέλω τους. Ενιωσα ταυτόχρονα και ασήμαντος, γιατί αγνοούσα την «ύπαρξή» τους, αγνοούσα την ύπαρξη των χιλιάδων νεολαίων που βάδιζαν οργισμένοι δίπλα μου, που τιμούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη του δολοφονημένου συμμαθητή τους. Ενιωσα άβολα, γιατί δεν είχα καταφέρει να «συναντηθώ» μαζί τους, γιατί δεν μπορούσα να τους καταλάβω. Πολλοί από εμάς, που συμμετέχουμε στις κοινωνικές διεργασίες της εποχής μας, είχαμε προβλέψει ότι θα ζήσει και η χώρα μας ένα αυθόρμητο, «τυφλό» και βίαιο ξέσπασμα, αντίστοιχο με αυτό του Λος Αντζελες, της Γαλλίας, ένα ξέσπασμα των κολασμένων της ελληνικής κοινωνίας. Πόσοι όμως μπορούσαμε να προβλέψουμε ένα ξέσπασμα σαν αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες και ειδικότερα στην πορεία της περασμένης Δευτέρας;

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η συναισθηματική φόρτιση από τη συμμετοχή μου στα δρώμενα των τελευταίων ημερών δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ και να βγάλω πολιτικά συμπεράσματα για όλα όσα έγιναν. Αισθάνομαι, όμως, ότι τα όποια πολιτικά συμπεράσματα αυτή τη στιγμή δεν απασχολούν καθόλου τους χιλιάδες νεολαίους που βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα και συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τις δυνάμεις καταστολής. Αν κάτι περιμένουν από εμάς, είναι να σταθούμε δίπλα τους, να επιδοκιμάσουμε τις πράξεις τους, να τους στηρίξουμε και να τους υπερασπιστούμε από τους δημοσιορουφιάνους, τους πολιτικούς, τους «αγανακτισμένους» πολίτες, τους νοικοκυραίους, από αυτούς, που βάζουν τις σπασμένες βιτρίνες και τα καμένα μαγαζιά πάνω από τα όνειρα και τη ζωή τους. Αν κάτι περιμένουν από εμάς, είναι να βρεθούμε πλάι τους στους δρόμους της εξέγερσης, να «ζήσουμε» λίγες στιγμές μαζί τους και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τα θέλω τους. Ας τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, που μας πρόσφεραν για τέσσερις μέρες τη δυνατότητα να περπατήσουμε στους δρόμους μιας όμορφης, «φωτισμένης» και λεύτερης Αθήνας.

Είμαι σίγουρος ότι οι πολιτικές στήλες της «Κ» θα αναφερθούν λεπτομερέστερα και με καλύτερη πολιτική ανάλυση στο ξέσπασμα της νεολαίας μας και γι’ αυτό σταματάω. Θα προσπαθήσω να πιάσω μια πτυχή που συνδέεται με την αθλητική επικαιρότητα. Οπως είναι γνωστό, η δολοφονία του Αλέξη και ό,τι επακολούθησε δεν θεωρήθηκαν από τους αθλητικούς παράγοντες σημαντικά και γι’ αυτό τόσο τα πρωταθλήματα όσο και οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων έγιναν κανονικά. Μάλιστα, με το πρόσχημα ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε την πολιτική με τον αθλητισμό, στους περισσότερους αγώνες επίσημα δεν κρατήθηκε καν ενός λεπτού σιγή και ευτυχώς που σε κάποια γήπεδα οι φίλαθλοι σεβάστηκαν τη μνήμη του και κράτησαν από μόνοι τους ενός λεπτού σιγή φωνάζοντας πριν και μετά συνθήματα εναντίον των μπάτσων  και της κρατικής καταστολής. Είναι επίσης γνωστό, ότι στα περισσότερα γήπεδα υπήρχαν πανό ενάντια στους μπάτσους και σε κάποια γήπεδα μια μερίδα οπαδών συγκρούστηκε με τις διμοιρίες που βρέθηκαν εκεί, με τους υπόλοιπους φιλάθλους να τους χειροκροτούν και να φωνάζουν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Δεν ξέρω γιατί, όμως δυσκολεύομαι να μιλήσω θετικά για τους νεολαίους που χτυπήθηκαν με τους μπάτσους στα γήπεδα, που φώναξαν από τις εξέδρες τα ίδια συνθήματα με αυτά που φωνάζονται στις πορείες στους δρόμους της Αθήνας. Μου φαίνεται αδιανόητο, τη στιγμή που το αίμα του Αλέξη ήταν ακόμη ζεστό, που το ποτάμι της οργής κυλούσε στους δρόμους, κάποιοι να έχουν την ψυχραιμία να παρακολουθούν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και να πανηγυρίζουν για την ομάδα τους και ταυτόχρονα να βρίζουν τους μπάτσους και να συγκρούονται μαζί τους. Ισως να είναι η συναισθηματική φόρτιση που με εμποδίζει να βρω τους λόγους που κάποιος νεολαίος επέλεξε να πάει στο γήπεδο και να «διαμαρτυρηθεί» ενάντια στην κρατική καταστολή, όταν στους δρόμους της Αθήνας την ίδια στιγμή οι συνομήλικοί του συγκρούονταν και διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη ζωή και το όνειρο. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να πάμε στα γήπεδα την Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη, θα ήταν για να ματαιώσουμε τους αγώνες, για να τους χαλάσουμε τις φιέστες, για να «σπάσουμε» τη βιτρίνα του επαγγελματικού αθλητισμού, για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν βολευόμαστε με τους «άρτους και τα θεάματα» που μας προσφέρουν.  Δεν αντιλέγω, ότι αυτό θα ήταν, αν όχι απίθανο, πολύ δύσκολο να το πραγματοποιήσουμε και γι’ αυτό το λόγο θα έπρεπε να απέχουμε. Μπορεί να γινόμαστε δυσάρεστοι σε κάποια παιδιά που έχουν ευαισθησίες, που συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες και ταυτόχρονα τους αρέσει, όπως και σε εμάς, να πηγαίνουν στο γήπεδο και να υποστηρίζουν ενεργά την ομάδα τους, όμως με την παρουσία τους την περασμένη βδομάδα επί της ουσίας νομιμοποίησαν την αντιδραστική άποψη ότι ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με την πολιτική και ότι η οπαδική μας προτίμηση και το καλό της ομάδας μας είναι πάνω από την ταξική μας θέση σε μια κοινωνία που καθημερινά μας δολοφονεί.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Ο Αλέξης ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό σε πολλά sites οι πράσινοι οπαδοί ζήτησαν την αναβολή του αγώνα με την Ανόρθωση.  Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφουγκράστηκε την ένταση των στιγμών και για να κατευνάσει πιθανές αντιδράσεις έβγαλε ανακοίνωση και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση». Πριν την έναρξη του αγώνα, με μια υποκριτική κίνηση ζήτησε από την ΟΥΕΦΑ να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή (αν και ήξερε εκ των προτέρων, ότι το αίτημα δεν θα γινόταν δεκτό). Σε αντίθεση με τους οπαδούς, που κράτησαν από μόνοι τους ενός λεπτού σιγή και αφιέρωσαν την πρόκριση στον Αλέξη, φωνάζοντας το σύνθημα «Τριφυλλάρα στους δεκαέξι, για πάρτη σου Αλέξη», παίχτες και ΠΑΕ δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να πουν ούτε μια κουβέντα για τον Αλέξη. Αν είχαν μια στοιχειώδη έστω επαφή με την πραγματικότητα, θα έπρεπε να δηλώνουν συντετριμμένοι από τη δολοφονία ενός 16χρονου και όχι ευτυχισμένοι από μια νίκη. Φαίνεται, όμως, ότι ο ήχος του χρήματος που μπήκε στο ταμείο της ομάδας και στις τσέπες των ποδοσφαιριστών ήταν τόσο δυνατός που σκέπασε τις κραυγές και τα συνθήματα των χιλιάδων νεολαίων που εξεγέρθηκαν ζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Γέμισε ο τόπος από «γαϊδούρια».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΡεφορμιστές του κερατά
Επόμενο άρθρο ΖΑΝ-ΠΙΕΡ ΚΑΙ ΛΥΚ ΝΤΑΡΝΤΕΝ – Η σιωπή της Λόρνα

Σχετικά Αρθρα

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo