Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Μάη
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Εκ του κατά ΦΙΦΑ ευαγγελίου το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν…
Αθλητισμός

Εκ του κατά ΦΙΦΑ ευαγγελίου το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούν 2017, 00:00

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στην απόφαση της ΦΙΦΑ να παρατείνει το έργο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ. Επίσημα, ο λόγος για τον οποίο δόθηκε η παράταση ήταν η καθυστέρηση της κυβέρνησης να καταθέσει τον νέο αθλητικό νόμο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που απαιτεί η παγκόσμια ομοσπονδία προκειμένου να εναρμονιστεί το καθεστώς λειτουργίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τον κανονισμό της ΦΙΦΑ. Ομως, όπως είχε επισημάνει η στήλη, μια προσεχτική ματιά “πίσω από τα φώτα της ράμπας” θα δείξει ότι η πραγματική αιτία της καθυστέρησης είναι το ρευστό τοπίο στην κόντρα των προέδρων των μεγάλων ομάδων για τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής “παράγκας” και η απόφαση της κυβέρνησης να μην πάρει σαφή θέση πριν ξεκαθαρίσει οριστικά ο νικητής.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, από διαρροές “κύκλων” της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ αφήνεται να εννοηθεί ότι θα υπάρξει πρωτοβουλία από τις διεθνείς ομοσπονδίες, με την οποία θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την κατάσταση. Ηδη υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πρόθεση της ΦΙΦΑ είναι να μεταφέρει τις αρμοδιότητες της ποδοσφαιρικής λίγκας και κυρίως την ευθύνη για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ, προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο και να μπορεί να δρομολογήσει τις αναγκαίες αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το «σχέδιο ανασυγκρότησης» περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ειδικής επιτροπής από την ΕΠΟ, η οποία θα επιλαμβάνεται των σοβαρών θεμάτων διοργάνωσης των πρωταθλημάτων Α' και Β' κατηγορίας και θα εισηγείται προς το ΔΣ της Λίγκας, το οποίο θα επικυρώνει τις προτάσεις της επιτροπής.

Αν αληθεύουν όσα αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα, οι πρόεδροι των τεσσάρων μεγάλων ομάδων είναι ενήμεροι για τις προθέσεις της ΦΙΦΑ και από την πλευρά του Παναθηναϊκού υπάρχει πρόταση στην επιτροπή να συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες, δυο εκπρόσωποι από τις μικρομεσαίες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και όποιοι άλλοι επιλεγούν από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θετική σε μια τέτοια προοπτική εμφανίζεται και η κυβέρνηση, η οποία φιλοδοξεί να συμμετέχει στην επιτροπή και μέσα από τη συμμετοχή της να αναβαθμίσει τον ρόλο της στα δρώμενα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, η πρόθεση της ΦΙΦΑ να μεταφέρει τις αρμοδιότητες από τη Λίγκα στην ΕΠΟ έρχεται σε αντίθεση με τη ρητή και κατηγορηματική θέση της για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση και γι' αυτό οι αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιούνται από τις βασικές κατευθυντήριες διαδικασίες. Είναι γνωστό ότι η ΦΙΦΑ έχει σα βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των εθνικών πρωταθλημάτων τα φράγκα που τζιράρονται σε αυτά. Μετά από 11 χρόνια λειτουργίας, η Λίγκα οικονομικά βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Η Λίγκα έχει αρχίσει να συσσωρεύει χρέη, στην πλειοψηφία τους οι ομάδες δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τα λειτουργικά τους έξοδα, το πρωτάθλημα κινδυνεύει να μείνει χωρίς χορηγό, αφού η NOVA δε δείχνει διατεθειμένη να ανανεώσει τη χορηγία της αν οι ΠΑΕ δεν αποδεχτούν μείωση κατά 20% στο χορηγικό πακέτο, τα έσοδα από τα εισιτήρια μειώνονται από χρόνο σε χρόνο, όπως και η κρατική επιχορήγηση.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το πρόβλημα της μειωμένης ελκυστικότητας του πρωταθλήματος εξαιτίας της αγωνιστικής του υποβάθμισης, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τη δυσφορία ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ για την κατάσταση που επικρατεί και την έλλειψη εμπιστοσύνης για τους χειρισμούς της Λίγκας με τη σημερινή της μορφή. Η δημιουργία της επιτροπής με ενισχυμένο το ρόλο της ΕΠΟ, η οποία θα είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τη ΦΙΦΑ, θα δώσει τη δυνατότητα για «παρεμβάσεις», χωρίς να αμφισβητείται, όσον αφορά τους τύπους, το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τη ΦΙΦΑ αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο σημαίνει την αποδοχή της απόλυτης εξουσίας της στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Η δημιουργία μιας επιτροπής με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, επί της ουσίας θα ενισχύσει τον ρόλο της ΦΙΦΑ στα δρώμενα και κατά συνέπεια θα συμβάλει στην ενίσχυση της κατά ΦΙΦΑ ερμηνείας του όρου «αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο».

Υπό αυτό το πρίσμα, μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται πιθανή και άμεσα εφαρμόσιμη, αν οι αξιωματούχοι της ΦΙΦΑ κρίνουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μπει μια τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Περιττό να τονίσουμε ότι οι όποιες ενστάσεις από την πλευρά των «ανιδιοτελών εργατών του ποδοσφαίρου» δε θα μπορέσουν να ανατρέψουν τον σχεδιασμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αφού η κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μειώσει στο ελάχιστο τη διαπραγματευτική τους δύναμη και δεν τους επιτρέπει να προβάλλουν αντιρρήσεις ή ενστάσεις.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

Εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 5ου τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ (όπως και το '99, οι πράσινοι πήραν τη νίκη και κατέκτησαν το τίτλο), διαβάσαμε πολλές «αναλύσεις» και αμπελοφιλοσοφίες για τις ενέργειες και τις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν οι διοικήσεις των δυο ομάδων και ιδιαίτερα η διοίκηση των ερυθρόλευκων, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Οι «αναλυτές» αφού πρώτα εκθείασαν τις ηγεσίες των δυο ομάδων για την πολύχρονη ενασχόλησή τους με το άθλημα και για τις «επενδύσεις» που έχουν κάνει, τις προέτρεψαν να πάρουν δραστικά μέτρα και να μην αφήνουν μια μικρή μερίδα κακών οπαδών να αμαυρώνουν την εικόνα των ομάδων τους.

Είναι περιττό να σημειωθεί ότι σχεδόν κανείς δε ζήτησε ευθύνες από τους Αγγελοπουλαίους και τους Γιαννακοπουλαίους. H μοναδική κριτική που τους ασκήθηκε ήταν για το δισταγμό τους να «τελειώσουν» μια και καλή με τους χουλιγκάνους. Οι περισσότερες των «αναλύσεων» κατέληγαν με το ερώτημα «μέχρι πότε θα τους ανέχεστε;».

Με αφορμή τις συγκεκριμένες «αναλύσεις», η στήλη βρίσκει την ευκαιρία να τονίσει ότι ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες των ομάδων με τους οργανωμένους οπαδούς και ιδιαίτερα με τη δυναμική μειοψηφία τους δε θα κοπεί ποτέ. Ο βασικός λόγος που οι καπιταλιστές αποφασίζουν να αγοράσουν μια πρωτοκλασάτη ομάδα και να «επενδύσουν» σε αυτή είναι ότι με τον τρόπο αυτόν καταφέρνουν να μετατρέψουν τη δυναμική που διαθέτουν οι οπαδοί της ομάδας σε δική τους προσωπική δυναμική και να εξυπηρετήσουν τα γενικότερα επιχειρηματικά τους σχέδια. Για να πετύχουν αυτή τη «μεταφορά» της δυναμικής από την ομάδα στις επιχειρήσεις τους, θα πρέπει να τα έχουν καλά με τους οπαδούς και τους φίλους της ομάδας και ιδιαίτερα με τους πιο δυναμικούς από αυτούς.

Σε απλά ελληνικά, αυτό που ενδιαφέρει και που «μετράει» ένας καπιταλιστής, πριν αποφασίσει να «επενδύσει» σε μια ομάδα, είναι ο αριθμός και η δυναμική που έχουν οι οργανωμένοι οπαδοί της και ο στόχος του είναι να τους μετατρέψει σε ιδιωτικό του στρατό. Κατά συνέπεια, όχι μόνο δε θα πάρει μέτρα καταστολής τους, αφού μια τέτοια απόφαση θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η δυναμική του στρατού του, αλλά αντίθετα, άμεσα ή έμμεσα, θα προσπαθήσει να τους ενισχύσει. Και μόνο στην περίπτωση που θα του δημιουργήσουν προβλήματα, είτε γιατί θα ξεπεράσουν τα όρια είτε γιατί θα αυτονομηθούν, θα τους «μαζέψει», κερδίζοντας το θαυμασμό του αθλητικού εσμού για το θάρρος και την αποφασιστικότητά του.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το ότι αφοί Αγγελόπουλοι και ο Γιαννακόπουλος λειτουργούν αρκετές φορές σαν οπαδοί της ομάδας τους και όχι σαν επιχειρηματίες, μπορούμε να καταλάβουμε την εκρηκτικότητα του μείγματος που έχει δημιουργηθεί.

Σε αντίθεση με το Eurogroup, στο οποίο το διαπραγματευτικό μέγεθος της κυβέρνησης δεν υπολείπεται από αυτό του καρπαζοεισπράκτορα, στο Γύρογκρουπ τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην περίπτωση μάλιστα που επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας οριστεί ο Φίλης, η κυβέρνηση θα παίζει χωρίς αντίπαλο (ιδιαίτερα αν τα πιτόγυρα είναι με απ' όλα και μπόλικο τζατζίκι).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓια μια ακόμα φορά το Λονδίνο πλήρωσε το τίμημα
Επόμενο άρθρο ΑΛΕΞ ΚΟΞ – Σιντ και Νάνσι

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη Βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo