Και αυτήν την εβδομάδα, τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα κρούσματα στις ηλικίες 0-17, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ξεπέρασαν τις 40.000.
Συγκεκριμένα, με εβδομαδιαίο μέσο όρο τα 5.837, τα κρούσματα σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία την εβδομάδα από 31/1 έως και 6/2 έφθασαν τα 40.859.
Συνολικά δε, τις τέσσερις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, τα κρούσματα ανήλθαν σε 166.158.
Με τους ίδιους ιλιγγιώδεις ρυθμούς φαίνεται ότι θα διανύσουμε και αυτήν την εβδομάδα, η οποία ξεκίνησε, χθες (Δευτέρα 7/2), με 6.897 κρούσματα.
Σημειώνουμε και πάλι ότι σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουμε προσμετρήσει τα κρούσματα που «ανιχνεύονται» στους μαθητές με τα παντελώς αναξιόπιστα self-tests, και για τα οποία δεν μαθαίνουμε ποτέ από υπεύθυνα χείλη πόσα από αυτά «επιβεβαιώνονται» με τα επίσης αναξιόπιστα rapid tests. Εκείνο για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι γενικά τα κρούσματα «μαγειρεύονται» από τον ΕΟΔΥ και αυτό το έχουμε αποκαλύψει πολλές φορές από την Κόντρα. Σε αυτό το «μαγείρεμα» και στην απόκρυψη της πραγματικής εικόνας προστίθεται και μια άλλη ταχυδακτυλουργική κίνηση της συμφοράς.
Τα σχολεία πρέπει να ενημερώνουν και να υποβάλλουν καθημερινά τη σχετική φόρμα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 12 το μεσημέρι (η ώρα μάλλον «παίζει» από Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Στη Θεσσαλονίκη π.χ. η ώρα υποβολής είναι η 11.30 π.μ.). Σε αυτήν δε, την καθημερινή ενημέρωση, αναγράφουν αυστηρά μόνο τα ΝΕΑ επιβεβαιωμένα κρούσματα της τρέχουσας ημέρας.
Για να επιβεβαιωθεί, όμως, ένα θετικό self-test πρέπει ο γονιός με το παιδί του να στηθεί στην ουρά μιας δημόσιας δομής για κάμποσες ώρες, εάν θέλει να γίνει η «επιβεβαίωση» με rapid test δωρεάν. Οι ώρες, όμως, λειτουργίας αυτών των δομών είναι περιορισμένες. Ετσι, ο μαθητής είτε θα καταφύγει σε ιδιώτη επί πληρωμή ή πολλές φορές δεν θα προλάβει να πραγματοποιήσει την επιβεβαίωση στον ασφυκτικό χρόνο που ορίζουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τη συλλογή και υποβολή των ΝΕΩΝ κρουσμάτων της συγκεκριμένης ημέρας.
Στα μεγάλα σχολεία, λοιπόν, ιδίως των μεγάλων αστικών κέντρων, οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει αυτό το καθήκον, δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ετσι αυτά που φθάνουν στη διεύθυνση του σχολείου μετά την ώρα που έχει ορισθεί «χάνονται» και δεν αναγράφονται πουθενά!
Τόση γελοιότητα και φθήνια πια δεν την αντέχει κανείς. Ιδού η οδηγία/εντολή για τους διευθυντές του σχολείου: