Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Ιούνη
  • Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση τη… δουλειά της
  • Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη
  • Γάζα: Αίγυπτος και Κατάρ ξαναρχίζουν τις διαπραγματεύσεις, με τις ευλογίες των ΗΠΑ
  • Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει
  • Αγιογραφώντας έναν υπουργό που ψεύδεται
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Αδίστακτοι χωροφύλακες του κεφαλαίου
Εργατικά

Αδίστακτοι χωροφύλακες του κεφαλαίου

Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιαν 2022, 22:20

Η αδίστακτη κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει την ασθένεια Covid-19 σε απλή ασθένεια, μειώνει τις ημέρες ασθένειας από 14 σε 5, μειώνει τις αποδοχές της άδειας κατά 50% και επιβαρύνει τον ΕΦΚΑ, ενώ αλλάζει το δικό της νόμο (Ν. 4722/15.09.2020), τροποποιώντας το άρθρο 16 και καταργώντας το άρθρο 15.

Η Covid-19 δεν είναι μια απλή και συνηθισμένη ασθένεια για την οποία πρέπει να ισχύσουν οι διατάξεις της κουτσουρεμένης εργατικής νομοθεσίας που ισχύουν για τις άλλες ασθένειες. Αυτό αναγνωρίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση Μητσοτάκη με το Νόμο 4722/2020, που επικύρωσε δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) του Αυγούστου 2020. Εισήγαγε σ’ αυτόν τον νόμο τα άρθρα 15 και 16 βάσει των οποίων χορηγείται άδεια από 7 μέχρι 14 ημέρες στους εργαζόμενους που νοσούν και άδεια τουλάχιστον 14 ημερών στους εργαζόμενους που νοσούν τα παιδιά τους από covid-19.

Oπως θα δούμε στη συνέχεια, προβλέπονταν σημαντικά μεγαλύτερες αποδοχές απ’ αυτές που προβλέπονται από την ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Γι’ αυτό και ψεύδεται, και μάλιστα απροκάλυπτα, ο υπουργός του κεφαλαίου Χατζηδάκης που ισχυρίζεται ότι απλά εφαρμόζει την ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Ο Χατζηδάκης γνωρίζει πολύ καλά τα άρθρα 15 και 16 του νόμου 4722/15.9.2020, γιατί τον υπογράφει και ο ίδιος ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και γνώριζε ότι όλες οι σχολικές μονάδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, είχαν ανοίξει στις 11 Σεπτέμβρη του 2020. 

Το άρθρο 16 του εν λόγω νόμου αφορά τη νόσηση και μαθητές του λυκείου από covid-19. Παραθέτουμε τις τρεις πρώτες παραγράφους (οι εμφάσεις δικές μας):

Αρθρο 16

Αδεια των γονέων λόγω νόσησης των τέκνων από τον κορωνοϊό COVID-19

  1. Οι γονείς εργαζόμενοι σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό COVID-19, των τέκνων τους, βρεφών, προνηπίων και νηπίων, μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τέκνων που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας αυτών, καθώς και ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία, δικαιούνται να κάνουν χρήσης ειδικής άδειας για την ασθένεια των τέκνων για δεκατέσσερις (14) ημέρες ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο με ιατρική γνωμάτευση ή σε περίπτωση νοσηλείας τέκνου. Η άδεια αυτή χορηγείται επιπρόσθετα προς άλλες άδειες που αφορούν στην ασθένεια ή στη νοσηλεία τέκνων.
  2. Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 1 λόγω νόσησης των τέκνων τους, λαμβάνουν αποδοχές: κατά τα δύο τρίτα (2/3) από τον εργοδότη και κατά το ένα τρίτο (1/3) από τον τακτικό προϋπολογισμό, μετά από διασταύρωση με τα στοιχεία των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ο τρόπος της οποίας ορίζεται σε κοινή απόφαση των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών. Ειδικότερα για τους εργαζομένους του ευρύτερου δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων του Κεφαλαίου Α’ του ν. 3429/2005 (Α’ 314), η ανωτέρω άδεια καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον εργοδότη. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά στην εφαρμογή της παρούσας.
  3. Η άδεια της παρ. 1 χορηγείται ανεξάρτητα από άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στην αγορά εργασίας. Για τη χορήγησή της δεν απαιτείται προϋπηρεσία.

Πρέπει να σημειώσουμε εισαγωγικά, ότι δεν γνωρίζουμε αν και σε ποια έκταση εφαρμόστηκαν αυτές οι διατάξεις. 

Σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται άδεια τουλάχιστον 14 ημερών. Οπως είναι γνωστό, οι κυβερνητικοί λοιμωξιολόγοι, κατ’ εντολήν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μείωσαν τη διάρκεια της καραντίνας λόγω Covid-19 σε πέντε ημέρες. Ερχεται τώρα ο υπουργός του κεφαλαίου και με το άρθρο 2 της επαίσχυντης τροπολογίας μειώνει σε 5 ημέρες τη γονική άδεια, αναθεωρώντας πλήρως το άρθρο 16. Επιπλέον, εξαιρεί από τη γονική άδεια τους εργαζόμενους γονείς των μαθητών λυκείου που θα νοσήσουν. Ακόμη, αν ο ένας από τους δύο γονείς δεν εργάζεται, ο άλλος, ο εργαζόμενος, δεν δικαιούται τη γονική άδεια των 5 ημερών. Δικαιούται μόνο στην περίπτωση που έχει αναπηρία 67% ή λαμβάνει παραπληγικό επίδομα ή αναπηρική σύνταξη. 

Σύμφωνα με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 16, ο εργαζόμενος δικαιούται το σύνολο των αποδοχών που καταβάλλονταν όταν εργαζόταν: τα 2/3 από τον καπιταλιστή εργοδότη και το 1/3 από τον τακτικό προϋπολογισμό. Με τη ντροπολογία θα δικαιούται μόνο το 50% των αποδοχών για τις τέσσερις από τις πέντε ημέρες: τις τρεις από τον εργοδότη καπιταλιστή και τη μία από τον ΕΦΚΑ (και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό). Η πέμπτη ημέρα της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική άδεια! 

Σύμφωνα με την τρίτη παράγραφο του άρθρου 16, για τη χορήγηση της γονικής άδειας Covid-19 δεν απαιτείται προϋπηρεσία (ενώ η ισχύουσα εργατική νομοθεσία για τις άδειες ασθένειας απαιτεί προϋπηρεσία). 

Το άρθρο 15 του νόμου 4722/2020 αφορά την περίπτωση που νοσούν από covid-19 οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. To παραθέτουμε (οι εμφάσεις δικές μας): 

Αρθρο 15

Αναπλήρωση χρόνου απουσίας του εργαζομένου από την εργασία του, λόγω περιορισμού του εργαζομένου κατ’ οίκον προς τον σκοπό της αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

  1. Εργοδότης, που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος τίθεται σε περιορισμό επτά (7) ή δεκατεσσάρων (14) ημερών, στο πλαίσιο των μέτρων προληπτικού ελέγχου για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δύναται:

α) να καθορίσει με απόφασή του, ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο αυτόν, στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας της περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 6), ή

β) εάν δεν είναι εφικτή η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας σύμφωνα με την περ. α), να απασχολεί τον εργαζόμενο, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης, πέραν του ημερήσιου συμβατικού ωραρίου του, κατά μία (1) ώρα ημερησίως, σε άλλες εργάσιμες ημέρες, από τη λήξη του περιορισμού του εργαζόμενου μέχρι τη συμπλήρωση του ημίσεος των ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες παραμονής κατ’ οίκον.

Ο χρόνος αναπλήρωσης που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο δεν λογίζεται ως υπερεργασία ή υπερωριακή απασχόληση, σε περίπτωση πλήρους απασχόλησης, ούτε ως πρόσθετη εργασία, σε περίπτωση μερικής απασχόλησης. Ο εργαζόμενος δεν δικαιούται, κατά τον χρόνο αναπλήρωσης του ημίσεος των εργάσιμων ωρών που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα παραμονής κατ’ οίκον, καμία προσαύξηση ή αμοιβή για πρόσθετη εργασία.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρούνται οι σχετικές προστατευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τα χρονικά όρια εργασίας των εργαζομένων. 

  1. Ο εργοδότης καταβάλλει κανονικά για το χρονικό διάστημα παραμονής κατ’ οίκον του εργαζομένου το σύνολο των αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, λοιπόν, που ο υπουργός του κεφαλαίου το καταργεί με το άρθρο 3 της ντροπολογίας, ο καπιταλιστής οφείλει να καταβάλει στον εργάτη όλες τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές, είτε εργάζεται από το σπίτι είτε όχι. Επειδή όμως και ο Βρούτσης υπουργός του κεφαλαίου ήταν, προέβλεψε ότι στις περιπτώσεις που ο εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει από το σπίτι , να δουλέψει τις μισές ώρες όταν θα επιστρέψει στη δουλειά, δουλεύοντας μια ώρα παραπάνω μετά το οκτάωρο. Για παράδειγμα, αν έπαιρνε 7 ημέρες άδεια Covid-19, ήταν υποχρεωμένος να δουλέψει 28 ώρες παραπάνω (7Χ8=56/2=28).

Με τη ντροπολογία Χατζηδάκη, όμως, ο εργαζόμενος που θα πάρει 5 ημέρες άδεια ασθένειας (και όχι άδεια Covid-19) θα πάρει το 50% των αποδοχών (και των ασφαλιστικών εισφορών) από τον καπιταλιστή εργοδότη και ένα μεροκάματο από τον ΕΦΚΑ, ενώ θα χάσει μια ημέρα από την τακτική του άδεια.

Προκλητικός όπως πάντα, ο Χατζηδάκης, μιλάει νομίζοντας ότι απευθύνεται σε Χαχόλους, ισχυριζόμενος με το γνωστό υποκριτικό του ύφος ότι εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία. Ν’ αφήσει τα παραμυθάκια του ο υπουργός του κεφαλαίου και να πάρει πίσω την επαίσχυντη τροπολογία του, εφαρμόζοντας αυστηρά τα άρθρα 15 και 16 του νόμου 4722/2020. Απαίτηση της εργατικής τάξης και όλων των μισθωτών εργαζόμενων είναι να καταργηθεί η παράγραφος 1β του άρθρου 15, που προβλέπει να εργαστεί ο εργάτης χωρίς αμοιβή τις μισές ώρες της άδειας Covid-19. 

ΥΓ. Στην περίπτωση νόσησης μαθητών, αν ο ένας γονιός είναι εκπαιδευτικός, την άδεια Covid-19 θα την πάρει υποχρεωτικά ο άλλος ο γονιός, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι και αυτός ήρθε σε επαφή με κρούσμα και θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα. Παραθέτουμε τη διάταξη του άρθρου 2 της ντροπολογίας (η έμφαση δική μας): «Εφόσον ένας εκ των δύο γονέων είναι εκπαιδευτικός, η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά στον άλλο γονέα, ανεξαρτήτως εάν απασχολείται στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση την περίπτωση που ο άλλος γονέας απασχολείται σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας».

Εκτύπωση 🖨
ΑΔΕΙΑ COVID ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ COVID
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜαγική εικόνα η πανδημία στα σχολεία

Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

Επόμενο άρθρο Φασιστικό τάγμα εφόδου ενάντια σε μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

Σχετικά Αρθρα

Ιδιωτικό σχολείο απέλυσε (την ίδια ημέρα!) ζεύγος εκπαιδευτικών με βαριά άρρωστο παιδί

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

Εργατικά 22 Μάι 2025, 11:42

Συνάντηση Ζαχαράκη με ΟΛΜΕ: Καμία ανοχή στην κοροΐδία – Να ανατραπεί η πολιτική της τρομοκρατίας και της υποταγής

Εργατικά 22 Μάι 2025, 07:21

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές βρίσκονται σε κοινή γραμμή τρομοκράτησης των αγωνιστών

Κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου 23/5 

Εργατικά 21 Μάι 2025, 20:44

Aνίκανοι να στηρίξουν την κατηγορία κατά της Χρύσας Χοτζόγλου

Oι πάρεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκπροσώπησαν το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 20 Μάι 2025, 18:32

Συνδικαλισμός-μπίζνες στον ΟΤΕ

Εργατικά 19 Μάι 2025, 12:21

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την υπόθεση  της Χρύσας Χοτζόγλου

Πρωτοφανές! Ορίστηκε σύγκληση του τριμελούς Συμβουλίου 8 ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή που ανέστειλε τη Δυνητική Αργία, με στόχο αυτή να ανατραπεί 

Εργατικά 13 Μάι 2025, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση τη… δουλειά της

2 Ιούν 2025, 20:23
Στο Ψαχνό

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

2 Ιούν 2025, 19:37
Διεθνή

Γάζα: Αίγυπτος και Κατάρ ξαναρχίζουν τις διαπραγματεύσεις, με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Aνυποχώρητη στις βασικές αρχές η Παλαιστινιακή Αντίσταση

2 Ιούν 2025, 18:12
Κόντρες

Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει

2 Ιούν 2025, 14:10
Η παπάρα

Αγιογραφώντας έναν υπουργό που ψεύδεται

2 Ιούν 2025, 10:03
Διεθνή

Οι σιωναζιστές κατέφυγαν στον γκεμπελισμό για να κρύψουν το έγκλημα

Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

2 Ιούν 2025, 09:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τους φώναξαν να πάρουν τρόφιμα και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ

Μαζικές σφαγές Παλαιστίνιων στα αμερικανο-σιωνιστικά κέντρα διανομής βοήθειας

1 Ιούν 2025, 21:49
Αθλητισμός

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

1 Ιούν 2025, 12:43
Διεθνή

«Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα

Η Χαμάς, με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των αντιστασιακών οργανώσεων, απάντησε στην πρόταση ΗΠΑ-Ισραήλ

1 Ιούν 2025, 12:16
Αθλητισμός

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

1 Ιούν 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

1824: Ψηφίζεται στην Αγγλία νόμος που αναγνωρίζει το δικαίωμα της απεργίας.

1934: Συγκρούσεις αστυνομίας – κομμουνιστών που προσπάθησαν να συγκροτήσουν αντιφασιστικό συνέδριο, δύο τραυματίες, πολλές συλλήψεις.

1964: Ομάδα ακροδεξιών εισβάλλει σε συνεδρίαση της Bουλής και ξυλοκοπείται από βουλευτές.

1969: Ανευρίσκεται εκρηκτικός μηχανισμός της ΔΑ στην οδό Πανεπιστημίου.

1982: Βόμβες σε τρεις αμερικανικές τράπεζες (ΕΛΑ).

1989: Βίαιη καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην πλατεία Τιεν αν Μεν (Πεκίνο).

2003: Περισσότεροι από εκατό μεταλλωρύχοι αρχίζουν απεργία πείνας στα μεταλλεία της «TVX» στο Στρατώνι Χαλκιδικής, ζητώντας να μείνουν ανοιχτά και να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Εφετείο 17Ν

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

  • ΕΛΑ

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

  • Επικοινωνία

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

  • Όροι χρήσης

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

  • Ποιοι είμαστε

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

  • Επικοινωνία

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

  • Όροι χρήσης

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

    Μειώνουν τις ημέρες ασθένειας από covid και τις αποδοχές της άδειας

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo