Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αβάντα στους καπιταλιστές για την εξαγορά της ΟΠΑΠ ΑΕ
Αθλητισμός

Αβάντα στους καπιταλιστές για την εξαγορά της ΟΠΑΠ ΑΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Ιαν 2013, 00:00
Η στήλη σήμερα θα ασχοληθεί με την ιδιωτικοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕ και θα σχολιάσει κάποιες πτυχές του θέματος, που αποδεικνύουν την αβάντα που γίνεται προς όφελος του καπιταλιστικού ομίλου που θα πάρει τη δουλειά. Δυο είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να σχολιάσουμε. Η απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει τα κέρδη των παιχτών από το πρώτο ευρώ και η παράταση του μονοπωλίου της ΟΠΑΠ ΑΕ μέχρι το 2020. Ας δούμε ξεχωριστά την κάθε παράμετρο και την επίδρασή της προς όφελος των καπιταλιστών.
Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει φόρο από το πρώτο ευρώ κέρδους (μέχρι την 1-1-2013 φορολογούνταν τα κέρδη πάνω από 100 ευρώ), προκειμένου να αυξηθούν τα φράγκα που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία από το τζόγο, προκάλεσε αντιδράσεις από τους ειδικούς του χώρου και ιδιαίτερα τους πράκτορες, οι οποίοι προειδοποιούσαν ότι θα μειωθεί ο τζίρος. Ο λόγος ήταν ότι δε θα υπήρχε «ανακύκλωση» των χρημάτων που παίζουν οι μικροί παίχτες, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο τζίρος. Αλλωστε, αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που οι πράκτορες αποφάσισαν να προχωρήσουν στις αρχές Γενάρη σε απεργία διάρκειας, η οποία επίσημα κράτησε πέντε μέρες, στην πράξη όμως από τη δεύτερη μέρα η συντριπτική πλειοψηφία των πρακτορείων είχε ανοίξει.
Με ένα απλό παράδειγμα θα καταλάβουμε τη σημαίνει η απόφαση της συγκυβέρνησης. Οσοι έχουν παίξει ΚΙΝΟ γνωρίζουν ότι αν ένας παίχτης επιλέξει να ποντάρει 1 ευρώ επιλέγοντας πέντε νού-μερα, αν προέβλεπε τρία απ’ αυτά κέρδιζε 2 ευρώ. Αυτό που έκανε η συντριπτική πλειοψηφία των παιχτών ήταν να ξαναπαίξει το 1 ευρώ κέρδος που είχε, ελπίζοντας ότι θα προβλέψει καλύτερα και θα βρει τέσσερα ή πέντε νούμερα. Μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για φόρο 10% επί των κερδών, ο συγκεκριμένος παίχτης δε θα πάρει 2 αλλά 1,90 ευρώ. Γνωρίζοντας την ψυχολογία του τζογαδόρου, αλλά όπως δείχνουν και τα μέχρι τώρα στοιχεία, αυτό οδηγεί τον παίχτη να σταματήσει και να μην ξαναπαίξει.
Εκτός από το απλό αυτό παράδειγμα που απεικονίζει τη στιγμιαία αντίδραση του παίχτη, και σε βάθος χρόνου αν δούμε τα δεδομένα είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επί της ουσίας φορολογεί τη χασούρα και όχι τα κέρδη. Εστω ότι ένας παίχτης αποφασίζει να παίζει κατά μέσο όρο 10 ευρώ τη μέρα, δηλαδή περίπου 3.500 ευρώ σε ετήσια βάση. Με δεδομένο ότι το ποσοστό των χρημάτων που μοιράζεται στους παίχτες σε σχέση με το ποσό που τζογάρεται κυμαίνεται στο 50% με 60%, ο συγκεκριμένος παίχτης (αν δεν είναι τυχερός και δεν έχει πιάσει κάποιο μεγάλο ποσό), θα πάρει πίσω με τη μορφή «κέρδους» περίπου 2.000 ευρώ, σε ένα μέρος των οποίων θα γίνει και παρακράτηση φόρου. Αρα, ο συγκεκριμένος παίχτης, εκτός από τα 1.500 ευρώ που θα έχει χάσει από το παιχνίδι, θα χάσει και κάτι ακόμα από τη φορολόγηση των «κερδών» του.
Ετσι, γεννιέται αμέσως το ερώτημα. Αφού είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτό, ότι η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου, άρα και των εσόδων που θα μπουν στο κρατικό ταμείο, γιατί δεν την αλλάζουν; Η εύκολη απάντηση είναι ότι πρόκειται για μαθητευόμενους μάγους που προκειμένου να βρουν άμεσα έσοδα αδιαφορούν για το μέλλον. Η ουσία όμως είναι αλλού. Η μείωση των εσόδων της ΟΠΑ ΑΕ θα έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση της τιμής της μετοχής της, άρα και του τιμήματος που θα πρέπει να καταβάλει ο καπιταλιστής για να εξαγοράσει το 33% της εταιρίας που έχει βγάλει στο σφυρί η κυβέρνηση. Στην πιάτσα έχουν αρχίσει να κυκλοφο- ρούν ποσά για την εξαγορά, τα οποία κυμαίνονται στα 400 εκατομμύρια ευρώ, όσα περίπου υπολογίζονται και τα ετήσια κέρδη της εταιρίας! Πετυχαίνουν, λοιπόν, μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, που λέει και ο λαός. Και ξεζουμίζουν τους παίχτες φορολογώντας τη χασούρα τους και αβάντα στους καπιταλιστές κάνουν.
Οσον αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ, αρχικά από τα παπαγαλάκια είχε πλασαριστεί σαν προσπάθεια για να ανέβει η τιμή της εταιρίας. Ομως, όπως θα δούμε στη συνέχεια, τα πράγματα έχουν και «αθέατη» πλευρά. Ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση ήταν αρκετά προσεχτικός, αφού η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε δεν απαγόρευε γενικά το διαδικτυακό τζόγο, αλλά απαγόρευε να δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν εταιρίες που δεν είχαν σχετική άδεια. Με δεδομένο ότι στην ελληνική αγορά οι εταιρίες που είχαν ξεκινήσει την προσπάθεια να μπουν σ’ αυτό το κομμάτι της αγοράς δεν είχαν άδεια αλλά μόνο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), επί της ουσίας έβγαιναν εκτός παιχνιδιού. Μ’ αυτό το τρικ η κυβέρνηση κατάφερε να είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ μονοπώλιο. Μάλιστα, βγήκαν και αρκετά παπαγαλάκια τα οποία δικαιολογούσαν αυτή την απόφαση με το επιχείρημα ότι έπρεπε να προστατευθεί η ΟΠΑ ΑΕ, αφού από το 2000 και μετά έχει δώσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στο κράτος, από τα οποία τα 800 εκατομμύρια δόθηκαν το 2011, ενώ οι στοιχηματικές εταιρίες επί της ουσίας δεν φορολογούνται.
Την ώρα που η «Κ» θα πηγαίνει στο τυπογραφείο αναμένεται να γίνει γνωστή η απάντηση του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο προδικαστικό ερώτημα του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το αν είναι σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο η απόφαση για παράταση του μονοπωλίου. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η απάντηση θα γυρίζει το μπαλάκι στα ελληνικά δικαστήρια, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της ΕΕ σκοπεύει να επαναλάβει την πάγια νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία μπορεί ένα κράτος μέλος να προχωρήσει σε μονοπωλιακό καθεστώς για το τζόγο, αρκεί να αποδείξει ότι αυτό γίνεται για να περιοριστεί η προσφορά του τζόγου ή για να μειωθεί η εγκληματικότητα που έχει σχέση με τα τυχερά παιχνίδια (στημένοι αγώνες).
Στην περίπτωση του ελληνικού κράτους και της ΟΠΑΠ ΑΕ δεν ισχύει καμία από τις δυο αυτές προϋποθέσεις. Για την υπόθεση των στημένων αγώνων δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ οι πρωταγωνιστές χαίρουν άκρας υγείας, άρα μάλλον για συγκάλυψη πρέπει να μιλάμε και όχι για τιμωρία και μείωση της εγκληματικότητας. Για τον περιορισμό του τζόγου ας το αφήσουμε καλύτερα. Σε κάθε γωνία υπάρχει και μια διαφήμιση του ΟΠΑΠ για τα παιχνίδια της εταιρίας και στις φανέλες των περισσοτέρων ομάδων ο μοναδικός χορηγός είναι ο ΟΠΑΠ. Αν δούμε λίγο πιο προσεχτικά τα δεδομένα, θα καταλάβουμε ότι η προσπάθεια είναι να δοθεί και το μονοπωλιακό καθεστώς ως προίκα στον καπιταλιστή που θα πάρει την εταιρία. Αφού η ΟΠΑΠ ΑΕ εξασφαλίσει το δικαίωμα να είναι μονοπώλιο, με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης και με πιθανή έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ (δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ θα βγει στις 19/3 και ο προγραμματισμός της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επόμενη φάση της διαδικασίας πώλησης να ξεκινήσει στις 27/3), θα το «κληρονομήσει» και ο αγοραστής της εταιρίας.
Αυτό που φοβούνται στην κυβέρνηση είναι ένα πιθανό μπλοκάρισμα της όλης διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ ΑΕ από την Κομισιόν αφού η πιθανότητα να υπάρξει ιδιωτικό μονοπώλιο για το στοιχηματικό τζόγο είναι ορατή και οι παρενέργειες στην ευρωπαϊκή αγορά, εξαιτίας των αλχημειών της ελληνικής κυβέρνησης, απρόβλεπτες. Στο θέμα θα επανέλθουμε έχοντας περισσότερα δεδομένα και κυρίως συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Κος Πάπιας

papias@eksegersi.gr 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη για τη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 22η συνεδρίαση, Παρασκευή 25.1.13
Επόμενο άρθρο Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις- 23η συνεδρίαση, Δευτέρα 28/1/13

Σχετικά Αρθρα

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

Αθλητισμός 7 Σεπ 2025, 13:48

Ενας κινέζος υπερ-δρομέας ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Mont Blanc

Αθλητισμός 5 Σεπ 2025, 13:44

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 30 Αυγ 2025, 15:49

Οι παλιές «αμαρτωλές ιστορίες» θολώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 27 Αυγ 2025, 08:41
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το ΛΑΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo