Γράψε./ Είμαι Αραβας./ Λήστεψες τ’ αμπέλια των προγόνων μου και τα χωράφια που τα δούλευα με όλα τα παιδιά μου./ Δεν άφησες στους απογόνους μου/ παρά αυτές τις πέτρες./ Μήπως θα τις πάρει η κυβέρνηση σας/ όπως λένε;/ Λοιπόν/ γράψε στην αρχή της πρώτης σελίδας:/ εγώ δεν μισώ τους ανθρώπους/ κανέναν δεν κλέβω/ μα αν πεινάσω/ τρώω τη σάρκα του σφετεριστή μου./ Φυλάξου./ από την πείνα μου φυλάξου/ κι από την οργή μου.
Μαχμούντ Νταρουίς: Aπόσπασμα από την “Ταυτότητα”
- “Ο καμπισμός (campisme) υποδηλώνει μια τάση αναγωγής των διεθνών συγκρούσεων σε ιμπεριαλιστικά δίπολα και την υπεράσπιση από θέση τακτικής, του ενός ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου (camp) παραβλέποντας ταξικά κριτήρια. Μια βασική αρχή του καμπισμού είναι ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου…..(σημείωση, σελίδα 198 στο βιβλίο του Σ. Μπουαμαμά “Η υπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά”, μετάφραση στα ελληνικά και έκδοση της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, πρώτη έκδοση Ιούνης 2022.
- Αφιερωμένο στα ντόπια πουτινάκια….
- Δεν σιτίζονται άδικα στο… πρυτανείο (φύλλο 8-2-2024, πρώτη σελίδα): “Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια μέσω πανελλαδικών” (δημοκρατία), “Οι βάσεις εισαγωγής σε μη κρατικά ΑΕΙ“ (Ελεύθερος Τύπος), “Τα “κλειδιά “ για τα μη κρατικά ΑΕΙ” ( Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ), ”Τι προβλέπει το ν/σχ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια“ (Η Ναυτεμπορική), “Εισαγωγή με Πανελλήνιες” ( Ο Λόγος), “ Στα μη κρατικά ΑΕΙ με… Πανελλαδικές” (Τα Νέα).
- Κι επειδή η λέξη “ιδιωτικά” κάνει τζιζ (ε, έχει ο λαός συσσωρευμένη πείρα στο πετσί του από τα αγαθά της ιδιωτικής ,διάβαζε καπιταλιστικής, πολιτικής και οικονομίας), χρησιμοποιούν τη φράση “μη κρατικά” και τη λέξη “ΑΕΙ” (τη δεύτερη για να προσδώσουν αίγλη στα κερδοσκοπικά ιδρύματα που μοιράζουν αβέρτα-κουβέρτα τίτλους).
- Οι φιλοκυβερνητικές φυλλάδες κάνουν λόγο για τον κατώτατο μισθό (δουλεύοντάς μας ψιλό γαζί), ιδού κι ένα άρθρο απο την kathimerini.gr, 5-2-2024, που δεν μασάει τα λόγια του: “Πόσο πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός;”. Και αμέσως από κάτω η… επεξήγηση: “Η όποια αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να είναι συμβατή με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας”.
- Από το ίδιο σάιτ (23-1-2024, κύριο άρθρο): “Σήμερα,φαίνεται ότι σε ορισμένες υπηρεσίες υψηλού κινδύνου οι αμοιβές είναι δυσανάλογα χαμηλές. Οι Ενοπλες Δυνάμεις κινδυνεύουν να χάσουν ανθρώπους στην εκπαίδευση των οποίων έχουν επενδύσει”. Εδώ δεν… επιβαρύνεται η ελληνική οικονομία…
Βασίλης