Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Ιούνη
  • Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο
  • Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα
  • Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;
  • Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο
  • Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Κατασκεύασαν πόρισμα-καρικατούρα για το ελληνικό γιαούρτι
Αγροτικά

Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

Κατασκεύασαν πόρισμα-καρικατούρα για το ελληνικό γιαούρτι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2018, 00:00

Μετά την αποκάλυψή μας ότι η 15μελής ομάδα εργασίας, που είχε συγκροτήσει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Αύγουστο του 2017, κατέληξε τον Μάρτη του 2018 σε ένα πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα επιχειρήσει δήθεν να πιστοποιήσει το ελληνικό γιαούρτι ως προϊόν ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης), χρησιμοποιώντας για την Παρασκευή του και εισαγόμενο γάλα, ο νέος υπουργός Στ. Αραχωβίτης αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί. Εβαλε υπηρεσιακό παράγοντα, μέλος της ομάδας εργασίας, να συντάξει νέο πόρισμα που θα αναφέρει «ξερά» ότι όλοι οι τύποι ελληνικού γιαουρτιού θα παράγονται αποκλειστικά από ελληνική πρώτη ύλη.

Φτιάχτηκε, λοιπόν, αυτό το πόρισμα-καρικατούρα με τις δύο παραγράφους, στάλθηκε και στην επαρχία σε όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας, τους ζητήθηκε να στείλουν τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 18 Οκτώβρη και ορίστηκε συνάντηση για τις 19 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να διαβάσετε το πόρισμα-καρικατούρα των δύο παραγράφων, το οποίο μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε, παρά την προσπάθεια της προέδρου της επιτροπής να το καταστήσει… απόρρητο! Παλαιότερα έχουμε δημοσιεύσει και το πραγματικό πόρισμα της ομάδας εργασίας (https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2452/protash_masoyra_kai_epitrophs_gia_to_fakelo_gia_to_giaoyrti_ws_proion_pge.pdf). Ετσι, μπορεί ο καθένας να κάνει τη σύγκριση και να αντιληφθεί την κοροϊδία.

Από τις τρεις και κάτι σελίδες του πορίσματος, τη μία σελίδα καταλαμβάνει ο κατάλογος με τα μέλη της ομάδας εργασίας, δύο τρίτα αναφέρονται στους σκοπούς της ομάδας εργασίας, μία σελίδα καταλαμβάνουν τα ονόματα και οι υπογραφές των μελών και μόλις σε ένα τρίτο σελίδας αναπτύσσονται οι δύο παράγραφοι που αναφέρονται στην πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του ελληνικού γιαουρτιού.

Μερικές επισημάνσεις πάνω σ’ αυτό το πόρισμα καρικατούρα.

1. Το πόρισμα φέρεται να υπογράφεται από εννιά μέλη της ομάδας εργασίας, χωρίς να διευκρινίζεται όμως αν ήταν παρόντα και τα εννιά. Αυτοί που συνέταξαν το πόρισμα-καρικατούρα δεν πρόσεξαν ότι ο Α. Στρατάκος υπηρετούσε ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του Ι. Τσιρώνη μέχρι τις 28 Αυγούστου που έγινε ο τελευταίος ανασχηματισμός, ενώ στη συνέχεια υπηρετούσε ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη. Ετσι, στο κείμενο του «πορίσματος», στην αρχή της 2ης σελίδας, εμφανίζουν τον Α. Στρατάκο ως υπηρετούντα στον αναπληρωτή υπουργό Ι. Τσιρώνη, που δεν είναι πια υπουργός!

2. Στην αρχή της δεύτερης σελίδας, επίσης, αναφέρεται ότι ο Α. Στρατάκος δεν προσήλθε σε καμία συνεδρίαση της ομάδας εργασίας. Στην τρίτη σελίδα, όμως, εμφανίζεται να υπογράφει το πόρισμα! Πώς υπέγραψε, αφού δεν ήταν παρών στην τελευταία συνεδρίαση; Μέσω… e-mail; Και τι υπέγραψε, όταν δεν έχει την παραμικρή γνώση για το τι συζητήθηκε στην ομάδα εργασίας; Φαίνεται ότι τον έβαλαν να υπογράψει για να φαίνεται ότι υπέγραψαν εννιά μέλη από την ομάδα εργασίας. Πόσα ακόμα μέλη υπέγραψαν με e-mail;

3. Τον Αύγουστο του 2017, είχαν επιλεγεί αρχικά για την ομάδα εργασίας 15 και στη συνέχεια (στις 8 Μάρτη του 2018) προσλήφθηκε και 16ο μέλος, άτομο αποσπασμένο στο γραφείο του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ. Τι γνώριζε ο συγκεκριμένος στις 28 Μάρτη του 2018, ώστε να τοποθετηθεί για το τελικό πόρισμα της ομάδας εργασίας, που είχε ολοκληρωθεί;

4. Αλλα δύο μέλη, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), ο Γ. Λιόλης και ο Κ. Θεοδωρόπουλος, που είναι κτηνοτρόφοι, δεν πήραν μέρος σε καμία συνεδρίαση της  ομάδας εργασίας. Δεν πήραν μέρος επειδή κατάλαβαν ότι όλη αυτή η ιστορία με την ετοιμασία του φακέλου για να πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ είναι μια προσπάθεια εξαπάτησης των κτηνοτρόφων;

5. Από τους εννιά υπογράφοντες το πόρισμα-καρικατούρα οι τέσσερις είναι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι τρεις εκπρόσωποι του ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων), ένας του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και ένας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών  Ελλάδος (ΟΕΖΕ). Αν στις 19 Οκτώβρη δεν προσέρχονταν οι τρεις του ΣΕΒΓΑΠ για να υπογράψουν το κατασκεύασμα του Αραχωβίτη, για να γίνει δήθεν το ελληνικό γιαούρτι ΠΓΕ, αυτό το πόρισμα-καρικατούρα δε θα έβγαινε, γιατί οι υπογράφοντες θα ήταν μόνο έξι από τους δεκαέξι.

Προσήλθαν και υπέγραψαν, ενώ ως εκπρόσωποι των γαλακτοβιομήχανων είναι υπέρμαχοι της ΚΥΑ του Αυγούστου του 2016, με την οποία νομιμοποιήθηκε η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παραγωγή του ελληνικού γιαουρτιού. Χρήση που –όπως έχουμε αποκαλύψει- γινόταν από πολύ παλιά παράνομα, καθώς απαγορευόταν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ), ο οποίος επέτρεπε τη χρήση μόνο νωπού ελληνικού γάλακτος.

Γιατί υπέγραψαν τότε οι τρεις του ΣΕΒΓΑΠ; Απλούστατα, γιατί ξέρουν ότι με βάση την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία, ο φάκελος για την πιστοποίηση του ελληνικού γιαουρτιού ως προϊόντος ΠΓΕ δε θα έχει καμία τύχη. Ας υπογράψουμε, αβαντάροντας την κυβέρνηση στην επιχείρηση εξαπάτησης των φτωχών κτηνοτρόφων ήταν η σκέψη των εκπροσώπων των γαλακτοβιομηχάνων. Οι γαλακτοβιομήχανοι, άλλωστε, δεν ξεχνούν τις μεγάλες αβάντες που τους έκανε η κυβέρνηση, όπως ο διάτρητος ελεγκτικός μηχανισμός που δεν κάνει ουσιαστικούς ελέγχους και έτσι μπορούν και κάνουν πάρτι με την ελληνοποίηση της πρώτης ύλης (γάλακτος), όπως η ύπαρξη κοινών δεξαμενών στις γαλακτοβιομηχανίες, στις οποίες αναμειγνύονται νωπό εισαγόμενο και ντόπιο γάλα με εβαπορέ (και νερό σε αναλογία 1 προς 4), όπως η δυνατότητα που δίνεται απ’ όλες τις κυβερνήσεις στις γαλακτοβιομηχανίες να βάζουν το ελληνικό σήμα σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα κι ας τα παράγουν με εισαγόμενο (νωπό και εβαπορέ) γάλα.

Ο φάκελος αυτός, αν και όποτε φτιαχτεί και σταλεί στην Κομισιόν για πιστοποίηση του ελληνικού γιαουρτιού ως προϊόντος ΠΓΕ, δε θα έχει καμία τύχη από τη στιγμή που εξακολουθεί να ισχύει η ΚΥΑ του Αυγούστου του 2016, που νομιμοποίησε τη χρήση εβαπορέ (συμπυκνωμένου) γάλακτος. Στην ομάδα εργασίας δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για την κατάργησή αυτής της ΚΥΑ. Τόσο ο πρώην υπουργός Αποστόλου όσο και ο νυν Αραχωβίτης εφαρμόζουν την τακτική της υποβολής φακέλου για να γίνει το ελληνικό γιαούρτι ΠΓΕ, προκειμένου να εξαπατήσουν τους φτωχούς κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από την κατακόρυφη πτώση των τιμών του νωπού γάλακτος όλων των τύπων (αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου).

Οι φτωχοί κτηνοτρόφοι πρέπει να οργανωθούν σε ταξική βάση και να απαιτήσουν άμεσα  την κατάργηση της ΚΥΑ και την αφαίρεση από τις γαλακτοβομηχανίες του δικαιώματος να χρησιμοποιούν το ελληνικό σήμα στα γαλακτοκομικά τους προϊόντα, όσο εξακολουθούν να έχουν κοινές δεξαμενές και να παραβιάζουν τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

Κοινωνικοί εταίροι
Επόμενο άρθρο

Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

Αυτός είναι ο καπιταλισμός…

Σχετικά Αρθρα

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

Αγροτικά 13 Ιούν 2026, 09:41

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Αγροτικά 5 Ιούν 2026, 10:17

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

Αγροτικά 30 Μάι 2026, 10:45

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

Αγροτικά 26 Μάι 2026, 10:21

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Αγροτικά 20 Μάι 2026, 19:41

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

Αγροτικά 2 Μάι 2026, 06:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

Ημέρα χηρών.

Ολυμπιακή ημέρα.

1944: Εκτελέσεις Ελλήνων από Γερμανούς στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.

1950: Το ελβετικό κοινοβούλιο αρνείται να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1971: Δυο καταδίκες μελών της Οργάνωσης Μαρξιστών – Λενινιστών στη Θεσσαλονίκη.

1978: 29 καταδίκες και δεκαέξι αθωώσεις στη δίκη των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

1981: Το ΚΚ Γαλλίας συμμετέχει στην κυβέρνηση της Γαλλίας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια.

1996: Δολοφονία Χριστόφορου Μαρίνου στο πλοίο «Πήγασος».

1996: Πεθαίνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    17Ν
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    ΕΛΑ
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Επικοινωνία
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Όροι χρήσης
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Επικοινωνία
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo