Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Ιδού ο εκτσογλανισμός της πολιτικής
Καταστολή

Ιδού ο εκτσογλανισμός της πολιτικής

Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούλ 2022, 09:39

Τη μέρα που ο καταδικασμένος για βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδης έβγαινε από τη φυλακή και λίγο πριν χωθεί στην «Πόρσε» του δικηγόρου του συμπεριφερόταν σαν… αθωωθείς και υποσχόταν ότι από τώρα και μετά θα παίζει μπάλα αυτός, ο δήμαρχος Αθηναίων, μέλος της «οικογένειας Μητσοτάκη και με φιλοδοξίες μέλλοντος πρωθυπουργού, Μπακογιάννης, έκανε την εξής ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, ήρεμα, με ψυχρή νομική γλώσσα.

  1. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δεν ήταν «αρχηγός της 17 Νοέμβρη». Αφήνουμε τι έχει πει ο ίδιος, αφήνουμε το ότι μια οργάνωση κομμουνιστικής αναφοράς όπως η 17Ν δεν μπορούσε να έχει αρχηγό, κατά τα ειωθότα των αστικών κομμάτων, και μένουμε μόνο στη δικαστική απόφαση –σε πρώτο και δεύτερο βαθμό- για την υπόθεση της 17Ν. Ο Α. Γιωτόπουλος δεν έχει καταδικαστεί ως «αρχηγός της 17Ν». Τέτοιος όρος δεν υπάρχει πουθενά στη δικαστική απόφαση.
  2. Αν ακολουθήσουμε τη λογική Μπακογιάννη, οι άδειες που δίνονται στους κρατούμενους και στις κρατούμενες δίνονται «εν κρυπτώ, δηλαδή τουλάχιστον αμήχανα». Κάθε μέρα, δεκάδες κρατούμενοι και κρατούμενες απ’ όλες τις φυλακές της χώρας παίρνουν την προβλεπόμενη κανονική άδεια. Δεν εκδίδεται Δελτίο Τύπου για κανέναν και καμιά απ’ αυτούς. Γιατί θα έπρεπε να εκδοθεί για τον Γιωτόπουλο (αν όντως πήρε άδεια); Οταν υπάρχει το λεγόμενο «δημοσιογραφικό ενδιαφέρον», είναι δουλειά του ρεπορτάζ να βρει αν έχει δοθεί άδεια σε κάποιον κρατούμενο που υπόκειται σ’ αυτό το στάτους. Δεν είναι δουλειά της φυλακής να εκδίδει ανακοίνωση ad hoc γι’ αυτόν τον κρατούμενο, γιατί απλούστατα για την υπηρεσία οι κρατούμενοι δεν (πρέπει να) διαχωρίζονται με κριτήρια «δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος». Είναι όλοι ίσοι. Επομένως, ο Μπακογιάννης συμπεριφέρεται ως κοινός προβοκάτορας έναντι της λεγόμενης σωφρονιστικής υπηρεσίας, κατηγορώντας την για «εν κρυπτώ» απόφαση. Εκτός αν εννοεί πως το συμβούλιο φυλακής (αποτελείται από τον διευθυντή της φυλακής, εκπρόσωπο της κοινωνικής υπηρεσίας της φυλακής και τον εποπτεύοντα εισαγγελέα, ο οποίος έχει και το περιβόητο δικαίωμα βέτο), προτού αποφανθεί για την άδεια που αιτήθηκε ο Α. Γιωτόπουλος, θα έπρεπε να ρωτήσει τον Μπακογιάννη, τη μάνα του και τινές άλλους. Ομως, τέτοια «πρότερη γνώμη» (με τη νομική-διοικητική έννοια του όρου) δεν προβλέπεται από τον ισχύοντα Σωφρονιστικό Κώδικα, ακόμη και μετά τις αντιδραστικές μεταλλάξεις που επέφερε η κυβέρνηση του θείου του Μπακογιάννη.
  3. Υπάρχει στο νόμο κάποια διάταξη που απαγορεύει στους κρατούμενους να παίρνουν άδεια συγκεκριμένες ημέρες, που σχετίζονται με τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν; Οχι δεν υπάρχει. Ολες οι μέρες είναι ίδιες, χωρίς καμιά εξαίρεση. Ο Μπακογιάννης αναφέρεται γκεμπελίστικα στην «επέτειο της δολοφονίας του Αξαρλιάν», γιατί δεν συμπεριφέρεται ως θεσμικός παράγοντας της αστικής εξουσίας αλλά σαν χουλιγκάνος του «ωσεδωισμού» (ας μας συγχωρηθεί ο νεολογισμός). 
  4. Αν ο Α. Γιωτόπουλος πήρε άδεια, το σχόλιο που πρέπει να γίνει είναι ότι άργησαν δώδεκα χρόνια να του την εγκρίνουν. Στα οχτώ χρόνια «σκαστής» κράτησης χορηγείται άδεια στους ισοβίτες (με τον «νόμο Κουφοντίνα» έγιναν δέκα χρόνια, αλλά οι κρατούμενοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάγονται στο παλιό καθεστώς) και ο Γιωτόπουλος έχει 20 χρόνια στη φυλακή. Εχει εδώ και χρόνια και τις τυπικές και τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για να πάρει άδεια. Κανονικά, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να συζητάμε γιατί δεν αποφυλακίζονται υπό όρους όλοι οι κρατούμενοι γι’ αυτή την υπόθεση (και ο Γιωτόπουλος, φυσικά) και όχι γιατί ένας απ’ αυτούς πήρε την πρώτη άδειά του δώδεκα χρόνια μετά τη θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος.
  5. Οταν χορηγείται άδεια σε έναν κρατούμενο, το μόνο ερωτηματικό που υπάρχει για τη λεγόμενη σωφρονιστική υπηρεσία είναι αν ο κρατούμενος θα κάνει «καλή χρήση της άδειας» και θα επιστρέψει στον καθορισμένο χρόνο στη φυλακή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν σε μερίδα του αστικού Τύπου, ο Γιωτόπουλος πήρε τριήμερη άδεια και επέστρεψε στον καθορισμένο χρόνο στη φυλακή. Αρα, δεν έχει κανένα κώλυμα για να πάρει και την επόμενη άδεια που δικαιούται.
  6. Οταν ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ «εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα», απειλεί τα μέλη του συμβουλίου φυλακής, χρησιμοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς την πολιτική δύναμη που έχει ως μέλος της «οικογένειας Μητσοτάκη». Απειλεί με κυρώσεις για την άδεια που δόθηκε και, φυσικά, προειδοποιεί να μην δοθεί άλλη άδεια στον Γιωτόπουλο. Είναι, βέβαια, παντελώς αναρμόδιος θεσμικά για να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ, αισθάνεται όμως πολιτικά δυνατός. Και είμαστε σίγουροι πως έχουν κινηθεί ήδη οι παρα-μηχανισμοί. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι οι εισαγγελείς που είχαν εγκρίνει τις πρώτες άδειες του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα υπέστησαν πειθαρχικές διώξεις από την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες και μετά του τις έκοψαν εντελώς, με τους δικαστές του Βόλου να πετούν στα σκουπίδια ακόμα και αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου. 

Συμπέρασμα: Ο Μπακογιάννης δεν αναζητά την εφαρμογή του νόμου (που δήθεν παραβίασε το συμβούλιο φυλακής), αλλά την εκδικητική τιμωρία ενός κρατούμενου, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. Απαιτεί από το συμβούλιο φυλακής να παρανομήσει, κόβοντας από τον Γιωτόπουλο την κανονική άδεια που δικαιούται. 

Αν ήταν ένας απλός πολίτης, θα λέγαμε αυτά που λένε συνήθως για τους συγγενείς θυμάτων. Ο αστικός Τύπος συχνά-πυκνά γράφει ότι οι αντιδράσεις των συγγενών και της «κοινής γνώμης» σε δικαστικές υποθέσεις δεν πρέπει να παρασύρουν τους δικαστές, οι οποίοι πρέπει να κρίνουν απροκατάληπτα και ψυχρά, εφαρμόζοντας το νόμο και όχι τις εκδικητικού τύπου αξιώσεις των συγγενών και της «κοινής γνώμης». Συχνά, δεν έχουν κανένα δισταγμό να χαρακτηρίσουν «όχλο» τους ανθρώπους που φωνάζουν έξω από τα δικαστήρια ενάντια σε κάποιον κατηγορούμενο.

Ο Μπακογιάννης, επειδή δεν είναι ένας απλός πολίτης, αλλά είναι θεσμικός παράγοντας, μέλος μιας πανίσχυρης πολιτικής «οικογένειας» και με προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες χωρίς ταβάνι, είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτούς που ο αστικός Τύπος συνηθίζει να αποκαλεί περιφρονητικά «όχλο». Είναι ένας πολιτικός τραμπούκος που με τη δύναμη που του δίνει η θέση του προσπαθεί να τρομοκρατήσει εισαγγελικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, απαιτώντας απ’ αυτούς να εξακολουθήσουν να παρανομούν σε βάρος μιας κατηγορίας κρατούμενων, τους οποίους ο Μπακογιάννης (και οι όμοιοί του) θα ήθελε να δει κρεμασμένους σε κλουβιά από τα τείχη της Ακρόπολης, κατά τη γνωστή μεσαιωνική παράδοση.

Οχι για τον Μπακογιάννη (που δε θέλει αλλά και δεν μπορεί να καταλάβει), αλλά για ανθρώπους που θέλουν να εφαρμόζονται οι κανόνες του λεγόμενου «κράτους δικαίου», θα θυμίσουμε τι αποφάσισε ο Αρειος Πάγος για δύο από τις αντιφάσεις του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, που είχε κόψει την κανονική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

♦ Η πρώτη αντίφαση: «Το συμβούλιο  (σ.σ. του Βόλου) προχώρησε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων και δέχθηκε ότι δεν συνέτρεχαν ούτε αυτές, στηριζόμενο κυρίως στο ότι ο κρατούμενος δήλωσε ενώπιόν του αυτολεξεί, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: “Να πιάσουμε το κόκκινο νήμα της αντίστασης (…) αμφισβήτησα ένοπλα το κρατικό μονοπώλιο (της βίας), γι’ αυτό καταδικάστηκα…“. Το συμβούλιο εν προκειμένω δέχεται, αφενός μεν ότι στην έννοια του σωφρονισμού δεν περιλαμβάνεται η καθοιονδήποτε τρόπο ιδεολογική μεταστροφή του κατάδικου, στη συνέχεια όμως, αντιφατικά δέχεται ότι ο κρατούμενος δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής και να μεταμεληθεί αλλά εμμένει στην άποψη του περί ένοπλης ανατροπής του κρατικού μονοπωλίου της βίας και άρα καθιστά εναργές ότι, ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

Εκείνο που «είπε» ο Αρειος Πάγος είναι πως δεν μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας η ιδεολογική μεταστροφή του κρατούμενου, δηλαδή η απαίτηση απ’ αυτόν να κάνει δήλωση μετάνοιας (για να το πούμε απλά).

♦ Η δεύτερη αντίφαση: «Το προσβαλλόμενο βούλευμα δέχεται ότι ο κρατούμενος δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά κατά τη διάρκεια της κράτησής του, έχει δείξει καλή διαγωγή, έχει λάβει έξι τακτικές άδειες, των οποίων έκανε καλή χρήση, αλλά δεν περιλαμβάνει περιστατικά κακής χρήσης κατά τη διάρκεια των αδειών αυτών, περιοριζόμενο στην παραδοχή ότι “κατά τη διάρκεια της προηγούμενης άδειάς του έκανε αμέριμνος περίπατο στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα επέτρεψε να ληφθούν και να δημοσιευθούν φωτογραφίες του, σε σημεία πλησίον εκείνων που δολοφονήθηκαν συγκεκριμένα θύματά του, συμπεριφορά όλως προκλητική, που καταδεικνύει έμπρακτα πέραν πάσης αμφιβολίας την έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων“».

Με απλά λόγια, ο Αρειος Πάγος είπε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Βόλου, ότι δεν μπορείς από τη μια να λες ότι ο Κουφοντίνας πήρε έξι άδειες και έκανε καλή χρήση τους (άρα, ούτε ύποπτος φυγής μπορεί να χαρακτηριστεί, ούτε ύποπτος για τη διάπραξη νέων «αδικημάτων») και την ίδια στιγμή να του κόβεις την άδεια επειδή έκανε βόλτες στην Αθήνα (όπως είχε κάθε δικαίωμα ως αδειούχος κρατούμενος).

Σχολιάζοντας την αρεοπαγιτική απόφαση, ο τότε πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης σημείωνε ότι «ορθά δέχεται το βούλευμα ότι στην έννοια του σωφρονισμού δεν περιλαμβάνεται η ιδεολογική μεταστροφή του καταδικασθέντος». Και συνέχιζε: «Εγώ θα συμπλήρωνα ότι δεν χρειάζεται ούτε η μεταμέλειά του για τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Πρόκειται για στοιχείο που κρίθηκε κατά την επιμέτρηση της ποινής. Η επιβληθείσα ποινή εξαντλεί τις αξιώσεις της Πολιτείας έχοντας προσμετρήσει το είδος των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και την προσωπικότητα του δράστη. Τα Δικαστήρια δεν έχουν ρόλο πολιτικού – ιδεολογικού καθοδηγητή και δεν ζητούν δηλώσεις μετανοίας και αποκήρυξης ιδεών που αποκλίνουν από τις κρατούσες αντιλήψεις».

«Θα πρέπει επίσης», συνέχίζε ο πρόεδρος της ΕΔΕ, «να γίνεται μια διάκριση μεταξύ των ιδεολογικών αρχών του κρατουμένου που υποστηρίζουν το αναγκαίο της ένοπλης δράσης για την κοινωνική αλλαγή και της έμπρακτης συμπεριφοράς του κατά το διάστημα που έκανε χρήση της άδειάς του. Αυτό που ενδιαφέρει το Δικαστήριο είναι το δεύτερο. Πώς συμπεριφέρθηκε ο κρατούμενος τις προηγούμενες φορές που έλαβε άδεια. Εάν ήταν ή όχι συνεπής με τις υποχρεώσεις που του επιβάλει ο νόμος. (…) Η ιδεολογικοπολιτική και φιλοσοφική συζήτηση για τον ρόλο της βίας στην ιστορία είναι πολύ παλιά και δεν λύνεται με δικαστικές αποφάσεις».

Χωρίς να παρεκκλίνει ούτε κεραία από την αστική αντίληψη για τη μειοψηφική επαναστατική βία (αντίληψη με την οποία εμείς διαφωνούμε, και θεωρητικά και πραγματολογικά), ο Χ. Σεβαστίδης επεσήμαινε: «Το να ζητείται από έναν κρατούμενο να αποκηρύξει τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις -όποιες κι’ αν είναι αυτές, όσο αποκρουστική κι’ αν είναι η ατομική βία σε επίπεδο ηθικό, όσο προβοκατόρικα και υπονομευτικά κι’ αν λειτουργεί σε επίπεδο διεκδίκησης κοινωνικών δικαιωμάτων- και να συμμορφωθεί με το αξιακό σύστημα που επικρατεί, θα οδηγούσε πολλές φορές είτε σε μια υποκριτική και κατ’ επίφαση δήλωση μετάνοιας, μη επαληθεύσιμη αφού εδράζεται αποκλειστικά στην ενδιάθετη βούληση του δηλούντος, είτε σε ρητή άρνηση συμμόρφωσης. Και στις δύο αντικειμενικά όμοιες περιπτώσεις οι θεωρητικές πιθανότητες “κινδύνου“ για την κοινωνία είναι οι ίδιες. Στην πρώτη περίπτωση αμβλύνεται το υποκειμενικό αίσθημα φόβου ενώ στη δεύτερη οξύνεται. Πρόκειται όμως για κριτήριο αρκετά επισφαλές και καθόλου χρήσιμο στην αξιολόγηση».

Αυτά, φυσικά, αφορούν τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην ΕΟ «17Ν», και όχι τον Γιωτόπουλο, ο οποίος και τη βία καταδίκασε, και τη δράση της 17Ν καταδίκασε και ονειδιστικά πράγματα έκανε. Αλλο αυτά, όμως, και άλλο να αμφισβητείται το δικαίωμά του στην απόλυση υπό όρον, ακόμη και το δικαίωμά του στην κανονική άδεια. Ως κρατούμενος έχει τα ίδια δικαιώματα με κάθε κρατούμενο, οι «Μπακογιάννηδες», όμως, συμπεριφερόμενοι ως κράτος εν κράτει, αντλώντας δύναμη από τους υπερατλαντικούς πάτρονες της Μπανανίας και από ό,τι πιο μαύρο υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα, εφαρμόζουν και σ’ αυτόν το γνωστό καθεστώς εξαίρεσης.

Εκτύπωση 🖨
ΑΔΕΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα μη γίνουμε… παιδιά που λένε τα κάλαντα

Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 17 Ιούλη

Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

Σχετικά Αρθρα

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Βρετανία: «Φύγε εσύ – Eλα εσύ» – Βιομηχανία επαναπροωθήσεων με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

Διεθνή 14 Αυγ 2025, 20:53

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

Καταστολή 11 Αυγ 2025, 17:46

Mήνυση κατά των ασφαλιτών που απήγαγαν εκπαιδευτικό

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 19:19

Το βαρέλι δεν έχει πάτο, όταν πρόκειται για την καταστολή αδύναμων ευάλωτων ξεριζωμένων ανθρώπων που θα κρατούνται σαν κοινοί εγκληματίες!

Καταγγελία των εργαζόμενων στις κρατικές υπηρεσίες ασύλου

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 06:01

5η μέρα απεργία πείνας και δίψας κρατούμενου στον Δομοκό

Δεν του δίνουν την άδεια που δικαιούται

Καταστολή 3 Αυγ 2025, 18:30
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Εφετείο 17Ν

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

  • ΕΛΑ

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

  • Επικοινωνία

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

  • Όροι χρήσης

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

  • Ποιοι είμαστε

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

  • Επικοινωνία

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

  • Όροι χρήσης

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

    Ο Μπακογιάννης ΑΠΑΙΤΕΙ -παρά τον νόμο- να μην παίρνουν άδεια οι κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo