Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Γλεντάνε τον Μητσοτάκη στο λιμάνι και του ετοιμάζουν το επόμενο χουνέρι
Αθλητισμός

Γλεντάνε τον Μητσοτάκη στο λιμάνι και του ετοιμάζουν το επόμενο χουνέρι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Δεκ 2023, 10:09

Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι μια μπίζνα γύρω από την οποία «επενδύονται» πολλά φράγκα. Οι καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού έχουν σαν πρωταρχικό στόχο να αποκομίσουν κέρδος, είτε άμεσα, από την οικονομική διαχείριση της ομάδας στην οποία «επενδύουν», είτε έμμεσα, χρησιμοποιώντας την ομάδα και τη δυναμική της για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα σε άλλες δραστηριότητές τους (το έμμεσο κέρδος είναι το συνηθέστερο).

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αξιολογήσουμε τα γεγονότα της τελευταίας χρονικής περιόδου και την όξυνση των σχέσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι γνωστό ότι οι σχέση των δυο πλευρών έχει συνεχή σκαμπανεβάσματα, με περιόδους όξυνσης και περιόδους ύφεσης, ανάλογα με την πορεία των επιχειρηματικών συμφερόντων του ερυθρόλευκου προέδρου. Συχνά-πυκνά όταν ο Μαρινάκης αισθάνεται ότι η κυβέρνηση δεν είναι αρωγός στα επιχειρηματικά του σχέδια και χρησιμοποιεί, εκτός από τα ΜΜΕ που διαθέτει, και τους οπαδούς του Ολυμπιακού για να στείλει «μηνύματα» προς την κυβέρνηση και να την αναγκάσει να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις του. 

Αξιολογώντας τη χρονική περίοδο, που ξεκινάει από το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο «Καραϊσκάκης» και καταλήγει στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στον Ρέντη για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ, με ενδιάμεσο σταθμό τον ποδοσφαιρικό αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός στο «Πανθεσσαλικό», μπορούμε να πούμε ότι η σχέση της κυβέρνησης με τον Μαρινάκη είναι σε οριακό επίπεδο, με την ερυθρόλευκη πλευρά να έχει απασφαλίσει και να έχει δημιουργηθεί στην κυριολεξία μια εκρηκτική κατάσταση.

Ας θυμηθούμε όσα έγιναν στις αθλητικές αναμετρήσεις που αναφέραμε και την κλιμάκωση της επιθετικής κριτικής των ερυθρόλευκων προς την κυβέρνηση. Το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο γεγονός του ποδοσφαιρικού «γίγνεσθαι» στη χώρα μας, ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι δυο ομάδες. Μπορούμε συνεπώς να καταλάβουμε τη σημασία του, όταν υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον και παίζεται η κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το τελευταίο ντέρμπι ανάμεσα στις δυο ομάδες διακόπηκε μετά από τον τραυματισμό παίχτη του Παναθηναϊκού από κροτίδα που έριξε στον αγωνιστικό χώρο ερυθρόλευκος οπαδός. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες, κατακυρώθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού και οι ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 1 βαθμού και τιμωρία δυο αγωνιστικών χωρίς τους οπαδούς τους. 

Πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν σίγουρη για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των ερυθρόλευκων, αφενός γιατί η διακοπή ενός αγώνα λόγω τραυματισμού παίχτη προβλέπει τη συγκεκριμένη ποινή και αφετέρου γιατί οι πιθανότητες δικαίωσης των ερυθρόλευκων, από την ελεγχόμενη από τον Μελισσανίδη αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ήταν μόνο θεωρητικές. Μετά την απόφαση για το ντέρμπι, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν τέσσερις βαθμούς πίσω από τους πράσινους στον βαθμολογικό πίνακα, με την προσπάθειά τους για την κατάκτηση του τίτλου να δυσκολεύει. 

Από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ έπεσαν οι πρώτες τροχιοδεικτικές «βολές» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ατολμία της να «καθαρίσει» την ανομία στην ΕΠΟ από την κλίκα του Μελισσανίδη που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δεύτερη πράξη του έργου παίχτηκε στο «Πανθεσσαλικό» του Βόλου. Βόλος και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι  2-2. Ο διαιτητής και ο VARιστας έκαναν το παιχνίδι μπάχαλο, με αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις του αγώνα να υπάρξει προσωρινή διακοπή εξαιτίας επεισοδίων. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με τους μπάτσους εντός και εκτός γηπέδου. Οι μπάτσοι έριξαν δεκάδες δακρυγόνα για να ελέγξουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής Παπαπέτρου, μια ώρα μετά την διακοπή του αγώνα, έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους παίχτες των δυο ομάδων να ανταλλάσσουν για δυο-τρία λεπτά πασούλες μεταξύ τους μέχρι να λήξει ο αγώνας. Ηταν σε όλους ξεκάθαρο ότι οι δυο ομάδες συμφώνησαν να βγουν στο γήπεδο χωρίς να παιχτεί ποδόσφαιρο, προκειμένου να μην διακοπεί οριστικά ο αγώνας και για να αποφύγουν οι ερυθρόλευκοι ένα νέο μηδενισμό. 

Η νέα γκέλα των ερυθρόλευκων αποδόθηκε από τη διοίκηση της ομάδας στη διαιτησία και στην «παράγκα» της ΕΠΟ όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος και στην ανικανότητα της αστυνομίας να διαχειριστεί την κατάσταση στις εξέδρες του γηπέδου, όσον αφορά τα επεισόδια εντός και εκτός του γηπέδου. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ αποφάσισε να οξύνει περαιτέρω την κόντρα της με την κυβέρνηση και τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ αποτύπωσαν τη «γραμμή» ζητώντας τις παραιτήσεις του υπουργού Καταστολής και Μπάτσων, Γιάννη Οικονόμου, και του υφυπουργού του Γιάννη Κατσαφάδου (τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ χαρακτήριζαν τον βουλευτή Πειραιά Κατσαφάδο «ντροπή του Πειραιά»). Ο Μαρινάκης πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη, χτυπώντας ένα από τα πιστά «σκυλιά» της οικογένειας, τον Γιάννη Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν πάρει τα κατάλληλα ανταλλάγματα δε θα ρίξει τους τόνους και η κυβέρνηση δε θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη στήριξή του. 

Αν κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί ο Μαρινάκης επέλεξε την ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, θα τους επισημάνουμε δυο παράγοντες που εξηγούν τη στάση του. Ο ερυθρόλευκος πρόεδρος κατάλαβε ότι οι ανταγωνιστές του στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν συμμαχήσει και καταλαβαίνει ότι οι πιθανότητες να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα έχουν ελαχιστοποιηθεί, αφού οι αντίπαλοί του θα χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. 

Εκτός όμως από την εγχώρια ποδοσφαιρική πραγματικότητα, υπάρχει και ευρωπαϊκή διάσταση στην έκρηξη της ερυθρόλευκης οργής. Ο Μαρινάκης, μετά την αγορά της Νότινγχαμ Φόρεστ και την εμπλοκή του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Premier League, αγόρασε και τη Ρίο Αβε, δηλώνοντας παρουσία και στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Ολα τα δεδομένα δείχνουν ότι έχει σκοπό να «επενδύσει» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι τρικλοποδιές που του βάζουν στην Ελλάδα είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο και στις ευρωπαϊκές του μπίζνες. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να πείσουμε ότι οι εικόνες με τα επεισόδια από το «Γ. Καραϊσκάκης» και το «Πανθεσσαλικό» αμαυρώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οπότε είναι δυο φορές χαμένος. Στην Ελλάδα, αφού έχουν μειωθεί σημαντικά οι πιθανότητες του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, και στην Ευρώπη, καθώς οι «επενδύσεις» του συνδέονται με αρνητικές εικόνες.  

Στην όξυνση της ρητορικής από την πλευρά Μαρινάκη η κυβέρνηση επέλεξε να καταπιεί την πρόκληση και να μην απαντήσει. Η αμυντική στάση της κυβέρνησης αξιολογήθηκε από τους «αναλυτές» σαν προσπάθεια αποκλιμάκωσης στην κόντρα των δυο πλευρών. Δυστυχώς γι’ αυτούς, επιβεβαιώθηκε η λαϊκή  ρήση «θα τριτώσει το κακό» και αντί για ύφεση είχαμε ένα νέο «πολεμικό» επεισόδιο στον Ρέντη.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 2ου σετ του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ, ξεκίνησαν επεισόδια εκτός του γηπέδου ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρόνου ΜΑΤατζή από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε οπαδός του Ολυμπιακού και την προσαγωγή 424 ατόμων από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη στο «Αλλοδαπών» σε μια πρωτοφανή επίδειξη αστυνομοκρατίας. 

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να πείσουμε ότι αν δεν είχε τραυματιστεί ο ΜΑΤατζής, οι παρευρισκόμενοι στον αγώνα θα πήγαιναν στο σπίτι τους χωρίς να έχουν υποστεί καμία ταλαιπωρία. Η κυβέρνηση προσπάθησε να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα, όμως άπαντες έβγαλαν το αντίθετο συμπέρασμα και θεώρησαν ότι έχει χάσει την μπάλα και λειτουργεί σε καθεστώς πανικού. 

Την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν για μια ακόμη φορά οι ερυθρόλευκοι. Με μια πολύ επιθετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δείξει κανένα έλεος στην κυβέρνηση. Η ανακοίνωση ήταν πολύ σκληρή για την κυβέρνηση και τον Οικονόμου, με βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης, του υπουργείου Καταστολής και Μπάτσων και της ηγεσίας της αστυνομίας. Οι ερυθρόλευκοι χαρακτηρίζουν  “πανικόβλητη και τραγική αντίδραση” τις ενέργειες των μπάτσων, κάνουν λόγω για ομηρία και παράνομη κατακράτηση 500 φιλάθλων και τονίζουν ότι η απόφαση των μπάτσων να μην επιτρέψουν στους φίλαθλους να βγουν από το γήπεδο του Ρέντη θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντ,α αλλά τακτικές αντιποίνων των ναζί. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ερυθρόλευκοι, οδηγώντας στα άκρα τη σύγκρουση, προσπαθούν να στραπατσάρουν επικοινωνιακά την εικόνα του Μητσοτάκη και της παρέας του και να δείξουν ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση, να συνδέσουν την κυβέρνηση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη και να την εμφανίσουν δέσμια της ποδοσφαιρικής «παράγκας» και της  «εγκληματικής οργάνωσης» που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι θα δημιουργήσουν εικόνα απαξίωσης για την κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι για να μειώσει ο Μητσοτάκης το πολιτικό κόστος θα αλλάξει «γραμμή» και θα ικανοποιήσει τα επιχειρηματικά σχέδια του Μαρινάκη. 

Μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του ΜΑΤατζή, η τακτική των ερυθρόλευκων είχε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν. Η κυβέρνηση παρακολουθούσε απαθής τις εξελίξεις, την έφτυναν και έκανε ό,τι βρέχει και δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια για να αλλάξει την ατζέντα. Από την Παρασκευή 8/12 και μετά από την κατακραυγή για την απάθειά της, αλλά και για το «τσουβάλιασμα» στο «Αλλοδαπών» όσων παρακολούθησαν τον αγώνα βόλεϊ, σαν εν δυνάμει δολοφόνων, υπήρξε μια κινητικότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με δηλώσεις υπουργών και την εξαγγελία κυβερνητικής σύσκεψης για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/12, υπό την ηγεσία του Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των υπουργών Καταστολής και Μπάτσων, Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Φλωρίδη, Αθλητισμού, Βρούτση, Επικρατείας, Σκέρτσου και Παπασταύρου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Μπρατάκου και του διοικητή της ΕΥΠ/ΚΥΠ, Δεμίρη, αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Με τη λήξη της σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα, όμως η επίσημη ανακοίνωση θα γινόταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με καθυστέρηση 48 ωρών, τη Δευτέρα 11/9. Ενα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για «να αντιμετωπιστεί άπαξ και δια παντός η οπαδική βία», «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και «να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται»!

Και φτάσαμε στη Δευτέρα 11/9 και στην ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης (απλή συνωνυμία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού) ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για δυο μήνες, μέχρι τις 12 Φλεβάρη 2024. Επίσης, ότι το μέτρο των αγώνων χωρίς θεατές μπορεί να επεκταθεί κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, αναφέροντας πως θα εφαρμοστεί στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League την Πέμπτη 14/12 στο «Καραϊσκάκης». Παράλληλα, θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα των ομάδων της Super League, θα εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας και θα είναι αυτόματες και οι κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη. 

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο Οικονόμου και ο Βρούτσης θα μεταβούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να συμβάλλουν στην ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων οπαδικής βίας. 

Θα προσβάλουμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών της στήλης αν προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης. Θα κάνουμε μόνο ένα σχόλιο που αφορά την απόφαση να γίνει χωρίς θεατές ο αγώνας Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα. Αν θεωρούν ότι με αυτή την απόφαση στέλνουν μήνυμα στον Μαρινάκη, το μόνο που αποδεικνύουν ο Μητσοτάκης και η παρέα του στο Μαξίμου είναι ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού και να τον συσπειρώσουν γύρω από τη διοίκηση της ομάδας τους. 

Τα «παπαγαλάκια» το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν λαλίστατα και προσπαθούσαν να μας πείσουν για την οργή του Μητσοτάκη και την αυστηρότητα των κυβερνητικών μέτρων. Μετά την ανακοίνωσή τους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχουν χάσει τη λαλιά τους. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η δίμηνη αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, όμως μετά από μηνύματα που έλαβε από τους πράσινους και τους κιτρινόμαυρους άλλαξε ρότα. Στα αθλητικά στέκια, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι φίλαθλοι, ανεξάρτητα οπαδικής προτίμησης, δεν μπορούν να κρατηθούν από τα γέλια και «κάτω στον Πειραιά στο μουράγιο» ο Μαρινάκης και η ερυθρόλευκη παρέα, σε κατάσταση μεγάλης ευεξίας, προετοιμάζουν το επόμενο χουνέρι στην κυβέρνηση του Κούλη. 

Κος Πάπιας

ΥΓ1. Οι μπάτσοι συνέλαβαν σαν υπεύθυνο για τον τραυματισμό του ΜΑΤατζή στον Ρέντη ένα 18χρονο οπαδό του Ολυμπιακού, αξιοποιώντας, σύμφωνα με διαρροές από κύκλους της ΕΛΑΣ, ορισμένες από τις καταθέσεις των 424 προσαχθέντων. Είναι προφανής η προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τη μαζική προσαγωγή όλων όσων βρίσκονταν στο κλειστό του Ρέντη, κατά τα πρότυπα της ναζιστικής λογικής της συλλογικής ευθύνης. Από τα δημοσιεύματα προκύπτει πως ο 18χρονος ισχυρίζεται ότι από νωρίς στο γήπεδο υπήρχε η πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση στους μπάτσους και ότι βγήκε από το γήπεδο μαζί με άλλους οπαδούς σε συγκεκριμένη ώρα, μετά από ειδοποίηση από οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν εκτός του γηπέδου. Αυτοί που βρίσκονταν εκτός του γηπέδου τους προμήθευσαν με τα απαραίτητα για την επίθεση στους μπάτσους και αυτός πήρε μια ναυτική φωτοβολίδα και οδηγίες για να τη χρησιμοποιήσει από έναν άλλο οπαδό, τον οποίο δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει γιατί φορούσε full face! Ο 18χρονος παραδέχτηκε ότι ενεργοποίησε και εκσφενδόνισε τη φωτοβολίδα και στη συνέχεια την είδε να χτυπάει στο έδαφος και λίγο μετά τον αστυνομικό να γονατίζει. Μετά την επίθεση ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα. 

Αυτά από την αστυνομική προανάκριση, αυτό το δικονομικό έκτρωμα του ελληνικού ποινικού συστήματος, που ξέρουμε πολύ καλά πώς γίνεται και πόσες φορές έχει πεταχτεί στα σκουπίδια κατά την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας, ιδιαίτερα όταν η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο. 

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπονται από τον αθλητικό νόμο. Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης και των μπάτσων να δείξουν ότι τα γεγονότα στον Ρέντη ήταν προσχεδιασμένα από τους ερυθρόλευκους οπαδούς, με την ανοχή της ερυθρόλευκης διοίκησης. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν στην κυβέρνηση ότι θα στριμώξουν τον Μαρινάκη και θα τον εμφανίσουν σαν ηθικό αυτουργού της επίθεσης κατά των ΜΑΤ. Οπως λέει ο λαός, «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι». 

Η στήλη δεν γνωρίζει αν ο Κούλης και η «παιδική χαρά» του Μαξίμου έχουν επαφή με την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εκτίμηση είναι ότι δεν έχουν. Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα επεισόδια στον Ρέντη, το 99% (αφήνουμε μια θεωρητική πιθανότητα) των φιλάθλων ήξερε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που συμμετείχαν σ’ αυτά είχαν τουλάχιστον την ανοχή της ερυθρόλευκης διοίκησης. Αυτό που μένει τελικά ως εντύπωση στη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων είναι ότι ο 18χρονος θα είναι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» και θα πληρώσει «το μάρμαρο», προκειμένου να μείνουν στο απυρπόλητο οι πραγματικοί ένοχοι, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον Μαρινάκη και τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Αν η κυβέρνηση ήθελε «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και είχε και τα αναγκαία ριαπαπά, θα είχε αξιοποιήσει τις εμπρηστικές ανακοινώσεις των ερυθρόλευκων για να δρομολογήσει τη δίωξη της ερυθρόλευκης ηγεσίας ως ηθικού αυτουργού σε πράξεις οπαδικής βίας.

ΥΓ2. Αποφυλακίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι κροάτες νεοναζί οπαδοί της Δυναμό Ζάγκρεμπ, καθώς – σύμφωνα με διαρροές από αστυνομικούς κύκλους – δεν έχουν προκύψει επαρκή στοιχεία για την εμπλοκή τους στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ. Το γεγονός της αποφυλάκισης των Κροατών, σε συνδυασμό με την εκδοχή ότι ο δολοφόνος είναι ΑΕΚτζής που τον μαχαίρωσε νομίζοντας ότι είναι Κροάτης, εξαιτίας της μπλε μπλούζας που φορούσε, αναδεικνύεται από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ που προσπαθούν να πετύχουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αφενός θέλουν να δείξουν την ανικανότητα της κυβέρνησης και των μπάτσων να διαλευκάνουν την υπόθεση και αφετέρου να δημιουργήσουν προβλήματα στον Μελισσανίδη και να τον εκθέσουν στα μάτια των οπαδών της ΑΕΚ. 

ΥΓ3. Οι ελάχιστοι που πιστεύουν ότι στο μεγάλο λιμάνι της χώρας επικρατεί προβληματισμός για τα κυβερνητικά μέτρα καταπολέμησης της οπαδικής βίας, αρκεί να παρακολουθήσουν το ρεπορτάζ από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στον Ρέντη. Ο γ.γ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Δημήτρης Νάκος, επιτέθηκε στην ηγεσία της αστυνομίας, κάνοντας λόγω για επιχείρηση–φιάσκο, κατήγγειλε τη στάση των μπάτσων και τη συμπεριφορά τους προς τους φιλάθλους και τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού, έκανε λόγο για απαγωγή, ομηρία και βασανιστήρια σε βάρος των οπαδών του Ολυμπιακού και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μαζικές αγωγές των οπαδών του Ολυμπιακού κατά της ΕΛΑΣ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν σκοπό να κάνουν πίσω, αλλά θα συνεχίσουν να χτυπούν την κυβέρνηση που δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο και να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 12 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Aπάντηση σε έναν κατασκευαστή ανεκδότων…

Σχετικά Αρθρα

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

Αθλητισμός 7 Σεπ 2025, 13:48

Ενας κινέζος υπερ-δρομέας ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Mont Blanc

Αθλητισμός 5 Σεπ 2025, 13:44

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 30 Αυγ 2025, 15:49

Οι παλιές «αμαρτωλές ιστορίες» θολώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 27 Αυγ 2025, 08:41
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo