Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Ιούλη
  • Ο Θάνος της σφαλιάρας
  • Στο κενό θα πέσουν οι κυβερνητικές απειλές για καταστολή στο αντι-σιωνιστικό κίνημα
  • Οργή φοιτητών και πανεπιστημιακών για τη γκεμπελική κυβερνητική προπαγάνδα που παρουσιάζει τα πανεπιστήμια ως άντρα εγκληματικότητας
  • Από τη δαιμονοποίηση στην ποινικοποίηση: Οταν το άσυλο μετατρέπεται σε έγκλημα
  • Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας αντιμέτωποι με τον λιμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Πρόσφυγες: σαν σακιά με πατάτες
Καταστολή

Πρόσφυγες: σαν σακιά με πατάτες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Νοέ 2022, 18:52

Ούτως ή άλλως, η ζωή και η καθημερινότητα των προσφύγων είναι γεμάτη κίνδυνο, αγωνία και προσπάθεια για επιβίωση. Μία από τις βασικές υποχρεώσεις της Ελλάδας -και κάθε χώρας υποδοχής προσφύγων- είναι η εξασφάλιση στέγασης. Μέχρι στιγμής, η στέγαση των προσφύγων καλύπτεται είτε από τις Δομές «Φιλοξενίας» (εδώ γελάμε) Προσφύγων, δηλαδή τα καμπ (έχουμε περιγράψει αρκετές φορές την κόλαση που επικρατεί στα καμπ, τα οποία φρόντισαν να στήσουν μακριά από τις πόλεις, συνήθως στη μέση του πουθενά) είτε μέσω του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ».

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2015 από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η Υπατη Αρμοστεία νοίκιαζε διαμερίσματα σε 21 πόλεις στην Ελλάδα και κάλυπτε 25.000 με 27.000 θέσεις για πρόσφυγες, ώστε να μένουν σε αυτά τα διαμερίσματα. Ποιοι πρόσφυγες ήταν δικαιούχοι αυτού του προγράμματος; Πώς επιλέγονται κάποιες λίγες χιλιάδες ανάμεσα σε όλο τον προσφυγικό πληθυσμό; Καταρχάς, το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε αιτούντες άσυλο (δηλαδή, σε ανθρώπους που η απόφασή τους για το άσυλο εκκρεμεί). Επιπλέον, στο πρόγραμμα εντάσσονταν οι πιο ευάλωτες περιπτώσεις ανάμεσα στους πρόσφυγες. Δηλαδή, μέχρι και σήμερα, όλοι μεταφέρονταν σε καμπ και έπειτα, μετά από σχετική αξιολόγηση, και με προτεραιότητα ανάλογη με το βαθμό ευαλωτότητας, παραπέμπονταν στο ΕΣΤΙΑ και έτσι εξασφάλιζαν μια θέση σε διαμέρισμα, συνήθως μέσα σε πόλεις. 

Τα κριτήρια ευαλωτότητας σε γενικές γραμμές παρέμεναν ίδια (αν και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ή τις στοχεύσεις του υπουργείου άλλαζαν). Τα κριτήρια αυτά αφορούσαν κυρίως σοβαρά ιατρικά προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων οι συνθήκες στο καμπ θεωρούνταν επιβαρυντικές ή χρειαζόταν συχνή μεταφορά σε νοσοκομείο, προβλήματα σχετιζόμενα με αναπηρία και, φυσικά, ζητήματα προστασίας (δηλαδή περιπτώσεις προσφύγων που κινδύνευαν μέσα στο καμπ και δεν μπορούσε κανείς να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους). Κατά καιρούς, ευάλωτες θεωρούνταν και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης. Σε γενικές γραμμές, δηλαδή, για να μεταφερθεί κάποιος σε διαμέρισμα του ΕΣΤΙΑ έπρεπε να έχει σοβαρά προβλήματα. 

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ πέρασε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το τελευταίο διάστημα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος είχαν μειωθεί δραστικά (πολύ λιγότεροι επιστήμονες πλαισίωναν το πρόγραμμα και υποστήριζαν τους ευάλωτους πρόσφυγες, πολύ λιγότερα κονδύλια δαπανώνταν για επισκευές στα διαμερίσματα κλπ). Δηλαδή, η διαμονή σε διαμέρισμα του ΕΣΤΙΑ ήδη δεν ήταν και η ιδανική συνθήκη. Επιπλέον, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν αναλογεί ένα διαμέρισμα ανά οικογένεια, αλλά ανάλογα και με το μέγεθος του διαμερίσματος, μπορεί να διέμεναν μέχρι και οκτώ άτομα στο ίδιο διαμέρισμα. Δηλαδή, οι παροχές ήταν οριακά οι μίνιμουμ ως προς την επιβίωση των ανθρώπων (μακριά από το χαρακτηρισμό αξιοπρεπείς). 

Στις αρχές του 2022, το υπουργείο ανακοίνωσε δραστική μείωση των θέσεων στις 10.000 και το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους το πρόγραμμα θα κλείσει. Και ερχόμαστε στη σημερινή κατάσταση. Οι άνθρωποι που μέχρι πρότινος οι αρμόδιοι επιστήμονες έκριναν -και εγγράφως- ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν πρέπει να διαμένουν σε καμπ, τώρα το υπουργείο αποφασίζει ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στα καμπ. 

Οι πρόσφυγες είχαν ενημερωθεί για το επικείμενο κλείσιμο του προγράμματος, χωρίς όμως να έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την πορεία τους. Το τελευταίο διάστημα, ενημερώνονται από τους κοινωνικούς τους λειτουργούς για το σε καμπ που θα μεταφερθούν, ελάχιστες μέρες πριν από την έξωση και μεταφορά, χωρίς φυσικά τη δυνατότητα επιλογής. Δηλαδή, ή μεταφέρονται στο καμπ που τους έλαχε ή βγαίνουν εκτός προγράμματος στέγασης (με αποτέλεσμα να χάσουν και τα ψίχουλα του μηνιαίου επιδόματος που παίρνουν, μιας και για να το παίρνουν πρέπει να στεγάζονται σε κάποια δομή του υπουργείου). 

Καμία έκπληξη, παρά μόνο οργή, προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο δε λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους. Δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια (έτσι, για τα μάτια του κόσμου), οι άνθρωποι να μεταφερθούν έστω στο πλησιέστερο καμπ. Ας αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτό. 

  • Καταρχάς, χιλιάδες παιδιά θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολική μονάδα ή (αν δεν υπάρχουν αντίστοιχα κενά) να μείνουν εκτός σχολικού περιβάλλοντος μέχρι νεωτέρας! Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει για ένα παιδί να αλλάζει σχολείο στη μέση της χρονιάς, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά με τόσο δύσκολες εμπειρίες, τα οποία δεν μιλούν τη γλώσσα και καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια κοινωνικοποίησης και ένταξης.
  • Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν βρει μια δουλειά (στις περισσότερες περιπτώσεις φυσικά ο μισθός δε φτάνει για τη συντήρησή τους ή τη συντήρηση της οικογένειάς τους). 
  • Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν ξεκινήσει θεραπείες που αφορούν στην ιατρική τους κατάσταση, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να συνεχιστούν με άλλους γιατρούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι στην επαρχία, νοσοκομεία και γιατροί να εξυπηρετήσουν πρόσφυγες (ας σκεφτούμε μόνο σε πόσα νοσοκομεία έχουμε δει διερμηνείς). Επιπλέον, δεν υπάρχει ουσιαστική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν τα καμπ είναι πολύ έξω από τις πόλεις, δεν έχουν συχνή συγκοινωνία και χρειάζεται να καταβληθεί (καθόλου αμελητέο) εισιτήριο κάθε φορά. 
  • Πάρα πολλοί πρόσφυγες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά ή/και ψυχιατρικά προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται χρόνος και σταθερότητα, δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και κατόπιν θεραπευτικής σχέσης με τον ψυχολόγο/ψυχίατρο. Η απότομη διακοπή της ψυχολογικής και ψυχιατρικής υποστήριξης, όχι μόνο δε θα συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική υγεία, αλλά μπορεί και να τραυματίσει εκ νέου τους ανθρώπους. 
  • Δε χρειάζεται καν να αναφερθούμε στις περιπτώσεις ανθρώπων με αναπηρίες.

Σοβαρή εξήγηση για τους λόγους που το υπουργείο πήρε αυτήν την απόφαση ακόμα δεν έχουμε ακούσει. Χρειαζόμαστε; Οχι, βέβαια. Η ακροδεξιά πολιτική του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι καθαρή σαν το διάφανο νερό. Οφείλουμε όμως να δώσουμε και συγχαρητήρια. Οταν θέλουν, είναι πολύ αποτελεσματικοί. Προκειμένου να κάνουν το βίο αβίωτο στους πρόσφυγες (όσους καταφέρνουν να φτάσουν ζωντανοί στην Ελλάδα), έχουν σηκώσει για τα καλά τα μανίκια.

Εκτύπωση 🖨
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροMια ψυχή που είναι να βγει…
Επόμενο άρθρο Να αθωωθούν οι 11 αγωνιστές από την Τουρκία

Σχετικά Αρθρα

Από τη δαιμονοποίηση στην ποινικοποίηση: Οταν το άσυλο μετατρέπεται σε έγκλημα

Καταστολή 23 Ιούλ 2025, 17:32

Συνάντηση των έξι: Οταν οι ισχυροί της Ευρωλάνδης χτίζουν νέα τείχη

Καταστολή 22 Ιούλ 2025, 12:07

Χαιρετισμός του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Ζορζ Αμπνταλλά

Καταστολή 22 Ιούλ 2025, 11:27

Καθημερινό έγκλημα στα σύνορα: Οι επαναπροωθήσεις καλά κρατούν…

Συστηματοποίηση των θανατοπολιτικών σε Εβρο και Αιγαίο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Καταστολή 21 Ιούλ 2025, 19:05

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

Καταστολή 4 Ιούλ 2025, 09:40

Ασφαλίτες άρπαξαν βίαια δασκάλα μωρομάνα από στάση λεωφορείου!

Aναίτια, αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή από ασφαλίτες και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά

Καταστολή 25 Ιούν 2025, 21:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2025, 00:01
Κόντρες

Ο Θάνος της σφαλιάρας

23 Ιούλ 2025, 19:51
Πολιτική

Στο κενό θα πέσουν οι κυβερνητικές απειλές για καταστολή στο αντι-σιωνιστικό κίνημα

23 Ιούλ 2025, 18:31
Παιδεία

Οργή φοιτητών και πανεπιστημιακών για τη γκεμπελική κυβερνητική προπαγάνδα που παρουσιάζει τα πανεπιστήμια ως άντρα εγκληματικότητας

Ολοκληρώθηκε η «διαβούλευση» του πολυνομοσχέδιου-σκούπα

23 Ιούλ 2025, 17:37
Καταστολή

Από τη δαιμονοποίηση στην ποινικοποίηση: Οταν το άσυλο μετατρέπεται σε έγκλημα

23 Ιούλ 2025, 17:32
Διεθνή

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας αντιμέτωποι με τον λιμό

23 Ιούλ 2025, 17:10
Πολιτική

Oλοι-ες στην αντισιωνιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 25/7 στις 20:00 στο Μοναστηράκι

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

23 Ιούλ 2025, 12:49
Εργατικά

Ιδιωτικά σχολεία: Συνθήκες εργασιακής εξόντωσης και ηθικής απαξίωσης των εκπαιδευτικών

23 Ιούλ 2025, 12:27
Αγροτικά

Ιδού η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ (ντοκουμέντα)

Μονόδρομος η καταδίκη κατά το κατηγορητήριο των εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

23 Ιούλ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σύρος: «Ξύδι, ξύδι και καλό ταξίδι» – Εφυγε το κρουαζιερόπλοιο, χωρίς να κατεβάσει τους σιωνιστές τουρίστες

22 Ιούλ 2025, 18:50
Καταστολή

Συνάντηση των έξι: Οταν οι ισχυροί της Ευρωλάνδης χτίζουν νέα τείχη

22 Ιούλ 2025, 12:07
Καταστολή

Χαιρετισμός του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Ζορζ Αμπνταλλά

22 Ιούλ 2025, 11:27
Πολιτική

Kαι στη Σύρο και παντού: Εξω τα σιωναζίδια από την Ελλάδα

22 Ιούλ 2025, 09:41
Πολιτισμός

Maguy Marin Companie: Συνεπής στην αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνη

22 Ιούλ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2025, 00:01
Παιδεία

Μαθητές με κλήρωση – Οι υπόλοιποι δοκιμάστε αλλιώς την τύχη σας!

21 Ιούλ 2025, 19:38
Καταστολή

Καθημερινό έγκλημα στα σύνορα: Οι επαναπροωθήσεις καλά κρατούν…

Συστηματοποίηση των θανατοπολιτικών σε Εβρο και Αιγαίο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

21 Ιούλ 2025, 19:05
Πολιτική

Η αστική Δικαιοσύνη εγκρίνει τον εργασιακό διωγμό της Παρασκευής Τυχεροπούλου από την εγκληματική οργάνωση του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Προκλητική δικαστική απόφαση απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της έντιμης υπαλλήλου κατά του υποβιβασμού και της απομόνωσής της από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Μπαμπασίδη

21 Ιούλ 2025, 14:39
Διεθνή

Αμπού Ομπάιντα: Είμαστε πανέτοιμοι για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς του εχθρού

21 Ιούλ 2025, 10:26
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

Εκουαδόρ, Βενεζουέλα: Ημέρα Μπολίβαρ (1783).

1909: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη η Εργατική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία («Φεντερασιόν»).

1923: Υπογράφεται η συνθήκη της Λοζάνης.

1933: Συλλαμβάνονται πεντακόσια άτομα στη Μαδρίτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επανάσταση.

1938: Με απόφαση του Αρείου Πάγου, η απόδοση της ιδιότητας του κομμουνιστή αποτελεί δυσφήμιση.

1951: Καλούνται στην ασφάλεια όσοι δεν γνωρίζουν ότι έχουν φάκελο, για να γίνει ο αποχαρακτηρισμός τους.

1970: Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Ολυμπιακής από Παλαιστίνιους, 47 έλληνες επιβάτες από Βηρυτό κρατούνται ως όμηροι με αίτημα την απελευθέρωση επτά Αράβων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo