Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη
  • Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο
  • Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν
  • Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι
  • Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί
  • Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Καλύπτουν την ασυδοσία των γαλακτοβιομήχανων
Αγροτικά

Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

Καλύπτουν την ασυδοσία των γαλακτοβιομήχανων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Δεκ 2018, 00:00

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του Agronews, στο περιθώριο εκδήλωσης που οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 28 Νοέμβρη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αραχωβίτης είχε αναγγείλει με στόμφο: «Σε συνεδρίαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ χθες, έπειτα από σχετικούς ελέγχους και τη διαπίστωση παρατυπιών σε γαλακτοβιομηχανίες, υπάρχει εισήγηση για κυρώσεις και πρόστιμα σε βάρος παραβατών, για τα οποία θα ενημερωθείτε στις αμέσως επόμενες ημέρες».

Λίγο μετά από τη δήλωση Αραχωβίτη, εκδόθηκε δελτίο Τύπου από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το οποίο ενημέρωνε ότι ο Οργανισμός εισηγήθηκε στον υπουργό την επιβολή προστίμων σε κάποιες επιχειρήσεις. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν περάσει ήδη οχτώ μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από πλευράς Αραχωβίτη. Δεν έχει ανακοινώσει αν αποδέχεται ή όχι την εισήγηση Μπακαλέξη για την επιβολή των προστίμων της πλάκας (γράψαμε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας»).

Φαίνεται πως ο Αραχωβίτης και οι «πιτσιρικάδες» σύμβουλοί του συνειδητοποίησαν εκ των υστέρων ότι η αποδοχή και δημοσιοποίηση των αστείων προστίμων που εισηγείται ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Μπακαλέξης, όχι μόνο δεν προσφέρει την παραμικρή πολιτική υπεραξία στην κυβέρνηση, αλλά εγκυμονεί τον κίνδυνο να πυροδοτήσει την εκδήλωση μαζικών διαμαρτυριών από τους φτωχούς κτηνοτρόφους. Το «μελετάνε», λοιπόν, ακόμα το πράγμα.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Μπακαλέξης δε γνωστοποίησε ούτε τα μέτρα που εισηγείται να παρθούν ούτε τα ονόματα των εταιριών, προφανώς για να αποφύγει τη γελοιοποίηση και την κατηγορία ότι εμμέσως πλην σαφώς επιτρέπει στις γαλακτοβιομηχανίες, τις τυροκομικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις και στις εισαγωγικές-εμπορικές επιχειρήσεις να δρουν ασύστολα, παραβιάζοντας τα πάντα για την αποκόμιση ανώτατων καπιταλιστικών κερδών.

Ομως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν ονόματα και ιδιοκτήτες με ονοματεπώνυμο. Στο προηγούμενο φύλλο δεν αναφέραμε ονόματα, θέλοντας να επικεντρωθούμε κυρίως στη γελοιότητα του ύψους των προστίμων που ο Μπακαλέξης εισηγείται  να επιβληθούν σε μία τυροκομική επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλία και σε μία εισαγωγική-εμπορική εταιρία συμφερόντων του ίδιου καπιταλιστή.

Είχαμε ακόμα αποκαλύψει, ότι ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διαπίστωσαν ότι δύο ακόμα εταιρίες πούλησαν στην εταιρία του θεσσαλού τυροκόμου εισαγόμενο αγελαδινό και πρόβειο γάλα, ο διευθύνων σύμβουλος δεν εισηγήθηκε την επιβολή του παραμικρού προστίμου, ούτε καν του πιο ανώδυνου σ’ αυτές τις εταιρίες. Θα μιλήσουμε πλέον με ονοματεπώνυμα, και με αναφορές στις παραβάσεις που έκαναν αυτές οι εταιρίες, τις οποίες εντόπισαν οι ελεγκτές του πρώην ΕΛΟΓΑΚ, καθώς και στις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του πρώην ΕΛΟΓΑΚ προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Μπακαλέξη.

Η τυροκομική επιχείρηση είναι η «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Οι υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρουν ότι βασικός προμηθευτής αυτής της εταιρίας με εισαγόμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση νωπό αγελαδινό και πρόβειο γάλα (το οποίο, προφανώς χρησιμοποιείται για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ) είναι η «ΕΛΑΤΗ ΕΠΕ». Αναφέρουν, ακόμα, ότι η εταιρία «ΕΛΑΤΗ» ανήκει στον ιδιοκτήτη της εταιρίας «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Με έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι η «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» κατέχει όλες τις μετοχές της εταιρίας «Αθλητικός Ομιλος Τρίκαλα ΠΑΕ».

Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς ότι ο ιδιοκτήτης των τριών αυτών εταιριών είναι καπιταλιστής με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Γι’ αυτό και ο Μπακαλέξης, προφανώς μετά από επικοινωνία με τον Αραχωβίτη, επέλεξε την τακτική της επιβολής ευτελών προστίμων και όχι την αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας ΠΟΠ (όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Κανονισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης του AGROCERT) και την επιβολή βαριών χρηματικών προστίμων. Είχε και έναν επιπλέον λόγο ο Μπακαλέξης να μην εισηγηθεί την αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας: πώς να εισηγηθεί κάτι τέτοιο όταν είναι γνωστό ότι το σύνολο των γαλακτοβιομηχανιών και τυροκομικών επιχειρήσεων παράγουν φέτα ΠΟΠ χρησιμοποιώντας και εισαγόμενο γάλα; Αν πρότεινε την αφαίρεση της άδειας από τη συγκεκριμένη εταιρία, θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα έπρεπε να κάνει το ίδιο σε όλες τις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομικές εταιρίες.

Πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμα φορά, ότι η εταιρία ΕΛΑΤΗ δεν είναι η μοναδική που εισάγει νωπό γάλα από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ενώ δε διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων), προκειμένου να το πουλήσει (ή απλώς να το μεταφέρει ως ενδιάμεσος, όταν ιδιοκτήτης στην εταιρία εισαγωγής-πώλησης και στην εταιρία παραγωγής-αγοράς είναι ο ίδιος καπιταλιστής) σε γαλακτοβιομηχανία ή σε τυροκομική επιχείρηση για να παρασκευάσουν φέτα.

Σύμφωνα με τους θεσσαλονικείς υπηρεσιακούς παράγοντες, από την έρευνα που έγινε, η εταιρία «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» αγόραζε άμεσα η ίδια νωπό γάλα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από δύο ακόμα εισαγωγικές-εμπορικές επιχειρήσεις. Την εταιρία «ΒΙΟΤΥΡ», με έδρα το Κορωπί, και την εταιρία «ΚΑΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», με έδρα τις Αχαρνές. Και οι δύο αυτές εταιρίες έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ιδιαίτερα η δεύτερη έχει και εγκαταστάσεις σε βαλκανικές χώρες.

Γνωρίζαμε ήδη ότι υπάρχει μία εταιρία στην Αθήνα (με έδρα κοντά στο Δημαρχείο Αθηνών) και μία στον Εβρο, εισαγωγικές- εμπορικές, που εισάγουν λευκό τυρί από τη Γαλλία, νωπό γάλα και άλλα προϊόντα (γαλακτοκομικά και μη). Ενώ εισάγουν γάλα, δε διαθέτουν εγκαταστάσεις παραγωγής. Το γάλα που εισάγουν το προωθούν κατευθείαν σε άλλες εταιρίες, προκειμένου να το ελληνοποιήσουν και να φτιάξουν φέτα.

Αποδεικνύεται λοιπόν, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι είναι γενικευμένη η κομπίνα της ελληνοποίησης εισαγόμενου νωπού γάλακτος και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με άνωθεν εντολή, κάνουν τα στραβά μάτια. Και στις περιπτώσεις που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εντοπίζουν χρήση εισαγόμενου νωπού πρόβειου γάλακτος και εισηγούνται στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας ΠΟΠ, αυτός, όπως καλή ώρα ο Μπακαλέξης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την έρευνά τους και την εισήγησή τους και με τα πρόστιμα που προτείνει ρίχνει τους καπιταλιστές στα μαλακά (γιατί αυτά είναι της πλάκας, ειδικά αν συγκριθούν με τα κέρδη από τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος).

Στην περίπτωση της εταιρίας «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», οι υπηρεσιακοί παράγοντες, για να υποστηρίξουν την άποψή τους ότι πρέπει να της αφαιρεθεί η άδεια παραγωγής φέτας, επικαλούνται διατάξεις της ισχύουσας ΚΥΑ για τους ελέγχους και διατάξεις του Κανονισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης του AGROCERΤ. Οπως υποστηρίζουν, συνεκτιμώντας τη σοβαρότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές αποτελεσματικότητας και αποτρεπτικότητας, θεωρούν ότι τεκμηριώνεται επαρκώς η άμεση άρση του δικαιώματος πώλησης φέτας και τα όποια αποθέματα πρέπει να πωληθούν ως λευκό τυρί. Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, η κάθε επιχείρηση απλώς δεν θα μας αφήνει να ελέγξουμε και θα εξακολουθεί να παράγει και να πουλά φέτα με όποια πρώτη ύλη θέλει!!!! Κάθε μέρα που περνά και η επιχείρηση αυτή παράγει φέτα, είναι πλήγμα για την αξιοπιστία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την αίσθηση δικαίου, καταλήγουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες!

Ο διευθύνων σύμβουλος Μπακαλέξης εισηγήθηκε στον Αραχωβίτη την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στην «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», η οποία -σύμφωνα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες- «παράγει και πουλά φέτα με όποια πρώτη ύλη θέλει»! Μπορείτε να δώσετε μόνοι σας τον αρμόζοντα χαρακτηρισμό σ' αυτή την ενέργεια του διευθύνοντα συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και «εκλεκτού» του ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου άλλωστε είναι επί χρόνια στέλεχος).

Θα ήταν λάθος, όμως, να περιοριστούμε στην τυροκομική επιχείρηση «Μπαταγιάννης Food», επειδή ελέγχθηκε και βρέθηκαν όσα περιγράφουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του πρώην ΕΛΟΓΑΚ. Δεν πρόκειται για εξαίρεση, αλλά για τον κανόνα. Το σύνολο των γαλακτοβιομηχανιών χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη εισαγόμενο γάλα όλων των τύπων, νωπό και συμπυκνωμένο. Αυτό το γάλα το αποθηκεύουν σε κοινές δεξαμενές με το ντόπιο γάλα και με το μείγμα παράγουν φέτα, γιαούρτι και κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γι' αυτό κι εμείς επιμένουμε σ' αυτό που από την πρώτη στιγμή έχουμε διατυπώσει ως αίτημα: εδώ και τώρα να καταργηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αυγούστου του 2016 και να απαγορευτεί η χρήση συμπυκνωμένου (εβαπορέ) γάλακτος στην παραγωγή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

Απολογισμός
Επόμενο άρθρο

Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

Ετσι τσάκισαν την κτηνοτροφία, προς όφελος των βιομήχανων και των εισαγωγέων

Σχετικά Αρθρα

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

Αγροτικά 24 Αυγ 2026, 13:26

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Αγροτικά 13 Αυγ 2026, 20:38

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 8 Αυγ 2026, 10:21

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

Αγροτικά 29 Ιούλ 2026, 18:15

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 20 Ιούλ 2026, 09:19
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

Ημέρα ενάντια στις πολεμικές δαπάνες.

Ημέρα των συνδικάτων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

Αίγυπτος, Λιβύη: Ημέρα επανάστασης (1969).

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα εργασίας (1894).

Τανζανία: Ημέρα ηρώων.

1926: Καθιερώνεται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1946: Επαναφορά του Γεωργίου Β’ με δημοψήφισμα (68% ναι, 10,5% όχι, 21,2% λευκά). Από τη ψηφοφορία απέχουν το ΚΚΕ και τα ΕΑΜικά κόμματα.

1953: Συγχώνευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού.

1982: Κλείνει η «ΧρωΠει», 6.000 μένουν άνεργοι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    17Ν
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Εφετείο 17Ν
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    ΕΛΑ
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Ποιοι είμαστε
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Επικοινωνία
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Όροι χρήσης
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Ποιοι είμαστε
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Επικοινωνία
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo