Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων
  • Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»
  • Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)
  • Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες
  • Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας
  • Σαν σήμερα 27 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Ξεσκίστηκε το φωτοστέφανο του Α. Κοντού
Αγροτικά

Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ξεσκίστηκε το φωτοστέφανο του Α. Κοντού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Αυγ 2008, 00:00
Μεθοδικά το γραφείο Τύπου του υπουργείου Γεωργίας και οι καλοταϊσμένοι δημοσιορουφιάνοι έχουν βαλθεί να φιλοτεχνήσουν φωτοστέφανο για τον πρώην υφυπουργό και από το Σεπτέμβρη του 2007 υπουργό Γεωργίας Α. Κοντό. Τον παρουσιάζουν ως άνθρωπο μεθοδικό και οργανωτικό, που βάζει σε τάξη όποιους τομείς αναλαμβάνει, όπως «έβαλε σε τάξη τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες αγροτικά προϊόντα». Ομως, η ζωή άλλα δείχνει και το φωτοστέφανο ήδη έχει γίνει κατάμαυρο από τη μουτζούρα.
 
Αφήνουμε προς το παρόν έξω από το οπτικό πεδίο αυτού του σχολίου όλες τις αποκαλύψεις μας για το ρόλο του Α. Κοντού την τετραετία 2004-2008. Μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2007, ο Κ. Καραμανλής προήγαγε τον Α. Κοντό από υφυπουργό σε υπουργό Γεωργίας. Πολύ σύντομα, όμως, μπήκε κι αυτός στο στόχαστρο της Κομισιόν και του ΕΕΣ (Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο) για τον τρόπο με τον οποίο ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) έχει φτιάξει και διαχειρίζεται το σύστημα της ενιαίας ενίσχυσης των κοινοτικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Μιας ΚΑΠ που στηρίζεται στην πλήρη αποδέσμευση των κοινοτικών επιδοτήσεων από την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, που συρρίκνωσε ήδη την παραγωγή, τις καλλιεργούμενες εκτάσεις και την απασχόληση σε βασικά αγροτικά προϊόντα και που θα φέρει τα ίδια αποτελέσματα συνολικά στην ευρωπαϊκή παραγωγή όλων των αγροτικών προϊόντων-εμπορευμάτων.
 
Το σύστημα της ενιαίας ενίσχυσης άρχισε να εφαρμόζεται από το 2006 και ως τότε η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας είχαν κλείσει δύο περίπου χρόνια διαχείρισης της καπιταλιστικής εξουσίας. Ετσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας (στην οποία ανήκε και ο Α. Κοντός) είχε όλο το χρόνο να οργανώσει σωστά τη δουλειά της και με την κατάλληλη επιλογή των υπηρεσιακών παραγόντων να φτιάξει ένα καλοκουρδισμένο σύστημα καθορισμού και κατανομής της ενιαίας ενίσχυσης, ώστε να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να την εγκαλούν το ΕΕΣ και η Κομισιόν, ότι διαχειρίζεται ένα σύστημα διάτρητο και παράγει μαζικά παρατυπίες.
 
Στις 18 Ιούνη, στάλθηκε το πόρισμα του ΕΕΣ με το οποίο γίνεται φύλλο και φτερό το σύστημα της Ενιαίας Ενίσχυσης των κοινοτικών επιδοτήσεων. Το πόρισμα έπεσε αυτές τις μέρες στα χέρια μας, παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων να μείνει επτασφράγιστο μυστικό. Εμείς, βέβαια, δεν περιμέναμε να μάθουμε από αυτό το πόρισμα για την πολιτική που ασκείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και ως προς τον καθορισμό και την καταβολή της Ενιαί-ας Ενίσχυσης. Απλώς επιβεβαιωθήκαμε.
 
Το πόρισμα περνά «γενεές δεκατέσσερις» τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εποπτεύεται από τον υπουργό Γεωργίας. Ο Α. Κοντός, ακολουθώντας την πάγια πρακτική των προκατόχων του, να μεταφέρονται δηλαδή οι ευθύνες στους προηγούμενους υπουργούς, ξήλωσε τον πρόεδρο και τη γενική διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ και τοποθέτησε άτομα της δικής του εμπιστοσύνης. Ατομα που δεν έχουν τα φόντα να διαχειριστούν έναν οργανισμό σαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μ’ αυτή του την κίνηση επιδείνωσε τη θέση του, γιατί εκτός από τους ελεγκτές του ΕΕΣ (επισκέφτηκαν δύο φορές την Ελλάδα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το Γενάρη και το Φλεβάρη του 2008), έχει ν’ αντιμετωπίσει και τους ελεγκτές της Κομισιόν ( ήρθαν στην Αθήνα τον Ιούνη του 2008 και θα ξανάρθουν τον Σεπτέμβρη του 2008, προκειμένου να ελέγξουν και αυτοί τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το σύστημα της Ενιαίας Ενίσχυσης. Ετσι, ο Α. Κοντός, όπως και η κυβέρνησή του έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που είχε έναντι των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Γεωργίας, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
 
Το πόρισμα του ΕΕΣ περιλαμβάνει 12 παραρτήματα-καταπέλτες κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας. Επιλέξαμε ν’ αρχίσουμε την αναφορά και τις παρατηρήσεις μας από το 12ο παράρτημα, από τη μια γιατί είναι αποκαλυπτικό για τη συμπεριφορά τους έναντι του ΕΕΣ και για την πλημμελή τους οργάνωση και από την άλλη γιατί σ’ αυτό οι ελεγκτές του ΕΕΣ συνοψίζουν και γενικεύουν τα συμπεράσματά τους για το σύστημα της Ενιαίας Ενίσχυσης.
 
Αρχικά οι ελεγκτές του ΕΕΣ επικαλούνται τέσσερις νομικές διατάξεις. Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
«167. Το άρθρο 248, παράγραφος 3 της συνθήκης ορίζει ότι “τα άλλα όργανα της Κοινότητας… διαβιβάζουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από αίτησή του, κάθε αναγκαίο έγγραφο ή πληροφορία για την εκπλήρωση της αποστολής του.
 
168. Το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο (ε) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 που αφορά τη “διαπίστευση και ανάκληση της διαπίστευσης των οργανισμών πληρωμών και των οργανισμών συντονισμού”, ορίζει ότι οι οργανισμοί πληρωμών πρέπει να παρέχουν επαρκή εχέγγυα ότι τα απαιτούμενα έγγραφα είναι προσπελάσιμα και διατηρούνται με τρόπο που διασφαλίζει την πληρότητα, την εγκυρότητα και την αναγνωσιμότητά τους διαχρονικώς, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών εγγράφων υπό την έννοια των κοινοτικών κανόνων.
 
169. Το άρθρο 9, παράγραφος 1 του κανονισμού αριθ. 885/2006 ορίζει ότι “τα παραστατικά που αφορούν τις χρηματοδοτούμενες δαπάνες και τα έσοδα για ειδικό προορισμό τα οποία εισπράττονται από το ΕΓΤΕ φυλάσσονται στη διάθεση της Επιτροπής τουλάχιστον επί τρία έτη μετά από το έτος κατά το οποίο η Επιτροπή εκκαθαρίζει τους λογαριασμούς του σχετικού οικονομικού έτους…
 
170. Το άρθρο, παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 885/2006 ορίζει ότι “σε περίπτωση παρατυπιών ή παραλείψεων, τα παραστατικά που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 πρέπει να φυλάσσονται στη διάθεση της Επιτροπής τουλάχιστον επί τρία έτη μετά από το έτος κατά το οποίο τα ποσά ανακτώνται”».
 
Οι ελεγκτές του ΕΕΣ επικαλέστηκαν αυτές τις νομικές διατάξεις, γιατί οι ελληνικές αρχές σε γραπτή αίτησή τους με την οποία ζητούσαν να τους στείλουν μια σειρά πληροφοριακά έγγραφα ανταποκρίθηκαν πλημμελώς. Στο υποκεφάλαιο με τίτλο «Διαπιστώσεις του ελέγχου», που αφορά την πιστή τήρηση των τεσσάρων νομικών διατάξεων που προαναφέραμε, διαβάζουμε:
 
«171. Στο έγγραφο γνωστοποίησης, που διαβιβάστηκε στις ελληνικές αρχές στις 22 Νοέμβρη 2007, οι υπηρεσίες του Συνεδρίου καλούσαν τις ελληνικές αρχές να υποβάλλουν τα εξής πληροφοριακά στοιχεία το αργότερο μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2007:
 
– κατάλογο των αποσυνδεδεμένων καθεστώτων ενίσχυσης και πληροφορίες σχετικά με τα καθεστώτα ενίσχυσης που εφαρμόζονται δυνάμει του άρθρου 69 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1782/2003,
 
– αντίγραφο των εθνικών κανονισμών που αφορούν τους όρους επιλεξιμότητας για τα δικαιώματα ενίσχυσης καθώς και τον υπολογισμό, την κατανομή και τη διαχείρισή τους στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ,
 
– αντίγραφο των επίσημων εθνικών οδηγιών σχετικά με τους όρους επιλεξιμότητας για τα δικαιώματα ενίσχυσης (ΔΕ), καθώς και με τον υπολογισμό, την κατανομή και τη διαχείρισή τους, και
 
– ηλεκτρονικά δεδομένα σχετικά με τη βάση δεδομένων για τα δικαιώματα ενίσχυσης.
 
172. Οι ελληνικές αρχές το μόνο που διαβίβασαν στις υπηρεσίες του Συνεδρίου μετά την παρέλευση της προθεσμίας 28 Δεκεμβρίου 2007 αλλά, εντούτοις, πριν από την πρώτη επίσκεψη ελέγχου (21-23 Ιανουαρίου 2008) ήταν τα ηλεκτρονικά στοιχεία σχετικά με τη βάση δεδομένων για τα δικαιώματα ενίσχυσης (σημείο 4 του εγγράφου γνωστοποίησης) τα οποία όμως δεν είχαν καταρτιστεί σύμφωνα με το απαιτούμενο επίπεδο λεπτομερειών».
 
Στο σημείο αυτό, πριν ολοκληρώσουμε με την παράθεση των παρατηρήσεων του 12ου παραρτήματος του Πορίσματος του ΕΕΣ, θα κάνουμε μια στάση (να πάρουμε και μια ανάσα από το κατεβατό των επισημάνσεων των ελεγκτών του ΕΕΣ) για να σχολιάσουμε την προκλητική στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, που θα έχει, εκτός των άλλων, και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις. Η αδυναμία της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ να στείλει στο ΕΕΣ τα έγγραφα που ζήτησε επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την άποψή μας ότι το μπάχαλο που επικρατούσε στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται και στην τετραετή διακυβέρνηση της ΝΔ. Το μπάχαλο αυτού του οργανισμού δεν ξεπερνιέται και δεν διορθώνεται με την εκδίωξη του προέδρου και της γενικής διευθύντριάς του, γιατί τα προβλήματα είναι ουσιαστικότερα και έχουν να κάνουν με την ασκούμενη αντιαγροτική πολιτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας. Οταν ο Α. Κοντός συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον προκλητικό τρόπο στο ΕΕΣ (γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το μένος της Κομισιόν και να έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις), αντιλαμβάνεστε πόσο προκλητικά συμπεριφέρεται στους έλληνες αγρότες και ιδιαίτερα στη φτωχή αγροτιά. Αυτή η συμπεριφορά αποτυπώθηκε, όπως θα δούμε στη συνέχεια, και στο σύστημα της Ενιαίας Ενίσχυσης και έγινε αντιληπτή και από τους ελεγκτές του ΕΕΣ. Επανερχόμαστε στις παρατηρήσεις του ΕΕΣ στο 12ο παράρτημα:
 
«173. Κατά την πρώτη και τη δεύτερη επίσκεψη ελέγχου (11-15 Φεβρουαρίου 2008) στις υπηρεσίες του Συνεδρίου χορηγήθηκαν ορισμένα από τα πληροφοριακά στοιχεία που είχαν ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές. Τέλος, στο 30% σχεδόν των περιπτώσεων που εξετάσθηκαν, δεν κατέστη δυνατό να προσκομιστεί τουλάχιστον ένα από τα απαραίτητα έγγραφα για την εξέταση του δείγματος (π.χ.πρωτότυπα των εντύπων των αιτήσεων από την περίοδο αναφοράς καθώς και δικαιολογητικά και ίχνη του εσωτερικού ελέγχου).
 
174. Στις 6 Μαρτίου του 2008, οι υπηρεσίες του Συνεδρίου έστειλαν στις ελληνικές αρχές, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ένα συνοπτικό πίνακα που περιλάμβανε τις εκκρεμείς πληροφορίες που είχαν ζητηθεί από τις υπηρεσίες του Συνεδρίου κατά τη διάρκεια του ελέγχου…
 
176. Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2008, οι υπηρεσίες του Συνεδρίου δεν είχαν λάβει κανένα από τα πληροφοριακά στοιχεία που είχαν ζητηθεί στο ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε σταλεί στις ελληνικές αρχές στις 6 Μαρτίου του 2008».
 
Συνεχίζοντας τις παρατηρήσεις τους οι ελεγκτές του ΕΕΣ επισημαίνουν, ότι ακόμη και στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη οι ελληνικές αρχές είχαν στείλει ορισμένα μόνο από τα πληροφοριακά στοιχεία που είχαν ζητηθεί στις 22 Νοέμβρη! Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι ελεγκτές είχαν πάρει στοιχεία από τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο του συστήματος της ενιαίας ενίσχυσης. Διαπίστωσαν ότι στο 30% των περιπτώσεων δεν τους προσκόμισαν ούτε ένα από τα απαραίτητα στοιχεία! Οι ελεγκτές, καταλήγοντας στις επισημάνσεις τους στο 12ο Παράρτημα, αναφέρουν ότι «η έλλειψη βασικών εγγράφων –πριν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ελέγχου στην Ελλάδα καθώς και μετά από αυτή– περιέπλεξε αισθητά την άσκηση του ελέγχου. Κατά συνέπεια, ήταν αδύνατο να εκτιμηθεί οριστικά κατά πόσο ο καθορισμός και η διαχείριση των δικαιωμάτων ενίσχυσης είχαν πραγματοποιηθεί ορθά στο πλαίσιο του καθεστώτος ενιαίας ενίσχυσης στην Ελλάδα».
 
Από τις 18 Ιούνη που παραδόθηκε το Πόρισμα οι ελεγκτές του ΕΕΣ αδειάζουν τον Α. Κοντό και τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επιπλέον, υποχρεώνουν και την Κομισιόν να παρέμβει στην υπόθεση. Οπως προαναφέραμε, η Κομισιόν έστειλε τον Ιού-νη κλιμάκιο στην Ελλάδα, που θα ξανάρθει το Σεπτέμβρη. Το ότι η κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει τελματωμένη και μετά τις αλλαγές του προέδρου και της γενικής διευθύντριας επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κατάσταση οφείλεται σε βαθύτερες αιτίες και δε βελτιώνεται με ασπιρίνες. Επιστρέφουμε στα υπόλοιπα 11 παραρτήματα του πορίσματος, γιατί και αυτά παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αφού προσφέρουν πλούσιο υλικό για την πολιτική που ασκεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.
 
1ο παράρτημα: Οι ελεγκτές χαρακτηρίζουν παράτυπη την ακύρωση δικαιωμάτων ενίσχυσης που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2006, που ήταν ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του συστήματος της Ενιαίας Ενίσχυσης. Ποιοι ήταν οι αγρότες που δεν ενεργοποίησαν τα δικαιώματα; Σύμφωνα με τους ελεγκτές, ήταν αγρότες που δεν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν όλα τα δικαιώματα, είτε γιατί δεν είχαν αρκετή γη είτε γιατί δεν είχαν καθόλου γη. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ έκοψαν όλους τους αγρότες και τα δικαιώματά τους τα έδωσαν σ’ άλλους την επόμενη χρονιά, μέσω του εθνικού αποθέματος. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί οι αγρότες είναι φτωχοί και βρέθηκαν με δικαιώματα γιατί την περίοδο αναφοράς (2000-2002) καλλιεργούσαν είτε σε γη που είχαν νοικιάσει είτε σε δική τους και σε νοικιασμένη ταυτόχρονα. Με την ενέργειά της αυτή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας επιβεβαιώνει για μια φορά ακόμη τη θέση μας, ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της πλούσιας αγροτιάς. Φυσικά, οι ελεγκτές του ΕΕΣ δε διαπίστωσαν αυτή την «παρατυπία» ορμώμενοι από ταξική αλληλεγγύη, αλλά γιατί είναι σχολαστικοί στην εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας. Οι ελεγκτές του ΕΕΣ ζητούν από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ να τους στείλουν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό και την αξία των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης.
 
2ο παράρτημα: Οι ελεγκτές χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τον εσωτερικό έλεγχο των δεδομένων της περιόδου αναφοράς 2000-2002, γιατί διαπίστωσαν 21 περιπτώσεις αγροτών που εισέπραξαν εκατοντάδες φορές περισσότερα χρήματα για δικαιώματα πολύ μικρότερης αξίας και γιατί οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ άργησαν να διαπιστώσουν αυτό το σφάλμα. Παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα: «53 …Συνεπώς, κατανεμήθηκαν στο γεωργό δικαιώματα ενίσχυσης 98.778,2 ευρώ αντί 323,80 ευρώ. Το σφάλμα αυτό παρέμεινε απαρατήρητο έως και μετά την αποστολή των πληρωμών για το έτος 2007». «55. Οι υπηρεσίες του Συνεδρίου εντόπισαν άλλες 20 περιπτώσεις με ιδιαίτερα υψηλή αξία ανά εκτάριο».

Μετά απ’ αυτό το άδειασμα καταλήγουν: «58. Οι υπηρεσίες του Συνεδρίου δεν διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, πριν από την κατανομή των δικαιωμάτων ενίσχυσης, ήλεγξαν εάν τα ποσά προς κατανομή ήταν εύλογα τόσο ως προς τη συνολική αξία όσο και κατ’ αναλογία προς την έκταση αναφοράς ανά δικαίωμα». Κανονικό ξεβράκωμα τρώνε ο Α. Κοντός και η ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
 

3ο παράρτημα: Οι ελεγκτές εντόπισαν σφάλματα στον υπολογισμό των ποσών αναφοράς στο ελαιόλαδο: «72. Ο υπολογισμός των δικαιωμάτων ενίσχυσης στον τομέα των ενισχύσεων στην παραγωγή ελαιολάδου δεν είναι σύμφωνος με τις διατάξεις του παραρτήματος VII, σημείο Η, του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.1782/2003, διότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπολόγισε τα οριστικά δικαιώματα ενίσχυσης βάσει του μέσου όρου των τεσσάρων ετών των ιστορικών πληρωμών… Η μέθοδος αυτή καταλήγει σε συστηματική κατανομή δικαιωμάτων ενίσχυσης χαμηλότερων από το κανονικό».

4ο παράρτημα: Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα, ότι ορθά υπολογίστηκαν οι εκτάσεις την περίοδο αναφοράς 1999-2002: «81. Οι υπηρεσίες του Συνεδρίου είχαν ήδη παρατηρήσει στο πλαίσιο του ελεγκτικού καθήκοντος O6FG3401(κατάσταση αρχικών διαπιστώσεων-2356) ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις εκτάσεις στο ελαιοκομικό ΣΓΠ (Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών) δεν είναι αξιόπιστες όσον αφορά τον αριθμό των ελαιοδένδρων που βρίσκονται σε ένα αγροτεμάχιο αναφοράς».
 
Λόγω χώρου, θα κλείσουμε με τους τίτλους των άλλων επτά παραρτημάτων.
 
5ο παράρτημα: Λανθασμένη κατανομή δικαιωμάτων ενίσχυσης για βοοειδή μη επιλέξιμα για ενίσχυση κατά την περίοδο αναφοράς.
 
6ο παράρτημα: Συστηματικό σφάλμα στον υπολογισμό των ποσών αναφοράς για ορισμένα σιτηρά λόγω λανθασμένης εφαρμογής των συντελεστών μείωσης.

7ο παράρτημα: Λανθασμένη κατανομή δικαιωμάτων υποκειμένων σε ειδικές προϋποθέσεις για γεωργούς με κτηνοτροφική έκταση.
 
8ο παράρτημα: Παράτυπη κατανομή δικαιωμάτων ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα σε γεωργούς που αγόρασαν δικαιώματα πριμοδότησης μετά τις 15 Μαΐου 2004.
 
9ο παράρτημα: Ασαφής βάση για τον υπολογισμό και την κατανομή των δικαιωμάτων ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα.
 
10ο παράρτημα: Μη αντικειμενικά κριτήρια για τη χορήγηση δικαιωμάτων ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα για επενδύσεις.
 
11ο παράρτημα: Ορισμένες κατανομές δικαιωμάτων ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα στερούνται νομικής βάσης.
Οπως βλέπετε, το πόρισμα του ΕΕΣ «ξεβρακώνει» πλήρως τον Α. Κοντό και γίνεται μαύρο το φωτοστέφανο που μεθοδικά του «έπλεξαν» οι καλοταϊσμένοι δημοσιορουφιάνοι.
 
Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ιλαροτραγωδία και ανατριχίλα
Επόμενο άρθρο

Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Τα λεφτά κάνουν τον κόσμο να γυρίζει…

Σχετικά Αρθρα

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

Αγροτικά 26 Απρ 2026, 21:33

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

Αγροτικά 22 Απρ 2026, 11:47

Νέα αναβολή στη δίκη Χλύκα-Καλφούτζου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Φεβ 2026, 13:48

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν απάτη με ψευτοκτηνοτρόφους σε ψευτοβοσκότοπους

Αγροτικά 24 Φεβ 2026, 09:29

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

Αγροτικά 20 Φεβ 2026, 14:56

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

Αγροτικά 15 Φεβ 2026, 20:27
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

27 Απρ 2026, 19:45
Παιδεία

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

27 Απρ 2026, 17:53
Διεθνή

Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)

27 Απρ 2026, 12:09
Καταστολή

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

27 Απρ 2026, 07:21
Διεθνή

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

27 Απρ 2026, 05:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

Ημέρα κατασκευαστικού σχεδίου.

Νότια Αφρική: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Σλοβενία, Σιέρα Λεόνε: Εθνική εορτή.

1903: Γεννιέται ο Νίκος Ζαχαριάδης.

1941: Αρχή γερμανικής κατοχής στην Αθήνα.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1972: Σιωπηρή πορεία πεντακοσίων φοιτητών της ΦΜΣ για πανεπιστημιακά αιτήματα, πολλές συλλήψεις.

1978: Απόπειρα των Ερυθρών Ταξιαρχών κατά του διευθυντή της FIAT Σέρτζιο Παλμιέρι.

1979: Ολική καταστροφή από βόμβα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας (ΕΛΑ).

1982: Βόμβα καταστρέφει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πράκτορα της CIA Στανισλάβ Βαλέγκρα (ΕΛΑ).

1988: Βόμβες (ΕΛΑ) στις Ζ’ και Η’ ΔΟΥ και στο Α’ αστυνομικό τμήμα (Θεσσαλονίκη).

1999: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Intercontinental», μία νεκρή και ένας τραυματίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

2000: Ενας ανήλικος αλβανός κρατούμενος δολοφονείται από αστυνομικό με μια σφαίρα στον τράχηλο στη διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές Αυλώνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο βασικός πυλώνας της πολιτικης μας δεν είναι τα μερίσματα. Είναι αυτό που ονομάσαμε πατριωτική εισφορά. Μιλάμε για 20-30-100, που τους ξέρουμε με το ονομά τους και το τεπώνυμο τους, κι εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός, σε συνθήκες κανονικότητας, γιατί τότε δεν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε, θα τους έλεγα για ελάτε εδώ. Για καθίστε εδώ. Θεωρείτε λογικό σε αυτή τη χώρα να παίρνει αυτός ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στα παιδιά μας οχτακόσια ευρώ και να διορίζεται στα νησιά και να φεύγει το τετρακοσάρι στα ενοίκια;  Θεωρείτε φυσιολογικό να παίρνει ο γιατρός χίλια οκτακόσια ευρώ για να μας χειρουργήσει και να ζει με τα φιλοδωρήματα των ασθενών του; Οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν έρευνα στην Ελλάδα να μην έχουν σπίτι να μείνουν; Θεωρείτε φυσιολογικό να μην έχουμε σχολεία, να μην έχουμε νοσοκομεία; Είναι πατριωτισμός αυτό; Εγώ θεωρώ ότι θα τους έπειθα, τους περισσότερους από αυτούς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μια αντίληψη ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι καμία κοινωνία με τόσο μεγάλες αντιθέσεις. Θα τους έπειθα, όχι για να δεχτούνε, γιατί θα ήταν νομοθετική παρέμβαση, αλλά να διαφημίσουν κιόλας αυτή την παρέμβαση. Γιατί για πρώτη φορά θα έβλεπαν μια κυβέρνηση που δεν τους ζητάει δώρα για να εκλεγεί, αλλά ζητάει κάτι για την πατρίδα. Εγώ δεν έχω ταξικό μένος, έχω πατριωτική ευθύνη. Αυτά τα χρήματα λοιπόν από την πατριωτική εισφορά των κερδών των πολύ υψηλών κερδοφόρων επιχειρήσεων θα πάνε σ’ έναν ειδικό λογαριασμό, δε θα πάνε στον κουβά. Και θα τους έλεγα ελάτε να συμφωνήσουμε και πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πιάσει τόπο.

Αλέξης Τσίπρας

(Περσινά ξινά σταφύλια; Μας τα έχουν πει κι άλλοι; Αδίστακτος δημαγωγός; Επαγγελματίας ψεύτης; Ο,τι και να του προσάψετε ισχύει. Μ’ αυτό το παραμύθι θα πορευτεί προς τις επόμενες εκλογές, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την «κανονικότητα» πείθοντας τους ισχυρότερους καπιταλιστές να δώσουν «πατριωτική εισφορά» που θα χρησιμοποιηθεί στην Παιδεία, στην Υγεία, στο «κοινωνικό κράτος». Εμείς θα γελάμε (δικαίως), θα βρίζουμε (δικαίως), κάποιοι καπιταλιστές θα θυμίσουν ότι έχουν «Ιδρύματα» και ήδη κάνουν «πατριωτικό έργο», κάποιοι δημοσιολόγοι θα θυμηθούν πόσο καλά τα πήγε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός με το «Ιδρυμα Νιάρχου», όμως ένα ποσοστό – που κανένας δεν μπορεί να το προσδιορίσει αυτή τη στιγμή – θα πάει στην κάλπη και θα τον ψηφίσει. Εχει σιχαθεί τον Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης γενικά δεν κάνει «κλικ», ούτε έχει τα δημοκοπικά φόντα του Τσίπρα, κι αν στις πρώτες εκλογές η ψήφος απλωθεί σε διάφορα σχήματα, ως ψήφος διαμαρτυρίας, στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν θα πάει «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», διότι ο μπαμπούλας της «ακυβερνησίας» πάντα κάνει… δουλίτσα. Κι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τελευταία φορά το 2012, με τη δεύτερη κάλπη να δίνει κυβέρνηση Σαμαροβενιζελοκουβέληδων. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί και πολλές που θα πιστέψουν το παραμύθι του… γητευτή των αγρίων Τσίπρα, που θα φωνάξει τους μεγαλοκαπιταλιστές και – ποντάροντας στα πατριωτικά αισθήματά τους – θα τους πείσει να δώσουν χρήμα για κοινωνική πολιτική, αρνούμενοι τον εαυτό τους, αρνούμενοι την ουσία του καπιταλισμού. Ελάχιστοι πιστεύουν αυτές τις παπάτζες. Πολλοί όμως θα ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι αδύναμοι και αν είναι να περιμένουν κάτι αυτό θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική. Γιατί έχουν χάσει την πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πώς θα γεμίσει αυτό το τεράστιο κοινωνικοπολιτικό κενό; Πώς θα οικοδομηθεί και πάλι ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    17Ν
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Εφετείο 17Ν
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    ΕΛΑ
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Ποιοι είμαστε
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Επικοινωνία
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Όροι χρήσης
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Ποιοι είμαστε
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Επικοινωνία
  • Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo