Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;
  • Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…
  • Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται
  • Σαν σήμερα 15 Ιούνη
  • Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν
  • Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Φοιτητές ΠΑΜΑΚ: Καταγγέλλουν το Πρωτόκολλο διενέργειας εξετάσεων εξ αποστάσεως και με εναλλακτικές μεθόδους εξέτασης
Παιδεία

Φοιτητές ΠΑΜΑΚ: Καταγγέλλουν το Πρωτόκολλο διενέργειας εξετάσεων εξ αποστάσεως και με εναλλακτικές μεθόδους εξέτασης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Φεβ 2024, 10:09

Το ρεζιλίκι διεξαγωγής εξετάσεων διά ζώσης σε αίθουσες «πνευματικών κέντρων» εκκλησιών (εκεί που προσφέρεται ο καφές στις κηδείες και τα μνημόσυνα), σε αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής, εν ολίγοις σε αίθουσες εκτός πανεπιστήμιου, προσπαθεί να νομιμοποιήσει η διοίκηση του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Τμετ) με το Πρωτόκολλο διεξαγωγής των εξετάσεων που αποφασίστηκε στην 14η Συνέλευση Τμήματος του ΜΕΤ στις 09/02/2024.

Θυμίζουμε ότι οι εξετάσεις που αποπειράθηκε καθηγητής του Τμετ να διενεργήσει δια ζώσης στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Θεράποντα ματαιώθηκαν μετά από δυναμική παρέμβαση των φοιτητών. 

Το προκλητικό και γελοίο αυτό Πρωτόκολλο, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, δηλώνει πως «δεν το αναγνωρίζει, καθώς το θεωρεί ως ένα εφαρμοστικό εργαλείο υλοποίησης της εξεταστικής, στην οποία όπως σας έχουμε ήδη γνωρίσει είμαστε πλήρως αντίθετοι». 

Ο Σύλλογος επίσης «καταγγέλλει την απόφαση της Συγκλήτου για τη διενέργεια εξετάσεων εν μέσω κατάληψης, την οποία εφαρμόζει και το τΜΕΤ» επειδή αντιλαμβάνεται «τη διενέργεια της εξεταστικής ως ένα εκβιαστικό μέσο, που έχει στόχο να διχάσει τους φοιτητές, λειτουργώντας ως μηχανισμός καταστολής του αγώνα μας, προκειμένου να περάσει η Κυβέρνηση το αποτρόπαιο νομοσχέδιο Πιερρακάκη για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας».

Το Πρωτόκολλο διενέργειας εξετάσεων εξ αποστάσεως και με εναλλακτικές μεθόδους εξέτασης καταγγέλλει επίσης και ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι «τόσο στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΠΑΜΑΚ, όσο και στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης δεν προβλέπεται η διενέργεια εξεταστικής σε χώρους εκτός του Ιδρύματος» και ότι η διοίκηση του Τμετ φροντίζει «να θεσπίσει ένα εργαλείο διενέργειας εξετάσεων, που θα ενσωματωθεί στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του τμήματος, ώστε να εφαρμόζεται κάθε φορά που οι εξετάσεις του Τμετ δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ομαλά, επομένως και σε περιόδους κατάληψης».

Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΜΕΤ

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης συνεχίζει να καταγγέλλει την απόφαση της Συγκλήτου για τη διενέργεια εξετάσεων εν μέσω κατάληψης, την οποία εφαρμόζει και το τΜΕΤ. Αντιλαμβανόμαστε τη διενέργεια της εξεταστικής ως ένα εκβιαστικό μέσο, που έχει στόχο να διχάσει τους φοιτητές, λειτουργώντας ως μηχανισμός καταστολής του αγώνα μας, προκειμένου να περάσει η Κυβέρνηση το αποτρόπαιο νομοσχέδιο Πιερρακάκη για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας.

Σχετικά με το Πρωτόκολλο διεξαγωγής των εξετάσεων που αποφασίστηκε στην 14η Συνέλευση Τμήματος του ΜΕΤ, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν το αναγνωρίζει, καθώς το θεωρεί ως ένα εφαρμοστικό εργαλείο υλοποίησης της εξεταστικής, στην οποία όπως σας έχουμε ήδη γνωρίσει είμαστε πλήρως αντίθετοι.

Ενδεικτικά, αναφέρονται παρακάτω ορισμένες από τις προβληματικές του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου Διενέργειας Εξετάσεων, που ακόμη και εάν αποδεχόμασταν, αντιτίθεται στη βασική αρχή της ισότιμης εξέτασης και αξιολόγησης του καλλιτεχνικού μας έργου.

Αρχικά, ως προς την ελευθερία επιλογής μεταξύ των μεθόδων, δημιουργείται εκ των πραγμάτων ανισότιμη μεταχείριση μεταξύ των φοιτητών που θα εξεταστούν με διαφορετικό τρόπο. Ιδίως με τις εξ αποστάσεως προκύπτουν τα εξής προβλήματα, γνωστά σε όλους ήδη από την εποχή της πανδη­μίας που πρωτοδοκιμάστηκαν εξ ανάγκης αυτές οι μέθοδοι:

 – Τεχνολογικοί περιορισμοί, ιδίως σχετικά με τη διαδικτυακή σύνδεση, αλλά και τη χρησιμοποιού­μενη κάμερα/μικρόφωνο, που δρούν υποβαθμιστικά του καλλιτεχνικού αποτελέσματος

Ειδικότερα, στην εξέταση με έτοιμη βιντεοσκόπηση, στην οποία απαιτείται η χρονοσήμανση να βρίσκεται εντός των χρονικών ορίων μιας αντίστοιχης δια ζώσης εξέτασης, ανακύπτουν τα παρα­κάτω ζητήματα:

– Χωροταξικοί περιορισμοί, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι φοιτητές δε διαθέτουν πιάνο στο σπίτι, πολλώ δε μάλλον τα κρουστά ορχήστρας. Συνεπώς, πρέπει να χρησιμοποιήσουν αίθουσες του πα­νεπιστημίου οι οποίες ως γνωστόν είναι εξαιρετικά περιορισμένες και δεν μπορούν να χρησιμο­ποιούνται από όλους ταυτόχρονα. Έτσι, ιδίως σε ομαδικά μαθήματα (πχ μουσικές δωματίου), αλλά και σε περιπτώσεις που χρειάζεται συνοδεία πιάνου, ο χρονικός προγραμματισμός μεταξύ των συμ­μετεχόντων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος, αν όχι αδύνατος (δεδομένου ότι η καταγραφή πρέπει να γίνει εντός καθορισμένου χρονικά πλαισίου)

Ως προς την ανισοτιμία στην εξέταση, αυτή επεκτείνεται καί μεταξύ εξ αποστάσεως εξεταζόμενων φοιτητών, αφού η ποιότητα της ηχογράφησης είναι διαφορετική ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό (κινητά-τάμπλετ, μικρόφωνο και κάρτα ήχου κλπ), επηρεάζοντας το προκύπτων μουσικό αποτέλεσμα.

Καταληκτικά, για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστεύουμε ότι η διεξαγωγή μαθημάτων μουσικής εκτέλεσης και η αξιολόγησή τους με εξ αποστάσεως μεθόδους, από τη μια είναι άδικη ως προς την αξιολόγηση καθαυτή, και από την άλλη υποβαθμίζει τους φοιτητές ως εκτελεστές, αλλά και το τμή­μα μας, ως φορέα ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Καλούμαστε να επικυρώσουμε ένα Πρωτόκολλο Διενέργειας Εξετάσεων, το οποίο θα ενσωματωθεί μελλοντικά στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του τμήματος, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως εργαλείο διεξαγωγής εξετάσεων του τΜΕΤ όταν αυτές δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ομαλά. Με άλλα λόγια, καλούμαστε να επικυρώσουμε ένα εργαλείο που θα λειτουργεί εσαεί ως μηχανισμός καταστολής όλων των μελλοντικών φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Εάν ο Πρόεδρος του τΜΕΤ και οι διδάσκοντες ανησυχούν πραγματικά για την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών μας, ας υλοποιήσουν την απόφαση του συλλογικού μας οργάνου, σύμφωνα με την οποία έχουμε αιτηθεί εμβόλιμη εξεταστική.

Σε όσους (διδάσκοντες και μη) υποστηρίζουν ότι η κατάληψη είναι παράνομη, απαντάμε ότι το ίδιο το επερχόμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας και καταστρατηγεί το Άρθρο 16. Υπενθυμίζουμε ότι η επιχείρηση της πτώσης της Χούντας των Συνταγματαρχών ξεκίνησε από τον αγώνα των φοιτητών και από την κατάληψη της Νομικής το 1973.

Συνεχίζουμε να καλούμε τους διδάσκοντες του τΜΕΤ να στηρίξουν έμπρακτα τις κινητοποιήσεις μας και τον δίκαιο αγώνα μας για την ανατροπή του επαίσχυντου Νομοσχεδίου Πιερρακάκη για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ME ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ 

Θεσσαλονίκη, 14/02/2024 

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καταγγέλλει τη θέσπιση πρωτοκόλλου διενέργειας εξετάσεων εξ αποστάσεως και με εναλλακτικές μεθόδους εξέτασης, που έφερε προς ψήφιση η διοίκηση του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Τμετ) στην 14η Συνεδρία της στις 09/02/2024, σύμφωνα με το οποίο οι φοιτητές/φοιτήτριες και οι διδάσκοντες/διδάσκουσες που συμμετέχουν σε διαδικτυακές εξετάσεις, ζωντανές ή μέσω αποστολής βίντεο, οφείλουν να δηλώσουν εγγράφως τη συγκατάθεσή τους στην εξέταση και μάλιστα σε χώρους εκτός ΠΑΜΑΚ. Τόσο στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΠΑΜΑΚ, όσο και στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης δεν προβλέπεται η διενέργεια εξεταστικής σε χώρους εκτός του Ιδρύματος. Αντιθέτως, όλες οι διατάξεις που αφορούν τη διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων αναφέρονται σε αίθουσες εντός του ιδρύματος. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία δημόσια, ανακοινωμένη απόφαση ή έγκριση από κανένα όργανο διοίκησης του ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου 2023-2024 του Τμ. Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης επιτρέπεται να διενεργείται διά ζώσης σε χώρους εκτός του πανεπιστημίου, πόσο μάλλον καμία εγγύηση για την ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και την προσωπική ασφάλεια των φοιτητών σε αυτούς τους χώρους.

Η διοίκηση του Τμετ ουσιαστικά μετακυλίει την ευθύνη της εξεταστικής στους ίδιους τους φοιτητές, φροντίζοντας παράλληλα να θεσπίσει ένα εργαλείο διενέργειας εξετάσεων, που θα ενσωματωθεί στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του τμήματος, ώστε να εφαρμόζεται κάθε φορά που οι εξετάσεις του Τμετ δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ομαλά, επομένως και σε περιόδους κατάληψης. Μάλιστα, στην 15η Συνεδρία του τΜΕΤ στις 14/2/2024, ο Πρόεδρος αποφάσισε εκδικητικά ότι η εξεταστική των μαθημάτων που δεν έγινε λόγω παρεμβάσεων θα χαθεί, εφόσον ξαναγίνει παρέμβαση. Πρόκειται για απαράδεκτη, αυταρχική πολιτική, που έχει στόχο να διχάσει ακόμη περισσότερο τους φοιτητές και να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο. 

Οποιαδήποτε πολιτική και οποιοδήποτε εργαλείο έρχεται να εφαρμόσει τη διενέργεια της εξεταστικής εν μέσω κατάληψης, λειτουργεί ως μηχανισμός καταστολής των φοιτητικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή του Νομοσχεδίου Πιερρακάκη για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας και θα μας βρει απέναντί του.

Εκτύπωση 🖨
ΑΡΘΡΟ 16 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΕΙ ΠΑΜΑΚ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαθολική απαίτηση  το σταμάτημα της ΕΔΕ και η ανάκληση της απόφασης για αναστολή καθηκόντων στον Δημήτρη Αντωνίου
Επόμενο άρθρο «Οι κατοχικοί πύραυλοι δεν θα μας κάνουν να κρυφτούμε. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι η εικόνα της Γάζας να φτάσει σε όλο τον κόσμο»

Σχετικά Αρθρα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

Παιδεία 11 Ιούν 2026, 07:19

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

Παιδεία 10 Ιούν 2026, 05:50

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

Παιδεία 8 Ιούν 2026, 08:39

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

Παιδεία 7 Ιούν 2026, 07:05

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

Παιδεία 3 Ιούν 2026, 08:09

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

Ημέρα ανέμου.

Ημέρα γονιμότητας.

Ημέρα κατά της κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων.

1911: Σοβαρά επεισόδια στην ελληνική Βουλή με αφορμή την επαναφορά του διαδόχου στο στράτευμα.

1972: Οι Ουλρίκε Μάινχοφ και Γκέρχαρντ Μίλερ (RAF) συλλαμβάνονται σε διαμέρισμα κοντά στο Αννόβερο.

1972: Συλλαμβάνονται τέσσερα μέλη του “Κινήματος 20ής Οκτώβρη“.

1978: Δολοφονική απόπειρα κατά του βουλευτή του ΚΚΕ Λυκούργου Καλλέργη.

2000: Ο συνοριακός φρουρός Γ. Πιστόλας σκοτώνει τον 25χρονο Πακιστανό Γιοβάλ Μπατζάρ στο Μεγάλο Δέρειο Εβρου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo