Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λόγος στην αγορά των ερειπίων*
  • Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»
  • «Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!
  • Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…
  • Salam…
  • Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Γάζα: Σκληρή τιμωρία για ληστές και μαυραγορίτες
Διεθνή

Γάζα: Σκληρή τιμωρία για ληστές και μαυραγορίτες

Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Νοέ 2024, 22:10
Η παλιά Μονάδα Βέλος, που είχε ιδρύσει ο Γιάχια Αλ-Σινουάρ για να εξολοθρεύσει τους δωσίλογους.

Κάθε κοινωνία έχει τα κατακάθια της και η Λωρίδα της Γάζας δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Λίγα μεν, αλλά κάνοντας μεγάλη ζημιά, τα κατακάθια της Γάζας, συμμορίες ληστών και μαυραγοριτών συνεργάζονται αρμονικά με το σιωναζιστικό στρατό. Οι συμμορίες επιτίθενται σε φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια σε διάφορα σημεία της Λωρίδας, αρπάζουν τρόφιμα και φάρμακα και μετά οι μαυραγορίτες τα πουλάνε για χρυσάφι στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κλοπές γίνονται κυρίως στην περιοχή της Ράφα, όπου ο σιωναζιστικός στρατός ελέγχει τα περάσματα και είναι σε θέση να προσφέρει κάλυψη στις συμμορίες των κλεφτών. Ούτε ήταν τυχαίο πως όταν η αστυνομία της Γάζας ανέλαβε την ασφαλή μεταφορά, αποθήκευση και διανομή της βοήθειας (τη διανομή έκαναν οι υπηρεσίες της UNRWA), οι κλέφτες έφαγαν πολύ ξύλο και αναγκάστηκαν να αποσυρθούν, για να έρθει στη συνέχεια ο σιωναζιστικός στρατός και να χτυπήσει τις δυνάμεις που προστάτευαν τη βοήθεια, σκοτώνοντας μεταξύ άλλων και τον αρχηγό της αστυνομίας της Λωρίδας, υποστράτηγο Φαϊέκ Αλ-Μαμπούκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Η Χαμάς ανέλαβε τη διανομή της βοήθειας στη βόρεια Γάζα

Δολοφόνησαν τον αρχηγό της αστυνομίας στη Γάζα, που ρύθμιζε τη διανομή της βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν τα στελέχη που έχουν αναλάβει τη διανομή της βοήθειας στους λιμοκτονούντες της Γάζας

Στόχος των σιωναζιστών είναι να διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό στη Λωρίδα της Γάζας, στρέφοντας το λαό ενάντια στη Χαμάς που έχει την ευθύνη της διοίκησης στη Λωρίδα. Δεν τους πέρασε, όμως.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι διεθνείς ΜΚΟ και οδηγοί φορτηγών που μετέφεραν εμπορεύματα διαμαρτυρήθηκαν στις ισραηλινές αρχές, ζητώντας να προστατεύσουν τη μεταφορά, αλλά δεν πήραν καμιά απάντηση. Υπήρξαν περιπτώσεις που οι συμμορίες των κλεφτών ξυλοκόπησαν οδηγούς και τους έδιωξαν από τα φορτηγά, τα οποία στη συνέχεια λεηλάτησαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας έχει στοιχεία για επικοινωνίες και συνεργασία ανάμεσα στις συμμορίες των ληστών και το σιωναζιστικό στρατό, που τους έδινε κάλυψη μέσω αξιωματικών της Σιν Μπετ (Εσωτερική Ασφάλεια της σιωνιστικής οντότητας, επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση των αντιστασιακών Παλαιστίνιων), οι οποίοι τους ενημέρωναν πότε θα μπουν φορτηγά και σε ποιο σημείο να χτυπήσουν.

Ακόμα και η σιωνιστική Haaretz έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα έχουν επιτρέψει σε συμμορίες να λεηλατούν τη βοήθεια μόλις μπαίνει στη Λωρίδα. Αυτές οι συμμορίες -σύμφωνα με τη Haaretz- έχουν απαιτήσει λεφτά για «προστασία» από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ η βοήθεια «συχνά καταλήγει σε αποθήκες που είναι υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού. (…) Οι ένοπλες επιθέσεις έλαβαν χώρα μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα ισραηλινά στρατεύματα. Μερικές ομάδες βοήθειας λένε πως έγιναν επιθέσεις σε οδηγούς φορτηγών οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια από τις IDF (σ.σ. σιωναζιστικός στρατός), αλλά ο στρατός αρνήθηκε να παρέμβει. Ακόμα περισσότερο, λένε, ο στρατός τους απαγόρευσε να πάρουν εναλλακτικούς δρόμους που θεωρούσαν ασφαλέστερους», έγραψε η Haaretz.

Χωρίς ταρατατζούμ, το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα δημιούργησε μια νέα αστυνομική δύναμη, την Μονάδα Βέλος. Ετσι ονομαζόταν η μονάδα που είχε φτιάξει ο μάρτυρας Γιάχια Αλ-Σινουάρ για να κυνηγήσει τους προδότες που συνεργάζονταν με το Ισραήλ και έδιναν πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες του. Ολοι οι Παλαιστίνιοι θυμούνται τη συστηματική δουλειά που έκανε εκείνη η Μονάδα, καθαρίζοντας δωσίλογους και κουκουλοφόρους. Οι σιωναζιστές και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους στη Δύση αποκαλούσαν τον Σινουάρ «χασάπη της Χαν Γιούνις», όμως στην Παλαιστίνη ήταν γνωστός ως «σααΐντ αλ-ομαλά» («ο διώκτης των προδοτών»). Με την ευκαιρία να αναφέρουμε πως στην παλαιστινιακή παράδοση ένας προδότης εκτελείται από τον πατέρα του ή άλλο μέλος της οικογένειάς του, για να ξεπλυθεί η ντροπή και η οικογένεια να μπορεί να κυκλοφορεί με ψηλά το κεφάλι.

Στη νέα Μονάδα Βέλος μπήκαν στελέχη των αστυνομικών υπηρεσιών και εθελοντές, όλοι χωρίς διακριτικά, με πολιτικά ρούχα και με ελαφρύ οπλισμό, και εδώ και μερικές μέρες έχουν αναλάβει δράση, χτυπώντας ανελέητα τις συμμορίες των ληστών και προειδοποιώντας τους μαυραγορίτες ότι θα κάνουν ελέγχους στις αγορές κι αλίμονό τους αν τους πιάσουν να πουλάνε εμπορεύματα σε τιμές μαύρης αγοράς.

Στις πρώτες «επαφές» με συμμορίες ληστών, οι μαχητές της Μονάδας Βέλος πυροβόλησαν αρκετούς στα πόδια. Aυτό έγινε στο ύψος του Καταυλισμού Αλ-Μαγάζι στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Το υπουργείο Εσωτερικών διέταξε τα νοσοκομεία να μην περιθάλψουν τους τραυματίες, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι γκάνγκστερ ήταν ένοπλοι και «εμπόδισαν τη διαδρομή των κονβόι με βοήθεια και έβαλαν στο στόχαστρό τους τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, προκαλώντας πείνα και βάσανα».

Ομως οι συμμορίες, ποντάροντας στην προστασία του σιωναζιστικού στρατού, επανήλθαν και σε ορισμένες περιπτώσεις έφεραν και όπλα! Στην πρώτη σύγκρουση στη Ράφα, η Μονάδα Βέλος σκότωσε δύο και τραυμάτισε 25 μέλη συμμορίας, ενώ ανατίναξε το αυτοκίνητο ενός από τους αρχηγούς τους, που περίμενε να φορτώσει τα κλεμμένα.

Στην επόμενη «συνάντηση», η Μονάδα Βέλος συνοδευόταν από μέλη της Συνέλευσης των Φυλών. Οι συμμορίες, αντί να τραπούν σε φυγή, άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν από τους άντρες της Μονάδας Βέλος (δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι). Οταν τελείωσε η σύντομη μάχη, 22 μέλη των συμμοριών είχαν σκοτωθεί. Αυτό έγινε στις 18 Νοέμβρη στην περιοχή Καφ Μιράζ στη Ράφα, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη του σιωναζιστικού στρατού που δεν πρόλαβε να παρέμβει.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας ευρύτερης εκστρατείας που έχει σχεδιαστεί απί μακρόν και θα απλωθεί ενάντια σε όλους τους κλέφτες. Πρόσθεσε ότι το φαινόμενο της κλοπής βοήθειας έχει πλήξει σοβαρά την κοινωνία και συνέβαλε στην αύξηση του λιμού και στη νότια Λωρίδα της Γάζας, που έχει αρχίσει ξανά να ταλανίζεται από πείνα.

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις (Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις*), με ανακοίνωσή τους τάχτηκαν στο πλευρό του υπουργείου Εξωτερικών:

Οι Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις επιδοκιμάζουν τα αποφασιστικά μέτρα που πήρε το υπουργείο Εσωτερικών ενάντια στους εγκληματίες και κλέφτες που υπονομεύουν την ασφάλεια του μετώπου των οικογενειών, κλέβοντας πόρους, τρόφιμα και φάρμακα από τους πολίτες. Αυτές οι ενέργειες ενδυναμώνουν την πολιορκία που έχει επιβληθεί από την Κατοχή, φτωχοποιώντας περαιτέρω και καταδικάζοντας σε λιμοκτονία το λαό μας.

Οι οργανώσεις έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει αυτούς τους βανδάλους, τους ληστές των αυτοκινητόδρομων και τις συμμορίες, ότι θα υπάρξει αλλαγή και αποφασιστική δράση ενάντια σε όλους τους λεηλατητές και κλέφτες. Σήμερα, δόθηκε επίσης μια ισχυρή προειδοποίηση προς τους εμπόρους, προειδοποιώντας τους να μην εκμεταλλευτούν την κατάσταση για αθέμιτα κέρδη σε βάρος των εκτοπισμένων και φτωχοποιημένων πολιτών. Οι έμποροι καλούνται να αντιδράσουν έντιμα, αντιστεκόμενοι στην προσωπική απληστία και σε επιθυμίες που οξύνουν τα βάσανα του λαού τους.

Οι Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις τονίζουν τη σημασία της αποφασιστικής δράσης ενάντια σε εκείνους που  θέτουν σε διακινδύνευση την εσωτερική ασφάλεια, είτε οικονομικά είτε με άλλο τρόπο. Επαναβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις Αρχές, για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, εξασφαλίζοντας δίκαιη διανομή της βοήθειας και των πόρων σε όλους τους πολίτες.

Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις

Δευτέρα, 18 Νοέμβρη του 2024

Την ίδια στάση κράτησε και η Εθνική Συνέλευση των Παλαιστινιακών Φυλών, Σογιών και Οικογενειών, που τάχτηκε με ανακοίνωσή της υπέρ των μέτρων που παίρνει η Παλαιστινιακή Αστυνομία ενάντια σε εκείνους που κλέβουν το φαΐ του λαού:

Η Εθνική Συνέλευση των Παλαιστινιακών Φυλών, Σογιών και Οικογενειών καλωσορίζει την εκστρατεία ασφάλειας που καθοδηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα ενάντια στους κλέφτες και τους ληστές των αυτοκινητόδρομων. Επίσης, επαινεί την εκκαθάριση των κρησφύγετων και των λακέδων του εχθρού που έχει επιβάλει κατοχή στην παλαιστινιακή γη μας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τις ενέργειες μιας ευλογημένης και ενάρετης ομάδας εθνικών χεριών, που ανακούφισαν τα δεινά του πολιορκημένου λαού μας, υπό πολιορκία και από τον εχθρό και από ληστές των αυτοκινητόδρομων και λακέδες του κατακτητή.

Ο σφετεριστής κατακτητής θέλει να καταστρέψει κάθε ίχνος ανεξαρτησίας του νόμου και να καταστρέψει τις αστυνομικές υπηρεσίες, για να απλώσει το κοινωνικό χάος, την κλεψιά και το έγκλημα, με σκοπό να μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια ζώνη συμφοράς, αταίριαστη με την ανθρώπινη και πολιτισμένη ζωή, γεμάτη με χάος και κοινωνικά προβλήματα, και να βαθύνει το θράσος αυτών που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, μαζί με την εξάπλωση των συμμοριών, των ληστών αυτοκινητόδρομων και της ανόδου των τιμών, μεταξύ των άλλων.

*Οι Παλαιστινιακές Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε λίγο μετά το ξέσπασμα της δεύτερης Ιντιφάντα, με εξουσιοδότηση του Γιάσερ Αραφάτ προς τον (νεαρό τότε και σήμερα κρατούμενο επί 22 χρόνια) Μαρουάν Μπαργούτι, που ήταν ο ηγέτης της συμμαχίας. Περιλάμβανε οργανώσεις μέλη και μη-μέλη της PLO, ακόμα και τις οργανώσεις που χαρακτηρίζονταν σαν «τρομοκρατικές». Μετά την εκλογή του Μαχμούντ Αμπάς το 2005 και όσα ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, στην ουσία έπαψε να λειτουργεί. Επανασυστήθηκε στη Γάζα μετά την επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα και συμβολίζει την ενότητα όλων των οργανώσεων ενάντια στον κατακτητή. Στη συμμαχία αντιπροσωπεύονται οι εξής οργανώσεις:

  • Παλαιστινιακό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Φάταχ)
  • Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)
  • Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς)
  • Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP)
  • Κόμμα του Παλαιστινιακού Λαού (ΡΡΡ)
  • Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ενωση (FIDA)
  • Παλαιστινιακό Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα (PPSF)
  • Παλαιστινιακό Μέτωπο Απελευθέρωσης (PLF)
  • Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ στην Παλαιστίνη (PIJ)
  • Αραβικό Μέτωπο Απελευθέρωσης (ALF)
  • Παλαιστινιακό Αραβικό Μέτωπο (PAF)
  • Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση (PFLP-GC)
  • Ισλαμικό Εθνικό Κόμμα Σωτηρίας
  • Πρωτοπόροι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Πολέμου (As-Sa’iqa)
  • Παλαιστίνη13 (P13)
Εκτύπωση 🖨
ΓΑΖΑ ΜΟΝΑΔΑ ΒΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣιωναζιστής βουλευτής: Τι γυρεύουμε στη Τζαμπάλια, αφού μας πετσοκόβουν; Εχουμε τρελαθεί;

Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

Επόμενο άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: Σιωνιστής αναλυτής σκοτώθηκε στον νότιο Λίβανο, μαζί με αρκετούς στρατιώτες

Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

Σχετικά Αρθρα

Λόγος στην αγορά των ερειπίων*

Διεθνή 10 Οκτ 2025, 19:10

Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»

Διεθνή 10 Οκτ 2025, 18:43

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

Διεθνή 10 Οκτ 2025, 14:53

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

Εκδηλώσεις 10 Οκτ 2025, 09:59

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

Διεθνή 9 Οκτ 2025, 22:23

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

Διεθνή 9 Οκτ 2025, 13:38
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Λόγος στην αγορά των ερειπίων*

10 Οκτ 2025, 19:10
Διεθνή

Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»

10 Οκτ 2025, 18:43
Διεθνή

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

10 Οκτ 2025, 14:53
Αγροτικά

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

10 Οκτ 2025, 14:23
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Εφετείο 17Ν

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

  • ΕΛΑ

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

  • Επικοινωνία

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

  • Όροι χρήσης

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

  • Ποιοι είμαστε

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

  • Επικοινωνία

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

  • Όροι χρήσης

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

    Επανασυστάθηκε η Μονάδα Βέλος, στη μνήμη του Γιάχια Σινουάρ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo