Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Μάη
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ και στον Κορυδαλλό, οι ήρωες να ‘ναι καλά κι η ΑΕΚάρα να νικά για τα παιδιά μες στα κελιά»
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

«ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ και στον Κορυδαλλό, οι ήρωες να ‘ναι καλά κι η ΑΕΚάρα να νικά για τα παιδιά μες στα κελιά»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Νοέ 2006, 00:00
Η καταστολή των οργανωμένων οπαδών άρχισε. Σε προηγούμενο φύλλο γράψαμε, ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο αρχηγός της Αστυνομίας, σαν πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, αποφάσισαν να διερευνήσουν 117 παλιές υποθέσεις και να στείλουν στα δικαστήρια όσους κατηγορούνταν για χουλιγκανισμό. Την είδηση την είχαμε σχολιάσει με σκωπτική διάθεση, αφού πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε ανάλογες «πρωτοβουλίες», χωρίς ποτέ να γίνουν πράξη, αφού μόλις περνούσαν μερικές μέρες και τα γεγονότα έφευγαν από την επικαιρότητα, όλα ξεχνιόνταν μέχρι την επόμενη φορά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται διαφορετικά. Η όξυνση της βίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε συνδυασμό με την κριτική που ασκήθηκε από το δημοσιογραφικό εσμό, σε δικαστές και μπάτσους, για υπόθαλψη των χούλιγκαν έχει σαν αποτέλεσμα την δραστηριοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών.
 
Εννέα οπαδοί της ΑΕΚ που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε παλιότερα επεισόδια, συνελήφθησαν από τους μπάτσους και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το περασμένο Σάββατο 62 οπαδοί του Παναθηναϊκού, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με το πλοίο για την Κρήτη, συνελήφθησαν, μετά από συμπλοκή με οπαδούς του Ολυμπιακού που τους είχαν στήσει ενέδρα, και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Η ενημέρωση για την τύχη τους είναι ελλιπής. Ανακοινώθηκε ότι οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους. Παραμένει άγνωστο τι απέγιναν οι υπόλοιποι, αφού σύμφωνα με κάποιες φήμες ορισμένοι που φέρονται ότι συμμετείχαν σε επεισόδια στο παρελθόν συνεχίζουν να κρατούνται. Από τη ΓΑΔΑ εκδόθηκε δελτίο Τύπου με λεπτομέρειες για τα γεγονότα πριν τη συμπλοκή και για τη μεταφορά των οπαδών στην Ασφάλεια για «ενδελεχή έλεγχο τυχόν μεταφοράς επικίνδυνων αντικειμένων, αλλά και εξακρίβωσης δικαστικής και αστυνομικής τους ταυτότητας», όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για την τύχη των συλληφθέντων.
 
Εκτός από τις συλλήψεις έχουμε σε εξέλιξη και μια προσπάθεια να συνδεθεί η δράση των οπαδών της ΑΕΚ με τη δράση του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δυο από τους εννέα συλληφθέντες, σύμφωνα με τους μπάτσους, είναι δραστήρια μέλη αυτού του πολιτικού χώρου (ο ένας είναι ήδη προφυλακισμένος, κατηγορούμενος ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του Πολυζωγόπουλου), ενώ μερίδα δημοσιογράφων τοποθετούσε την επόμενη «συνάντηση» των οργανωμένων οπαδών και των μπάτσων στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, αφού σύμφωνα με τη θεωρία τους, τα άτομα που δρουν και στους δυο χώρους είναι τα ίδια και δρουν μέσα από μικρές και οργανωμένες ομάδες που προσπαθούν να παρασύρουν την μάζα των νεολαίων!
 
Με ένα σμπάρο προσπαθούν να πετύχουν δυο τρυγόνια. Και να τσακίσουν το κίνημα των οργανωμένων οπαδών και να χρεώσουν ένα πολιτικό χώρο με τα επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα, προκειμένου η καταστολή που θα εφαρμόσουν να έχει την αποδοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.
 
Εχουμε γράψει παλιότερα, ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι καπιταλιστές που επενδύουν στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο προσπαθούν να αλλάξουν τη σύνθεση της «πελατείας» τους στις εξέδρες των γηπέδων, αφού οι «ιδιωτικοί στρατοί» που είχαν δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια για να προωθούν τα συμφέροντά τους (συνήθως τους χρησιμοποιούσαν σαν μοχλό πίεσης για τα συμφέροντα τους σε άλλους οικονομικούς τομείς) σήμερα αποδεικνύονται εμπόδιο στην προσπάθειά τους να φέρουν στο γήπεδο τους οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, οι οποίοι, σύμφωνα με το σύγχρονο marketing, θα αποφέρουν περισσότερα φράγκα στις τσέπες τους. Στην προσπάθειά τους αυτή, που δείχνει αρκετά δύσκολη, αφού οι οργανωμένοι οπαδοί της κάθε ομάδας αρνούνται να απεμπολήσουν τα κεκτημένα τους, οι καπιταλιστές έχουν την αμέριστη βοήθεια τόσο των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, όσο και των δημοσιογράφων. Απαντες επεξεργάζονται σχέδια και απαιτούν τη διάλυση των «ιδιωτικών στρατών», χωρίς όμως να μπαίνουν στον κόπο να μας πουν ποιοι τους δημιούργησαν και χωρίς να απαιτούν και την τιμωρία των ηθικών αυτουργών, δηλαδή των καπιταλιστών. Στην προσπάθεια τους οι καπιταλιστές βρίσκουν έναν ακόμη αναπάντεχο σύμμαχο, τους οπαδούς. Η συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών και τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα δίνουν το άλλοθι για την καταστολή και η πάταξη της βίας χαρακτηρίζεται πλέον κοινωνική απαίτηση και αναγκαιότητα. 
 
Η βία στα γήπεδα είναι προϊόν της συνολικής οικονομικής και πολιτικής κατάστασης. Τα παιδιά της εργατικής τάξης εκτονώνουν την οργή τους στο γήπεδο και από κατήγοροι βρίσκονται κατηγορούμενοι. Η βία στα γήπεδα, τα τυφλά ξεσπάσματα των νεολαίων σε βιτρίνες, τράπεζες, αυτοκίνητα κτλ. έχουν σαν αιτία το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε και δεν μπορούν να εκλείψουν με την καταστολή. Οσο θα υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχουν βίαια ξεσπάσματα της νεολαίας και το ζητούμενο για όλους εμάς που θέλουμε να χαρακτηριζόμαστε αντικαπιταλιστές και επαναστάτες δεν είναι να καταδικάζουμε τη βία στα γήπεδα, παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι των καπιταλιστών, αλλά να καταδεικνύουμε τις αιτίες που την προκαλούν και να προσπαθούμε να πείσουμε τους νεολαίους της τάξης μας, να μη μετατρέπονται σε ομάδες κρούσης για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, στο όνομα μιας ομάδας, ούτε σε «πειραματόζωα» εφαρμογής της καταστολής, που σήμερα εντοπίζεται στους «χουλιγκάνους», αύριο όμως θα επεκταθεί σε όποιον αμφισβητήσει το σύστημα και αγωνιστεί για την ανατροπή του.
 
Κος Πάπιας
 
ΥΓ: Ο τίτλος της στήλης είναι σύνθημα της Original, στον αγώνα ΑΕΚ – Λάρισα, στον οποίο οι οργανωμένοι κιτρινόμαυροι οπαδοί απάντησαν στη σύλληψη των εννέα μελών της Original με καθιστική και σιωπηρή διαμαρτυρία. Τα μέλη της οργάνωσης πήγαν στο γήπεδο, δε φώναξαν συνθήματα, εκτός από αυτό που αποτελεί τον τίτλο της στήλης, στο τελευταίο δεκάλεπτο, κρέμασαν ανάποδα το κλασικό πανό της οργάνωσης και δίπλα του μαύρα πανό διανθισμένο με μια κάμερα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ χρεώνουν στον πρόεδρο της ομάδας τους, Θεμιστοκλή Νικολαΐδη τη σύλληψη των εννέα οπαδών, αφού η αναγνώρισή τους έγινε από το υλικό (φωτογραφίες και DVD) που κατέθεσε στην Ασφάλεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.
 
Το τραγικό γι’ αυτούς είναι ότι μόλις φώναξαν το σύνθημα σηκώθηκε όλο το υπόλοιπο γήπεδο και άρχισε να φωνάζει «Νικολαΐδης», απομονώνοντάς τους. Και ο Νικολαΐδης, που άλλοτε ήταν «ένας απ’ αυτούς» και τους χρησιμοποίησε ως δύναμη κρούσης για να πάρει την ΠΑΕ, απολάμβανε το θρίαμβό του. Ισως αυτό να ήταν το καλύτερο μάθημα για τα παιδιά της Original. Και όχι μόνο γι’ αυτούς αλλά για όλους τους οργανωμένους οπαδούς που δεν έχουν απαλλοτριώσει τη δυνατότητά τους να σκέπτονται. Αξίζει, άραγε, τον κόπο να μετατρέπεις την ομάδα σε ιδεολογία, σε τρόπο ζωής, να τα δίνεις όλα, να καίγεσαι και να καις, να καταστρέφεσαι και να καταστρέφεις να κάνεις εχθρό το φίλο σου, για να εισπράττεις πούλημα, ρουφιανιά και κοινωνική απομόνωση;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

220 εκατ. ευρώ χάνει η αγροτιά
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΧΑΪΝΤΙ ΣΠΕΚΟΝΙΑ: Η σύντομη ζωή του Χοσέ Αντόνιο Γκουτιέρες

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη Βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo