Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού
  • Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο
  • Σαν σήμερα 13 Απρίλη
  • Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ
  • Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Διάβαζε Πάπια για να πας ταμείο και όχι κουβά
Αθλητισμός

Διάβαζε Πάπια για να πας ταμείο και όχι κουβά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2008, 00:00

♦ Φτωχή μπορεί να χαρακτηριστεί η αθλητική επικαιρότητα, αφού δεν είχαμε κάποιο συγκλονιστικό θέμα τη βδομάδα που πέρασε. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα νέα δεδομένα  στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού μετά την ήττα από την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα και ελπίζει πλέον μόνο σε στραβοπάτημα των ερυθρόλευκων για να κατακτήσει τον τίτλο. Στους χαμένους της αγωνιστικής και η ΑΕΚ, η οποία παραχώρησε ισοπαλία στον Αρη και πλέον οι στόχοι της περιορίζονται στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Αντίθετα, στο λιμάνι οι ερυθρόλευκοι πανηγυρίζουν, αφού μια βδομάδα μετά την απομάκρυνση του  Λεμονή από τη θέση του προπονητή βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και κρατούν το πρωτάθλημα στα χέρια τους. Η παρέμβαση του Κόκκαλη στα δρώμενα του πρωταθλήματος δείχνει να είναι ευεργετική για τον Ολυμπιακό, όμως για τη λήξη του πρωταθλήματος απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές, όλα είναι ανοιχτά και το ματς-κλειδί, που πιθανά να κρίνει και τον τίτλο, δείχνει να είναι το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Σχολιάζοντας σύντομα την 25η αγωνιστική μπορούμε να πούμε ότι για μια ακόμη χρονιά οι πράσινοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να κερδίσουν ένα παιχνίδι τίτλου. Συνεχίζοντας την παράδοση, καταφέρνουν να χάνουν τους αγώνες που κρίνουν το πρωτάθλημα (Ριζούπολη, ισοπαλία με ΑΕΚ στη Λεωφόρο κτλ.) και συνεπώς «δεν δικαιούνται για να ομιλούν», που έλεγε και ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας. Ολόκληρη τη βδομάδα στο πράσινο στρατόπεδο, αντί να ασχοληθούν με το παιχνίδι της Ξάνθης και να το σιγουρέψουν εντός και εκτός του γηπέδου, προσπαθούσαν ν’ αποδείξουν ότι οι «κατηγορίες» του Κόκκαλη για εύνοια του Παναθηναϊκού από τη διαιτησία και το παρασκήνιο ήταν ανυπόστατες, λες και αν ίσχυαν θα τους κατηγορούσε κανένας. Οι ερυθρόλευκοι κύκλοι όλη τη βδομάδα έθεταν θέμα Κάκου (ο διαιτητής του αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός), ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν, θα ευνοούσε τους πράσινους, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αφού οι πράσινοι στα παιχνίδια που τους έπαιξε ο εν λόγω διαιτητής όχι μόνο δεν ευνοήθηκαν αλλά γνώρισαν και βαριές ήττες (το 4-0 στο Καραϊσκάκη για το κύπελλο). Από την πλευρά της η πράσινη ΠΑΕ έβγαζε ανακοινώσεις Τύπου, με τις οποίες εμφανιζόταν υπέρμαχη του fair play και ζητούσε από το διαιτητή να παίξει 50-50. Ο Τζίγγερ έπεσε στην παγίδα του Κόκκαλη και αντί να προσπαθήσει να «δέσει» το παιχνίδι, ζητούσε ισονομία.

Εχουμε πει πολλές φορές, ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων θεωρεί δεδομένο ότι οι μεγάλες ομάδες στο τέλος του πρωταθλήματος θα έχουν εξωαγωνιστική βοήθεια και μάγκας θεωρείται ο πρόεδρος που θα καταφέρει να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο. Οι οπαδοί των ομάδων απαιτούν από τη διοίκηση να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο και αν δεν τα καταφέρει τη θεωρούν ανίκανη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Κατηγορούν τον Κόκκαλη ότι ελέγχει το παρασκήνιο και παίρνει τους τίτλους με τη βοήθεια της διαιτησίας, όμως δε ζητούν ένα καθαρό πρωτάθλημα, αλλά βρίζουν τους Βαρδινογιάννηδες, γιατί τους θεωρούν ανίκανους να ελέγξουν αυτοί την «παράγκα». Την επαύριο της ήττας τα στέκια των πράσινων οπαδών έβραζαν από οργή ενάντια στο Τζίγγερ και το συμπέρασμα στις συζητήσεις ήταν ότι δύσκολα θα κατακτήσουμε τον τίτλο γιατί έχουμε ανίκανη διοίκηση, ενώ στο λιμάνι οι γαύροι έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Μάλιστα, και οι οπαδοί που ήταν αντίθετοι στην απόφαση του Κόκκαλη να διώξει το Λεμονή θεωρούσαν ότι εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε ο πρόεδρος και έριξαν τους τόνους στην κριτική τους.

Η υπόθεση τίτλος δεν έχει ακόμη κριθεί και η αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων δε μας πείθει ότι δε θα έχουν και νέες απώλειες. Πάντως, οι ερυθρόλευκοι, από τη στιγμή που έχουν το προβάδισμα, έχουν και τον πρώτο λόγο, παρά το γεγονός ότι έχουν ελαφρώς δυσκολότερο πρόγραμμα από τους πράσινους. 

♦ Η σύνδεση του ποδοσφαίρου με το Στοίχημα έχει δημιουργήσει ένα νοσηρό κλίμα, αφού κάθε φίλαθλος που στοιχηματίζει, ανάλογο με την επιτυχία των προβλέψεών του, αποφαίνεται για την καθαρότητα ή όχι των αγώνων. Αν το στοίχημα περάσει, οι αναμετρήσεις ήταν καθαρές και αυτός μάγκας και μεγάλος αναλυτής του αθλήματος, ενώ αν πάει κουβά, έχει πέσει θύμα στημένων αγώνων. Πριν ένα δεκαήμερο έγινε η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Champions League. Ενας οπαδός της Λίβερπουλ, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας, είχε προβλέψει τα τέσσερα ζευγάρια και τα είχε αναρτήσει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Liverpoolecho, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είχε την πληροφορία από δύο φίλους του που έχουν σχέση με το στοιχηματικό κύκλωμα. Μάλιστα, δήλωσε ότι όσες εταιρίες είχαν ειδικό στοίχημα για την κλήρωση (η απόδοση της σωστής πρόβλεψης ήταν 192 προς 1) αρνήθηκαν να δεχτούν το στοίχημά του. Το θέμα απασχόλησε αρκετές αγγλικές εφημερίδες και ιταλικά σάιτ, που έκαναν λόγω για σκιές στην κλήρωση, και δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην ΟΥΕΦΑ. Η επίσημη θέση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι ότι πρόκειται απλά για μαντεψιά και ότι η διαδικασία της κλήρωσης εγγυάται ότι είναι καθαρή.

Δε μπορούμε να ξέρουμε τι από τα δύο ισχύει, όμως η πλειοψηφία των φιλάθλων θεωρεί δεδομένη την παράνομη συναλλαγή και την ανομία που οδηγεί σε μεγιστοποίηση του κέρδους των ισχυρών έναντι των αδυνάτων και για το λόγο αυτό, ανεξάρτητα από το πόρισμα της έρευνας που διενεργείται, η κηλίδα  έχει μείνει. Αυτό που έχουμε να τονίσουμε είναι ότι η συζήτηση με θέμα «καθαρή ή όχι κλήρωση» είναι αποπροσανατολιστική. Στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καθημερινά έχουμε παράνομες δοσοληψίες και σκοτεινές υποθέσεις, αφού ο σκοπός όσων εμπλέκονται με αυτό είναι να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Ολόκληρο το οικοδόμημα στηρίζεται στην εξασφάλιση του μέγιστου κέρδους και για να πετύχουν τα επενδυτικά τους σχέδια οι καπιταλιστές είναι αδίστακτοι. Ακόμη και αν η κλήρωση ήταν καθαρή, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι «βρόμικο» και σαν τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Σχετικά με το αποτέλεσμα της έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει, θα  κάνουμε την παρακάτω πρόβλεψη: «Η διαδικασία ήταν απολύτως καθαρή». Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, όπως ο οπαδός της Λίβερπουλ, ούτε το κληρονομικό χάρισμα, όμως όποιος ποντάρει υπέρ της πρόβλεψής μου είναι σίγουρο ότι θα πάει ταμείο.

♦ Η έκρυθμη κατάσταση στο Θιβέτ και η καταστολή της εξέγερσης των βουδιστών μοναχών από τον κινεζικό στρατό φέρνει αρνητικές εξελίξεις και στην  ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, πολλοί μεγάλοι πρωταθλητές σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να  μποϊκοτάρουν τους αγώνες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή της εξέγερσης στο Θιβέτ και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κίνα. Αν και με τα σημερινά δεδομένα οι πιθανότητες να μποϊκοτάρουν τους αγώνες του Πεκίνου κάποιες χώρες είναι απειροελάχιστες (μόνο η Ταϊβάν έχει αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο), οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ έχουν ξεκινήσει επαφές με πρωταθλητές που έχουν εκφραστεί αρνητικά για τους Κινέζους, προκειμένου να τους πείσουν να κατέβουν κανονικά στους αγώνες. Από την πλευρά τους, οι οργανώσεις των Θιβετιανών, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη όσο το δυνατό περισσότερων πρωταθλητών και ταυτόχρονα να πιέσουν τη ΔΟΕ να καταγγείλει την κινεζική πολιτική στο Θιβέτ (την περασμένη Τρίτη περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της ΔΟΕ, καλώντας τον πρόεδρό της Ζακ Ρογκ να πάρει θέση). Το θέμα αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και μάλιστα η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» έκανε δημόσια πρόταση, καλώντας του δημοσιογράφους να μποϊκοτάρουν την τελετή έναρξης και λήξης και να προβάλουν μόνο το αθλητικό κομμάτι των αγώνων, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ προέτρεψε τους πολιτικούς ηγέτες να σκεφτούν αν η παρουσία τους στην τελετή έναρξης θα είναι υπεύθυνη πολιτική στάση, αν συνεχιστεί η καταστολή. Στο θέμα αναμένονται εξελίξεις, αφού ήταν πολλοί αυτοί που είχαν αντιταχθεί στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από τους Κινέζους.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλμα στο έλλειμμα του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου
Επόμενο άρθρο ΣΙΝΕΜΑ

Σχετικά Αρθρα

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

Καμπότζη, Ταϊλάνδη: Πρωτοχρονιά.

1863: Οι Κ. Κανάρης, Θ. Ζαΐμης και Δ. Γρίβας μεταβαίνουν στην Κοπεγχάγη και προσφέρουν το ελληνικό στέμμα στον Γεώργιο Α’.

1913: Ανεπιτυχής απόπειρα κατά του ισπανού βασιλιά Αλφόνσου.

1917: Αιματηρές ταραχές στη Σμύρνη εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1924: Οι Ελληνες τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας με δημοψήφισμα (69,95%).

1948: 26 κρατούμενοι νεκροί από το μένος αντεκδίκησης αστυνομικών στις φυλακές της Σπάρτης.

1983: Απόπειρα κατά του σαουδάραβα πρέσβη στην Αθήνα με τηλεχειριζόμενη βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο (Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo