Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες
  • Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!
  • Εκλογική στρατηγική fabriqué en France
  • Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ
  • Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές
  • Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ενας από τους τελευταίους των Μοϊκανών…
Αθλητισμός

Ενας από τους τελευταίους των Μοϊκανών…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μαρ 2014, 00:00

Ενα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκονται αρκετές Ομοσπονδίες, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν. Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε ο προϋπολογισμός που θα πάρουν από το κράτος για το έτος 2014, ο οποίος είναι περίπου 50% μικρότερος από τον προϋπολογισμό του 2013. Η μείωση του φετινού προϋπολογισμού έρχεται σε συνέχεια των μειώσεων που κυμαίνονταν μεταξύ 30% και 50% για κάθε έτος από το 2011, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση της κρατικής ενίσχυσης στις Ομοσπονδίες να φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις το 70%-75%.

Τη μείωση είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός στις 17 Δεκέμβρη 2013, μιλώντας στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σε μια θυελλώδη συνεδρίαση με έντονες διαμαρτυρίες από τους παράγοντες των Ομοσπονδιών. Τότε, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου δημιουργήθηκαν δύο επιτροπές, για να καταγράψουν τα προβλήματα του αθλητισμού και να προτείνουν λύσεις. Οι επιτροπές είχαν έτοιμα τα συμπεράσματά τους και από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της ΕΟΕ, που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Τρίτη 4 Μάρτη.

Παρά τη δέσμευσή του ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση και θα συζητήσει με τις διοικήσεις των Ομοσπονδίων για να βρεθεί κάποια λύση, ο Ανδριανός τελικά δεν έδωσε το «παρών», λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή, όπως είπε. Η απουσία του από την συνεδρίαση δημιούργησε μεγάλη ένταση, με ορισμένους εκπρόσωπους των Ομοσπονδιών να μιλούν για λουκέτα στις Ομοσπονδίες, αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για να πληρώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων και τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να τους πείσουν ότι πρέπει να προηγηθεί μια συνάντηση με τον υφυπουργό και κυβερνητικά στελέχη, πριν πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Αυτό που τελικά κατάφεραν είναι να εξασφαλίσουν μια μικρή χρονική παράταση μιας βδομάδας. Η επίσημη θέση της ΕΟΕ για το θέμα θα ανακοινωθεί σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη 11/3. Θα ανακοινωθούν και οι ενέργειες που θα γίνουν στη συνέχεια.

Μέχρι τη στιγμή που έκλεισε η ύλη, δεν είχε καθοριστεί συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΟΕ με τον Ανδριανό, γεγονός που εντείνει τον αναβρασμό στις Ομοσπονδίες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Οπως χαρακτηριστικά λένε, δεν υπάρχει ούτε ευρώ για αθλητικό έργο, καθώς όλα πλέον πάνε στις πάγιες υποχρεώσεις, ενώ η Πολιτεία απλά αδιαφορεί. Ενα ακόμη γεγονός που έχει κάνει έξαλλους τους εκπρόσωπους των Ομοσπονδιών είναι η ενέργεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να ζητήσει εξηγήσεις για αθλητές που πήγαν στο εξωτερικό για αγώνες με χρήματα που έβαλαν από την τσέπη τους εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι βλέπουμε την παράλογη λειτουργία του ελληνικού κράτους σε όλο το μεγαλείο της, όμως αυτό θα ήταν ένα καλό σλόγκαν για να κλείσει το θέμα και να μην μιλήσουμε για την ουσία. Είναι φανερό ότι μετά την περίοδο των «παχιών αγελάδων» της περασμένης δεκαετίας, όταν ενόψει των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας έμπαιναν χοντρά φράγκα στα ταμεία των Ομοσπονδιών, προκειμένου να κερδίσει η χώρα διακρίσεις και μετάλλια και να δικαιολογηθεί το φαγοπότι του 2004, περνάμε στην περίοδο της λαϊκής ρήσης: «το ταμείον είναι μείον». Ο αθλητισμός ακολουθεί την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και διαλύεται, αφού η νέα μείωση του προϋπολογισμού δημιουργεί θέμα ακόμη και για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Και για να προλάβουμε κάποιους, που θα πουν «και τι έγινε, σιγά μην στεναχωρηθού-με που δε θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα, έτσι και αλλιώς είμαστε εναντίον του επαγγελματικού αθλητισμού», πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το μεγαλύτερο τίμημα δε θα το πληρώσουν τα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, που βρίσκουν έσοδα και από επιχειρήσεις και σπόνσορες, αλλά τα τοπικά πρωταθλήματα που διεξάγονται με ευθύνη των Ομοσπονδιών.

Η οικονομική κρίση και ο οικονομικός στραγγαλισμός των Ομοσπονδιών, θα έχει σαν αποτέλεσμα να δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι λίγες ευκαιρίες πρόσβασης στον αθλητισμό για τη νεολαία. Οπως συμβαίνει σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, στις οποίες –όπως λέει και ο λαός– «οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι», έτσι και στον αθλητισμό θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα στον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα έχουν μια φθίνουσα πορεία και θα απαιτείται ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των εξόδων τους να καλύπτεται από τους παράγοντες που θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ενώ οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις θα εγκαταλειφθούν στην τύχη τους. Την ίδια στιγμή, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τους καπιταλιστές που «επενδύουν» στον ελληνικό αθλητισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και την «εντιμότητά» τους.

            Κος Πάπιας
    papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα της καρδιάς του ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη σε έκτατη συνέντευξη Τύπου ο Κάρλες Πουγιόλ. Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα, μετά από 19 χρόνια παρουσίας στις τάξεις της ομάδας (το 1995, σε ηλικία 17 ετών, μπήκε στις ακαδημίες της Λα Μασία), τόνισε ότι αποχωρεί γιατί οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί το τελευταίο χρονικό διάστημα, που τον οδήγησαν σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις, δεν του επιτρέπουν να αποκτήσει το αγωνιστικό επίπεδο που απαιτεί για τον εαυτό του, ώστε να μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του. Η αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο, αφού θα τον βλέπουμε να αγωνίζεται για δυο-τρία χρόνια ακόμη στο εξωτερικό. Θα επιλέξει ένα πρωτάθλημα με πολύ λιγότερες απαιτήσεις σε σχέση με την Πριμέρα Ντιβισιόν, προκειμένου να μην καταπονεί τα τραυματισμένα του γόνατα και γιατί σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα άλλης ομάδας στη χώρα του. Ο Πουγιόλ είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους του ποδοσφαίρου, αφού ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που ταυτόχρονα ήταν και οπαδοί των ομάδων τους. Χωρίς να είναι ο παίχτης με το πλούσιο αθλητικό ταλέντο, κατάφερε να αναδειχτεί σε αναμφισβήτητο ηγέτη της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη, γιατί έπαιζε με πάθος και τα έδινε όλα για να κερδίσει η ομάδα που υποστήριζε ως οπαδός. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου δε θα έχει άλλους τραυματισμούς και θα τον δούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Το σίγουρο είναι ότι από τη νέα αγωνιστική χρονιά θα μας κακοφανεί που δε θα τον βλέπουμε στους αγώνες της Μπαρτσελόνα.

ΥΓ2: Η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και ο λόγος είναι προφανής. Το δικαστήριο αθώωσε τους 25 κατηγορούμενους για την υπόθεση ντόπινγκ των αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδας Αρσης Βαρών, λίγους μήνες πριν τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Αν και από την πλευρά των αθλητών προβάλλεται ότι δικαιώθηκαν και μπορούν να βαδίσουν με το κεφάλι ψηλά στην κοινωνία, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το δικαστήριο τους αθώωσε όχι γιατί δεν είχαν πάρει ντόπα, αλλά γιατί δέχτηκε ότι δεν είχαν γνώση ότι κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το επιχείρημα των κατηγορούμενων ήταν ότι στα κινεζικά σκευάσματα με τα αμινοξέα, που χρησιμοποίησε η εθνική ομάδα, είχε γίνει λάθος από την εταιρία παρασκευής τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ποσότητα απαγορευμένης ουσίας, η οποία βρέθηκε κατά τον έλεγχο ντόπινγκ. Αυτό το… πειστικό επιχείρημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και βγήκε η αθωωτική απόφαση. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις των «αθώων», η ουσία είναι ότι η απόφαση έχει ισχύ μόνο στην εσωτερική «κατανάλωση», αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία δε θα πάρει πίσω την απόφασή της για τιμωρία των αθλητριών και των αθλητών. Γι’ αυτή συνεχίζουν να θεωρούνται ντοπαρισμένοι. Στο θέμα θα επανέλθουμε γιατί η εθνική ομάδα Αρσης Βαρών χαρακτηριζόταν ως ντριμ τιμ (ομάδα όνειρο) και αποτελούσε πρότυπο λειτουργίας, ενώ γύρω από τις «επιτυχίες» της τζογάρονταν πολλά φράγκα. Γι’ αυτό προσπάθησαν και προσπαθούν να αποκρύψουν την ουσία της υπόθεσης, που είναι ότι πρωταθλητισμός χωρίς ουσίες και ντόπινγκ δεν γίνεται.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 104η συνεδρίαση, Πέμπτη 6.3.14
Επόμενο άρθρο ΓΙΟΑΚΙΜ ΛΑΦΟΣ – Πέρα από τη λογική

Σχετικά Αρθρα

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

Αθλητισμός 31 Ιαν 2026, 09:11
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

Γκάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Ισραήλ: Ημέρα μητέρας.

1884: Η αστυνομία καταστρέφει στη Μόσχα όλα τα αντίτυπα του βιβλίου “Αυτά που πιστεύω” του Λέοντος Τολστόι.

1961: Συλλαμβάνεται σε αντιπυρηνική διαδήλωση στο Λονδίνο ο 89χρονος Μπέρτραντ Ράσελ ως ταραχοποιός και φυλακίζεται για μία εβδομάδα.

1991: Βόμβα του IRA σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, ένας νεκρός και σαράντα τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo