Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη
  • Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο
  • Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν
  • Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι
  • Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί
  • Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Για ένα ποδόσφαιρο με άποψη, για μια κοινωνία με αγώνες…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Για ένα ποδόσφαιρο με άποψη, για μια κοινωνία με αγώνες…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2012, 00:00

Η στήλη σήμερα θ’ αναφερθεί σε δυο περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι ακόμη και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχουν εστίες αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οταν ένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα βγαίνει δημόσια και υπερασπίζεται το δικαίωμα των ισπανών ανθρακωρύχων ν’ αγωνιστούν με κάθε μέσο για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους και για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, η προσπάθεια της ισπανικής κυβέρνησης να τους προβοκάρει σαν «κρατικοδίαιτους», «ρετιρέ» και «προνομιούχους» δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα. Ο Νταβίντ Βίγια επισκέφτηκε τους ανθρακωρύχους του Κάντιθ και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα τους: «Κατάγομαι από οικογένεια ανθρακωρύχων και με αυτή την κίνησή μου θέλω να δείξω την υποστήριξή μου σε όλους εκείνους που δουλεύουν στα ανθρακωρυχεία. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, γιατί μάχονται για τα δικαιώματά τους», δήλωσε ο στράικερ της Μπάρτσα, φωτογραφήθηκε μαζί τους και κάλεσε τον ισπανικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα τους.
Ο Βίγια έχει γεννηθεί σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Λανγκρέο, που βρίσκεται στην επαρχία Αστούριας, επίκεντρο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Κατάγεται από οικογένεια ανθρακωρύχων, γεγονός που αυξάνει την ευαισθησία του για το θέμα. Εκτός από την επίσκεψή του στο Κάντιθ, ο επιθετικός των μπλαουγκράνα έστειλε μήνυμα και μέσω του twitter, το οποίο διαδόθηκε σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, δηλώνοντας: «Εχω μέλη της οικογένειάς μου και φίλους που διαδηλώνουν στη Μαδρίτη και δεν ξεχνώ εκείνους που έμειναν για 45 μέρες κάτω από τη γη (ανθρακωρύχοι στη Χιλή). Δύναμη σε όλους. Ολη μου η δύναμη μαζί τους. Η συμπάθειά μου και η στήριξή μου είναι με τους  διαδηλωτές».
 
Οπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις του Βίγια δεν άρεσαν στην ισπανική κυβέρνηση και στον αστικό εσμό που προσπαθούν με κάθε τρόπο να συκοφαντήσουν τον αγώνα των ανθρακωρύχων και να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. Η δυναμική τους αντιπαράθεση με τους μπάτσους και η έμπρακτη αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του κράτους και των μηχανισμών του έχει θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που ψάχνουν για «ρεαλιστικές» λύσεις διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, πάντα σε βάρος της εργατικής τάξης. Το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να διαβάζουν δηλώσεις συμπαράστασης από πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή που αποτελεί ίνδαλμα για μια μεγάλη μερίδα της νεολαίας. Τηρουμένων των αναλογιών, η κίνηση του Βίγια μας γυρίζει μια δεκαπενταετία πίσω, στο 1997, όταν ο Ρόμπι Φάουλερ δήλωσε τη συμπαράστασή του στην απεργία των λιμενεργατών του Λίβερπουλ. Ο παίχτης της Λίβερπουλ πέτυχε γκολ και το πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα του και δείχνοντας στην κάμερα ένα μπλουζάκι με μήνυμα συμπαράστασης στην απεργία των λιμενεργατών. Ακολούθησε η παραδειγματική τιμωρία του από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με αποκλεισμό για ένα χρόνο από κάθε αθλητική δραστηριότητα, που επί της ουσίας σταμάτησε την καριέρα του, αφού το σύστημα εξουσίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν του συγχώρεσε μια βαθύτατη πολιτική πράξη στο πλευρό των αγωνιζόμενων λιμενεργατών. Παρά την προσπάθεια των καπιταλιστών και του εσμού που κονομάει από το ποδόσφαιρο αμύθητα φράγκα να μας πείσουν ότι η πολιτική δεν έχει σχέση με το άθλημα, ενέργειες όπως αυτή του Βίγια σώζουν την τιμή του λαϊκότερου των αθλημάτων και αποτελούν όαση σ’ ένα σύστημα που πάνω από όλα βάζει τα φράγκα και το κέρδος. Δικαιώνουν όσους υποστηρίζουμε ότι ακόμη και στο εχθρικό περιβάλλον του επαγγελματικού αθλητισμού μπορούν να δοθούν μάχες.
 
Οταν ακούμε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί μιας επαγγελματικής ομάδας βγάζουν ανακοίνωση για να πάρουν θέση στην υπόθεση μεταγραφής ενός παίχτη που φεύγει από την ομάδα τους, το μυαλό μας πηγαίνει σε «προδότες», «βατράχους» και απειλητικά μηνύματα. Διαβάζοντας, όμως, την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Εργοτέλη καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν και διαφορετικές φωνές στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που αποδεικνύουν ότι δεν έχει σαπίσει από άκρο σε άκρο.
 
Ο Ηλίας Κυριακίδης, αν και δεν είναι ο φαντεζί παίχτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο, ήταν από τους αγαπημένους των οργανωμένων οπαδών του Εργοτέλη, γιατί προσπαθούσε συνειδητά να προσφέρει στη συλλογική προσπάθεια της ομάδας να πετύχει τους στόχους της, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για μια ομάδα όπως ο Εργοτέλης που αποτελούσε σημείο αναφοράς για την εργατική τάξη και τη φτωχολογιά του Ηρακλείου. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση των «Alternatives»:
 
«Δεν συνηθίζουμε να βγάζουμε ανακοινώσεις για παίχτες της ομάδας μας όταν αποχωρούν. Πεποίθησή μας είναι, ότι μόνος αναντικατάστατος είναι ο κόσμος και η ιστορία του Εργοτέλη! Αυτή τη φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση, γιατί ο ίδιος ο Ηλίας Κυριακίδης αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα του σύγχρονου εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, που θέλει τους ποδοσφαιριστές ήρωες εντός των 4 γραμμών του γηπέδου και αποστειρωμένους από την κοινωνία. Ο Ηλίας για εμάς αποτελεί προσωποποιημένη έκφραση της ιδέας του Εργοτέλη. Ποδοσφαιριστής που εκτός από τις ποδοσφαιρικές ικανότητες διακατέχεται από ήθος, πάθος και κοινωνικές ευαισθησίες. Οραματίζεται όπως κι εμείς μια κοινωνία αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και ισότητας και μέσω του ποδοσφαίρου και της ομάδας Hasta la Victoria Siempre που είναι μέλος, δίνει αγώνες ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την φτώχεια και την εξαθλίωση, που φουντώνουν στις μέρες μας. Στον Εργοτέλη γεφύρωσε ένα χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στην εξέδρα και τους παίχτες και αποτέλεσε πρότυπο για τις επόμενες γενιές παιχτών. Καλή συνέχεια Ηλία! Η Κρήτη είναι πλέον πατρίδα σου και σε περιμένουμε πίσω για να χτίσουμε μαζί τον Εργοτέλη που ονειρευόμαστε, τον Εργοτέλη του μέλλοντος βγαλμένο από το ένδοξο παρελθόν του, κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Κράτα τη γροθιά ψηλά για ένα ποδόσφαιρο με άποψη, μια κοινωνία με αγώνες. Venceremos!»
Νομίζουμε ότι δεν χρειάζονται επιπλέον σχόλια.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ: Μια νέα περίοδος ξεκινάει για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Την περασμένη Τετάρτη, ο Τζίγγερ μεταβίβασε τις μετοχές τις οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Αλαφούζο και την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και πλέον η πράσινη ΠΑΕ θεωρητικά ανήκει στο λαό της, στην πράξη όμως έχουμε απλά μια αλλαγή αφεντικού της ομάδας, αφού, ως γνωστόν, λαϊκός καπιταλισμός υπάρχει μόνο στα παραμύθια.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 29η συνεδρίαση Τρίτη, 17.7.12
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

Ημέρα ενάντια στις πολεμικές δαπάνες.

Ημέρα των συνδικάτων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

Αίγυπτος, Λιβύη: Ημέρα επανάστασης (1969).

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα εργασίας (1894).

Τανζανία: Ημέρα ηρώων.

1926: Καθιερώνεται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1946: Επαναφορά του Γεωργίου Β’ με δημοψήφισμα (68% ναι, 10,5% όχι, 21,2% λευκά). Από τη ψηφοφορία απέχουν το ΚΚΕ και τα ΕΑΜικά κόμματα.

1953: Συγχώνευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού.

1982: Κλείνει η «ΧρωΠει», 6.000 μένουν άνεργοι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo