Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
  • Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ανακοινώσεις των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης για τις χτεσινοβραδινές μάχες
Διεθνή

Ανακοινώσεις των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης για τις χτεσινοβραδινές μάχες

H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Οκτ 2023, 20:00
Εκπρόσωποι από όλες τις ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σε κοινή τους εμφάνιση.

Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, που έδωσαν ενωμένες τη νικηφόρα μάχη ενάντια στο σιωναζιστή εισβολέα χτες το βράδυ, εξέδωσαν ανακοινώσεις. Τις παραθέτουμε:

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Αλί Μπαράκα στο Sham FM:

Διηγούμαστε στο αραβικό έθνος την αποτυχία της χερσαίας επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας σε τρία μέτωπα. Υπήρξαν σημαντικές απώλειες στις τάξεις του εχθρού, τόσο σε στρατιώτες όσο και σε εξοπλισμό.

Ο εχθρός έπεσε σε ενέδρες που είχε στήσει η Παλαιστινιακή Αντίσταση σε πολλά μέτωπα. Από την αρχή της μάχης υπήρχαν αμυντικά σχέδια ενάντια σε κάθε προσπάθεια [εισβολής].

Πύραυλοι Kornet και οβίδες Yassin χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρουση της επίθεσης και αναμένουμε από τον εχθρό να προσπαθήσει ξανά.

Η «ισραηλινή» κατοχή χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να απομακρύνει τους τραυματίες και τους νεκρούς από το πεδίο της μάχης.

Διοικητής των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς (Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ) στο Palestine Today:

Οι σιωνιστικές εχθρικές δυνάμεις δέχτηκαν επώδυνα χτυπήματα χθες το βράδυ από μαχητές μας που βρίσκονταν στα σημεία προέλασης στα περίχωρα της ανατολικής Γάζας.

Η επίδειξη ισχύος πυρός του εχθρού επέτρεψε στις δυνάμεις τους να προχωρήσουν μόνο σε περιορισμένο αριθμό μέτρων, που δεν ξεπερνούσαν τα 100, όπου έστησαν χωμάτινα φράγματα για να προστατεύσουν τους στρατιώτες τους από τα χτυπήματα των μαχητών μας.

Οι εχθρικές δυνάμεις που προσπάθησαν να προχωρήσουν σε ορισμένα σημεία ανατολικά της Γάζας υποχώρησαν υπό πυρά και συγκρούστηκαν με τους μαχητές μας στο πεδίο.

Οι υπερβολές του εχθρού για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας εντάσσονται στο πλαίσιο της χρεοκοπίας του να επιδείξει οποιαδήποτε εικόνα νίκης στο εσωτερικό του μέτωπο. Ο εχθρός πουλάει συνεχώς ένα ψέμα.

Αμπού Τζαμάλ, εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιαρχιών του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης)

Η δύναμη εισβολής υφίσταται μεγάλες απώλειες μεταξύ των στρατιωτών της. Αυτό εξηγεί την κατάσταση υστερίας που έχουν περιέλθει, επιδιώκοντας να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές, χρησιμοποιώντας εξωφρενικούς βομβαρδισμούς και υπερβολική δύναμη πυρός για να μειώσουν τις απώλειες του στρατού τους.

Η Αντίσταση έχει αυτοπεποίθηση και εμπειρία στη μάχη σε ασύμμετρους πολέμους. Πολεμά με ευφυΐα, υψηλό ηθικό και εξοπλισμό μάχης. Είναι οι γιοι αυτής της γης, δεν είναι ξένοι σ’ αυτήν και δεν θα σας απογοητεύσουν. Ξέρουν καλά το πεδίο στη χώρα τους.

Οι προσπάθειες να προχωρήσουν μέσω εδάφους έγιναν από πολλούς άξονες. Τους περίμεναν εμπρηστικές βόμβες και εκρηκτικοί μηχανισμοί για να κάψουν τα τεθωρακισμένα οχήματά τους. Η θρυλική εμπλοκή με τις δυνάμεις εισβολής έγινε με υψηλό ηθικό και με εκπληκτικό επίπεδο ακρίβειας και επαγγελματισμού.

Σύμφωνα με παραδοχές από εβραϊκές ιστοσελίδες, η μάχη ήταν σκληρή και τα τανκς καίγονταν σαν παιδικές κούκλες. Η ήττα του εχθρού έγινε στην αρχή της μάχης και αναπόφευκτα θα γίνει στο τέλος της. Η νίκη έρχεται και θα βάλει ολόκληρη την περιοχή σε μια νέα καμπή.

Η ηρωική αντίσταση της Γάζας, με τον λαό της, τη σταθερότητά της και την Αντίστασή της, γράφει μια ένδοξη ιστορία για όλη την Παλαιστίνη, το έθνος και τους λαούς της περιοχής και διδάσκει στον κόσμο ένα αξέχαστο μάθημα ελευθερίας, υπερηφάνειας και εθνικής αξιοπρέπειας.

Ο εκπρόσωπος του σιωνιστικού στρατού ανακοίνωσε πριν το μεσημέρι: «Οι δυνάμεις μας που μπήκαν στη Γάζα βρίσκονται ακόμα στη θέση τους»!

Εκπρόσωπος της Χαμάς απάντησε: «Οι δυνάμεις σας που μπήκαν στη Γάζα δεν μπορούν να βγουν από αυτή. Δεν μπορούν να βγουν από τη δύσκολη θέση που μπήκαν»!

Πρόκειται για ισραηλινή δύναμη που έχει αποκοπεί και έχει εγκλωβιστεί ανατολικά της Χαν Γιούνις στην κεντρική Γάζα. Δεν κατάφεραν να αποχωρήσουν όπως οι υπόλοιπες δυνάμεις των σιωνιστών και βρίσκονταν σε συνεχείς μάχες με τους παλαιστίνιους μαχητές, ακόμα και νωρίς το απόγευμα που είχαμε ενημέρωση.

Κατά τα άλλα, μολονότι οι σιωνιστές… αδυνάτισαν την επιχειρησιακή της ισχύ, η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνέχισε και σήμερα κανονικά τις επιθέσεις της.

Στις 11:00 οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν πυραύλους σε σιωνιστικά στρατόπεδα στην περιοχή Κισουφίμ.

Στις 11:25 και στις 12:25 οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ βομβάρδισαν με μπαράζ πυραύλων τη σιωνιστική στρατιωτική βάση «Zikim».

Στις 12:33 οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ βομβάρδισαν με πυραυλική ομοβροντία εχθρικές δυνάμεις στο συγκρότημα «Miftahim».

Στις 13:08 οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ βομβάρδισαν με πυραυλικό μπαράζ το Τελ Αβίβ.

Τα σιωνιστικά Μέσα μετέδωσαν ότι ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα πάνω από την Τιβεριάδα στο βορρά, καθώς έγιναν πυραυλικά χτυπήματα και από τη Χεζμπολά, που κατέστρεψαν συστήματα του ισραηλινού στρατού στα σύνορα, όπως μετέδωσε το ισραηλινό Κανάλι 14.

Στις 13:22 οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ βομβάρδισαν με βλήματα όλμων εχθρικά στρατεύματα στην τοποθεσία Ερέζ.

Στις 13:30 οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς στόχευσαν με βλήματα όλμων χώρο στάθμευσης οχημάτων των σιωνιστών στην τοποθεσία Ναχάλ Οζ.

Στις 15:05 ο ανταποκριτής του Al Jazeera μετέδωσε ότι η Χεζμπολά βομβάρδισε την τοποθεσία Αλ-Αμπάντ του Ισραήλ.

Aμέσως μετά το χτύπημα των ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Στις 15:08 ο ίδιος ανταποκριτής μετέδωσε ότι η Χεζμπολά βομβάρδισε την τοποθεσία του Ισραήλ Marj, από τον κεντρικό τομέα του νότιου Λιβάνου.

Στις 15:10: Ανταποκριτής του Al Jazeera: Οι σειρήνες ακούγονται στην Μπερσεβά στην έρημο Νεγκέφ.

Στις 15:13 οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς ανακοίνωσαν ότι βομβαρδίζουν την Μπερσεβά με βαρύ μπαράζ πυραύλων…

Βίντεο: Μπερσεβά, μετά τις ρουκέτες της Αντίστασης:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Berseva_28-10-23.mp4

Στις 15:20 οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ βομβάρδισαν την Ασκελόν με μπαράζ πυραύλων.

Στις 15:49 οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς στόχευσαν τη στρατιωτική τοποθεσία “Mars” με όλμους.

Πριν από λίγο (19:23): Οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ ως απάντηση στις σφαγές αμάχων από το Ισραήλ. Εξαιτίας του βομβαρδισμού, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Τελ Αβίβ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Tel_Aviv_28-10-23.mp4

 

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Tel_Aviv_28-10_1.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Tel_Aviv_28-10_2.mp4

Και ένα επί τροχάδην ειδησάριο από το εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας:

  • Ο πρώην υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Σαούλ Μολφάζ δήλωσε σήμερα: «Πρέπει να γίνει αποδεκτή η απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων κρατούμενων με αντάλλαγμα την επιστροφή όλων των κρατουμένων μας από τη Λωρίδα της Γάζας».
  • Ο πρώην επικεφαλής της Shin Bet, της διαβόητης μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ, είπε σε σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφο της Maariv: «Αν οι δυνάμεις μας ξεκινήσουν έναν χερσαίο πόλεμο, μόνο λίγες από αυτές θα γλιτώσουν. Εχουμε πληροφορίες, που δεν ανακοινώθηκαν, ότι συγκεκριμένα όπλα έφτασαν στη Χαμάς από την Κορέα, τη Ρωσία και το Ιράν. Εχουμε 2.000 νεκρούς και 300 αιχμαλώτους από το Μαύρο Σάββατο. Θα έχουμε 10.000 νεκρούς και 1.000 αιχμαλώτους».
  • Οι οικογένειες των ισραηλινών αιχμαλώτων απειλούν την κυβέρνηση Νετανιάχου: «Δε θα περάσουμε άλλη μια εφιαλτική νύχτα χωρίς απαντήσεις. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας να συναντηθούν σήμερα μαζί μας, να μας κοιτάξουν στα μάτια και να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Η κλιμάκωση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα μάς θέτει σε κίνδυνο;».

Κλείνουμε με την on camera δήλωση που έκανε πριν από λίγη ώρα ο Αμπού Ομπάιντα, εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ:

«1. Με τη βοήθεια του θεού, ένας Μουτζαχίντ, ένας από τους μαχητές μας, κατάφερε να καταστρέψει τρία θωρακισμένα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας όσους βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

2. Ο εχθρός μας, που κατευθύνει την οργή του στον αθώο λαό μας, δεν θα πετύχει τίποτα άλλο εκτός από ντροπή και ντροπή. Η Γάζα θα παραμείνει και ο εχθρός θα νικηθεί.

3. Λέμε στον εχθρό, που επαναλαμβάνει καθημερινά τις απειλές του για χερσαία εισβολή, ότι τον περιμένουμε στο χερσαίο πόλεμο ότι ακόμα περιμένουμε να γευτεί νέα είδη θανάτου.

4. Ο εχθρός θα γευτεί μεγαλύτερη ήττα από ό,τι περιμένει ή φαντάζεται.

5. Η εποχή της κατάρρευσης του σιωνισμού έχει αρχίσει. Τα παπούτσια των τζαμιών και των εκκλησιών της Γάζας είναι πιο παλιά από αυτόν τον εχθρό.

6. Ανανεώνουμε την έκκλησή μας στον τιμημένο λαό, το έθνος και σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και μουτζαχεντίν της περιοχής, να θεωρήσουν αυτή τη μάχη αποφασιστική μάχη και να έρθουν να πολεμήσουν τον εχθρό μαζί μας για να απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ.

7. Είμαστε σίγουροι ότι αν οι ελεύθεροι άνθρωποι του έθνους δώσουν το δώρο ενός ανθρώπου, ο εχθρός δεν θα αντέξει.

8. Οι βομβαρδισμοί και τα συνεχή εγκλήματα του εχθρού οδήγησαν στο θάνατο σχεδόν πενήντα αιχμαλώτων του.

9. Λέμε στον κόσμο ότι ο μεγάλος αριθμός εχθρικών αιχμαλώτων που έχουμε είναι το τίμημα για το άδειασμα των σιωνιστικών φυλακών από όλους τους κρατούμενους.

10. Αν ο εχθρός θέλει να κλείσει αμέσως το φάκελο των αιχμαλώτων, είμαστε έτοιμοι. Και αν θέλει δρόμο για να χωρίσει το αρχείο, είμαστε έτοιμοι επίσης».

To πρώτο ιδιωτικό βίντεο που βγήκε από τη Γάζα τις τελευταίες δυο μέρες. Πανηγυρισμοί στη θέα των ρουκετών που «πετάνε» προς την πρωτεύουσα του εχθρού:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Gaza_rockets_28-10-22.mp4

Tελ Αβίβ, αμέσως μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Αμπού Ομπάιντα:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Tel_Aviv_4.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Tel_Aviv_5.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Tel_Aviv_6.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι σιωναζιστές εγκληματίες πολέμου διαπράττουν γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 29 Οκτώβρη

H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

Σχετικά Αρθρα

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Διεθνή 16 Ιαν 2026, 08:51

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 21:35

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 11:58

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 22:40

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 20:50

Απαράβατοιόροι: Οχι αφοπλισμός - Οχι διεθνής επιτροπεία/κηδεμονία

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις της Αντίστασης για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

Διεθνή 12 Ιαν 2026, 19:14
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Εφετείο 17Ν

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

  • ΕΛΑ

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Εφετείο ΕΛΑ

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

  • Επαναστατικός Αγώνας

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

  • Επικοινωνία

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

  • Όροι χρήσης

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

  • Ποιοι είμαστε

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

  • Επικοινωνία

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

  • Όροι χρήσης

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της – Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

    H Αντίσταση συνεχίζει τις επιθέσεις της - Πανικός επικρατεί στο σιωνιστικό στρατόπεδο

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo