Απτόητοι και ανενόχλητοι οι μεγάλοι κερδοσκόποι

0


 
Εκτός από τους σύγχρονους μαυραγορίτες, που βρήκαν την ευκαιρία να θησαυρίσουν πουλώντας στον κόσμο είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία –εξ αιτίας της πανδημίας παγκόσμια- βρέθηκαν σε ανεπάρκεια, υπάρχουν και οι μόνιμοι κερδοσκόποι, οι οποίοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, ξέροντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τους ενοχλήσει. Αλλο οι αγελάδες που παράγουν γάλα και άλλο οι ιερές αγελάδες του καπιταλισμού, που μοναδικό σκοπό έχουν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.
 
Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο στάθηκε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Ενωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (πρόκειται για τους κτηνοτρόφους που παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία του αγελαδινού γάλακτος στη χώρα μας). Στο δελτίο Τύπου περιγράφεται ο αγώνας που δίνουν καθημερινά οι αγελαδοτρόφοι (η κτηνοτροφία, ως γνωστόν, δε γνωρίζει καθημερνές και σχόλες, δε γνωρίζει εξαιρετικές περιστάσεις) και σημειώνεται:
 
«Οι αντιξοότητες της εποχής καθιστούν την προσπάθειά μας όλο και πιο δυσχερή λόγω της κατακόρυφης ανόδου στις τιμές των πρώτων υλών, που χρησιμοποιούμε (π.χ. σόγια), την ίδια ώρα μάλιστα, που κάποιες γαλακτοβιομηχανίες, προχωρούν σε περαιτέρω μειώσεις της τιμής των παραγωγών, παρά την παρατηρούμενη αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης!».
 
Μπορεί ο εργάτης να καλείται να ζήσει με 533 ευρώ προνοιακό επίδομα, μπορεί οι τιμές των κτηνοτροφικών πρώτων υλών να ανεβαίνουν, όμως οι γαλακτοβιομήχανοι δεν πτοούνται από κάτι τέτοια. Ευκαιρία βρήκαν να μειώσουν κι άλλο τις τιμές που δίνουν στους παραγωγούς. Ετσι αντιλαμβανόταν πάντοτε και έτσι εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται την «εθνική προσπάθεια» η τάξη των κεφαλαιοκρατών. Οταν οι κυβερνήσεις, διαχρονικά και ανεξαρτήτως «χρώματος», τους κάνουν πλάτες στις αθρόες «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενου γάλακτος, γιατί να μην εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να στραγγαλίσουν τους κτηνοτρόφους;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: