Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
  • ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ακροδεξιό γκεσέμι με λεοντή φιλελέ
Κόντρες

Ακροδεξιό γκεσέμι με λεοντή φιλελέ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούλ 2022, 13:56

Λογική Συρίγου: Δεν υπήρξε αντίσταση στα πανεπιστήμια επί χούντας, όλα όσα λέγονται είναι μύθος, γι’ αυτό και οι αριστεροί φοιτητές έβγαλαν το άχτι τους μετά τη χούντα, που «τους έπαιρνε». Χρόνια τα κυκλοφορούν αυτά οι δεξιοφιλελέδες, ήρθε η ώρα κάποιος από δαύτους να τα πει από το βήμα της Βουλής. Ενα ψοφοδεές ανθρωπάριο που προσδέθηκε στην παρέα του Μητσοτάκη μπας και καταφέρει να κάνει πολιτική καριέρα. Κι όπως κάθε φανατικός, έδωσε τις εξετάσεις του στον αρχηγό και σε ό,τι αντιδραστικό υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα, προσδοκώντας ότι θα τον στηρίξουν στις εκλογές επειδή «δεν μασάει». Τι είναι ο Συρίγος; Είναι η μοντέρνα εκδοχή των παλιών πωρωμένων αντικομμουνιστών. Αν ξύσεις την ακαδημαϊκή πατίνα, θα βρεις από κάτω τον «πού είναι η μάνα σου, μωρή;». 

Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι η αντίδραση θα βρει το νέο «πουλέν» της στο πρόσωπο του Συρίγου, μετά τα χτεσινά εμέσματα στη Βουλή. Καμιά φορά ο πολύς φανατισμός τρομάζει τα αφεντικά. Δεν ζούμε δα και σε εποχές εμφύλιου πολέμου. Αυτό, όμως, είναι πρόβλημα του Συρίγου και των πατρόνων. Εμείς απλά να θυμόμαστε τη λαϊκή παροιμία: «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του». Αν τη θυμόμαστε, τότε ο ασχημονών Συρίγος θα μάθει από το φοιτητικό κίνημα «πόσα απίδια βάνει ο σάκος». Οπως έμαθαν και οι πριν απ’ αυτόν. Από την εποχή του Καραμανλή του παλιού και του νόμου 815 μέχρι πρόσφατα.

Της χάλασε τη… διάθεση

Ο Συρίγος ξερνούσε πάνω στην ιστορία των φοιτητικών αγώνων, της χούντας και της μεταπολίτευσης, αλλά η πασοκιναλίτισσα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Γιαννακοπούλου… δεν κατάλαβε καλά και ζήτησε… εξηγήσεις. Ναι καλά διαβάζετε. Ιδού τι είπε: «Θέλουμε να ακούσουμε τι είπατε ακριβώς, τι εννοείτε με αυτό το οποίο ειπώθηκε για τον μύθο του Πολυτεχνείου ή όχι. Θα περιμένουμε να ακούσουμε το τι πρόκειται να πει ο κύριος Υπουργός, τι εξηγήσεις έχει να δώσει, γιατί προφανώς, προφανέστατα κανείς μα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τους αγώνες του ελληνικού λαού, τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος απέναντι στη χούντα. Θα περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε και να εξηγήσετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τι ειπώθηκε και πώς ειπώθηκε και μετά θα τοποθετηθώ, εάν είναι, κύριε Πρόεδρε».

Σαν να εκλιπαρούσε τον Συρίγο να κάνει καμιά ψιλοδιορθωσούλα, για να μην της χαλάσει τη διάθεση συνεργασίας με τη ΝΔ. Οταν άκουσε τον Καστανίδη να τα χώνει στον Συρίγο και να χειροκροτείται από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ζεματίστηκε και ξαναζήτησε το λόγο λέγοντας: «Ζητήσαμε να ακούσουμε τον κύριο Υπουργό. Θέλει να τοποθετηθεί το ΠΑΣΟΚ»! Και ξανά μανά: « Ζητήσαμε τον λόγο και δεν θα μας φιμώνετε, για να ακούγονται αυτά τα ανιστόρητα πράγματα από τον κύριο Υπουργό»! Γιαλαντζί μανούρα για να κρύψει τις πομπές της.

Ομορφιές

Ο Χαρούλης ο Θεοχάρης, που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προκλήθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης και αναγκάστηκε να ζητήσει το λόγο. Ο Αθανασίου τού τον έδωσε, αλλά μετά τού τον αφαίρεσε! Εδωσε το λόγο σε έναν βουλευτή της ΝΔ για να λήξει το θέμα και κατέβηκε από την έδρα, στην οποία ανέβηκε ο Βίτσας. Προτού, όμως, προλάβει να ολοκληρώσει ο δεξιός βουλευτής, έσπευσε να καταλάβει την έδρα ο… τσέλιγκας Τασούλας (επειδή κατάλαβε ότι ο Βίτσας θα επανέφερε το θέμα). Ο Θεοχάρης ξαναζήτησε το λόγο. Ατάραχος ο Τασούλας απαξίωσε και να του μιλήσει και έδωσε το λόγο σε άλλο βουλευτή. Μετά τον έδωσε σε άλλο βουλευτή και μετά στον Θεοχάρη. Προφανώς, είχαν προλάβει οι γαλάζιοι ινστρούκτορες να του γράψουν τι θα πει. 

Και τι είπε; Οτι «η ΝΔ τίμησε, τιμάει και θα τιμάει τον αγώνα του ελληνικού λαού στο Πολυτεχνείο, χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές, αγώνα πολιτικό του ελληνικού λαού κατά της καταπίεσης και όχι αγώνα κομματικό, αγώνα επώνυμων, αλλά και ανώνυμων. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Γιατί η ΝΔ ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έναν άνθρωπο που ήταν εξόριστος στην επταετία, πάλεψε για την πτώση της Χούντας, αλλά και επέβλεψε την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία τις κρίσιμες στιγμές της μεταπολίτευσης. Ολα τα υπόλοιπα είναι παραπλανητικά, διαστρεβλωτικά και αποπροσανατολιστικά».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάλυψε πλήρως τον Συρίγο και τις αθλιότητές του. Αλλά να μας λέει ότι ο Καραμανλής «ήταν εξόριστος στην επταετία» πάει πολύ! Στο Παρίσι ήταν, από το 1963, πριν από τη χούντα. Δεν ήταν στη Γιάρο, στη Λέρο, σε κάποια φυλακή. Οσο για την «πάλη» του για την πτώση της χούντας, μήπως μπορεί να μας πει κανείς από τη ΝΔ τι έκανε; Ποιος ξεχνάει την πρώτη δήλωσή του, στις 23 Απρίλη του 1967, στην οποία έβριζε τον Παπανδρέου και χάιδευε τη χούντα; Γ Ιστορία έχει γράψει πως το μόνο που έκανε επί εφτά χρόνια ήταν να βάζει τον Αβέρωφ να στήνει «γέφυρες» με τη δικτατορία. Μέχρι να καταρρεύσει η χούντα και να τον βάλουν οι Αμερικάνοι στο αεροπλάνο του γάλλου προέδρου και να τον κάνουν πρωθυπουργό, ορκισμένο από τον «πρόεδρο» της χούντας Γκιζίκη.

Μόνο με τον Κούλη

Υπάρχει περίπτωση αρχηγός κράτους ή πρωθυπουργός να συναντήσει τον δις καταδικασμένο για διαφθορά Νικολά Σαρκοζί; Οχι, εκτός αν ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Ισως γι’ αυτό ο Νικολά πήρε την Κάρλα του και αριβάρισε στην Αθήνα ντάλα καλοκαίρι, αντί να πάει σε κάνα νησί. Ζήτησε συνάντηση από την Κούλη κι αυτός δέχτηκε και τα είπαν για καμιά ώρα!

Εισπράττουν τα επίχειρα

Αυτά έχει η ασύστολη δημαγωγία. Παρουσίασαν το περιβόητο power pass σαν ανακούφιση των νοικοκυριών από την κλοπή των εταιριών παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Εκαναν παιχνίδι με το «μέχρι 600 ευρώ». Και τώρα που ο άλλος ή η άλλη βλέπει τις πενταροδεκάρες που του έβαλαν στο λογαριασμό, στρέφεται νοητά προς το Μαξίμου, μουτζώνει και με τα δυο χέρια και ξεστομίζει κάτι… γαλλικά που θα τα ζήλευε και μαουνιέρης του Σηκουάνα.

Δεν λέει να το βουλώσει

«Με κατηγορούν τα κανάλια που έχουν βγάλει αποφάσεις (σ.σ. για την Πισπιρίγκου) προ τετραμήνου», είπε ανάμεσα στις συγγνώμες και τη… συντριβή για το λάθος του ο Βερναρδάκης, χωρίς και πάλι να αντιλαμβάνεται τι είπε… ο στόμας του. Το θέμα, Βερναρδάκη, δεν είναι τι κάνουν τα κανάλια, αλλά τι έκανες εσύ. Νομίζεις πως η δική σου αγυρτεία μπορεί να συμψηφιστεί μ’ αυτή των «βοθροκάναλων» που θα ‘λεγε κι Πολάκης;

Πάρε κόσμε, διαλ(ι)έχτε…

«Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Ελληνες να καλωσορίσουμε γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν έναν “μεσογειακό χειμώνα” με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Θα σας περιμένουμε εδώ». Για τελάλης σε παζάρι μια χαρά μάς ακούγεται ο Κικίλιας (η δήλωση έγινε στη Bild), αλλά να σταματήσει να μιλάει για λογαριασμό μας. Να μιλάει για λογαριασμό των αφεντικών που υπηρετεί ως τελάλης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓκεμπελίστικη προπαγάνδα Γεωργαντά για τη φέτα
Επόμενο άρθρο Γιάννης Μιχαηλίδης: Επειδή δεν είμαι ούτε βιαστής ούτε δολοφόνος ανήλικων…

Σχετικά Αρθρα

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

Κόντρες 23 Δεκ 2025, 20:42

«Ξεχασιάρηδες» οι Λάτσηδες

Κόντρες 21 Δεκ 2025, 08:19

Εκοψε τον άλυσο ο πορτοκαλομαλλιάς

Κόντρες 19 Δεκ 2025, 13:09

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

Κόντρες 18 Δεκ 2025, 12:01

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

Κόντρες 17 Δεκ 2025, 19:19

Σανός για σιωνιστικά ζώα

Κόντρες 16 Δεκ 2025, 14:39
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

22 Δεκ 2025, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

1934: Βόμβα στο υπουργείο Στρατιωτικών με στόχο τον Γεώργιο Κονδύλη.

1936: Βέλγοι επίσκοποι καταδικάζουν τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

1936: Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίωξη του λαθρεμπορίου.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1967: Βόμβα στην Κυψέλη.

1978: Το Βιετνάμ εισβάλλει στην Καμπότζη.

1991: Παραιτείται από την ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo