Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Ιούλη
  • Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου
  • Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού
  • Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής
  • Σαν σήμερα 26 Ιούλη
  • Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» αναστέλλονται τα τακτικά πρωινά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων
Υγεία

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» αναστέλλονται τα τακτικά πρωινά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Οκτ 2023, 12:35

Ενα ακόμα μεγάλο νοσοκομείο του ΕΣΥ, το «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, βάζει λουκέτο στα χειρουργεία του, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που αναδημοσιεύουμε οι γιατροί καταγγέλλουν την εντατικοποίηση και την υπερεφημέρευση, που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών και των ίδιων των γιατρών. Θυμίζουμε δική μας πρόσφατη αρθρογραφία:

      • Σκόπιμη διάλυση του ΕΣΥ, για να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών
      • To μαρτύριο της υπερεφημέρευσης και τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών
      • Επί οχτώ χρόνια συνεχίζεται το βασανιστήριο της παράνομης υπερεφημέρευσης των γιατρών

 

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Αναστέλλονται από σήμερα και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων, ενώ την ίδια ώρα δεν θα μπορούν να καλύπτονται και όλες οι εφημερίες στο Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα.

Αιτία αποτελούν τα δραματικά κενά καθώς έχουν απομείνει μόλις 7 για 27 οργανικές θέσεις (κενά της τάξης του 75%!) και με τις ανάγκες για την κάλυψη των τακτικών και των επειγόντων χειρουργείων καθώς και της Η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο 3-4 χειρουργικές αίθουσες από τις 11 που διαθέτει το νοσοκομείο. Ασθενείς ακόμα και για επείγουσες επεμβάσεις περιμένουν μέχρι ένα ή και δύο μήνες ενώ η αναμονή για άλλες μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις φτάνει ακόμα και τα 2 χρόνια, γεγονός που οδηγεί ολοένα και περισσότερους στην πόρτα των επιχειρηματιών της Υγείας. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ασθενούς που υποβλήθηκε σε τετραπλό μπαϊπάς μετά από αναμονή 18 ημερών και εφόσον επιδεινώθηκε ραγδαία η υγεία του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) στην πύλη του νοσοκομείου, οι αναισθησιολόγοι περιέγραψαν τις συνθήκες εντατικοποίησης και υπερεφημέρευσης στις οποίες εργάζονται και κατήγγειλαν ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και την ΥΠΕ, δεν έχει δοθεί καμία λύση.

Η κατάσταση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης ολόκληρων τμημάτων. Αυτή η συνθήκη δεν έχει πέσει από τον ουρανό και δεν είναι το μοναδικό νοσοκομείο που απειλείται με αναστολή λειτουργίας νευραλγικών τμημάτων. Οφείλεται στη διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΕΣΥ και στην πλήρη απαξίωσή του.

Η κάλυψη των αναγκών στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» γίνεται με την αυταπάρνηση και την υπερεργασία των γιατρών, με κίνδυνο όμως για τη ζωή τόσο των ασθενών όσο και τη δική τους. Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση και τον ολοένα αυξανόμενο κίνδυνο για τις ζωές των ασθενών, η ΕΝΙΘ καλεί τις διοικήσεις του νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας και του υπουργείου Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα, τώρα σε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών στις δημόσιες δομές Υγείας. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και διορισμούς με κατεπείγουσες διαδικασίες και με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και τον τίτλο ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διπλασιασμό των απολαβών όλων των γιατρών.

Ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνουν οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» είναι όσα δήλωσαν οι ίδιοι.

Η Ελευθερία Δαλαμπίνη, καρδιοαναιασθησιολόγος, από τις 14 Φεβρουαρίου 2023, μετά από συνταξιοδότηση ενός και μετακίνηση του δεύτερου συναδέλφους της, έμεινε μόνη για να καλύπτει τις ανάγκες του Τμήματος. Πρέπει να εξυπηρετεί την Καρδιοχειρουργική, τις ενδαγγειακές αποκαταστάσεις, τη Στεφανιαία Μονάδα και τις διαδερμικές τοποθετήσεις βαλβίδων. Θα έπρεπε να υπάρχουν 8 καρδιοαναισθησιολόγοι και ενώ από πέρσι το Νοέμβρη η διοίκηση είχε ενημερωθεί ότι δεν γίνεται ένας καρδιοαναισθησιολόγος να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της κλινικής, δεν πήρε κανένα μέτρο.

Όπως είπε, «δεν μπορώ να αντεπεξέλθω, έχω κάνει ήδη 13 εφημερίες. Ήρθα χθες στις 8 το πρωί και τελείωσα σήμερα στις 5.30 π.μ. το πρωί επειδή έπρεπε να καλύψω δύο επείγοντα χειρουργεία γιατί κινδύνευε η ζωή των ασθενών. Σήμερα είναι γενική εφημερία, δεν υπάρχει κανένας ειδικός αναισθησιολόγος να καλύψει την εφημερία. Θα ξαναπάρω εντολή έχοντας 30 λεπτά ύπνου να ξαναέρθω;».

Οι ανάγκες μπαλώνονται με ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι που δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα των εφημεριών κι έρχονται συνήθως τις καθημερινές για προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία που επιλέγουν οι ίδιοι.

«Δουλεύουμε σε εμπόλεμη συνθήκη ενώ δεν έχουμε πόλεμο. Κάνουμε από 10 μέχρι 12 εφημερίες ο καθένας, ενώ το πλαφόν των εφημεριών είναι 5 και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Εγώ για το μήνα Οκτώβριο θα γράψω 14 εφημερίες, σημαίνει ότι 14 μέρες θα πρέπει να βρίσκομαι στο νοσοκομείο έτοιμη να αντεπεξέλθω σε οτιδήποτε προκύψει», είπε η Ιωάννα Δημητροπούλου. «Η διοίκηση δεν απαντά στις εκκλήσεις μας, δεν δίνει καμία  διαβεβαίωση ότι αυτό το καθεστώς υπερεφημέρευσης θα αλλάξει. Το μόνο που μας λένε είναι ότι πρέπει να δουλεύουμε χωρίς να παίρνουμε ανάσα. Φτάσαμε να είμαστε πλέον επικίνδυνοι για τους ασθενείς και τον εαυτό μας. Οι αναισθησιολόγοι είμαστε παντού, στα χειρουργεία, στις ΜΕΘ, στα ΤΕΠ, στις κλινικές, στις ανακοπές, στις διασωληνώσεις, στη μεταφορά των βαρέων πασχόντων», πρόσθεσε.

«Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Αυτό συμβαίνει 4 χρόνια τώρα που βάζουμε συνεχώς πλάτη για να στηρίξουμε το νοσοκομείο από την πανδημία μέχρι και σήμερα, κάνοντας απίστευτα πολλές εφημερίες, σε βάρος των ασθενών, των οικογενειών μας, εμάς των ιδίων», είπε η Φωτεινή Μουλαδένιου.

Και η Κατερίνα Βασιλείου, ειδικευόμενη Αναισθησιολογίας (υπάρχουν συνολικά 13 ειδικευόμενοι), εξέφρασε την αγανάκτηση των συναδέλφων της, λέγοντας ότι «επιφυλασσόμαστε αν θα επιλέξουμε αυτό το νοσοκομείο για να συνεχίσουμε ως ειδικοί αναισθησιολόγοι».

Ο Χρήστος Καραχρήστος, πρόεδρος της ΕΝΙΘ, δήλωσε: «Το “Παπανικολάου” εκπέμπει SOS. Όλο το προηγούμενο διάστημα ως ΕΝΙΘ προειδοποιούσαμε γι’ αυτή την εξέλιξη. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Είναι επικίνδυνες οι συνθήκες που βιώνουμε, κυρίως για τους ασθενείς, αλλά και για τους εργαζόμενους και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Διοικήσεις και Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορεί να μας προκρίνουν σαν λύση να κάνουμε το φιλότιμο ανάγκη και να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες, ούτε την είσοδο ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι για να μπαλώσουν τις τρύπες για τα τεράστια κενά που υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουν 3 με 4 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά από τις 11 που έχει το νοσοκομείο. Δουλεύουμε στο 30% με 40% των δυνατοτήτων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τεράστιες αναμονές για τους ασθενείς.

Λύση είναι οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι θέσεις.

Ενδεικτικό είναι ότι για το συγκεκριμένο τμήμα που εμφανίζει 20 κενές οργανικές θέσεις, στην προκήρυξη του Απριλίου 2023 προβλέφθηκαν μόλις 4 θέσεις ιατρών ΕΣΥ, με τις μισές από αυτές να μην έχει δηλώσει κανένας υποψήφιος, γιατί ακριβώς στην καλύτερη περίπτωση κάποιος ξέρει ότι θα εργάζεται για να καλύψει τα κενά 3 ιατρών!». Από 902.gr

Εκτύπωση 🖨
ΥΠΕΡΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔυο βίντεο από το έπος της Παλαιστινιακής Αντίστασης τη νύχτα 27 προς 28 Οκτώβρη του 2023
Επόμενο άρθρο Οι σιωναζιστές εγκληματίες πολέμου διαπράττουν γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

Σχετικά Αρθρα

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

Υγεία 21 Ιούλ 2026, 12:06

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

Υγεία 20 Ιούλ 2026, 13:28

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

Υγεία 6 Ιούλ 2026, 05:05

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

Φινλανδία: Ημέρα υπναράδων.

1794: Καρατομείται ο Ροβεσπιέρος.

1929: Διαμαρτυρία χιλίων ατόμων κατά του «Ιδιώνυμου» στην Καλλιθέα, τραυματισμοί και συλλήψεις.

1943: Αρχίζει η στρατολόγηση στα Τάγματα Ασφαλείας που δημιούργησε η κυβέρνηση Ράλλη.

1953: Πεθαίνει o Νικόλαος Πλαστήρας.

1957: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Γουατεμάλα Κάρλος Καστίγιο Αρμας.

1967: Εξι καταδίκες μελών του ΠΑΜ από έκτακτο στρατοδικείο (Χανιά).

1967: Δεκαπεντάλεπτη αντιχουντική εκπομπή από δύο μαγνητόφωνα τοποθετημένα σε μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου (ΠΑΜ).

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού της ΔΑ στο προαύλιο της μονής Πετράκη.

1982: Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη δυτική Βηρυτό, 120 νεκροί.

1996: Βομβιστική επίθεση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, δύο νεκροί και 111 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo