Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 2 Μάη
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»«Πίτσι-πίτσι» Βορίδη – νεοναζιστών Κασιδιαραίων
Πολιτική

«Πίτσι-πίτσι» Βορίδη – νεοναζιστών Κασιδιαραίων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2023, 19:13

«Παρατήστε τον Κασιδιάρη κι εδώ είμαστε». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βορίδης στους «Σπαρτιάτες» απαντώντας την Τετάρτη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή τους Κατσιβαρδά με θέμα «Βανδαλισμοί δικηγορικών και πολιτικών γραφείων, ρητορική μίσους κατά του νομίμως εκλεγμένου κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”».

Ο Κατσιβαρδάς ήξερε πολύ καλά ότι ο Βορίδης είναι αναρμόδιος να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση. Αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την επίκαιρη ερώτηση, που κάνει αναφορά στο ΦΕΚ με το οποίο ο Μητσοτάκης όρισε τις αρμοδιότητες του Βορίδη:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ

Oι αρμοδιότητες του Βορίδη είναι η εκπροσώπηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, η ρύθμιση οριζόντιων θεμάτων που αφορούν τις ανεξάρτητες αρχές και η εκπλήρωση οποιουδήποτε ειδικού έργου που του αναθέτει ο πρωθυπουργός. Δεν είναι θέματα τάξης και ασφάλειας ή θέματα λειτουργίας του Τύπου.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αν ο Στίγκας (ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας) κατέθετε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό και ο πρωθυπουργός ανέθετε στον Βορίδη να απαντήσει αντ’ αυτού, θα πληρούνταν οι κανόνες της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Ομως, οι Κασιδιαραίοι σαν τον Κατσιβαρδά τον Στίγκα τον έχουν «γραμμένο» και παίρνουν γραμμή από τον πραγματικό αρχηγό. Ηθελαν, λοιπόν, να δουν αν ο Βορίδης είναι διατεθειμένος να στήσει κουβέντα μαζί τους ή αν θα αρνηθεί, όπως έκανε ο Δένδιας (τότε υπουργός Προ Πο), μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που δεν απαντούσε στις ερωτήσεις και τις επίκαιρες ερωτήσεις των χρυσαυγιτών (το δήλωνε κιόλας).

Ο Κατσιβαρδάς είδε με ικανοποίηση τον Βορίδη να απαντά, αν και απολύτως αναρμόδιος, όπως ο ίδιος δήλωσε. Και να στήνει διάλογο μαζί τους, ο οποίος ολοκληρώθηκε μια μέρα αργότερα, όταν οι Κασιδιαραίοι «Σπαρτιάτες» ψήφισαν το νομοσχέδιο Κεραμέως για την ψήφο των «αποδήμων».

Η κοινοβουλευτική τάξη επέβαλε στον Βορίδη να μην απαντήσει, καθώς η επίκαιρη ερώτηση απευθυνόταν σε παντελώς αναρμόδιο υπουργό. Το παραδέχτηκε εισαγωγικά, λέγοντας ότι ο ίδιος, ως υπουργός Επικρατείας «στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να αναπληρώσει τον Πρωθυπουργό σε ερωτήσεις που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό», όμως «δεν διαμορφώνεται εδώ μια οριζόντια αρμοδιότητα στην οποία θα ρωτάτε τον Υπουργό Επικρατείας ό,τι έχει να κάνει με ύλη άλλων Υπουργών».

Τότε γιατί απάντησε; Κι όχι μόνο απάντησε, αλλά –όπως είπε- συνεννοήθηκε με τον Μηταράκη και απάντησε στα θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Προ-Πο, διαβάζοντας αυτός την απάντηση που θα έδινε ο Μηταράκης! «Το συνεννοηθήκαμε με τον κ. Μηταράκη, είναι η πρώτη φορά και κατ’ εξαίρεση που το κάνουμε αυτό», είπε ο Βορίδης! Γιατί τόσο… λαρτζ έναντι του νεοναζιστικού μορφώματος; Γιατί ήθελε ν’ ανοίξει κουβέντα μαζί τους, ως ο πιο κατάλληλος, ως αναβαπτισθείς νεοφασίστας.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα που αποκαλούν τους «Σπαρτιάτες» νεοναζιστικό μόρφωμα, ο Βορίδης, αφού ανέφερε ότι «εσχάτως τελευταία, πολύ καιρό τώρα, έχει κατακτηθεί αυτό που λέγεται ελευθερία του Τύπου, ελευθερία έκφρασης του Τύπου», αναρωτήθηκε ρητορικά: «Εσείς μου ζητάτε να πάρω θέση για δημοσιεύματα τα οποία σας χαρακτηρίζουν ως ρατσιστές και ως φασίστες. Γιατί να πάρω εγώ θέση για τα δημοσιεύματα αυτά;».  «Να πάτε να συνεννοηθείτε με τα μέσα που υιοθετούν αυτούς τους ισχυρισμούς και να τους πείτε ότι δεν είστε ρατσιστές και φασίστες και δεν θέλετε να σας λένε έτσι», κατέληξε με το γνωστό του υφάκι.

Δεν έμεινε, όμως, σ’ αυτό. Ανοιξε πολιτικό διάλογο με τους Κασιδιαραίους: «Εσείς δεν ευχαριστήσατε τον Κασιδιάρη που σας βοήθησε για την εκλογή σας; Εσείς δεν έχετε κάνει αυτή την αναγνώριση της συμβολής του Κασιδιάρη; Σας διαφεύγει ότι ο Κασιδιάρης είναι καταδικασμένος και εκτίει ποινή η οποία του επεβλήθη πρωτοδίκως για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μιας οργάνωσης που λέγεται Χρυσή Αυγή και στην οποία εκτός από τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έχουν αποδοθεί δολοφονίες, ξυλοδαρμοί και άλλες φρικτές έκνομες πράξεις; Σας βλέπω πολύ υπέρ της νομιμότητας, πολύ χαίρομαι! Ακούω όλα αυτά τα ωραία που λέτε για τη δημοκρατία και την αφοσίωση και όλα τα σχετικά. Δεν κατάλαβα πώς αυτά τα παντρεύετε με την αναγνώριση του πολιτικού ρόλου του Κασιδιάρη στην πολιτική σας εξέλιξη!  Δηλαδή να μην σας λένε ναζιστές και ρατσιστές, δεν θέλετε, στεναχωριέστε γι’ αυτό, αλλά ο πολιτικός σας μπαμπάς να είναι ο Κασιδιάρης; Εσάς σας φαίνονται λογικά αυτά που λέτε;»

Μετά πέρασε στο… ψητό: «Πολύ χαίρομαι εάν θέλετε να απόσχετε αύριο το πρωί από τη στήριξή που σας έχει δώσει ο Κασιδιάρης. Περιμένω να το ακούσω. Και να το ακούσω όχι μία φορά, αλλά κατ’ επανάληψη και ολοκληρωμένα προκειμένου να πείσετε ότι αυτό είναι ειλικρινές. Αλλά μέχρι χθες λέγατε ότι ουσιαστικά ο πολιτικός σας πατέρας είναι ο Κασιδιάρης. Αναγνωρίζετε και τον ευχαριστείτε για τη συμβολή του στην εκλογή σας. Ο Κασιδιάρης είναι με βούλα δικαστηρίου νεοναζιστής και καταδικασμένος για τις πράξεις στις οποίες καταδικάστηκε οι οποίες από το δικαστήριο, όχι από εμένα, αναγνωρίζονται ότι ως κίνητρο είχαν την ναζιστική ιδεολογία. Είναι ο πολιτικός σας μπαμπάς και τον ευχαριστείτε και μετά στεναχωριέστε γιατί τα μέσα σας λένε ναζιστές. Αυτό να το ψάξετε εσείς, όχι τα μέσα ενημέρωσης».

To ζήτημα για τον Βορίδη είναι η στήριξη Κασιδιάρη προς τη νεοναζιστική κοινοβουλευτική βιτρίνα και όχι το γεγονός ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι δημιούργημα του Κασιδιάρη, ότι οι δέκα από τους δώδεκα βουλευτές των «Σπαρτιατών» είναι επίλεκτα στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη. Αν απαρνηθούν τον Κασιδιάρη, τότε οι «Σπαρτιάτες» θα είναι ένα καθωσπρέπει δεξιό κοινοβουλευτικό κόμμα!

Ο Κατσιβαρδάς δεν έδειξε διατεθειμένος για κάτι τέτοιο (άλλωστε αυτά ο Βορίδης τα είπε στη δευτερολογία του, σκόπιμα, για να μην έχει δυνατότητα απάντησης ο Κατσιβαρδάς). Στη δική του δευτερολογία ο δικηγόρος του Κασιδιάρη εξέφρασε την ικανοποίησή τους για την καταδίκη των βανδαλισμών από τον Βορίδη, αλλά –όπως είπε- θέλουν περισσότερα: «Το ζήτημα είναι, όμως, ότι υπάρχει μία δημοσιογραφικού τύπου αστυνομία της σκέψεως και μία μορφή αποκλεισμού με ένα νεοπαγές πιστοποιητικό φρονημάτων… Εγώ ως αγορητής και οι αξιότιμοι λοιποί κύριοι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέφεραν το στίγμα μας, όπως το είπα και επί του συνταγματικού πατριωτισμού. Ως εκ τούτου, θέλω να πω ότι η απερίφραστη καταδίκη πρέπει να είναι στεντόρεια, ούτως ώστε να μπορούμε και εμείς να ασκούμε τα καθήκοντα».

Ο Βορίδης δεν είναι βλάκας για να τους κάνει τέτοια χάρη. Πήρε την πάσα από τον Κατσιβαρδά και απάντησε: Ξεκοπείτε εσείς από τον Κασιδιάρη και μετά εμείς θα καταγγείλουμε αυτούς που σας αποκαλούν φασίστες! Αν γινόταν κάτι τέτοιο, τότε η ΝΔ θα είχε βρει τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή», την οποία αναζητούσε εναγωνίως ο πρώην βουλευτής της και μεγαλοστέλεχος του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου. 

Δεν ξέρουμε αν θα αποδώσει ο… αγώνας του αναβαπτισμένου νεοφασίστα Βορίδη να… εξυγιάνει τους νεοναζιστές Κασιδιαραίους, αποκόπτοντάς τους από τον αρχηγό τους, ξέρουμε όμως (και η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία το απέδειξε για μια ακόμη φορά) ότι ο αντιναζισμός της ΝΔ είναι κάλπικος. Θέλουν τους νεοναζιστές ενεργούς στο πεζοδρόμιο, όπως απειλούν μετά την εκλογική τους επιτυχία, να ακονίζουν τις ξιφολόγχες, όπως έλεγε ο εκπεσών φιρερίσκος της ΧΑ, όχι όμως στη Βουλή. Και τώρα που (ξανα)μπήκαν στη Βουλή, χάρη στο… colpo grosso του Μητσοτάκη που αποδείχτηκε φιάσκο, θέλουν να τους αποκόψουν από τον Κασιδιάρη, καθαρά για λόγους βιτρίνας, κι ας είναι αυτοί στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη.

Εκτύπωση 🖨
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΨήφος «αποδήμων»: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, νεοναζιστές, χριστιανοφασίστες και καρδούλα προσκυνούν το ρατσιστικό δίκαιο του αίματος
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 22 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

Διεθνή 30 Απρ 2026, 21:08

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

Πολιτική 30 Απρ 2026, 20:12

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

Πολιτική 29 Απρ 2026, 21:51

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

Πολιτική 28 Απρ 2026, 20:56

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Πολιτική 27 Απρ 2026, 19:45

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

Πολιτική 23 Απρ 2026, 14:28
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

Ημέρα των bloggers.

1944: Εκτελούνται 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο γερμανών αξιωματικών.

1970: Βόμβα στα γραφεία της ΓΣΕΕ (“Κίνημα 20 Οκτώβρη“).

1972: Η χούντα συλλαμβάνει μεγάλο αριθμό φοιτητών «για αντικυβερνητική δράση» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1977: Βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων Σκαλιστήρη (καταστροφή του πέμπτου ορόφου) και απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους (17Ν).

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

1998: Οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αποφασίζουν τη νομισματική ένωση της Ευρώπης από την 1η Ιανουαρίου 1999.

2001: Ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στον Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo