Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη
  • Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Φτου σου, Δούκα
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αουτς, αυτό πόνεσε πολύ…
Πολιτική

Αουτς, αυτό πόνεσε πολύ…

Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Μάι 2024, 14:30
Ράμα και Μητσοτάκης στη Δερβιτσάνη, κεφαλοχώρι της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, τον Δεκέμβρη του 2022.

Tην ώρα που ο Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να μη γίνει η ομιλία του Ράμα προς τους Αλβανούς στην Αθήνα, του ήρθε μια σβουριχτή από τις Βρυξέλλες που θύμισε τις σφαλιάρες που έριχνε ο Κωνσταντάρας στον Τζαννετάκο στις παλιές ελληνικές κωμωδίες. Αναφερόμενος στην υπόθεση ΜπελέρΙ και στις υπόλοιπες διαφωνίες της Ελλάδας με την Αλβανία, εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι «τα διμερή θέματα δεν θα πρέπει να καθυστερούν τη διαδικασία διεύρυνσης». Ειδικότερα για την υπόθεση ΜπελέρΙ, ο εκπρόσωπος είπε πως «δεν σχολιάζουμε δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη»!

Οπως αντιλαμβάνεστε, η σφαλιάρα ήταν διπλή και γρήγορη: μία κανονική και στο καπάκι μια ξανάστροφη με το ίδιο χέρι. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πως η υπόθεση Μπελέρι συνιστά παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου από την Αλβανία και συνδέεται με οικονομικό/περιουσιακό διωγμό της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, που επίσης συνιστά παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου και επομένως είναι ευρωπαϊκό ζήτημα που άπτεται της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας.

Εχουμε γράψει και άλλη φορά, ότι οι ελληνόφωνοι της Χιμάρας δεν περιλαμβάνονται στην ελληνική εθνική μειονότητα, επομένως κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υφίστανται διωγμό λόγω εθνικής καταγωγής. Υπάρχουν και Αλβανοί, άλλωστε, που έχουν αντιδικία με το αλβανικό κράτος για περιουσιακά ζητήματα στην ίδια περιοχή, όπου μόλις μυρίστηκαν τουριστική ανάπτυξη της λεγόμενης αλβανικής ριβιέρας άρχισαν να σπρώχνουν τους φράχτες και να βαφτίζουν παραλιακά φιλέτα «αναντάμ μπαμπαντάμ δικά μας, που μας τα είχε αρπάξει ο κομμουνισμός». Απλά, κάποια ελληνόφωνα λαμόγια της Χιμάρας, που έχουν επίσης βαφτίσει δικά τους κάποια παραλιακά φιλέτα στην περιοχή, σκέφτηκαν να βάλουν μπροστά το ελληνικό κράτος, προσδίδοντας άρωμα εθνικού διωγμού σε μια αντιδικία που έχει στη βάση της καταπατήσεις κρατικών εκτάσεων.

Η Κομισιόν, λοιπόν, ξεκαθαρίζει με «στεγνό» τρόπο ότι για την ΕΕ δεν υφίσταται ευρωπαϊκό ζήτημα και πως κάθε ζήτημα που εγείρει η ελληνική πλευρά οφείλει να το λύσει διμερώς με την Αλβανία. Και να μη διανοηθεί να χρησιμοποιήσει τέτοια ζητήματα για να καθυστερήσει τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ. Το ίδιο δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και για τη Βόρεια Μακεδονία, ενόψει των εκλογών που φαινόταν ότι θα τις κέρδιζε το εθνικιστικό VMRO, όπως και έγινε. Διαμήνυσε, δηλαδή, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να μη διανοηθεί να βάλει εμπόδια στη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας, επειδή η νέα πολιτική ηγεσία της θα την αποκαλεί σκέτα Μακεδονία. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία θα μπορέσουν να ανοίξουν το πρώτο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεών τους σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα, όσο το δυνατόν πιο άμεσα».

Ο Κούλης, όμως, βάζει τους δικούς του να λένε και να γράφουν ότι θα βάλει βέτο! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Οσο για την υπόθεση Μπελέρι, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε τα ίδια ακριβώς που λέει ο Εντι Ράμα. Οτι πρόκειται για μια δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και όχι για παραβίαση των δικαιωμάτων του Μπελέρι λόγω εθνικής καταγωγής. Πέραν των άλλων, αυτό σημαίνει πως αν ο Μπελέρι εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, οι θεσμοί της ΕΕ δεν πρόκειται να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του από τις αλβανικές δικαστικές αρχές, τις οποίες περιβάλλουν με εμπιστοσύνη ως προς την «ανεξαρτησία» τους.

Και καλά, η κολλητή του Μητσοτάκη, η Ούρσουλα, πώς επιτρέπει να λέει τέτοια πράγματα ο εκπρόσωπός της; Καλαμπουρίζουμε, φυσικά. Σιγά που θα πάει η Ούρσουλα κόντρα στην επίσημη γερμανική πολιτική (ως γνωστόν, η Γερμανία πιέζει να προχωρήσει γρήγορα η ένταξη των λεγόμενων Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ), για να κάνει το χατίρι του Μητσοτάκη. Μπορεί να πήρε τον σύζυγο και να έκαναν διακοπές στα Χανιά, στη βιλάρα του Κούλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει και κόντρα στη γερμανική πολιτική, που θεμελιώθηκε επί Μέρκελ και συνεχίζεται επί Σολτς.

Ο Μητσοτάκης, έτσι που τα ‘κανε, δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Και φτάνει σε επίπεδο αφάνταστης γελοιότητας. Εβαλαν τον δήμαρχο Γαλατσίου να πιάσει τον καπιταλιστή που εκμεταλλεύεται το κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο και να πάρει πίσω την έγκριση που έδωσε για να γίνει εκεί η «προεκλογική» συγκέντρωση του Ράμα. Ο δήμαρχος αρνήθηκε να δώσει και το ανοιχτό γήπεδο στο Αλσος Βεΐκου! Γράφεται ότι οι Αλβανοί «ψάχνονται» για το ΣΕΦ, αλλά τους δίνουν μια μικρή αίθουσα και όχι το γήπεδο.

Ο,τι και να γίνει τελικά, ο Ράμα θα είναι ο κερδισμένος. Αυτά τα μαθαίνουν οι Αλβανοί της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και οι έχοντες και ελληνική ιθαγένεια, που δεν πρόκειται να ρίξουν ψήφο στη ΝΔ και σταυρό στον Μπελέρι (αν έχετε φίλους Αλβανούς, ακόμα και μειονοτικούς της Νότιας Αλβανίας, ρωτήστε και θα δείτε τι θα σας πουν για τον Μπελέρι). Αυτά μαθαίνονται και στο Βερολίνο και το Παρίσι, όμως, όπου ο Ράμα θα μπορεί να εμφανίζονται «ευπροσώπως» και να λέει μ’ εκείνο το ύφος του «λαρτζ» πολιτικού: «Εγώ υποδέχτηκα προσωπικά τον Μητσοτάκη και τον συνόδευσα σε περιοδεία στο νότο, ακόμα και στη Χιμάρα που δεν είναι μειονοτική περιοχή, κι αυτός δεν με αφήνει να κάνω ούτε μια προεκλογική συγκέντρωση για να μιλήσω στους συμπατριώτες μου που είναι μετανάστες στην Ελλάδα».

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης, έχοντας χάσει εντελώς την μπάλα, δήλωσε χτες στο «πλυντήριο» του «Πρώτου Θέματος» (Σρόιτερ), ότι η επίσκεψη του Ράμα για προεκλογική ομιλία στην Αθήνα είναι «περιττή και αχρείαστη» (sic!), τονίζοντας ότι «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε», αλλά «δεν θα τη διευκολύνουμε»! Είναι σαν να έβγαινε ο Σούνακ και να έλεγε ότι οι προεκλογικές επισκέψεις του Μητσοτάκη και άλλων δεξιών στη Βρετανία είναι… περιττές και αχρείαστες. Αδιανόητα πράγματα.

Και τρέχουν τα παπαγαλάκια να γράψουν ότι ο Μητσοτάκης… «άδειασε» τον Ράμα! Πού πάρε, ρε Καραμήτροι; Ο δε Μητσοτάκης είπε στον Σρόιτερ ότι το θέμα Μπελέρι είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές! Δεν τον άκουσε τον εκπρόσωπο της Κομισιόν; Φυσικά και τον άκουσε, αλλά ήταν ακόμα ζαλισμένος από τη σφαλιάρα.

Εκεί, όμως, που ο Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο ήταν όταν είπε ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εκπροσωπείται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με δύο υποψηφίους (Μπελέρι και Δήμα). Αυτό είναι καθαρός αλυτρωτισμός, ένα βήμα πριν από το «να πάρουμε τη Βόρειο Ηπειρο». Είναι δυνατόν οι ελληνικής εθνικότητας αλβανοί πολίτες (αλλά και αλβανοί πολίτες που δεν ανήκουν στην ελληνική μειονότητα, όπως αυτοί της Χιμάρας) να εκπροσωπούνται από ευρωβουλευτές μιας άλλης χώρας (το ότι θα είναι και συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος είναι δευτερεύον); Κάπως έτσι δημιουργούνται οι ΜΑΒΗδες (όρα Μπελέρι) και οι Κατσίφες.

Για να μαζέψει ακροδεξιές ψήφους, ο Μητσοτάκης καλλιεργεί την εχθρότητα ανάμεσα σε δυο γειτονικές χώρες. Τα ίδια κάνουν τα αλβανικά κόμματα με τους Τσάμηδες και τους οπαδούς της «μεγάλης Αλβανίας» (εθνικιστικά/αλυτρωτικά συνθήματα και χάρτες «κοσμούν» τα ντουβάρια στους οδικούς άξονες της Αλβανίας), όμως εμάς μας ενδιαφέρει τι γίνεται στη χώρα μας, μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε τη διάχυση του εθνικιστικού δηλητήριου εδώ.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Πανταλόνε, ο Πουλτσινέλο και τ’ άλλα παιδιά

Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

Επόμενο άρθρο Η κόλαση περιμένει τους σιωναζιστές έτσι και δοκιμάσουν να μπουν στη Ράφα

Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

Σχετικά Αρθρα

Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Οκτ 2025, 21:24

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

Πολιτική 3 Οκτ 2025, 09:38

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

Πολιτική 2 Οκτ 2025, 14:44

Συνεχίζει την απεργία ο Πάνος Ρούτσι – Σταματήστε τα κόλπα και ικανοποιήστε πλήρως το αίτημά του

Πολιτική 27 Σεπ 2025, 13:50

Απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Τι φοβάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Πολιτική 26 Σεπ 2025, 19:24

O τραγέλαφος της ελληνικής αστικής διπλωματίας

Πολιτική 25 Σεπ 2025, 10:46
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

4 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη

3 Οκτ 2025, 21:24
Κόντρες

Φτου σου, Δούκα

3 Οκτ 2025, 15:04
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

Ημέρα ζώων.

Λεσότο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1927: Συλλαμβάνεται ο μεγαλοβιομήχανος Αθανάσιος Μποδοσάκης για συνεργασία σε βάρος του δημοσίου με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

1938: Ιδρύεται η Τροχαία.

1970: Βόμβα του ΠΑΚ στον Εθνικό Κήπο την ώρα συνομιλιών της κυβέρνησης με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας, συλλήψεις τριών μελών.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία.

1993: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Γιέλτσιν (Ρωσία).

1996 : Εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ (183 ψήφοι έναντι 84 του Γιώργου Σουφλιά).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Εφετείο 17Ν

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

  • ΕΛΑ

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

  • Επικοινωνία

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

  • Όροι χρήσης

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

  • Ποιοι είμαστε

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

  • Επικοινωνία

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

  • Όροι χρήσης

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

    Διμερές και όχι ευρωπαϊκό θέμα η υπόθεση Μπελέρι, λέει η Κομισιόν

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo