Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πορτραίτα ηρώων
  • Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους
  • Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους
  • Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;
  • Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο
  • Σαν σήμερα 19 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σε σύγχυση οι σιωναζιστές – Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης
Διεθνή

Σε σύγχυση οι σιωναζιστές – Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Ιούλ 2024, 08:12

Δημοσιεύουμε μια ακόμα ανάλυση του λιβανέζου ακαδημαϊκού Δρ. Μόχσεν Μοχάμαντ Σάλεχ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Λωρίδας της Γάζας. Θυμίζουμε ότι και το αμερικανικό Foreign Affairs δημοσίευσε πρόσφατα εκτενή ανάλυση με τίτλο: Η Χαμάς νικάει – Γιατί η αποτυχημένη στρατηγική του Ισραήλ κάνει τον εχθρό του πιο δυνατό.

Η ισραηλινή κατοχή και η σύγχυση με τον πόλεμο στη Γάζα

Του καθηγητή Δρ. Μόχσεν Μοχάμαντ Σάλεχ*

«Κατάσταση Αρνησης»:

Ο Νετανιάχου και η κυβερνητική συμμαχία βιώνουν μια άνευ προηγουμένου «κατάσταση άρνησης» στη διαχείριση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινοί ηγέτες δεν είναι συνηθισμένοι στην ιδέα της ήττας και της αποτυχίας, δεδομένης της μακράς ιστορίας «επιτυχιών» τους και της επιβολής τοπικής και διεθνούς ηγεμονίας. Πίστευαν πως βρίσκονται κοντά στο να κλείσουν τον φάκελο της Παλαιστίνης και να εισαγάγουν μια εποχή «Ισραήλ-ΗΠΑ» για την περιοχή.

Ο Νετανιάχου, που έβλεπε τον εαυτό του ως μη εστεμμένο «βασιλιά» του Ισραήλ και ζούσε σε κατάσταση αλαζονείας και έπαρσης, δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι οι φιλοδοξίες του και εκείνες του στρατού και των συμμάχων του έχουν ταπεινωθεί από μια «ευάλωτη» μειοψηφία αντιστασιακών δυνάμεων. Δεν έχει ακόμη αντιληφθεί πως εκείνος και η κυβέρνησή του βιώνουν ένα αυξανόμενο «χάσμα» μεταξύ των επιδιώξεών τους και των πραγματικών τους δυνατοτήτων. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση «άρνησής» τους και αποσύνδεσης από την πραγματικότητα οδηγεί σε περαιτέρω σύγχυση και αποπροσανατολισμό, καθώς και σε κλιμακούμενο κόστος και απώλειες, έως ότου εξαναγκαστεί τελικά [σ.τ.μ. ο Νετανιάχου] να «ξεκαβαλήσει το καλάμι». Αυτή η κατάσταση εξώθησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε ευθεία παρέμβαση, πιέζοντας για συμφωνία με τη Χαμάς σε μια προσπάθεια «να σώσει το Ισραήλ από τον εαυτό του», όπως σημείωσαν ορισμένοι αναλυτές!

Αποτυχία να επιτευχθούν οι στόχοι:

Η σύγχυση του Ισραήλ είναι εμφανής με διάφορους τρόπους, κυρίως με την αποτυχία του να επιτύχει οποιονδήποτε από τους διακηρυγμένους στόχους του στον πόλεμο, 260 μέρες μετά την κήρυξή του. Εχει αποτύχει πλήρως να «συντρίψει τη Χαμάς», να επιβάλλει κατοχή στη Λωρίδα, να ελευθερώσει τους «ομήρους», να επιβάλει το ισραηλινό όραμα για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας και να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους, παρά τη χρήση όλων των μορφών βάναυσης και αιματηρής βίας. Εντωμεταξύ, η Αντίσταση συνεχίζει την ισχυρή της απόδοση. Αυτή η αποτυχία έχει αποδυναμώσει τις τρεις κύριες υποθέσεις πάνω στις οποίες το Ισραήλ βάσισε τις προσδοκίες του:

  1. Την υπόθεση ότι θα συντρίψει τη Χαμάς και την Αντίσταση.
  2. Την υπόθεση ότι θα απομονώσει και θα διασπάσει τη λαϊκή υποστήριξη, μετατρέποντάς την σε περιβάλλον εχθρικό για την Αντίσταση.
  3. Την υπόθεση ότι ο χρόνος θα εξαντλήσει την Αντίσταση.

Γιατί ούτε η Αντίσταση έχει αποδυναμωθεί, ούτε η λαϊκή υποστήριξη την εγκατέλειψε, με την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά της την Ημέρα 260 να παραμένουν αναλλοίωτες όπως την πρώτη. Αυτό αφήνει το Ισραήλ αβοήθητο και απογοητευμένο, οδηγούμενο από αλαζονεία και οργή να επιμένει, ωστόσο συγχυσμένο και χωρίς κατεύθυνση.

Εξάντληση της «Τράπεζας Στόχων»:

Αυτή η αποτυχία επιδεινώθηκε από την εξάντληση της «τράπεζας στόχων». Κάθε πιθανή τοποθεσία έχει υποστεί διείσδυση, χωρίς να γλιτώσει κανένας στόχος: στρατιωτικός, ασφαλείας, πολιτικός ή υποδομής. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους σε πληροφορίες, τεχνητή νοημοσύνη και διεθνείς συμμαχίες εξαιτίας των επιθετικών τους επιδιώξεων. Επιπλέον, η ματαιότητα της επίθεσης στη Ράφα έχει γίνει πλέον πασιφανής. Πολυάριθμοι ισραηλινοί και δυτικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες «αποσβολώθηκαν» από τις αναφορές που υποδεικνύουν πως τα όπλα και τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επιθετικότητα επαρκούσαν για να ισοπεδώσουν τη Λωρίδα της Γάζας δέκα φορές, συγκρίσιμα σε καταστροφική δύναμη με περίπου επτά πυρηνικές βόμβες σαν αυτή που ρίχτηκε στη Χιροσίμα.

Η ικανότητα της Χαμάς για ανάκαμψη και αναγέννηση:

Τρίτον, πολυάριθμα στοιχεία αποδεικνύουν πως η Χαμάς συνεχίζει να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το σύστημα «διοίκησης και ελέγχου» εντός των επιχειρήσεων της Αντίστασης και μέσα στο λαό. Επιπρόσθετα, υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις πως η Χαμάς επανακτά και σταθεροποιεί περιοχές από τις οποίες έχει αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός, παρά τους μήνες σφαγών, καταστροφής και κατοχής, και αφού θεώρησε πως έχει επιτύχει τους στόχους του. Αυτή η αντιστροφή ήρθε ως σημαντικό πλήγμα κατά της ισραηλινής ηγεσίας, αφήνοντάς τους απογοητευμένους αφού βίωσαν από πρώτο χέρι την κατάσταση στη βόρεια και την κεντρική Γάζα. Ισραηλινές αναφορές εκτιμούν πως ο αριθμός των μαχητών της Αντίστασης στη βόρεια Γάζα και μόνο ξεπερνά τις επτά χιλιάδες, υπογραμμίζοντας την εμφανή αναποτελεσματικότητα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, ένα συμπέρασμα το οποίο επαναλαμβάνουν πολλοί πολιτικοί, στρατιωτικοί αξιωματούχοι και ειδικοί.

Η εσωτερική κρίση του Ισραήλ:

Τέταρτον, η κρίση στο εσωτερικό του Ισραήλ κλιμακώνεται, επιδεινούμενη από την έλλειψη οράματος και κατεύθυνσης μεταξύ των ληπτών αποφάσεων, και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, αναφορικά με τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης της Λωρίδας της Γάζας. Δεν υπάρχει κανένα πρακτικό, ρεαλιστικό σχέδιο για την ημέρα μετά το τέλος του πολέμου. Δεν υπάρχει καμιά στρατηγική που θα εμποδίσει τη Χαμάς από το να ανακτήσει τον έλεγχο, θα την αφοπλίσει, ή θα εξασφαλίσει την ασφάλεια στο Φάκελο της Γάζας. Ακόμη και ο Μπένι Γκαντζ, ο επόμενος υποψήφιος για την πρωθυπουργία, και ο Γιαΐρ Λαπίντ, ο τωρινός ηγέτης της αντιπολίτευσης, υστερούν σε βιώσιμες εναλλακτικές που θα παρουσιάσουν στην ισραηλινή κοινωνία. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή αποφεύγουν να αναγνωρίσουν τη νέα πραγματικότητα που έχει επιβάλει η Αντίσταση και τα υψηλά κόστη που αυτή περιλαμβάνει. Το σχέδιο έξι σημείων του Γκαντζ για τη διαχείριση της κατάστασης δεν ήταν ούτε πρακτικό ούτε ρεαλιστικό, καθώς εκπορευόταν από τον ίδιο αλαζονικό τρόπο σκέψης, παρόλο που ήταν οριακά καλύτερο από τη θέση του Νετανιάχου.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατανοούμε τους λόγους πίσω από την αποχώρηση του Γκαντζ και του Εϊζενκοτ από την ισραηλινή κυβέρνηση, οι οποίοι έχουν και οι δύο υπηρετήσει ως αρχηγοί του Επιτελείου. Κατανοούμε επίσης τις προεκτάσεις της ανάγκης του Νετανιάχου να διαλύσει το πολεμικό συμβούλιο. Αυτή η σύγχυση ενισχύεται περαιτέρω από διαρροές που υποδηλώνουν ένα χάος μέσα στην κυβερνητική διοίκηση, που αποδεικνύεται από επίσημες ανταλλαγές δηλώσεων μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ και του στρατού αναφορικά με την απόδοση του στρατού στη Ράφα. Ο Νετανιάχου δήλωσε (σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 14) πως δεν γνωρίζει ποιος πήρε την απόφαση για τακτική παύση [σ.τ.μ. των επιχειρήσεων] στην νότια Λωρίδα της Γάζας, ούτε ποιος αποφάσισε την απελευθέρωση του Αζίζ Ντουέικ.

Οικονομική κρίση:

Πέμπτον, φαίνεται να μην υπάρχει αντίδοτο για την επιδεινούμενη οικονομική κρίση στο Ισραήλ και το κόστος του συνεχιζόμενου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό επιδεινώνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του πολέμου, μετατρέποντας το ισραηλινό περιβάλλον σε απωθητικό. Οι λεπτομέρειες αυτής της κρίσης είναι υπερβολικά εκτενείς για να εκτεθούν εδώ, αλλά ο πολεμικός λογαριασμός έχει ξεπεράσει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, οδηγώντας σε διατάραξη του τουρισμού, μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, πτώση του εθνικού εισοδήματος και φυγή των επενδύσεων.

Εξάντληση του ισραηλινού στρατού:

Εκτον, η εξάντληση του ισραηλινού στρατού είναι σημαντικός δείκτης της αναταραχής και της σύγχυσης που μαστίζει το ισραηλινό πολιτικό και στρατιωτικό οικοδόμημα. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από την πλήρη αποτυχία του στρατού στον μακροβιότερο πόλεμο της ιστορίας του, χωρίς να έχει να επιδείξει ούτε ένα «επίτευγμα» πέρα από τη χειρότερη και φρικαλεότερη εικόνα που μπορεί να επιδείξει ένας στρατός αφού εξαντλήσει όλα τα βάρβαρα μέσα του. Η μόνη ενέργεια που τους απομένει είναι να συνεχίζουν να «πέφτουν πάνω σε τοίχο».

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί να αποκρύψει τις σημαντικές συνεχιζόμενες απώλειές του για να αποτρέψει τον αρνητικό αντίκτυπό τους στο ισραηλινό κοινό. Ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στις πηγές πληροφόρησης, ωστόσο, σποραδικές διαρροές αποκαλύπτουν αυξανόμενες έμψυχες και υλικές απώλειες. Οι ανακοινώσεις υπογραμμίζουν τη δυσκολία παροχής στρατιωτικών μονάδων για τη συνέχιση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και την κρίση στις δυνάμεις των εφέδρων. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να επεκτείνει τη θητεία των εφέδρων, οι πιέσεις του στρατού και διαφόρων πολιτικών κομμάτων να συμπεριληφθούν οι Χαρεντίμ στην υποχρεωτική θητεία, ο σχηματισμός μιας νέας στρατιωτικής μεραρχίας (Μεραρχία 96) από εθελοντές που έχουν περάσει την ηλικία εξαίρεσης από την εφεδρεία, και η ανικανότητα του στρατού να διατηρήσει τον έλεγχο στις περιοχές που καταλαμβάνει στη Λωρίδα της Γάζας καταδεικνύουν την εξάντλησή του. Φαίνεται να μην υπάρχει τέλος σε αυτό το «τέλμα».

Διεθνής σύγχυση:

Εβδομον, η ισραηλινή ηγεσία βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου κρίση διεθνών σχέσεων ως αποτέλεσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Η πάλαι ποτέ εμπιστοσύνη της στην παγκόσμια επιρροή της και η αλαζονεία της λόγω του στάτους της ως «κράτος υπεράνω του νόμου» για 75 χρόνια την έχουν οδηγήσει να διαπράξει σοβαρές σφαγές και ευρείες καταστροφές και να διεξάγει ένα γενοκτονικό πόλεμο πείνας ενάντια στο λαό της Γάζας, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ευρεία διεθνή κατακραυγή, παρά τη μιντιακή, πολιτική και οικονομική επιρροή του Ισραήλ και του σιωνιστικού λόμπι. Το Ισραήλ έχει μετατραπεί σε διεθνή παρία, καταχωρισμένο από τα Ηνωμένα Εθνη στους φονιάδες παιδιών, και έχει οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο [σ.τ.μ. της Χάγης] και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οι προφάσεις που επί πολλού προωθούσε το Ισραήλ για να χτίσει τη διεθνή του εικόνα, όπως το «μονοπώλιο στη θυματοποίηση», ο «αντισημιτισμός», η «αυτοάμυνα» και η «όαση δημοκρατίας» στη Μέση Ανατολή, έχουν καταρρεύσει. Το Ισραήλ έχει καταντήσει βάρος για τις ΗΠΑ και το Δυτικό κόσμο. Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε παγίδα και δίλημμα. Η συνέχιση του πολέμου θα διαβρώσει και θα καταστρέψει τη θέση του Ισραήλ διεθνώς, ενώ ο τερματισμός του θα έχει ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανή ισραηλινή αποτυχία, επιτρέποντας στην Αντίσταση να επιβάλει τους όρους της και να διακηρύξει τη νίκη της.

Δυνάμεις της Αντίστασης στο εξωτερικό:

Ογδοον, η ισραηλινή πλευρά υποφέρει από αυξανόμενη πίεση λόγω του διογκούμενου ρόλου της Χεζμπολά στο Λίβανο και της Ανσαραλά (των Χούθι) στην Υεμένη, εξαντλώντας, αποδυναμώνοντας και διασκορπίζοντας το Ισραήλ. Παρά την ισραηλινή οργή, την επιθυμία για εκδίκηση και τις συνεχείς απειλές για άνοιγμα και επέκταση του «βόρειου μετώπου», το Ισραήλ είναι σε κατάσταση σύγχυσης και αδυνατεί να υλοποιήσει τις απειλές του. Αυτό οφείλεται στην εξάντληση και τις αποτυχίες του στη Λωρίδα της Γάζας, στην έλλειψη επαρκών τακτικών, έμψυχων και υλικών δυνατοτήτων για το άνοιγμα ενός μετώπου στο βορρά, καθώς και στην αντίθεση των ΗΠΑ και των Δυτικών συμμάχων στην επέκταση του πολέμου σε περιφερειακό επίπεδο.

Συμπέρασμα:

Η κατάσταση «σύγχυσης» θα συνεχίσει να καθοδηγεί την ισραηλινή συμπεριφορά, όσο επιμένει στην «άρνησή» της. Οι ενέργειες του Ισραήλ θα έχουν στόχο να κερδίσουν προκαταβολικά χρόνο ώστε να ενισχύσουν τη στρατιωτική και διαπραγματευτική επιρροή του, ευθυγραμμιζόμενες με τη φιλοδοξία του Νετανιάχου να παρατείνει τη θητεία του. Η στρατηγική αυτή θα περιλαμβάνει τη «διαχείριση της σύγχυσης» προς εκμετάλλευση θεωρούμενων ευκαιριών. Εντούτοις, παρά τα τρομερά μαρτύρια του λαού στη Λωρίδα της Γάζας, ο χρόνος φαίνεται να ευνοεί την Αντίσταση, η οποία θα μπορούσε να βρεθεί σε ισχυρότερη θέση για να επιβάλει τους όρους της, με την προϋπόθεση πως η απόδοσή της θα παραμείνει στιβαρή. Οι ΗΠΑ, η Δύση και ακόμη και κάποια αραβικά μέρη θα επιχειρήσουν πιθανόν να υποστηρίξουν την ισραηλινή θέση, με σκοπό να υποσκάψουν τα επιτεύγματα της Αντίστασης και να την υποβάλουν εκ νέου σε πολιορκία και εκβιασμό. Ως εκ τούτου, η Αντίσταση οφείλει να ριχτεί στον πολιτικό αγώνα με την ίδια αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει στις στρατιωτικές της προσπάθειες.

*Ο Δρ. Μόχσεν Μοχάμαντ Σάλεχ είναι γενικός διευθυντής του εγκατεστημένου στη Βηρυττό Al-Zaytouna Centre for Studies and Consultations. 

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροσπάθεια κατασυκοφάντησης  του αγώνα των εστιακών φοιτητών από τη διοίκηση του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής
Επόμενο άρθρο Ο Αυγενάκης ήταν ο νταής του αεροδρόμιου

Σχετικά Αρθρα

Πορτραίτα ηρώων

Διεθνή 19 Ιούν 2026, 20:24

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

Διεθνή 19 Ιούν 2026, 19:52

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

Διεθνή 19 Ιούν 2026, 14:43

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 20:55

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 19:13

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 14:53
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

Ημέρα δρεπανοκυττάρωσης.

Κουβέιτ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1961).

Τρινιντάντ-Τομπάγκο: Ημέρα εργασίας.

1912: Καθιερώνεται η οκτάωρη εργασία στις ΗΠΑ.

1917: Η Βρετανία παρέχει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες άνω των τριάντα ετών.

1933: Η Γαλλία προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Λέον Τρότσκι.

1971: Ανακοινώνεται ότι η Ελλάδα έχει 10.311 δημοτικά σχολεία και 1.222.481 αναλφάβητους.

1975: Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo