Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης
  • Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!
  • Σαν σήμερα 10 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ
  • Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»
  • Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Κατασκεύασαν πόρισμα-καρικατούρα για το ελληνικό γιαούρτι
Αγροτικά

Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

Κατασκεύασαν πόρισμα-καρικατούρα για το ελληνικό γιαούρτι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2018, 00:00

Μετά την αποκάλυψή μας ότι η 15μελής ομάδα εργασίας, που είχε συγκροτήσει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Αύγουστο του 2017, κατέληξε τον Μάρτη του 2018 σε ένα πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα επιχειρήσει δήθεν να πιστοποιήσει το ελληνικό γιαούρτι ως προϊόν ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης), χρησιμοποιώντας για την Παρασκευή του και εισαγόμενο γάλα, ο νέος υπουργός Στ. Αραχωβίτης αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί. Εβαλε υπηρεσιακό παράγοντα, μέλος της ομάδας εργασίας, να συντάξει νέο πόρισμα που θα αναφέρει «ξερά» ότι όλοι οι τύποι ελληνικού γιαουρτιού θα παράγονται αποκλειστικά από ελληνική πρώτη ύλη.

Φτιάχτηκε, λοιπόν, αυτό το πόρισμα-καρικατούρα με τις δύο παραγράφους, στάλθηκε και στην επαρχία σε όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας, τους ζητήθηκε να στείλουν τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 18 Οκτώβρη και ορίστηκε συνάντηση για τις 19 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να διαβάσετε το πόρισμα-καρικατούρα των δύο παραγράφων, το οποίο μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε, παρά την προσπάθεια της προέδρου της επιτροπής να το καταστήσει… απόρρητο! Παλαιότερα έχουμε δημοσιεύσει και το πραγματικό πόρισμα της ομάδας εργασίας (https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2452/protash_masoyra_kai_epitrophs_gia_to_fakelo_gia_to_giaoyrti_ws_proion_pge.pdf). Ετσι, μπορεί ο καθένας να κάνει τη σύγκριση και να αντιληφθεί την κοροϊδία.

Από τις τρεις και κάτι σελίδες του πορίσματος, τη μία σελίδα καταλαμβάνει ο κατάλογος με τα μέλη της ομάδας εργασίας, δύο τρίτα αναφέρονται στους σκοπούς της ομάδας εργασίας, μία σελίδα καταλαμβάνουν τα ονόματα και οι υπογραφές των μελών και μόλις σε ένα τρίτο σελίδας αναπτύσσονται οι δύο παράγραφοι που αναφέρονται στην πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του ελληνικού γιαουρτιού.

Μερικές επισημάνσεις πάνω σ’ αυτό το πόρισμα καρικατούρα.

1. Το πόρισμα φέρεται να υπογράφεται από εννιά μέλη της ομάδας εργασίας, χωρίς να διευκρινίζεται όμως αν ήταν παρόντα και τα εννιά. Αυτοί που συνέταξαν το πόρισμα-καρικατούρα δεν πρόσεξαν ότι ο Α. Στρατάκος υπηρετούσε ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του Ι. Τσιρώνη μέχρι τις 28 Αυγούστου που έγινε ο τελευταίος ανασχηματισμός, ενώ στη συνέχεια υπηρετούσε ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη. Ετσι, στο κείμενο του «πορίσματος», στην αρχή της 2ης σελίδας, εμφανίζουν τον Α. Στρατάκο ως υπηρετούντα στον αναπληρωτή υπουργό Ι. Τσιρώνη, που δεν είναι πια υπουργός!

2. Στην αρχή της δεύτερης σελίδας, επίσης, αναφέρεται ότι ο Α. Στρατάκος δεν προσήλθε σε καμία συνεδρίαση της ομάδας εργασίας. Στην τρίτη σελίδα, όμως, εμφανίζεται να υπογράφει το πόρισμα! Πώς υπέγραψε, αφού δεν ήταν παρών στην τελευταία συνεδρίαση; Μέσω… e-mail; Και τι υπέγραψε, όταν δεν έχει την παραμικρή γνώση για το τι συζητήθηκε στην ομάδα εργασίας; Φαίνεται ότι τον έβαλαν να υπογράψει για να φαίνεται ότι υπέγραψαν εννιά μέλη από την ομάδα εργασίας. Πόσα ακόμα μέλη υπέγραψαν με e-mail;

3. Τον Αύγουστο του 2017, είχαν επιλεγεί αρχικά για την ομάδα εργασίας 15 και στη συνέχεια (στις 8 Μάρτη του 2018) προσλήφθηκε και 16ο μέλος, άτομο αποσπασμένο στο γραφείο του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ. Τι γνώριζε ο συγκεκριμένος στις 28 Μάρτη του 2018, ώστε να τοποθετηθεί για το τελικό πόρισμα της ομάδας εργασίας, που είχε ολοκληρωθεί;

4. Αλλα δύο μέλη, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), ο Γ. Λιόλης και ο Κ. Θεοδωρόπουλος, που είναι κτηνοτρόφοι, δεν πήραν μέρος σε καμία συνεδρίαση της  ομάδας εργασίας. Δεν πήραν μέρος επειδή κατάλαβαν ότι όλη αυτή η ιστορία με την ετοιμασία του φακέλου για να πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ είναι μια προσπάθεια εξαπάτησης των κτηνοτρόφων;

5. Από τους εννιά υπογράφοντες το πόρισμα-καρικατούρα οι τέσσερις είναι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι τρεις εκπρόσωποι του ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων), ένας του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και ένας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών  Ελλάδος (ΟΕΖΕ). Αν στις 19 Οκτώβρη δεν προσέρχονταν οι τρεις του ΣΕΒΓΑΠ για να υπογράψουν το κατασκεύασμα του Αραχωβίτη, για να γίνει δήθεν το ελληνικό γιαούρτι ΠΓΕ, αυτό το πόρισμα-καρικατούρα δε θα έβγαινε, γιατί οι υπογράφοντες θα ήταν μόνο έξι από τους δεκαέξι.

Προσήλθαν και υπέγραψαν, ενώ ως εκπρόσωποι των γαλακτοβιομήχανων είναι υπέρμαχοι της ΚΥΑ του Αυγούστου του 2016, με την οποία νομιμοποιήθηκε η χρήση εβαπορέ γάλακτος στην παραγωγή του ελληνικού γιαουρτιού. Χρήση που –όπως έχουμε αποκαλύψει- γινόταν από πολύ παλιά παράνομα, καθώς απαγορευόταν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ), ο οποίος επέτρεπε τη χρήση μόνο νωπού ελληνικού γάλακτος.

Γιατί υπέγραψαν τότε οι τρεις του ΣΕΒΓΑΠ; Απλούστατα, γιατί ξέρουν ότι με βάση την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία, ο φάκελος για την πιστοποίηση του ελληνικού γιαουρτιού ως προϊόντος ΠΓΕ δε θα έχει καμία τύχη. Ας υπογράψουμε, αβαντάροντας την κυβέρνηση στην επιχείρηση εξαπάτησης των φτωχών κτηνοτρόφων ήταν η σκέψη των εκπροσώπων των γαλακτοβιομηχάνων. Οι γαλακτοβιομήχανοι, άλλωστε, δεν ξεχνούν τις μεγάλες αβάντες που τους έκανε η κυβέρνηση, όπως ο διάτρητος ελεγκτικός μηχανισμός που δεν κάνει ουσιαστικούς ελέγχους και έτσι μπορούν και κάνουν πάρτι με την ελληνοποίηση της πρώτης ύλης (γάλακτος), όπως η ύπαρξη κοινών δεξαμενών στις γαλακτοβιομηχανίες, στις οποίες αναμειγνύονται νωπό εισαγόμενο και ντόπιο γάλα με εβαπορέ (και νερό σε αναλογία 1 προς 4), όπως η δυνατότητα που δίνεται απ’ όλες τις κυβερνήσεις στις γαλακτοβιομηχανίες να βάζουν το ελληνικό σήμα σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα κι ας τα παράγουν με εισαγόμενο (νωπό και εβαπορέ) γάλα.

Ο φάκελος αυτός, αν και όποτε φτιαχτεί και σταλεί στην Κομισιόν για πιστοποίηση του ελληνικού γιαουρτιού ως προϊόντος ΠΓΕ, δε θα έχει καμία τύχη από τη στιγμή που εξακολουθεί να ισχύει η ΚΥΑ του Αυγούστου του 2016, που νομιμοποίησε τη χρήση εβαπορέ (συμπυκνωμένου) γάλακτος. Στην ομάδα εργασίας δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για την κατάργησή αυτής της ΚΥΑ. Τόσο ο πρώην υπουργός Αποστόλου όσο και ο νυν Αραχωβίτης εφαρμόζουν την τακτική της υποβολής φακέλου για να γίνει το ελληνικό γιαούρτι ΠΓΕ, προκειμένου να εξαπατήσουν τους φτωχούς κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από την κατακόρυφη πτώση των τιμών του νωπού γάλακτος όλων των τύπων (αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου).

Οι φτωχοί κτηνοτρόφοι πρέπει να οργανωθούν σε ταξική βάση και να απαιτήσουν άμεσα  την κατάργηση της ΚΥΑ και την αφαίρεση από τις γαλακτοβομηχανίες του δικαιώματος να χρησιμοποιούν το ελληνικό σήμα στα γαλακτοκομικά τους προϊόντα, όσο εξακολουθούν να έχουν κοινές δεξαμενές και να παραβιάζουν τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

Κοινωνικοί εταίροι
Επόμενο άρθρο

Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

Αυτός είναι ο καπιταλισμός…

Σχετικά Αρθρα

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 8 Αυγ 2026, 10:21

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

Αγροτικά 29 Ιούλ 2026, 18:15

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 20 Ιούλ 2026, 09:19

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

Αγροτικά 11 Ιούλ 2026, 20:07

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

Εκουαδόρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1809).
1933: Συγκρούσεις απεργών και χωροφυλακής στα λιγνιτωρυχεία Αλιβερίου, έξι τραυματίες.
1969: Βόμβες (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο «Νεράιδα» στο Καλαμάκι και στον περίβολο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
1973: Διαδήλωση φοιτητών στην Πάτρα υπέρ συναδέλφων τους που δικάζονται για την κατάληψη της λέσχης τον Μάρτη, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις.
1973: Βόμβα κοντά στο γραφείο του Γ. Παπαδόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.
1979: Δύο βόμβες στο κτίριο του ΟΑΣ στα Εξάρχεια (ΕΛΑ).
1985: Σαράντα νεκροί και περισσότεροι από τετρακόσιους τραυματίες σε ένα τριήμερο εξέγερσης στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική).
1987: Επίθεση με βόμβα σε αμερικανικό λεωφορείο στο Καβούρι (17Ν).
2000: Δολοφονείται 20χρονος Αλβανός από συνοριοφύλακες στην Ιεροπηγή Καστοριάς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    17Ν
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    ΕΛΑ
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Επικοινωνία
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Όροι χρήσης
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Επικοινωνία
  • Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Αν δεν καταργηθεί η ΚΥΑ του 2016, δε θα πιστοποιηθεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo