Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας
  • Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…
  • Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη
  • Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Περιφραστικός ορισμός του οπορτουνισμού
Κόντρες

Περιφραστικός ορισμός του οπορτουνισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιαν 2025, 12:39

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για το θάνατο του Κώστα Σημίτη, στην οικογένειά του και στους συντρόφους του και συνεργάτες του. Ο Κώστας Σημίτης ως Πρωθυπουργός κυβέρνησε τη χώρα για 8 χρόνια, συνέδεσε το όνομά του με κρίσιμες στιγμές της χώρας μας, είχε πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο στη μεταπολίτευση ενώ υπήρξε θαρραλέος αγωνιστής κατά της χούντας και αξιόλογος πανεπιστημιακός δάσκαλος. Για την Αριστερά υπήρξε πολιτικός αντίπαλος και έχουν καταγραφεί οι διαφωνίες και η κριτική μας στην πολιτική του δράση, ιδιαίτερα την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Η πολιτική, κοινωνική και επιστημονική του διαδρομή επηρέασε τις εξελίξεις και τη ζωή των πολιτών. Αυτή την ώρα οφείλουμε να τον αποχαιρετήσουμε με σεβασμό και να κρατήσουμε τα συμπεράσματα για τις πολιτικές που πρέπει να αλλάξουμε ή να ενισχύσουμε. Η τελική κρίση του έργου του ανήκει στην ιστορία».

Αυτά δήλωσε ο Φάμελλος για τον θάνατο του Σημίτη. Τα ίδια ακριβώς θα μπορούσε να δηλώσει για οποιονδήποτε άλλο κορυφαίο αστό πολιτικό. Από τον Καραμανλή (τον γέρο) μέχρι τον Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ολων το έργο «επηρέασε τις εξελίξεις και τη ζωή των πολιτών». Οσο για το «πολιτικός αντίπαλος», πρέπει να ζορίστηκε πολύ για να το γράψει. Γι’ αυτό και έσπευσε να βάλει δίπλα ό,τι πιο ήπιο θα μπορούσε να βρει: «διαφωνίες» και «κριτική». Διαδικασίες μεταξύ… συντρόφων.

Kάποιοι συριζαίοι διαφώνησαν, λέει, με την εξαιρετικά ήπια τοποθέτηση του Φάμελλου. Υποκριτές! Ολοι στο ίδιο οπορτουνιστικό κλίμα κινούνται. Οταν η τρέχουσα πολιτική τακτική τους είναι η «συνεργασία των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων» (ή όπως αλλιώς ονοματίζουν τις διάφορες εκφάνσεις της σοσιαλδημοκρατίας), θα έκαναν το ίδιο με τον Φάμελλο, αν βρίσκονταν στη θέση του. Δε θα άνοιγαν πόλεμο με το ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας τις «πομπές» του τέως ηγέτη του.

Η εργαλειοποίηση του θανάτου

Οταν πέθανε ο Μητσοτάκης (ο Δρακουμέλ) πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας. Η κυβέρνησή του έκανε τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο για κηδείες πρώην πρωθυπουργών: δημοσία δαπάνη, τετραήμερο πένθος, άγημα κτλ. Ο Τσίπρας πήγε στην επικήδεια θρησκευτική τελετή, αλλά δεν εκφώνησε επικήδειο. Ούτε το ζήτησε ούτε θα του το επέτρεπαν οι Μητσοτάκηδες. Ο Κούλης Μητσοτάκης ζήτησε και θα εκφωνήσει επικήδειο στην κηδεία του Σημίτη! Ο οποίος Σημίτης δεν ήταν ΝΔ, πάντα ΠΑΣΟΚ ήταν! Μιλάμε για την πλήρη εργαλειοποίηση ενός θανάτου. Ο Κούλης, βλέποντας τα υμνολόγια και τις αγιογραφίες από το σύνολο των αστικών ΜΜΕ, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να πλασαριστεί σαν κεντρώος που «έχει κάτι και από τον Σημίτη». Οι πασόκοι δεν είδαν τις προθέσεις του; Αποκλείεται. Γιατί το επέτρεψαν; ‘Η μήπως την απόφαση πήρε η οικογένεια του Σημίτη, εκδικούμενη το ΠΑΣΟΚ;

Κουτοπόνηρη απόφαση

Με απόφαση της οικογένειας του Σημίτη η σορός του δε θα εκτεθεί στο λεγόμενο λαϊκό προσκύνημα. Ελιτιστής, απόμακρος, ξένος προς οτιδήποτε το λαϊκό και ως νεκρός; Μάλλον κάτι πιο πονηρό πρυτάνευσε: να μη γίνουν συγκρίσεις με τους θανάτους άλλων αστών πολιτικών. Ιδιαίτερα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Α. Παπανδρέου, ο Γεννηματάς, η Μερκούρη. Ελάχιστοι θα πήγαιναν να προσκυνήσουν τη σορό του Σημίτη. Οπότε οι αγιογραφίες του αστικού Τύπου και οι ύμνοι του αστικού κόσμου θα αποδεικνύονταν κούφια λόγια. Για να συνοδέψουν οι αγιογραφίες και οι ύμνοι τη σορό του Σημίτη, έπρεπε να μην συγκριθούν με το «λαϊκό προσκύνημα».

Εφριξε ο Μπουμπούκος

Εφριξε ο ακροδεξιός Μπουμπούκος από τη δήλωση της ακροδεξιάς Λατινοπούλου ότι για το θάνατο του Σημίτη «πρέπει να πενθούν οι Τούρκοι». Είπε (στο Action24): «Η δήλωση είναι φρικτή. Οσοι γνωρίζουν από ελληνική Ιστορία – η κυρία Λατινοπούλου είναι προφανώς άσχετη – γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ελληνισμό είναι ο διχασμός. Είναι αυτός που έχει πληρώσει ο Ελληνισμός διαχρονικά. Οταν βγαίνει και λέει “πρέπει να πενθούν οι Τούρκοι”, ουσιαστικά λέει ότι ο Σημίτης είναι προδότης. Δηλαδή o ελληνικός λαός είχε εκλέξει για 8 χρόνια έναν προδότη για πρωθυπουργό, δηλαδή όσοι λένε καλά λόγια για τον Κώστα Σημίτη είναι προδότες. Δηλαδή η κυρία Λατινοπούλου είναι πατριώτης και οι άλλοι προδότες».

Αν ήταν κάποιος από τους λεγόμενους «μετριοπαθείς δεξιούς», μπορεί και να τον πιστεύαμε. Ειδικά απ’ αυτόν δεν πιστεύουμε ούτε λέξη. Εχει αναλάβει το καθήκον, ως γνήσιος και ικανός ακροδεξιός, να «κοπανάει» την εκτός ΝΔ ακροδεξιά. Κι επειδή κατάλαβε πως αυτά που είπε η Λατινοπούλου πιάνουν σε όλους τους δεξιούς, κατέφυγε σ’ αυτή την υποκριτική επιχειρηματολογία για να σώσει ό,τι μπορεί.

Η μαθήτρια αναζητά δικαίωση

Οι πασόκοι δεν ασχολήθηκαν με τη Λατινοπούλου. Εδώ που τα λέμε, δεν είχαν λόγο να το κάνουν. Η Λατινοπούλου είναι πρόβλημα της ΝΔ. Οσο για τον Σημίτη, οι αγιογραφίες από το σύνολο του αστικού κόσμου (πλην ελάχιστων) δεν υπήρχε περίπτωση να επισκιαστούν από τη Λατινοπούλου. Γιατί να της δώσουν αξία; Ενοχλήθηκε, όμως, η Διαμαντοπούλου. Και αφού εξήρε τη στάση του ακροδεξιού Μπουμπούκου, τα έχωσε στους συντρόφους της με ανάρτηση στο Χ: «Μόνο ο @AdonisGeorgiadi καταχέριασε τη Λατινοπούλου (αρχηγό κόμματος) για όσα χυδαία είπε για Κ. Σημίτη. Ολοι εμείς αφ’ υψηλού».

Επειδή, προφανώς, εισέπραξε αντιδράσεις, ενδεχομένως και από τον Ανδρουλάκη, έκανε δεύτερη ανάρτηση, ίδια επί της ουσίας με την πρώτη: «Μόνο ο @AdonisGeorgiadi καταχέριασε τη Λατινοπούλου (αρχηγό κόμματος) για όσα χυδαία είπε για Κ. Σημίτη. Η άποψη και σωστά είναι ότι δεν πρέπει να απαντάμε και να αναδεικνύουμε τέτοια πρόσωπα. Αλλά φοβάμαι ότι τους αφήνουμε και αποθρασύνονται…».

Είναι προφανώς ότι η μαθήτρια αναζητά δικαίωση πάνω από τη σορό του νεκρού δασκάλου. Η Διαμαντοπούλου ξέρει πως οι πασόκοι τη θεωρούν «δεξιά» και παραλίγο υπουργό του Μητσοτάκη και βρήκε την ευκαιρία για συγκρίσεις του τύπου: «αυτοί που βρίζουν εμένα, κάνουν το ίδιο που έκανε η Λατινοπούλου με τον Σημίτη».

Λαγός ή προσωπική θέση;

Σύμφωνα με τον Βορίδη, το πρόσωπο που θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν πρέπει να έχει βαθιά διαιρετικά χαρακτηριστικά». Μόνο «πρόσωπα συναινετικά, συνθετικά μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο». Τι εννοεί ο ανανήψας φασίστας τσεκουροφόρος; Ούτε η Πυθία να ήταν. Σε μια πρώτη ερμηνεία, κάθε πρόσωπο που έπαιξε ηγετικό πολιτικό ρόλο σε ένα αστικό κόμμα εξουσίας έχει «διαρετικά χαρακτηριστικά». Αλλά μπορεί και να μην είναι «βαθιά» αυτά τα «διαρετικά χαρακτηριστικά», οπότε στο σχήμα θα μπορούσαν να χωρέσουν από τον Καραμανλή τον δάμαλο μέχρι το Βενιζέλο. Σε μια δεύτερη ερμηνεία, «διαρετικά χαρακτηριστικά» θα μπορούσαν να αποδοθούν και στην μη κομματική Σακελλαροπούλου, καθώς -ούσα πρόεδρος της Δημοκρατίας- πήγε στο γνωστό δημόσιο γκέι πάρτι για να γιορτάσει με τον Πατέλη και τ’ άλλα παιδιά την ψήφιση του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, γεγονός που εξόργισε μερίδα των στελεχών της Δεξιάς (και όχι μόνο) και μερίδα του… χριστεπώνυμου ποιμνίου. Αντε τώρα να βγάλεις άκρη. Αντε να καταλάβεις αν ο Βορίδης λειτουργεί σαν λαγός του Μητσοτάκη ή αν οι δηλώσεις αποτελούν προσωπικές του θέσεις.

Αλλού ‘ντ’ αλλού

Ο ΣτέΚας, από την άλλη είναι στην καρακοσμάρα του. Τόσο που το ‘χει σίγουρο ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα έχει τη δυνατότητα να θέσει προς συζήτηση την πρότασή του για εξαετή θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς τη δυνατότητα επανεκλογής! Πέταξε και μια ακόμα κοτσάνα και μας άφησε ξερούς: «Αυτή η πρόταση κατατείνει στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας του θεσμού, υπό την έννοια ότι ο Πρόεδρος θα αποδεσμευτεί από την πίεση της επανεκλογής κι έτσι θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του απερίσπαστα»! Λες και ο ΠτΔ έχει ανάγκη να κάνει προεκλογική εκστρατεία! Είναι σίγουρο ότι μπερδεύεται με τις ΗΠΑ και δεν ξέρει ποια ακριβώς είναι τα (μη) καθήκοντα του ΠτΔ στην Ελλάδα.

Εχει και άποψη για τον… ιδανικό υποψήφιο (τρομάρα του): «Ο/Η υποψήφιος/α για την Προεδρία θα πρέπει να έχει αποδείξει ότι είναι προοδευτικός στις απόψεις και τις θέσεις του, δεν εξυπηρετεί και δεν επηρεάζεται από κομματικά συμφέροντα και έχει επιδείξει θεσμική πορεία, με ήθος και κοινωνική προσφορά. Τα παραπάνω αποτελούν εχέγγυα ότι ο/η ΠτΔ θα παρεμβαίνει -στα όρια των συνταγματικών δυνατοτήτων του/της- όταν υπάρχει θεσμική εκτροπή, παραβίαση του Συντάγματος ή κατάλυση της Δημοκρατίας, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση της εκάστοτε κυβέρνησης προς τις θεσμικές αρχές και διαδικασίες». Ας του πει κάποιος πως αυτά τα προέβλεπε το Σύνταγμα που είχε κόψει και ράψει στα μέτρα του ο Καραμανλής το 1975 και πως από το 1985 το πολίτευμα άλλαξε και έγινε πρωθυπουργοκεντρικό με τον ΠτΔ απλό παρελασιάρχη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠόλα Ρούπα: Κείμενο εν όψει του δικαστικού συμβουλίου στη Χαλκίδα στις 10 Γενάρη ’25
Επόμενο άρθρο Η επίλεκτη «αντιτρομοκρατική» 900 Ταξιαρχία Κφιρ αποχωρεί ηττημένη από τη Τζαμπάλια και τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Σχετικά Αρθρα

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

Κόντρες 25 Σεπ 2026, 19:30

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

Κόντρες 24 Σεπ 2026, 14:52

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

Κόντρες 23 Σεπ 2026, 09:18

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

Κόντρες 21 Σεπ 2026, 14:21

Κουλοτούμπα

Κόντρες 18 Σεπ 2026, 14:04

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

Κόντρες 16 Σεπ 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
Παιδεία

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

26 Σεπ 2026, 13:35
Διεθνή

Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους

Απέρριψε την προσφυγή για απαγόρευση του κόμματος του Μπεν Γκβιρ

26 Σεπ 2026, 12:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

26 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα

25 Σεπ 2026, 21:06
Πολιτική

Μητσοτάκης: Γλάστρα του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου στον ΟΗΕ, όταν όλα τα κράτη τον απομόνωσαν

25 Σεπ 2026, 20:41
Περιβάλλον

Εδωσαν «μπιρ παρά» το Ελληνικό στους Λάτσηδες και τώρα η περιφέρεια Αττικής νοικιάζει πανάκριβα αθλητικές εγκαταστάσεις

25 Σεπ 2026, 20:17
Κόντρες

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

25 Σεπ 2026, 19:30
Καταστολή

Ο Βασίλης Μάγγος βασανίστηκε (και) μέσα στην Ασφάλεια Βόλου: αυτό προκύπτει από τα ντοκουμέντα

25 Σεπ 2026, 18:19
Υγεία

Πατούλης και στα εβραϊκά

Υπερασπίζεται τον ιατρικό τουρισμό και τον σιωναζισμό

25 Σεπ 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

25 Σεπ 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

25 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

24 Σεπ 2026, 21:23
Παιδεία

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

24 Σεπ 2026, 20:19
Πολιτισμός

Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Προγραμματίστηκαν ήδη συναυλίες σε Δουβλίνο, Παρίσι και Λονδίνο - Τα έσοδα θα διατεθούν σε υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Κινήματος

24 Σεπ 2026, 19:47
Υγεία

EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας

24 Σεπ 2026, 18:53
Κόντρες

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

24 Σεπ 2026, 14:52
Διεθνή

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

24 Σεπ 2026, 09:08
Εργατικά

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

24 Σεπ 2026, 07:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη

Ημέρα αντισύλληψης.

Ημέρα ναυτιλίας.

Υεμένη: Ημέρα επανάστασης (1962).

1939: Κηρύσσεται παράνομο το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Συλλήψεις και διώξεις στελεχών. Το κόμμα περνά στην παρανομία.

1944: Υπογράφεται η συμφωνία της Καζέρτα.

1945: Αιματηρές συμπλοκές ΕΑΜιτών και μοναρχικών σε Αθήνα και Πειραιά.

1946: Επανέρχεται στον θρόνο ο βασιλιάς Γεώργιος μετά το θετικό δημοψήφισμα της 1ης Σεπτεμβρίου.

1959: Δολοφονείται από βουδιστή μοναχό ο πρωθυπουργός της Κεϋλάνης Μπανταρανάικε.

1968: Βόμβα (ΔΕ) έξω από διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών την ώρα που ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μιλούσε σε ξένους ανταποκριτές για το χουντικό σύνταγμα.

1968: Φωτεινά “όχι” ανάβουν στον λόφο της Καισαριανής και στην πλατεία Καραϊσκάκη.

1989: Εκτέλεση Παύλου Μπακογιάννη (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo