Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους
  • Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»
  • «Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Το καφενείο των φιλάθλων
Αθλητισμός

Το καφενείο των φιλάθλων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Σεπ 2023, 06:10

Ατελείωτες συζητήσεις στα μπασκετικά στέκια πυροδότησε η ήττα της εθνικής ομάδας από τη Λιθουανία και ο αποκλεισμός της από τη συνέχεια του Μουντομπάσκετ. Η γύμνια της «επίσημης αγαπημένης» ήταν τόσο εμφανής που ανάγκασε ακόμη και ξεσκολισμένους δημοσιογράφους, που υπέφεραν για χρόνια από λουμπάγκο στη μέση από την επίκυψη μπροστά στους διάσημους σταρ, να βάλουν στο στόχαστρο της κριτικής τους ακόμη και αυτούς που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στο απυρόβλητο.

Τα σχόλια στο ίντερνετ και τα μπασκετικά σάιτ θυμίζουν την αλήστου μνήμης εκπομπή του μακαρίτη Γιώργου Γεωργίου, την εποχή που γυριζόταν σε συνοικιακά καφενεία και έπαιρνε το μικρόφωνο ο κάθε κυρ Μήτσος να εκθέσει την αναλυσάρα του:

– Υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγική διαδικασία. Δεν βγάζουμε παίκτες. Η δεξαμενή του ελληνικού μπάσκετ έχει στερέψει.

– Το μπάσκετ αλλάζει και εμείς μένουμε κολλημένοι στα ίδια και τα ίδια, στο παραμύθι του δήθεν «σκεπτόμενου» μπάσκετ.

– Οι παίκτες μας υστερούν στα βασικά του αθλήματος. Δεν έχουμε σουτέρ, δεν έχουμε σκόρερ, ούτε παίκτη που μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι.

– Οι νεαροί παίκτες πρέπει να κάνουν στην μπάντα τους μανατζαραίους τους και να δουλέψουν σκληρά στους συλλόγους τους για να εξελιχθούν και να κερδίσουν με το σπαθί τους την συμμετοχή τους στους αγώνες.

– Οι διεθνείς δεν χωνεύουν τον Ιτούδη. Σλούκας, Καλάθης, Ντόρσεϊ και Αντετοκούνμπο δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Χρειάζεται άλλος προπονητής με έντονη προσωπικότητα, όπως ο Σπανούλης, ικανός να συσπειρώσει τους πάντες.

– Η διοίκηση της Ομοσπονδίας πρέπει να «αγριέψει», γιατί η εθνική ομάδα έγινε «μπάτε σκύλοι αλέστε». Να τιμωρηθούν οι κοπανατζήδες, όπως έκανε η Τουρκία με τους Λάρκιν και Γουίλμπεκιν, και να δώσει βάρος στα αναπτυξιακά κλιμάκια.

– Μέχρι εκεί έφταναν τα πόδια μας. Αν το ‘89 ο Γκάλης έλεγε πως θέλει να ξεκουραστεί, ο Γιαννάκης να «καθαρίσει» τα πληγωμένα του γόνατα, ο Φάνης να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ και ο Φασούλας να περάσει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του, με ποιους θα κατέβαινε να παίξει η εθνική στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ; Με τους Κορωνιό, Παταβούκα, Ρωμανίδη, Στεργάκο (Νέλσον) και Καμπούρη;

Ορισμένα από τα παραπάνω σχόλια έχουν δόση αλήθειας, δεν συνθέτουν όμως την πλήρη εικόνα του επαγγελματικού αθλητισμού, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μπίζνες με άλλα μέσα, και φυσικά δεν αποδίδουν τη μορφή που πρέπει να έχει ένας παλλαϊκός ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα παρουσίασε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μια μέτρια ομάδα που υστερούσε φανερά σε ταλέντο και μέγεθος, ορισμένοι παίκτες στους οποίους αναγκάστηκε να στηριχτεί δεν είχαν παραστάσεις από μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ στο δεύτερο, δίχως αύριο γι’ αυτήν παιχνίδι στη διοργάνωση άντεξε για περίπου τρία δεκάλεπτα κυρίως χάρη στην ποιότητα του Γουόκαπ και το αγωνιστικό θράσος του Λαρεντζάκη, προτού παραδοθεί στην ανώτερη Λιθουανία.

Η μπασκετική σκηνή έχει αλλάξει εδώ και περίπου δυόμισι δεκαετίες. Η διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και της «Σοβιετικής» Ενωσης τροφοδότησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ με νέες εθνικές ομάδες, κάνοντας πιο δύσκολη τη διάκριση σε μια διεθνή διοργάνωση.

Από τις δύο μεγάλες σχολές του ευρωπαϊκού μπάσκετ προέκυψαν κατά κύριο λόγο οι εθνικές ομάδες της Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Ρωσίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Ουκρανίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χώρες όπως το Μαυροβούνιο ή η Γεωργία δεν μπορούν κατά περιόδους να παρουσιάσουν ανταγωνιστικές ομάδες.

Νέα δυναμική απέκτησαν επίσης οι δύο κοιμώμενοι γίγαντες, Γερμανία και Γαλλία. Η Γερμανία δεν άργησε να ενσωματώσει στις εθνικές της ομάδες τα παιδιά των μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς και η Γαλλία συνεχίζει το «παιδομάζωμα» από τις πρώην αποικίες της στην αφρικανική ήπειρο. Ακόμη όμως και αν υποθέσουμε ότι η εθνική επέστρεφε με μια επιτυχία από τη Μανίλα, εμείς θα έπρεπε να αισθανθούμε καλύτερα; Χτες καήκαμε, σήμερα πνιγήκαμε, αλλά θα νιώθαμε εθνικά υπερήφανοι που η ομάδα θα ανέβαινε στο βάθρο των νικητών.

Θα συμφωνήσετε ότι το μοντέλο της συστηματικής παραγωγής παικτών στα δύο μεγάλα τουλάχιστον ομαδικά αθλήματα αποτελεί μια διαδικασία που κοστίζει ακριβά στις ομάδες σε εγκαταστάσεις και ειδικό προσωπικό (προπονητές-γιατροί-ψυχολόγοι-διατροφολόγοι-μάγειρες). Ακολουθείται κυρίως από μεγάλα κλαμπ που εδρεύουν σε χώρες με παράδοση στο άθλημα και προσελκύουν παιδιά από όλη την επικράτεια (ακόμη και από διαφορετικές χώρες ή ηπείρους), στο τέλος όμως υποτάσσεται και αυτή στο βωμό της σκοπιμότητας των άμεσων αποτελεσμάτων και της κερδοφορίας των ομάδων.

Η Μπάρτσα που κυριάρχησε το διάστημα 2005-2015, κερδίζοντας τέσσερις φορές το Champions League, και παρουσίασε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα στην ιστορία, στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο στην παραγωγή παικτών της ακαδημίας της (γνωστή ως Μασία, Αγροικία στα ελληνικά), δεν δίστασε όμως να προχωρήσει σε δαπανηρές μεταγραφές έτοιμων παικτών, όταν οι πιτσιρικάδες της Μασία δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξουν το συνεχές κυνήγι νικών και διακρίσεων.

Εμείς όμως γιατί πρέπει να βλέπουμε θετικά στοιχεία σε αυτήν την παραγωγική διαδικασία, η οποία «εκπαιδεύει» τους μαθητές-παίκτες σχεδόν αποκλειστικά στα βασικά ενός αθλήματος και μετατρέπει τις ερασιτεχνικές ομάδες σε προθάλαμο των επαγγελματικών ομάδων; Ελάχιστοι από αυτούς κερδίζουν επαγγελματικό συμβόλαιο (και αυτόματα αποκόπτονται από την κοινωνική τάξη που προέρχονται, ενώ συχνά προκαλούν με την κωλοπαιδίστικη στάση τους και τον προκλητικό τρόπο διαβίωσης) είτε στην ομάδα που τους ανέδειξε είτε αλλού, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία θα πεταχτεί σαν τρίχα από το ζυμάρι, πυκνώνοντας τις γραμμές των ανέργων, καμαρώνοντας ότι κάποια στιγμή έτυχε να βγάλει δελτίο στη Μπάρτσα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τον Αγιαξ.

Η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού υποτίθεται ότι είναι ευθύνη του αστικού κράτους. Επειδή, όμως, ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει τον αθλητισμό αποκλειστικά και μόνο ως μια επικερδή μπίζνα για τα συμφέροντα επιχειρηματιών του, δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξει τον ερασιτεχνικό του χαρακτήρα.

Και αυτό είναι απολύτως καθαρό στην περίπτωση του σχολικού προγράμματος, όπου ο αθλητισμός θα έπρεπε να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των νέων. Πώς όμως να γίνει αυτό στο ασφυκτικό περιβάλλον του αστικού σχολείου που έχει ως κύριο μέλημά του να εκπαιδεύει και να διαπαιδαγωγεί, από την πρώτη στιγμή, τον άνθρωπο της μερικής δεξιότητας –η οποία ακολουθεί και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις τις καπιταλιστικής αγοράς– που ως αυριανός εργαζόμενος θα πληροί της προϋποθέσεις του ευέλικτου, φθηνού, ανταγωνιστικού και αποσχολήσιμου;

Σε αυτό λοιπόν το εξετασιοκεντρικό σχολείο, που στραγγαλίζει την προσωπικότητα, τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα χαρίσματα του παιδιού, με την άθλια υλικοτεχνική υποδομή, το μάθημα της γυμναστικής θεωρείται πάρεργο και καλύπτει μόλις δύο από τις 30 ώρες του ωρολόγιου προγράμματος στην Πρωτοβάθμια και δύο από τις 33-35 ώρες στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με εξαίρεση την Γ΄ τάξη του Λυκείου στην οποία καλύπτει τρεις ώρες. Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της πρόκλησης, δύο ώρες την εβδομάδα διδάσκονται παντού και τα θρησκευτικά (μη τυχόν και χάσει το παπαδαριό τους μελλοντικούς του πελάτες), εκτός από την   Γ΄ Λυκείου που γίνεται μία, μιας και αποτελεί ουσιαστικά φροντιστηριακή τάξη, στην οποία διδάσκονται σχεδόν αποκλειστικά τα μαθήματα του προσανατολισμού.

Μένει ανεκπλήρωτη δηλαδή από το σχολείο η ανάγκη των παιδιών να αθληθούν, να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από το παιχνίδι. Και επειδή ο καπιταλισμός προσφέρει σχεδόν πάντα και το ψευτο-φάρμακο για την αρρώστια που προκαλεί (σε αυτούς φυσικά που μπορούν να το αγοράσουν), δημιούργησε μια καρικατούρα ερασιτεχνικού αθλητισμού, τα λεγόμενα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Οι διαχειριστές αυτών των σωματείων, πάντα σε συννενόηση με τους τοπικούς δήμους, αρπάζουν κάθε δημόσιο αθλητικό χώρο που προσφέρεται για εκμετάλλευση και «στήνουν» ομάδες νέων, ζητώντας από τους γονείς τους ποσά που κυμαίνονται από 300 έως 900 ευρώ το χρόνο. Μετατρέπουν, δηλαδή, και αυτή την ελάχιστη χαρά σε μια κερδοφόρα μπίζνα. 

 Κυρίαρχο ζήτημα, λοιπόν, αν θέλουμε έναν πραγματικό και μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι η ανατροπή του καπιταλισμού που μετατρέπει τον άνθρωπο σε καλοκουρδισμένη μηχανή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτή είναι η μοναδική στρατηγική επιλογή. Ενώ στο πλαίσιο αυτού του απάνθρωπου συστήματος μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερο χρόνο για άθληση και ελεύθερη πρόσβαση σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Γ.Ρ. 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθρο Μητσοτάκης: Κάν’ το όπως η Δούρου

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo