Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αισχροί διαχειριστές
Αθλητισμός

Αισχροί διαχειριστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2015, 00:00

Το σκάνδαλο διαφθοράς στη ΦΙΦΑ και η παραίτηση του προέδρου της Γιόζεπ Μπλάτερ απασχόλησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την ολομέλεια με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, δι’ ανατάσεως της χειρός, το ετοίμασαν από κοινού οι επτά πολιτικές ομάδες, μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και ζητά την άμεση αντικατάσταση του Μπλάτερ, προκειμένου να γίνουν οι «απαραίτητες επείγουσες μεταρρυθμίσεις» που θα διασφαλίσουν το κύρος του αθλήματος. Αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί το Ευρωκοινοβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα και μάλιστα σε επίπεδο ολομέλειας, η απάντηση βρίσκεται στο διττό ρόλο του ποδοσφαίρου. Αφενός παράγει σημαντικά κέρδη –άμεσα και έμμεσα– για τους καπιταλιστές που επενδύουν σ’ αυτό και αφετέρου λειτουργεί για τον αποπροσανατολισμό μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού. Κατά συνέπεια, οι ευρωβουλευτές δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι και να μην πάρουν θέση σε ένα θέμα με πολλή «ουσία» από οικονομικής άποψης και αρκετά πιασάρικο επικοινωνιακά. 

Γράψαμε σε προηγούμενο φύλλο ότι την παραίτηση Μπλάτερ πρέπει να τη δούμε ως αποτέλεσμα της πίεσης που του ασκήθηκε από τους χορηγούς της ΦΙΦΑ. Από τη στιγμή που κινδύνευαν να χαθούν τα φράγκα των χορηγών, το σύστημα αποφάσισε να «αποβάλει» από τις τάξεις του τον πρόεδρο, προκειμένου να πειστούν οι απανταχού «πελάτες» ότι η ΦΙΦΑ έχει τους μηχανισμούς για να πατάξει τη διαφθορά και να εγγυηθεί την αξιοπιστία και τη διαφάνεια του «προϊόντος». Ο Μπλάτερ επικοινωνιακά αντέδρασε άμεσα στις απαιτήσεις των χορηγών, όμως προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης τοποθέτησε την αντικατάστασή του μερικούς μήνες αργότερα. Η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, στη διάρκεια του οποίου θα εκλεγεί ο διάδοχος του Μπλάτερ, θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο, έπειτα από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, με επικρατέστερη  την περίοδο Δεκέμβρη 2015- Μάρτη 2016.

Είπαμε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί θεωρείται ως ο επικρατέστερος να τον διαδεχτεί. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήταν από την αρχή κόντρα στην επανεκλογή Μπλάτερ και τα στελέχη της έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να του κόψουν το δρόμο προς την προεδρία. Μετρώντας τις ψήφους ο Πλατινί γνώριζε ότι οι πιθανότητες εκλογής του ήταν λίγες και αποφάσισε να μην «καεί». Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και χωρίς το αντίπαλο δέος του Μπλάτερ, οι πιθανότητες να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη έχουν αυξηθεί και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο υποψήφιος-φαβορί. Αυτά τα δυο σημεία αποτελούν έναν επιπλέον λόγο για την εμπλοκή του ευρωκοινοβουλίου στην υπόθεση. Οι «πατέρες της ηπείρου» προκειμένου να βοηθήσουν το δικό τους άνθρωπο, βγήκαν μπροστά και ζήτησαν από τον Μπλάτερ να τους αδειάσει μια ώρα γρηγορότερα τη γωνιά. Για το λόγο αυτό ζήτησαν την άμεση αποχώρησή του από την προεδρία και τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου πολύ νωρίτερα από το τέλος του 2015. Τα φράγκα που τζογάρονται είναι πολλά και όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις άπαντες θέλουν αυτός που τα διαχειρίζεται να είναι «δικός τους» άνθρωπος.

Από την πλευρά του ο Μπλάτερ δε δείχνει διατεθειμένος να επισπεύσει την απομάκρυνσή του. Δέχτηκε κάτω από την πίεση των χορηγών να παραιτηθεί, αλλά συνεχίζει να μένει στη θέση του και τοποθέτησε την υλοποίηση της απόφασής του σχεδόν ένα χρόνο αργότερα. Επιχείρησε μάλιστα να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν σκοπεύει να κάνει άλλη υποχώρηση, ενώ εκπρόσωπός του δήλωσε ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβληματίζει τη ΦΙΦΑ και δεν καταλαβαίνει τη σκοπιμότητά του από τη στιγμή που ο πρόεδρος έχει ανακοινώσει την παραίτησή του.

Το επόμενο επεισόδιο της υπόθεσης αναμένεται στις 20 Ιούλη στη Ζυρίχη, όπου θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή για να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου. Εκεί θα φανεί αν οι χορηγοί της ΦΙΦΑ έχουν ικανοποιηθεί από την απόφαση της παραίτησης και θα τον αφήσουν για μερικούς μήνες στη θέση του ή θα συνεχίσουν να πιέζουν για την άμεση απομάκρυνσή του.

Σε κάθε καπιταλιστική διαμάχη στην οποία διακυβεύονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα επιτρέπεται κάθε είδους χτύπημα (ακόμα και κάτω από τη μέση) και επιστρατεύεται κάθε είδους «συμμαχία» προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Η μάχη εξουσίας στην κορυφή της ΦΙΦΑ δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και αν κάτι αξίζει να σχολιάσουμε είναι η στάση που κράτησε η «αριστερή» πτέρυγα του ευρωκοινοβουλίου. Από τη στιγμή που συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος και συμφώνησε με αυτό, γίνεται ξεκάθαρο ότι γίνεται ουρά της ΟΥΕΦΑ και βοηθάει την κλίκα του Πλατινί να πάρει την εξουσία. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συμμετέχουν στη διαχείριση του συστήματος και γι’ αυτό δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να συνεργαστούν με τον οποιοδήποτε προκειμένου να πάρουν ένα κομμάτι εξουσίας. 

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

Μαζί μέχρι να (ξανα)χωρίσουν

Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους για το νέο πρωτάθλημα. Η συνάντηση έγινε μια μέρα πριν την απολογία του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Μαρινάκη και ενώ σε όλα τα πρώην και νυν μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και έχει απαγορευτεί η ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο.

Δε γνωρίζουμε το λόγο που επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία και γιατί δεν περίμεναν να απολογηθεί πρώτα ο Μαρινάκης, που είναι ο τελευταίος στη δικαστική λίστα. Πιθανόν να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα προς τους δικαστές, δείχνοντας ότι είναι ενωμένοι και επιθυμούν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που οι τρεις άνδρες έχουν απευθείας επαφές για να χαράξουν κοινή στρατηγική στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην πρώτη συνάντησή τους είχαν συμφωνήσει σε κοινή δράση, όμως δεν εφαρμόστηκε στην πράξη, αφού ο ΠΑΟΚ κράτησε διαφορετική στάση από τον Παναθηναϊκό στο θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, κάνοντας επί της ουσίας αβάντα στον Ολυμπιακό. Μένει να δούμε αν θα είναι διαφορετικές οι εξελίξεις μετά τη δεύτερη συνάντηση, στην οποία, σύμφωνα με τις διαρροές από τις τρεις ΠΑΕ, αποφάσισαν ότι δε θα επιτρέψουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της νέας σεζόν αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση και αν δεν μπουν οι ασφαλιστικές δικλίδες  που θα διασφαλίσουν την αξιοπιστία και την ισονομία.

Το έργο βεβαία το έχουμε ξαναδεί και αυτές οι λυκοφιλίες έχουν συνήθως πρόσκαιρο χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή και με το ενδεχόμενο να απαγορευτεί στον ερυθρόλευκο πρόεδρο η ενασχόληση με το ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι», δείχνουν να προχωρούν συντεταγμένα, όμως  αν χρειαστεί να τα σπάσουν, γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της ομάδας τους, θα το κάνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό. Στις καπιταλιστικές μπίζνες, ηθικό και νόμιμο είναι η διασφάλιση του μέγιστου κέρδους με κάθε μέσο και τρόπο. Αλλωστε, μόνο οι αφελείς ψάχνουν «αρχές» στις καπιταλιστικές μπίζνες και ιδιαίτερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή συνεπάγεται απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και τουλάχιστον 20.000.000 ευρώ στο ταμείο της ομάδας. 

Πιο «δυναμικός» από τους τρεις εμφανίζεται ο Αλαφούζος, που δηλώνει έτοιμος να μην κατεβάσει την ομάδα του στο πρωτάθλημα, όμως οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι όσες και να κάνει η στήλη δίαιτα για να βγει στις παραλίες.

Η στήλη αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει τη συμπαράστασή της στις/ους απανταχού «εύσωμες/ους», που κάθε καλοκαίρι λοιδορούνται για τις καμπύλες του σώματός τους. Μην κάνετε πίσω, αδέλφια. Ας  κατακτήσουμε τις παραλίες και ας στηρίξουμε τις καντίνες, αδιαφορώντας για τις ειρωνείες ορισμένων κακεντρεχών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕφετείο Επαναστατικού Αγώνα – 2η συνεδρίαση, Τετάρτη 10.6.2015
Επόμενο άρθρο Scripta… Verba…

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo