Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση
  • Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…
  • Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε
  • Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση
  • Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Από στόμια βγαίνει η δύναμη κι όχι από τα στόματα. Σύντροφοι, γνωστό αυτό…»
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

«Από στόμια βγαίνει η δύναμη κι όχι από τα στόματα. Σύντροφοι, γνωστό αυτό…»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Ιούν 2020, 00:00

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έστειλε το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι απ' άκρη σε άκρη των ΗΠΑ ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των μπάτσων δολοφόνων του Τζορτζ Φλόιντ, φωνάζοντας «Οι ζωές των Μαύρων μετράνε» και «Δε μπορώ να αναπνεύσω» (από τα τελευταία λόγια του Φλόιντ). Η αρχή έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στους αγώνες της Bundesliga. «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» ήταν το σύνθημα στο περιβραχιόνιο που φορούσε στο αριστερό του μπράτσο ο ποδοσφαιριστής της Σάλκε, Γουένστον ΜακΚένι, αλλά και στις φανέλες των Σάντσο και Χακίμι κάτω από την εμφάνιση της Ντόρτμουντ, ενώ ο Τιράμ της Γκλάντμπαχ γονάτισε και αφιέρωσε στον δολοφονηθέντα Τζορτζ Φλόιντ το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου.
 
Οι ενέργειες των ποδοσφαιριστών είχαν την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των γερμανών οπαδών, όχι όμως και των ιθυνόντων της Λίγκας. Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Bundesliga, Αντον Ναχράινερ, δήλωσε: «Τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε με αυτά τα γεγονότα και θα εξετάσουμε ανάλογα τα στοιχεία», τονίζοντας ότι οι παίχτες παραβίασαν τους κανονισμούς του γερμανικού πρωταθλήματος, που «είναι ξεκάθαροι και απαγορεύουν στον ποδοσφαιριστή να φέρει στον εξοπλισμό του μηνύματα πολιτικού, θρησκευτικού ή προσωπικού περιεχομένου, μηνύματα ή φωτογραφίες». Τις δηλώσεις Ναχράινερ αποδοκίμασαν ο προπονητής της Γκλάντμπαχ, Μάρκο Ρόζε, ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε, Γιόχαν Σνάιντερ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος του ΔΣΔ της Μπάγερν Μονάχου, Ολιβερ Καν, και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ουνιόν Βερολίνου, Ολιβερ Ρούνερτ, προκαλώντας εκνευρισμό στη διοίκηση της Bundesliga, που κατάλαβε ότι αν προχωρήσει στην τιμωρία των ποδοσφαιριστών θα έχει απέναντί της τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.
 
Τη σκυτάλη στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης πήραν οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα από την προπόνηση στο «Ανφιλντ». Σύσσωμο το ρόστερ των 29 ποδοσφαιριστών, γονατισμένο κυκλικά στο κέντρο του γηπέδου, πόζαρε στην ομαδική φωτογραφία αλληλεγγύης, την οποία δημοσίευσε στο Τwitter ο Τζέιμς Μίλνερ, συνοδευόμενη από το σύνθημα «Unity is Strength» (η ενότητα είναι δύναμη) και το hashtag του Black Lives Matter. Σε αντίθεση με τη διοίκηση της Bundesliga, που δεν έπιασε τον «σφυγμό» των γεγονότων, η ηγετική ομάδα της ΦΙΦΑ δείχνει να καταλαβαίνει ότι η προσπάθεια επιβολής του «No Politica» με τιμωρίες των ποδοσφαιριστών που το παραβιάζουν θα τη φέρει σε αντιπαράθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων που επικροτεί τις ενέργειες αλληλεγγύης.
 
Το προηγούμενο διάστημα, μια σημαντική μερίδα των οργανωμένων οπαδών των ευρωπαϊκών ομάδων είχε έρθει σε αντιπαράθεση με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για το θέμα της επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης, κατηγορώντας τις διεθνείς Ομοσπονδίες ότι ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα και τα κέρδη των καπιταλιστών που «επενδύουν» στο ποδόσφαιρο. Η ηγετική ομάδα της ΦΙΦΑ έκρινε ότι ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης, για το δόγμα «No Politica», με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, θα διεύρυνε το χάσμα με τους οπαδούς, θα είχε αρνητικές επιπτώσεις, και επέλεξε, κάνοντας την ανάγκη αρετή, να «αδειάσει» τη διοίκηση της Bundesliga. Η ανακοίνωσή της για το θέμα της πιθανής τιμωρίας των παιχτών αναφέρει: «Η ΦΙΦΑ προωθεί ενέργειες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, είναι υπέρμαχος της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου και αντιλαμβάνεται απόλυτα όσα έχουν συμβεί και την επίδραση αυτών στους ποδοσφαιριστές, μετά και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η ισχύς των κανονισμών και η επιβολή των προβλεπομένων έγκειται στη δικαιοδοσία κάθε Ομοσπονδίας, ωστόσο θα ήταν σωστό να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν υπόψη με το σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα…».
 
Η στήλη θεωρεί ότι δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει για να πείσει ότι με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση η ΦΙΦΑ προσπαθεί να μανιπουλάρει τις ενέργειες των παιχτών και τις αντιδράσεις των οπαδών, που αμφισβητούν το δόγμα του «No Politica».
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Εκτός από τα δημοσιεύματα κατά του Μελισσανίδη, τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ «σηκώνουν» το θέμα που αφορά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών σχετικά με τη διαδικασία και το οικονομικό τίμημα για την απόκτηση και χρήση του VAR στο πρωτάθλημα της Super League. Μετά τον επεισοδιακό αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, τον Δεκέμβρη του 2019, και το σόου που έδωσε ο «μεταφραστής» Αχιλλέας Μπέος, ο Σάββας Θεοδωρίδης, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και την ισονομία στο πρωτάθλημα, είχε υποβάλει μήνυση κατά των διαιτητών και κατά όλων των εμπλεκομένων στην απόκτηση του VAR, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της ΕΠΟ, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της συγκρότησης και ένταξης στην εγκληματική οργάνωση και της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα που περιέχεται σε στοίχημα. Σύμφωνα με τη μήνυση Θεοδωρίδη, στην υπόθεση εμπλέκονται ο τότε υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Νίκος Παππάς, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, τα μέλη της ΚΕΔ, Κουκουλάκης, Χολέβας, Λίντμπεργκ και Μαρίν, ο επιτετραμμένος ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ Φούσεκ και οι διαιτητές και VARistes του αγώνα, Φωτιάς, Ευαγγέλου, Σάββας, Φίλου, Φωτόπουλος.
 
Αν και τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν το θέμα «σκάνδαλο μεγατόνων» και θεωρούν σίγουρο ότι θα γίνει άρση της ασυλίας του Παππά και ότι η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και μια σειρά ερωτήματα. Η μήνυση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε υπάρχει μια σημαντική καθυστέρηση από την πλευρά του εισαγγελέα, αφού θα έπρεπε να τη στείλει αμέσως («αμελλητί») στη Βουλή, αφού υπήρχε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα (Παππάς, Βασιλειάδης). Είναι τυχαίο ότι πάει στη Βουλή σε μια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση και ο Μαρινάκης είναι επικοινωνιακά «στριμωγμένοι», μετά την επιστολή ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για τις εκλογές στην ΕΠΟ;
 
Εχει αποφασίσει ο Κούλης να στριμώξει τον Παππά, δίνοντας εντολή για άρση της ασυλίας του; Αν το ήθελε γιατί δεν το έκανε στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Μιωνή; Είναι προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την πλευρά του Μαρινάκη για να τονώσει το ηθικό της γαβροσύνης; Είναι προσπάθεια να στριμώξουν την ηγεσία της ΕΠΟ για να «συνεργαστεί» με την κυβέρνηση και να βρεθεί μια κοινή θέση στο θέμα των εκλογών; Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ΕΠΟ θα δεχτεί να μεταθέσει τις εκλογές και η κυβέρνηση θα δεσμευτεί να μην αλλάξει το εκλογικό σύστημα. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία για την υπόθεση προέρχονται από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο και δεν μας επιτρέπουν να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη, οπότε θα επανέλθουμε προσεχώς.
 

♦ Σε προηγούμενο φύλλo, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είχαμε επισημάνει ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Μελισσανίδης έχει τον πρώτο λόγο στην επόμενη μέρα και σε συνεργασία με τον Σαββίδη θα έχει τον έλεγχο της νέας διοίκησης της ΕΠΟ, αναγκάζοντας τον Μαρινάκη να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Επίσης, είχαμε επισημάνει ότι τα ΜΜΕ του Μαρινάκη προσπαθούν να αποδομήσουν τον Μελισσανίδη, θυμίζοντας τα επιχειρηματικά του «κατορθώματα» (εξαγορά ΟΠΑΠ, αλλαγή ασυμβίβαστου ιδιοκτησίας ΠΑΕ και συμμετοχής σε στοιχηματική εταιρία, υπόθεση AEGEAN, εξαγορά ΟΔΙΕ από ΟΠΑΠ, γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια) και τις «στενές επαφές» που είχε με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να ενεργοποιηθούν τα αντι-ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά της κυβέρνησης.
 
Η προσπάθεια αποδόμησης του Γατούλη συνεχίζεται και το νέο «επεισόδιο» αφορά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Σε μπαράζ δημοσιευμάτων σε in.gr και tovima.gr και με δηλώσεις προσώπων του περιβάλλοντος Μαρινάκη, (π.χ. Σταυρούλα Αντωνάκου, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά) η εταιρία «Oil One» και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Δραπετσώνας (τις απέκτησε ο Μελισσανίδης το 2012) χαρακτηρίζονται «περιβαλλοντική βόμβα», ενώ στο δελτίο του Mega παρουσιάστηκαν καταγγελίες κατοίκων που αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές ενοχλήσεις στα μάτια και το λαιμό από τους ρύπους, έλλειψη οξυγόνου και λιποθυμικά επεισόδια παιδιών. Εμμέσως πλην σαφώς, η «γραμμή» που λανσάρουν τα ΜΜΕ του Μαρινάκη είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες του Μελισσανίδη, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ο Μαρινάκης αποφάσισε να «αναβαθμίσει» την κόντρα του με τον Γατούλη και να τη μεταφέρει από το ποδόσφαιρο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, επιβεβαιώνοντας ότι οι καπιταλιστές χρησιμοποιούν την ομάδα για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.
 
Φυσικά, η λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα και έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας, όμως αυτά είναι τα τελευταία που ενδιαφέρουν τον Μαρινάκη.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Νομοσχέδιο για τον αγροτικό τομέα που, εκτός των άλλων, βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Εξεγερτικό κύμα σαρώνει τις ΗΠΑ!

Σχετικά Αρθρα

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

Αθλητισμός 19 Οκτ 2026, 14:08

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 11:19

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 09:25

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977: Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες.

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo