Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ακλόνητη (και) στις διαπραγματεύσεις η Παλαιστινιακή Αντίσταση
Διεθνή

Ακλόνητη (και) στις διαπραγματεύσεις η Παλαιστινιακή Αντίσταση

Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούν 2024, 20:45
Γάζα - Υποσχόμαστε ότι θα την ξαναχτίσουμε (η πόλη της Γάζας είναι γεμάτη από παρόμοιου περιεχόμενου συνθήματα).

«Μια ωραία ατμόσφαιρα» είναι η πολιτική ηγεσία και οι απόστρατοι στη σιωνιστική οντότητα, μετά τις δηλώσεις του Μπάιντεν την περασμένη Παρασκευή, που κάλεσε την κυβέρνηση Νετανιάχου να αποδεχτεί μια συμφωνία με τη Χαμάς, την οποία είχε ήδη αποδεχτεί ο σιωνιστής διαπραγματευτής στο Κατάρ (ο αρχηγός της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τζο Μπάιντεν: «Μπίμπι, χάσαμε»!

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ έκανε χτες (Δευτέρα) την εξής μακροσκελή δήλωση:

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε μια ομιλία και πρόσφερε μια συμφωνία στο όνομα του κράτους του Ισραήλ. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο Μπάιντεν, δείχνουν ότι είναι μια συμφωνία που σημαίνει ότι το Ισραήλ παραδίνεται και τερματίζει τον πόλεμο χωρίς να πετύχει το βασικό στόχο της καταστροφής της Χαμάς.

Στο τέλος του Σαββάτου ζήτησα να μιλήσω με τον πρωθυπουργό. Στη συνομιλία μας ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία δεν είναι όπως την πρόσφερε ο Μπάιντεν και πως δε θα υπάρξει παράνομη συμφωνία και τερματισμός του πολέμου χωρίς τη διάλυση της Χαμάς. Του ζήτησα να δω το σχέδιο συμφωνίας, συμφώνησε και είπε ότι μπορώ να πάω στο γραφείο του ώστε να δω το σχέδιο με τα ίδια μου τα μάτια.

Την Κυριακή έφτασα στο γραφείο του πρωθυπουργού για να δω το σχέδιο. Το περιστατικό άρχισε να γίνεται παράξενο: οι βοηθοί του μου είπαν ότι ήταν απασχολημένος εκείνη τη στιγμή και δε θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος, όταν κάποιος φώναξε: «Τι σχέδιο; Δεν υπάρχει σχέδιο». Ενας άλλος βοηθός είπε: «Α, υπάρχει ένα σχέδιο, έλα αύριο να το δεις». Εκείνη τη στιγμή κανονίσαμε συγκεκριμένο χρόνο για σήμερα [Δευτέρα] το πρωί, για να δω το σχέδιο.

Σήμερα το πρωί έφτασα πάλι στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί αρνήθηκαν ξανά να μου δώσουν το σχέδιο συμφωνίας. Μετά απ’ αυτό, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τσάχι με φώναξε και ζήτησε «να μου εξηγήσει τις γραμμές που συμφωνήθηκαν από το μίνι-υπουργικό συμβούλιο» και επανέλαβα το αίτημά μου να δω το σχέδιο συμφωνίας με τα ίδια μου τα μάτια. Αλλά προς έκπληξή μου, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου.

Επαναλαμβάνω για μια φορά ακόμα: σε συνομιλία μεταξύ εμού και του πρωθυπουργού συμφώνησε ότι θα μπορούσω να πάω στο γραφείο του και να δω το σχέδιο. Πέρασαν 48 ώρες από τότε και είχαμε μόνο μουντζούρες και πολύ μυστήριο. Και ερωτώ: κύριε πρωθυπουργέ, τι έχεις να κρύψεις; Αν η συμφωνία δεν είναι παράνομη και δεν περιλαμβάνει δέσμευση για τερματισμό του πολέμου για χάρη της Χαμάς, γιατί αρνείσαι να μου τη δώσεις; Ο λόγος της απόκρυψης και της δυσφήμησης μπορεί να είναι μόνο ένας: είναι ένα σχέδιο παράνομης συμφωνίας, όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, και τώρα καταβάλλεται προσπάθεια ξεπλύματός της.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνω τα λόγια μου και λέω στον πρωθυπουργό: αν υπογράψεις μια παράνομη συμφωνία που τερματίζει τον πόλεμο χωρίς την κατάρρευση της Χαμάς, η Εβραϊκή Δύναμη [το κόμμα του] θα διαλύσει την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, αφού πρώτα συναντήθηκε με στελέχη του κόμματός του και διέρρευσε ότι μπορεί να εγκαταλείψει την κυβέρνηση πριν από την ανακοίνωση μιας συμφωνίας ανταλλαγής, δήλωσε:

Η συμπεριφορά του πολεμικού συμβούλιου είναι επικίνδυνη. Τα μέλη του έχουν κατ’ επανάληψη παραδοθεί στον Σινουάρ και πέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να δεχτεί αυτή την προσφορά παράδοσης, δε θα συμμετέχουμε σ’ αυτήν και θα εργαστούμε να ανατρέψουμε την αποτυχημένη κυβέρνηση.

Είπα στον Νετανιάχου και επαναλαμβάνω: Η απόλυτη πλειοψηφία του λαού θα ταχθεί στο πλευρό σου αν επιλέξεις τη νίκη, αλλά θα σταθεί εναντίον σου με όλα τα μέσα, αν επιλέξεις να παραδοθείς. Πρέπει να βομβαρδίσουμε την πρωτεύουσα της τρομοκρατίας, τη Βηρυττό, έτσι που να απασχολείται με την αποκατάστασή της μετά τους βομβαρδισμούς μας. Οποιος μιλάει για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους μιλάει για ένα κράτος τρομοκράτη και δε θα το επιτρέψουμε αυτό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ προσφέρθηκε (το έχει ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν) να στηρίξει τον Νετανιάχου, αν φύγουν οι «εντελώς» ναζί σύμμαχοί του από την κυβερνητική πλειοψηφία. Εγραψε στο Χ:

Η κυβέρνηση πρέπει να δεχτεί τη συμφωνία [ανταλλαγής] ομήρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει τη σημαντική ομιλία του προέδρου Μπάιντεν. Υπάρχει μια συμφωνία στο τραπέζι και πρέπει να τη δεχτεί.

Υπενθυμίζω στον Νετανιάχου ότι έχει ένα δίχτυ ασφάλειας για μια συμφωνία [ανταλλαγής] ομήρων, αν ο Μπεν Γκβιρ και ο Σμότριτς εγκαταλείψουν την κυβέρνηση.

Προτού κάνει ο Μπάιντεν τις δηλώσεις του, οι ηγέτες των σιωνιστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και Γκιντεόν Σάαρ συναντήθηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν μια συμμαχία ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Από χτες, κυκλοφορούν στα σιωνιστικά μίντια φήμες ότι ο Νετανιάχου προσφέρει στον Λίμπερμαν το υπουργείο Πολέμου, στη θέση του Γιοάβ Γκάλαντ. Ο Νετανιάχου είχε και παλαιότερα συνεργαστεί κυβερνητικά με τον Λίμπερμαν (ο τελευταίος είχε διατελέσει μέχρι και υπουργός Εξωτερικών), όμως τα τελευταία χρόνια τα έχουν σπάσει. Με την πρόταση προς τον Λίμπερμαν να πάρει το υπουργείο Πολέμου, ο Νετανιάχου προσπαθεί να σπάσει το συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

Αυτή η σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωναζιστικής πολιτικής ηγεσίας χρησιμοποιείται από τον Νετανιάχου σε δύο ταμπλό. Ενα εσωτερικό, όπου προσπαθεί να κερδίσει συμφωνία μη ανατροπής του και μη δίωξής του μετά τις εκλογές που θα γίνουν, και ένα εξωτερικό, όπου προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην Παλαιστινιακή Αντίσταση για να κάνει υποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δείχνει παροιμιώδη ψυχραιμία και επαναστατική ωριμότητα. Δηλώνει ότι δεν είναι επισπεύδουσα και ότι η ίδια έχει ήδη αποδεχτεί το σχέδιο συμφωνίας των διαπραγματευτών στις 6 Μάη. Σταχυολογούμε χτεσινές και σημερινές δηλώσεις στελεχών της Αντίστασης και διαρροές σε αραβικά Μέσα.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικών Σχέσεων της Χαμάς, Χοσάμ Μπαντράμ, δήλωσε χτες στο Πρακτορείο Σάφα:

Δεν έχουμε λάβει κάποια καινούργια πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και η πρόταση που παρουσιάστηκε σ’ εμάς από τους διαμεσολαβητές στις 6 Μάη, που έγινε δεκτή από τη Χαμάς και τις οργανώσεις της Αντίστασης, είναι αυτή που υιοθετούμε.

Η ομιλία του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα δείχνει ότι η Κατοχή και οι κύριοι υποστηρικτές της βρίσκονται σε κατάσταση σύγχυσης, γιατί πόνταραν στην ήττα και την κατάρρευση του λαού και της Αντίστασής μας, πράγμα που δε συνέβη. Οι δηλώσεις του Μπάιντεν αναγνώρισαν σιωπηρά ότι η Κατοχή είναι ανίκανη να πετύχει οποιονδήποτε από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους που ανακοίνωσε τους προηγούμενους μήνες.

Οι ΗΠΑ έχουν τα εργαλεία και τη δυνατότητα να πιέσουν τον Νετανιάχου και την εξτρεμιστική κυβέρνησή του να σταματήσουν τον πόλεμο, καθώς είναι αυτοί που αρνήθηκαν την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας. Ο Νετανιάχου είναι το μόνο μέρος που εμποδίζει κάθε συμφωνία και θέλει τη συνέχιση του πολέμου για προσωπικούς και κομματικούς λόγους, μη σεβόμενος την περιφερειακή και διεθνή συναίνεση, που είναι σχεδόν ομόφωνη στην απαίτηση του τερματισμού του. Οι δηλώσεις του Νετανιάχου, που κάπως ανταποκρίνονται στην ομιλία του Μπάιντεν, δείχνουν πως δε θέλει να κινηθεί προς κάποια πρακτική συμφωνία.

Η πρωταρχική εγγύηση για την εφαρμογή οποιασδήποτε συμφωνίας είναι η δύναμή μας στο πεδίο, ως λαός και Αντίσταση. Δεν θα επιτρέψουμε στην Κατοχή να έχει οποιοδήποτε ρόλο στη ρύθμιση των εσωτερικών μας υποθέσεων, είτε πρόκειται για την κατάσταση μέσα στη Γάζα είτε για τη διεύθυνση των περασμάτων γενικά, ιδιαίτερα του περάσματος της Ράφα. Η Κατοχή πρέπει να αποσυρθεί από το πέρασμα της Ράφα -αυτό είναι παλαιστινιακή κοινή θέση- και να επιστρέψει η προηγούμενη διοίκηση του περάσματος. Η ρύθμιση των παλαιστινιακών υποθέσεων είναι μια εσωτερική υπόθεση που θα τη διαχειριστούμε εμείς οι Παλαιστίνιοι, χωρίς να συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε περιφερειακή ή διεθνή πίεση.

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Γκάζι Χαμάντ, δήλωσε στο Αλ-Αραμπι:

Υπάρχεί ένα είδος παραπληροφόρησης και εξαπάτησης αναφορικά με την πρόταση που υποβλήθηκε από τις ΗΠΑ. Εμείς έχουμε υποβάλει απάντηση στους διαμεσολαβητές, ενώ η ισραηλινή πλευρά δεν συμφωνεί με την πρόταση Μπάιντεν. Το Ισραήλ προσπαθεί να παραπλανήσει στις διαπραγματεύσεις, με σκοπό να συνεχίσει τον πόλεμό του στη Γάζα.

Το Κίνημα [Χαμάς] δε θα αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή. Ισραηλινοί και Αμερικανοί ονειρεύονται. Η μεταπολεμική φάση είναι μια παλαιστινιακή υπόθεση. Η Κατοχή απέτυχε να δημιουργήσει στη Γάζα οντότητες πιστές σ’ αυτήν. Ακόμα κι αν σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα, το Ισραήλ δε θα μπορέσει να επιβάλει μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτή που αποφάσισαν οι Παλαιστίνιοι.

Σήμερα, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο Αλ-Μαϊαντίν:

Καμιά αντιπροσωπεία του Κινήματος [Χαμάς} δεν έχει μεταβεί στο Κάιρο. Δεν αποδεχόμαστε αυτό που προσφέρθηκε σ’ εμάς από τους διαμεσολαβητές. Δε θέλουμε να ξεκινήσουμε από την αρχή και ο πρωταρχικός μας όρος τώρα είναι η επίσημη ισραηλινή αποδοχή της προηγούμενης πρότασης, διαφορετικά δεν θα υπάρξουν γύροι συζητήσεων. Το Κίνημα εκπλήσσεται από τα συνεχή αιτήματα της αμερικάνικης διοίκησης μέσω των διαμεσολαβητών για τη δική μας αποδοχή πρώτα, ενώ οι Ισραηλινοί δεν συμφωνούν.

Πηγή στην ηγεσία της Παλαιστινιακής Αντίστασης δήλωσε στο ίδιο κανάλι:

Το Ισραήλ έχει δώσει σχόλια για την πρόταση που παρουσιάστηκε από τη Χαμάς στις 6 Μάη. Το Ισραήλ επιμένει να αρνείται την απελευθέρωση περίπου 200 [παλαιστίνιων] κρατούμενων καταδικασμένων σε ισόβια, παρά μόνο υπό τους δικούς του όρους. Το Ισραήλ έχει αποδεχτεί αυτά στα οποία επέμενε η Χαμάς αναφορικά με τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός, την πλήρη αποχώρηση [του σιωναζιστικού στρατού] και την άνευ όρων επιστροφή των εκτοπισμένων. Το Ισραήλ απορρίπτει κάθε εγγυήτρια δύναμη της συμφωνίας εκτός από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ.

H Παλαιστινιακή Αντίσταση παραμένει ακλόνητη και στο πεδίο των διαπραγματεύσεων. Αντλεί δύναμη όχι μόνο από τις επιχειρήσεις των μαχητών της στα πεδία των μαχών, αλλά και από τα μηνύματα που παίρνουν τα στελέχη της από τον ακλόνητο παλαιστινιακό λαό. Τα στελέχη των οργανώσεων της Αντίστασης ζουν μαζί με το λαό, μοιράζονται τους πόνους και τα βάσανά του και μεταφέρουν τα μηνύματά του. Οπως το μήνυμα που στέλνει στην Αντίσταση αυτός ο Παλαιστίνιος, κρατώντας στα χέρια του το άψυχο κορμάκι του παιδιού του:

Αυτός είναι ένας κατακτητής εχθρός. Ειλικρινά, αν ήμουν ο τελευταίος που απέμεινε, θα έπρεπε να αντισταθώ για να απελευθερώσω τη γη μας!

https://www.youtube.com/watch?v=NlPNEk2BHpk

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑχάριστοι Ελληνες, δεν βλέπετε το θαύμα που πέτυχε ο Γεωργιάδης στην Υγεία, αλλά έχετε παράλογες απαιτήσεις!

Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

Επόμενο άρθρο Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας σε ρόλο Γκέμπελς

Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

Σχετικά Αρθρα

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Διεθνή 16 Ιαν 2026, 19:58

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Διεθνή 16 Ιαν 2026, 08:51

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 21:35

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 11:58

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 22:40

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 20:50
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Εφετείο 17Ν

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

  • ΕΛΑ

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

  • Επικοινωνία

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

  • Όροι χρήσης

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

  • Ποιοι είμαστε

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

  • Επικοινωνία

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

  • Όροι χρήσης

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

    Δεν τσιμπάει στα κόλπα των Μπάιντεν-Νετανιάχου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo