Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Δε θα σε αγαπήσουν ποτέ, κ. Θεμιστοκλή Νικολαϊδη, γιατί λάτρεψαν το Ντέμη
Αθλητισμός

Δε θα σε αγαπήσουν ποτέ, κ. Θεμιστοκλή Νικολαϊδη, γιατί λάτρεψαν το Ντέμη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Νοέ 2006, 00:00
Η στήλη αυτή τη βδομάδα έχει πολύ καλή διάθεση, όπως κάθε φθινοπωρινή βδομάδα που έχουμε αγώνες για το Champions League. Οσοι γνωρίζουν τις οπαδικές προτιμήσεις μας μπορούν πολύ εύκολα να καταλάβουν το λόγο. Champions League το φθινόπωρο σημαίνει συμμετοχή του Ολυμπιακού και συνεπώς γκολ και θέαμα για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Μπορεί σαν Ελληνες να στεναχωριόμαστε που ο πρωταθλητής της χώρας δεν καταφέρνει να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι απλά και μόνο ένα παιχνίδι και γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να μας ενδιαφέρει το θέαμα και μετά το αποτέλεσμα.
 
Με το Champions League θα ασχοληθούμε σήμερα. Μια νίκη και μια ήττα πέτυχαν οι ελληνικές ομάδες και το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όπου θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ας ξεκινήσουμε με τα δυσάρεστα και την ήττα του Ολυμπιακού στην Ισπανία από τη Βαλένθια. Σε ένα ακόμη εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν, ούτε καν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, και αυτό σε συνδυασμό με τη νίκη της Σαχτάρ επί της Ρόμα κάνει μονόδρομο τη νίκη στον τελευταίο αγώνα με τους Ρώσους (το γεγονός ότι ο αγώνας γίνεται στο Καραϊσκάκη για τον φετινό Ολυμπιακό είναι μειονέκτημα) για να πάρουν την τρίτη θέση και να συνεχίσουν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Κόντρα στη Βαλένθια οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν και πάλι το άσχημο πρόσωπό τους, αφού σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη. Για μια ακόμη φορά δεν είχαν αγωνιστικό προσανατολισμό και οι δυο–τρεις ευκαιρίες για γκολ που δημιούργησαν στην αρχή του παιχνιδιού ήταν αποτέλεσμα της κλάσης του Ριβάλντο και όχι συνολικής προσπάθειας. 
 
Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού ξεκίνησε και φέτος με πολλά όνειρα αλλά τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη, ιδιαίτερα αν δε συνεχίσει η ομάδα στο ΟΥΕΦΑ. Το κλίμα είναι πολύ άσχημο για τον Σόλιντ, αφού η ευρωπαϊκή πορεία των ερυθρόλευκων τα δυο τελευταία χρόνια είναι απογοητευτική, και αν αυτό συνδυαστεί με τα άσχημα αποτελέσματα και στο ελληνικό πρωτάθλημα καταλαβαίνουμε ότι η θέση του είναι πολύ δύσκολη και το ενδεχόμενο να μη κάνει Χριστούγεννα στο λιμάνι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Το άσχημο κλίμα ενισχύεται και από τη στάση που τηρεί ο Κόκκαλης, ο οποίος από την μια αφήνει να διαρρεύσουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είναι δυσαρεστημένος από τον Σόλιντ και από την άλλη επίσημα τον στηρίζει. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του προέδρου, είναι σίγουρο ότι αν οι ερυθρόλευκοι δε συνεχίσουν ούτε στο ΟΥΕΦΑ, γεγονός που θα μας στεναχωρήσει αφάνταστα, αφού μια ελληνική ομάδα δε θα προχωρήσει στην Ευρώπη (μην επιμένετε, δεν ορκίζομαι ότι θα στεναχωρηθώ), οι εξελίξεις στο λιμάνι θα είναι ραγδαίες.
 
Αν οι οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκονται στο ναδίρ, οι οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται στο ζενίθ, μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες που πέτυχε η ομάδα τους στο ΟΑΚΑ, με τις οποίες έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο ΟΥΕΦΑ, ενώ η πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League είναι στο χέρι της, αφού με νίκη στο Βέλγιο κόντρα στην Αντερλεχτ θα παραμείνει στην 2η θέση του ομίλου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Μίλαν – Λιλ. Για το παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στη Μίλαν και τη μεγάλη νίκη των κιτρινόμαυρων δεν έχουμε να πούμε πολλά, αφού το παιχνίδι είχε ελάχιστα ποιοτικά στοιχεία. Η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή στο πρώτο τέταρτο, όταν ο Σορεντίνο με καταπληκτικές αποκρούσεις κράτησε το μηδέν, κατάφερε να πετύχει το γκολ στη μοναδική επίθεση που έκανε, με το αριστοτεχνικό φάουλ του Σέζαρ, και στη συνέχεια κατάφερε να ρίξει και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους.
 
Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ έχει ένα σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, που της επιτρέπει να παίρνει αποτελέσματα εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα λάθη και τις αδυναμίες των αντιπάλων της. Στο συγκεκριμένο αγώνα εκμεταλλεύτηκε την κακή αγωνιστική και κυρίως την κακή ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται οι παίχτες της ιταλικής ομάδας, αφού τα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της χώρας τους, σε συνδυασμό με τους μείον επτά βαθμούς της ποινής για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, κάνουν από πολύ δύσκολη έως αδύνατη ακόμη και την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις επόμενης χρονιάς. Η φετινή χρονιά μοιάζει να είναι εντελώς χαμένη για τους rossoneri και αυτό έχει επηρεάσει τους παίχτες, αρκετοί από τους οποίους είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα θα αποστρατευτούν όχι με τον καλύτερο τρόπο.
 
Είναι σίγουρο ότι κανέναν οπαδό της ΑΕΚ δεν ενδιαφέρει το πώς έφτασε η ομάδα του στην νίκη, αλλά αυτή καθεαυτή η νίκη, που δίνει τη δυνατότητα πρόκρισης και ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερες νίκες. Δεν θέλω να χαλάσω το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και πολύ καλά κάνουν διοίκηση, παίχτες, προπονητής και οπαδοί που γιορτάζουν. Ομως δε μπορούμε να μην κάνουμε κάποιο σχόλιο για τα δημοσιεύματα του Τύπου την επαύριο της νίκης, σύμφωνα με τα οποία η ΑΕΚ «πάτησε» τη Μίλαν, «καθήλωσε» τους Ιταλούς, μάγεψε την Ευρώπη και άλλα συμπαθητικά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα, εκμεταλλεύτηκε τη ροή του αγώνα και καθοδηγούμενη σωστά από τον προπονητή της έφτασε σε μια μεγάλη νίκη και τίποτε περισσότερο. Οσοι είδαμε τον αγώνα βλέπαμε την ΑΕΚ να παίζει στα όριά της κόντρα σε μια Μίλαν που ψαχνόταν αγωνιστικά και υπήρχε ανά πάσα στιγμή ο φόβος ότι μπορεί να γίνει μια προσωπική ενέργεια και να αλλάξει το αποτέλεσμα. Η προσπάθεια των παιχτών της ΑΕΚ ήταν ηρωική αλλά δεν έπειθαν ότι ελέγχουν και καθορίζουν τους όρους του παιχνιδιού.
 
Αυτό που είδαμε, όπως καταλαβαίνετε σύντροφοι αναγνώστες,   απέχει πολύ από αυτό που διαβάσαμε την επόμενη μέρα. Αυτό όμως που θα πρέπει να σχολιαστεί είναι το γεγονός ότι μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα ο πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Θεμιστοκλής Νικολαΐδης, δακρυσμένος από χαρά, είπε σε συνεργάτη του τη φράση: «Ελπίζω τώρα να με αγαπήσουν», εννοώντας ότι μετά απ’ αυτή τη νίκη οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας θα ξεχάσουν την κόντρα μαζί του και θα αποκατασταθούν οι σχέσεις που είχαν στο παρελθόν. Το γεγονός ότι το «ξέσπασμα» του προέδρου έγινε μετά από μια τόσο σημαντική νίκη δείχνει δυο στοιχεία. Πρώτον ότι δεν έχει καταφέρει να «απογαλακτιστεί» από την ψυχολογία του οργανωμένου οπαδού που είχε σαν παίχτης και που εξαιτίας αυτής είχε τόσο στενό δέσιμο με την Original και δεύτερο ότι σαν καπιταλιστής που διοικεί την ομάδα βλέπει ότι η παντοδυναμία του αμφισβητείται μόνο από τους οπαδούς της. Τα δυο στοιχεία είναι επί της ουσίας οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο Νικολαΐδης αποφάσισε να αναλάβει τη διοίκηση της ΑΕΚ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα και τότε είχε την αμέριστη υποστήριξη των οπαδών της ΑΕΚ που τον έβλεπαν σαν σωτήρα. Είχαμε γράψει τότε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτούς, γιατί τα συμφέροντα του καπιταλιστή – ιδιοκτήτη μιας ομάδας είναι διαφορετικά από αυτά του οπαδού της.
 
Σήμερα ο Νικολαΐδης βιώνει αυτή την αντίφαση. Δεν έχει καταφέρει να «σκοτώσει» μέσα του τον οπαδό της ΑΕΚ (αυτό φαίνεται από τον τρόπο που πανηγυρίζει όταν κερδίζει η ομάδα ή από τις αντιδράσεις του όταν αυτή χάνει) και γι’ αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη μια τόσο μεγάλη νίκη να την πανηγυρίσει μαζί με την Original, με την οποία όμως αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα. Από την άλλη, σαν καπιταλιστής, θα προσπαθήσει τις επιτυχίες που έχει αυτή τη χρονική περίοδο η ομάδα να τις εκμεταλλευτεί για να κερδίσει τη διαμάχη που έχει με τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι αμφισβητούν την παντοδυναμία του. Με αφορμή αυτό το ξέσπασμα, το σχόλιο της στήλης αποτυπώνεται στον τίτλο της. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω, ούτε στο μέλλον ο Νικολαΐδης θα μπορέσει να ξαναγίνει παίχτης. Η όποια σχέση έχει με την ΑΕΚ θα είναι σε διοικητικό επίπεδο, γεγονός που θα τον απομακρύνει συνεχώς από τον παλιό και αγαπημένο Ντέμη. Οσο περνάει ο χρόνος η ιδιότητα του οπαδού θα ξεθωριάζει και θα υπάρχει σαν ανάμνηση γι’ αυτόν και σαν πικρία για τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ.

Κος Πάπιας
 
ΥΓ: Νέο επεισόδιο στο σίριαλ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Με δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το νέο γήπεδο μέσα στο 2008, όπως προβλέπεται στην αρχική συμφωνία του Παναθηναϊκού με το Δήμο Αθηναίων, αφού τα έργα υποδομής και προσβασιμότητας που προβλέπονται σ’ αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, δε θα έχουν ολοκληρωθεί. Μάλιστα, «έριξε» το γάντι στην διοίκηση των πρασίνων, αναφέροντας ότι αν είχε επιλέξει να κάνει το γήπεδο στο Ελληνικό όλα θα ήταν δρομολογημένα και οι εργασίες θα είχαν ήδη ξεκινήσει. Για όσους δεν θυμούνται, γύρω από το γήπεδο παίχτηκε ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη (δήμαρχος Αθηναίων) και στον Σουφλιά (υπουργός ΠΕΧΩΔΕ), αφού η τελική επιλογή θα καθόριζε και αυτόν που θα διαχειριζόταν τα φράγκα που θα τζογάρονταν για την κατασκευή του. Ο Σουφλιάς έχασε τότε την μάχη και τώρα παίρνει την εκδίκησή του, φροντίζοντας παράλληλα να προλάβει αντιδράσεις για την καθυστέρηση του έργου. Η χρηματοδότηση των έργων υποδομής που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική συμφωνία θα πρέπει να γίνει από τα κονδύλια για το Δ’ ΚΠΣ και το πιθανότερο είναι να καθυστερήσει, με απρόβλεπτες συνέπειες για το έργο. Φορτώνει ο Σαρακατσάνος την ευθύνη στη διοίκηση των πρασίνων και καθαρίζει, αφού αν στο μέλλον προκύψει πρόβλημα θα μπορεί να πει ότι αυτός είχε προειδοποιήσει πριν από αρκετό καιρό. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Σουφλιάς αρχίζει να κάνει από τώρα όρεξη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜετατρέπουν γκαζάδικα σε υδροφόρες! Να πάρει άμεσα θέση η κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 27.11.06

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo