Δύο χιλιάδες είκοσι τέσσερα
παραδομένοι, πεσμένοι στα τέσσερα
Πότε θα γίνει ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας και πότε εκείνος κράτους και ιστορίας;
Το καρναβάλι τελείωσε και ο βασιλιάς καρνάβαλος αποσύρθηκε στα καθημερινά διοικητικά καθήκοντά του, περιστοιχιζόμενος από τους παλιάτσους, τους πιερότους και τις κολομπίνες.
Για μια μέρα έχουμε την «ώρα της Γης» και τις υπόλοιπες έχουμε τη σχάρα για τη «Γη της ώρας»…
Κούλη (και αμέτρητοι άλλοι που μας έχετε σπάσει τα νεύρα με τα ελληνικά σας), δεν υπάρχει δεύτερη προτεραιότητα, για να κάνεις λόγο για πρώτη. Προτεραιότητα, προτεραίος, πρώτος, ένας/μία είναι.
Τώρα δεν έχει πηγαιμό, δεν έχει πια Ιθάκη
μόνο παθητικότητα και σόου Κασσελάκη.
Εχει ο καιρός γυρίσματα. Κάποτε το 17% ήταν ο πήχης για το ΚΚΕ, τώρα έγινε για τον ΣυΡιζΑ εν όψει ευρωεκλογών (και όχι μόνο).
«Του ‘παν θα βάλεις το χακί / θα μπεις στην πρώτη τη γραμμή / και είδηση θα γίνεις. / Κείνος μιλάει πάρα πολύ / δεν είναι Armani η στολή / ούτε Adidas οι αρβύλες. / Το εμβατήριο που του ‘μαθαν να λέει / είναι φασιστικό μα κείνος παντού πλέει (και play)». Διασκευή που περιλαμβάνεται στη συλλογή «Τ4Ι» (τι φοράει).
Χα, χα! Διατύπωσε και αίτημα: Η «Καλλιόπη» στο στρατό να λέγεται «Καλλιόπος» ή «Κούλης»!
Ζήτω το έθνος (ποια εφημερίδα ρε;), ζήτω ο στρατός. Μένουμε στον χώρο των στρατευμένων, σημειώνοντας ότι παραμένουν στρατιώτες -κατά δηλώσεις τους- η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κι ο Οθων Ηλιόπουλος. Ο δεύτερος πρόσθεσε και το «μάχιμος».
Ρε μάγκες, αφού είστε τόσο προοδευτικοί, μη δουλεύετε συγκαλυπτικά. Τραβήξτε εκεί πέρα και μια ρύθμιση για την παιδεραστία να τελειώνουμε. Και μετά βλέπουμε και για το απόλυτο δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των ιθαγενών.
Ιδιωτικά κωλέγια;
Κοντά έπεσαν φέτος οι γιορτές μασκαράδων και ψευτών. Λίγο μετά από το καρναβάλι η πρωταπριλιά.
Οχι ότι υπάρχουν και καλές, αλλά είναι μακράν η χειρότερη και εξοργιστικότερη –λόγω του διαρκούς μηχανισμού απόλυτης διαστροφής της πραγματικότητας- κυβέρνηση. Σε κάθε επίπεδο.
Και αφού το αλκοόλ είναι ακριβό, ιδού μια μεθυστική προσφορά της «Alpha bank»: Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 611,3 εκατομμύρια ευρώ με αύξηση 65,9% και τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους σε 780,4 εκατομμύρια, με άνοδο 95,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Εμείς καλά;
Κι αν ρίξει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα
αδιάφορο. Φρούτα, λαχανικά πάλι «καπελωμένα».
Αστυνομικός με εκατό κιλά χασίς σε υπηρεσιακό όχημα στην Ηγουμενίτσα; Με βοηθό συνάδελφό του και με Αλβανό; Πάλι πτώσεις από τα σύννεφα! Ρε μήπως είναι τίποτα διαδόσεις αναρχοκομμουνιστών;
Την ίδια ώρα, έχουμε και υπερατλαντικές πτώσεις από τα σύννεφα: Εξι αστυνομικοί (όλοι λευκοί κατά σύμπτωση) καταδικάστηκαν σε ποινές πολυετούς κάθειρξης επειδή βασάνιζαν Αφροαμερικανούς. Μα γίνονται τέτοια πράγματα; Χ@ζουν οι αρκούδες στο δάσος;
Πανηγυρίζουν για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στο επιχειρηματικό περιβάλλον, που καταγράφεται από τον «Economist». Την ώρα που ο λαός αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή…
«Ο στωικισμός είναι η αυτοκτονία. Εξάλλου στα μέτωπα οι άνθρωποι άρχισαν πάλι να πεθαίνουν. Αν κάποτε υπάρξει ένας κόσμος ειρηνικός, ευτυχισμένος, τι θα σκεφτεί γι’ αυτά τα πράγματα; Ισως αυτό που κι εμείς σκεφτόμαστε για τους κανίβαλους, για τις θυσίες των Αζτέκων, για τις δίκες μαγισσών. Ολα είναι ίδια» (Cesare Pavese – οι τελευταίες ημερολογιακές σημειώσεις).
Τι έγινε; Ετοιμάζει και τρίτο παγκόσμιο η διοργανώτρια και των άλλων δύο Γερμανία;
«Στα χρόνια που πέρασαν από την επανάσταση του 1821 καλλιεργήθηκε επίμονα η ιδέα από τους ιστορικούς και τους πνευματικούς ηγέτες της ελληνικής αστικής τάξης, πως η σημερινή νεοελληνική εθνότητα βαστά τα ίσα από την αρχαία Ελλάδα κι ακόμα πως και το βυζαντινό κράτος ήταν απόλυτα ελληνικό. Οι ιδέες και αντιλήψεις αυτές δεν είναι καθόλου σωστές. Ο ιστορικός βίος της αρχαίας Ελλάδας τερματίστηκε στα 147 με την καταστροφή της Κορίνθου από τους ρωμαίους και την τελειωτική υποδούλωση του αρχαίου ελληνικού λαού. Η φτώχεια και η κακομοιριά ήταν τα μόνα χαρακτηριστικά και η παλιά ένδοξη ιστορία και ο πολιτισμός ξεχασμένα. Κι εκείνοι που κατοικούσαν την κυρίως Ελλάδα δεν ενδιαφέρονταν (τουλάχιστον ως τον 14ο αιώνα) για την παλαιά ελληνική ιστορία. Οι Ρωμιοί κολακεύονται να πιστεύουν πως είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων…» (Γιάννης Κορδάτος – «Η κοινωνική σημασία της ελληνικής επαναστάσεως του 1821»). Χρόνια θολά.
Κοκκινοσκουφίτσα