Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Ιούλη
  • Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος
  • Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης
  • Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Καλύπτει τις ΟΜΗΡΟΣ και LA FARM που πιάστηκαν να πλασάρουν συστηματικά «μαϊμού» φέτα
Αγροτικά

Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Καλύπτει τις ΟΜΗΡΟΣ και LA FARM που πιάστηκαν να πλασάρουν συστηματικά «μαϊμού» φέτα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Σεπ 2021, 19:22

Προτού ακόμη συγκροτηθεί και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της συγκρότησης της ΕΔΟΦ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας), αποκαλύπταμε ότι αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των γαλακτοβιομηχανιών και τυροκομικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, επειδή είχαμε την πεποίθηση ότι η κυριαρχία του ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Παραγωγής Γαλακτοκομικών Προϊόντων) επί των των συνδικαλιστικών οργανώσεων των κτηνοτρόφων και των μικρών καπιταλιστικών τυροκομικών επιχειρήσεων θα αποτυπώνεται και στο καταστατικό της ΕΔΟΦ, ζητούσαμε εδώ και ένα χρόνο από αρκετούς εκπροσώπους του ΣΕΒΓΑΠ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην ΕΔΟΦ να μας δώσουν αντίγραφο του καταστατικού της.

Παρά τις υποσχέσεις τους ότι θα μας δώσουν αντίγραφο, δεν το έκαναν. Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι δεν το θέλαμε για μουσειακούς λόγους, αλλά για να αποκαλύψουμε τις πραγματικές σχέσεις στο εσωτερικό της ΕΔΟΦ, την κυριαρχική θέση του ΣΕΒΓΑΠ, που καθορίζει και το ρόλο της ΕΔΟΦ: να συγκαλύπτει το ρόλο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάνουν ελληνοποίηση γάλακτος και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι γαλακτοκομικές και τυροκομικές επιχειρήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην ελληνοποίηση γάλακτος, μέσω εισαγωγών από χώρες της ΕΕ και από τρίτες χώρες νωπού, παστεριωμένου και συμπυκνωμένου γάλακτος όλων των τύπων. Ελληνοποιούν ακόμη και τυροκομικά προϊόντα, σε μεγάλη κλίμακα. Ενώ τα παράγουν σε χώρες της ΕΕ, στις συσκευασίες τους τα παρουσιάζουν σαν να παρήχθησαν στη χώρα μας.

Και βέβαια βαφτίζουν «Φέτα ΠΟΠ» το λευκό τυρί που παράγουν στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας μαζικά αγελαδινό γάλα (και εισαγόμενο, νωπό και συμπυκνωμένο). Πρόσφατες είναι οι περιπτώσεις των εταιριών ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ και ΛΑΦΑΡΜ ΑΕ των οικογενειών Γιαννίτση και Πλεξίδα, αντίστοιχα.

Επίσης, πολλές γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν σαν «Φέτα ΠΟΠ» το τυρί που παράγουν χρησιμοποιώντας στις εγκαταστάσεις τους μηχανήματα υπερδιήθησης, με τα οποία παρανομούν παράγοντας ένα κιλό λευκό τυρί με τρία κιλά γάλα (πρόβειο ή γελαδινό).

Οπως επανειλημμένα έχουμε αποκαλύψει, αυτή η πρακτική των γαλακτοβιομηχανιών και τυροκομικών επιχειρήσεων είναι διαχρονικά σε πλήρη γνώση τόσο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ όσο και των Διοικήσεων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ. Αυτοί, όμως, τους αφήνουν ελεύθερο το πεδίο δράσης και όταν οι παρανομίες τους αποκαλύπτονται, είτε από δικές μας αποκαλύψεις είτε από ανταγωνιστές τους, τους επιβάλλουν πρόστιμα της πλάκας.

Κυριαρχία του ΣΕΒΓΑΠ στην ΕΔΟΦ

Επειδή στη γενική συνέλευση της ΕΔΟΦ την περασμένη Δευτέρα διανεμήθηκε το καταστατικό της σε αντιπροσώπους και παρατηρητές, μπορέσαμε να προμηθευτούμε κι εμείς αντίγραφό του (το δημοσιεύουμε στο τέλος). Οι διατάξεις του είναι αποκαλυπτικές και θα τις σχολιάσουμε εκτενώς στη συνέχεια.

Οι αντιπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΕΔΟΦ είναι 33, από τους οποίους οι 12 ανήκουν στον ΣΕΒΓΑΠ. Ανάμεσα στους 12 αντιπροσώπους του ΣΕΒΓΑΠ είναι και ο Ι. Γιαννίτσης της ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ (είναι και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΔΟΦ) και ο Ε. Πλεξίδας της LA FARM ΑΕ! Σε αυτή τη Γενική Συνέλευση δεν εμφανίστηκε ο Πλεξίδας και έτσι ήταν παρόντες οι 11 από τους 12 αντιπροσώπους του ΣΕΒΓΑΠ. Απουσίαζε ένας ακόμη αντιπρόσωπος που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε σε ποιο φορέα ανήκει. Ετσι, στη γενική συνέλευση ήταν παρόντες 31 από τους 33 αντιπροσώπους.

• Ο ΣΕΒΓΑΠ έχει τέσσερις έδρες στο εννεαμελές ΔΣ της ΕΔΟΦ.
• Ο ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας) έχει έξι αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση και ένα μέλος στο ΔΣ (ο περιφερειάρχης Ηπείρου Καχριμάνης είναι ένας από τους έξι αντιπροσώπους του ΣΕΚ).
• Η ΠΕΚ (Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων) έχει επίσης έξι αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση και ένα μέλος στο ΔΣ (ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Κασαπίδης είναι ένας από τους έξι αντιπροσώπους της ΠΕΚ).
• Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας έχει τρεις αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση και ένα μέλος στο ΔΣ.
• Η Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ. Φ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας) έχει τρεις αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση και ένα μέλος στο ΔΣ.
• Ο Σύλλογος Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας έχει δύο αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση και ένα μέλος στο ΔΣ.
• Τέλος, ο Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός προβατοτρόφων έχει έναν αντιπρόσωπο στη γενική συνέλευση και ένα μέλος το ΔΣ.

Πριν ασχοληθούμε με τις εξελίξεις στη γενική συνέλευση της ΕΔΟΦ, κρίνουμε επιβεβλημένο να αναφερθούμε στην παράνομη και αυθαίρετη απόφαση που έλαβε η αναπληρώτρια προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ Ε. Αποστολάκη, στις 8 του περασμένου Αυγούστου, για το σοβαρότατο θέμα του ποσοστού της παραγωγής του γάλακτος που πρέπει να πιάνουν τα μέλη των φορέων προκειμένου να είναι μέλη της ΕΔΟΦ. Περιττεύει να πούμε ότι η Αποστολάκη δεν λειτούργησε πρωτοβουλιακά για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ιδού γιατί είναι παράνομη και αυθαίρετη η απόφαση της Ε. Αποστολάκη. Παραθέτουμε καταρχάς το πρώτο εδάφιο του άρθρου 55 του νόμου 4647/Δεκέμβρης 2019 (τον ψήφισε η ΝΔ δηλαδή):

Αρθρο 55
Αντιπροσωπευτικότητα Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

Για την αναγνώριση ίδρυσης και λειτουργίας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, απαιτείται να αποδεικνύεται ότι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης αντιπροσωπεύουν διά των μελών τους τουλάχιστον το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) της συνολικής παραγωγής» (η έμφαση δική μας).

Στην παράγραφο 4 του προοίμιου του καταστατικού της ΕΔΟΦ (σελίδα 5) διαβάζουμε: «Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την αναγνώρισή της σε εθνικό επίπεδο η παρούσα διεπαγγελματκή οργάνωση αντιπροσωπεύει διά των οργανώσεων μελών της σε εθνικό επίπεδο κατ’ ελάχιστον το 15% της εθνικής παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος».

Η Ε. Αποστολάκη με την απόφασή της ανέτρεψε τόσο τη διάταξη του νόμου 4647/2019 όσο και τη διάταξη του καταστατικού της ΕΔΟΦ. Αναφέρει: «2. Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Τυριού ‘ΦΕΤΑΣ’ – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία πληροί τις οριζόμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης του άρθρου 54 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/τ.Α’/16-12-2019 και τεκμηρίωσε ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 20,37% της συνολικής παραγωγής (μ.ό. τριετίας)» (η έμφαση δική μας).

Καταρχάς το ύψος του παραγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος που πρέπει να παράγουν τα μέλη του φορέα που μπορεί να γίνει μέλος της ΕΔΟΦ προβλέπεται από το άρθρο 55 του νόμου 4647/2019 και όχι από το άρθρο 54 που αναφέρει η Αποστολάκη.

Δεύτερο και σπουδαιότερο, το ποσοστό που προβλέπεται από το άρθρο αυτό είναι 15% και όχι 20,37%, όπως αυθαίρετα το τροποποίησε η Αποστολάκη, η οποία παραβιάζει ευθέως το νόμο 4647/2019.

Με αυτή την τροποποίηση της Αποστολάκη πέταξαν έξω από την ΕΔΟΦ τον ΣΕΚ και τον Κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό των προβατοτρόφων, μολονότι αυτοί οι δύο φορείς παρουσίασαν, όπως μας ανέφερε αντιπρόσωπος του ΣΕΚ στην ΕΔΟΦ, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα μέλη τους παράγουν το 29% και το 17%, αντίστοιχα, του παραγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος!

Οσον αφορά την Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, έχουν ως μέλη τους ίδιους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και λέγεται στην πιάτσα ότι μεταποιητικοί φορείς – καπιταλιστικές επιχειρήσεις εμφάνισαν πολλά από τα μέλη των δύο φορέων ως προμηθευτές αιγοπρόβειου γάλακτος με σκοπό να πιάσουν το ποσοστό.

Στο άρθρο 55 του νόμου 4647/2019 προβλέπεται για τους μεταποιητές και εμπόρους Φέτας ΠΟΠ, προκειμένου να αναγνωριστεί η ΕΔΟΦ, να έχουν «τουλάχιστον το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) της μεταποίησης ή/και της εμπορίας συμπεριλαμβανομένης της διανομής, σε κάθε τομέα για τον οποίο ζητείται η αναγνώριση». Οπως διαπιστώνουμε, το ποσοστό 15% της παραγωγής γάλακτος συμβαδίζει με το ποσοστό 15% της μεταποίησης και εμπορίας.

Με το β’ εδάφιο του άρθρου 55 προβλέπεται ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 30%, για παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία εντός πέντε χρόνων: «Οι ΔΟ οφείλουν εντός πέντε (5) ετών από την ημερομηνία αναγνώρισής τους, να αντιπροσωπεύουν διά των μελών τους τουλάχιστον το τριάντα τοις εκατό (30%) της συνολικής παραγωγής και τουλάχιστον το τριάντα τοις εκατό (30%) της μεταποίησης ή της εμπορίας συμπεριλαμβανομένης της διανομής».

Το τερατούργημα της Ε. Αποστολάκη αναφέρει ότι η ΕΔΟΦ «αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 20,37% της συνολικής παραγωγής (μ.ό. τριετίας) και το 89,33% της μεταποίησης (μ.ό. τριετίας), στον τομέα που ζητείται η αναγνώριση».

Τα ποσοστά αυτά είναι αυθαίρετα, όμως καθώς στην ουσία τρεις είναι οι φορείς (ΣΕΚ, ΠΕΚ και Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός προβατοτρόφων), οι κτηνοτρόφοι μέλη τους πρέπει -σύμφωνα με την Αποστολάκη- να παράγουν το (20,37 Χ 3 =) 61,11% του πρόβειου γάλακτος. Με τι αιγοπρόβειο γάλα θα μεταποιείται το 89,33%;

Τι συνέβη στη γενική συνέλευση της ΕΔΟΦ

Στη γενική συνέλευση πρώτος πήρε το λόγο ο Δ. Μόσχος, αντιπρόσωπος του ΣΕΚ και μέλος του ΔΣ της ΕΔΟΦ και έθεσε τα εξής ζητήματα:

Πρώτο, να αναβληθεί η γενική συνέλευση για δύο μήνες το αργότερο και ένα μήνα το νωρίτερο.

Δεύτερο, στο διάστημα αυτό να αποφασίσει ο ΣΕΒΓΑΠ να βγάλει τον Γιαννίτση και τον Πλεξίδα από αντιπροσώπους του στην ΕΔΟΦ. Το ζήτησε, γιατί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΔΟΦ, μέλη της θεωρούνται οι επτά φορείς και όχι οι 33 αντιπρόσωποι της γενικής συνέλευσης. Αν ζητούσε τη διαγραφή τους επειδή παράγουν συστηματικά «μαϊμού» Φέτα ΠΟΠ, θα έπρεπε να διαγραφεί όλος ο ΣΕΒΓΑΠ (παρακάτω θα αναφερθούμε στη σκοπιμότητα αυτής και άλλων διατάξεων του καταστατικού της ΕΔΟΦ).

Τρίτο, να λυθεί και το πρόβλημα της εκπροσώπησης υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να καταργήσει την παράνομη απόφαση της Ε. Αποστολάκη.

Οι αντιπρόσωποι των ΣΕΒΓΑΠ, ΠΕΚ και Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας δεν δέχθηκαν να μπουν τα ζητήματα αυτά σε ψηφοφορία. Μετά απ’ αυτή την άρνησή τους, ήταν επόμενο να αποχωρήσουν οι αντιπρόσωποι του ΣΕΚ και του Κλαδικού Αγροτικού Συνεταιρισμού προβατοτρόφων. Μαζί τους αποχώρησαν ακόμη οι αντιπρόσωποι του Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ και οι Καμπούρης και Κασαπίδης που είναι αντιπρόσωποι της ΠΕΚ στη γενική συνέλευση. Ο Καμπούρης ήταν παλιά πρόεδρος της ΠΕΚ και ο Κασαπίδης είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ και τώρα περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Εκτιμούμε ότι οι επικεφαλής της ΠΕΚ και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας επέλεξαν να παραμείνουν στη γενική συνέλευση για να μην τα χαλάσουν με τον ΣΕΒΓΑΠ, αδιαφορώντας ουσιαστικά για το γεγονός ότι συστηματικά (όχι μόνο οι Γιαννίτσης και Πλεξίδας αλλά και άλλες γαλακτοκομικές και τυροκομικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒΓΑΠ) παράγουν «μαϊμού» Φέτα ΠΟΠ και ελληνοποιούν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ετσι παρέμειναν στη γενική συνέλευση 20 αντιπρόσωποι (11 του ΣΒΓΑΠ, 2 του Συλλόγου Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, 4 της ΠΕΚ και 3 της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας). Απ’ αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορέσαμε να τις επιβεβαιώσουμε, ψήφισαν μόνο οι 18 και αποφάσισαν μόνο για την παράταση της ισχύος του ΔΣ μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Πλάτες στους «μαϊμουδιάρηδες»

Επικοινωνήσαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΕΒΓΑΠ και τον ρωτήσαμε για πολλά ζητήματα. Ανάμεσα σ’ αυτά και για τη στάση του ΣΒΓΑΠ όσον αφορά την απομάκρυνση των Γιαννίτση και Πλεξίδα. Μας ανέφερε ότι σε ένα μήνα θα γίνει η γενική συνέλευση του ΣΕΒΓΑΠ και όσον αφορά τις αποφάσεις που θα παρθούν μας είπε ότι η προσωπική του γνώμη είναι:

Για τον Γιαννίτση (ΟΜΗΡΟΣ): Από τη στιγμή που «πήρε πίσω» την πιστοποίηση για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ, δεν τίθεται θέμα να μη συνεχίσει να είναι αντιπρόσωπος στη γενική συνέλευση της ΕΔΟΦ. Από την πλευρά μας του θυμίσαμε τις θέσεις μας για αυτή την «επιστροφή» της πιστοποίησης. Του θυμίσαμε, ακόμη, ότι κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, στο οποίο αρχικά ο Γιαννίτσης είχε αρνηθεί την είσοδο και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, βρήκε και κατέσχεσε 40 τόνους «μαϊμού» φέτας παραχθείσας με αγελαδινό γάλα. Ο εκπρόσωπος του ΣΕΒΓΑΠ δέχτηκε μεν ότι έγινε κατάσχεση των 40 τόνων, αλλά «με την υποψία ότι έχει παραχθεί με αγελαδινό γάλα». Αυτός ο ισχυρισμός του παραπέμπει στην άποψη που είχε διατυπώσει πριν από μερικούς μήνες η ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ, ότι η ποσότητα «μαϊμού» Φέτας ΠΟΠ που εξήγαγε στη Γερμανία οφειλόταν σε… βιομηχανικό λάθος!

Για τον Πλεξίδα (LA FARM): Το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ βγήκε λίγο πριν από τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης της ΕΔΟΦ. Το Δελτίο Τύπου «μπάζει» και είναι νωρίς ακόμη για να εκφράσει ο ίδιος γνώμη γα το τι θα πρέπει να κάνει ο ΣΕΒΓΑΠ.

Προφανώς, ο ΣΕΒΓΑΠ σε πρώτη φάση δε θέλει να βγάλει από αντιπροσώπους τους Γιαννίτση και Πλεξίδα, καθώς το «μαϊμούδισμα» της Φέτας ΠΟΠ και η ελληνοποίηση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων γίνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των γαλακτοκομικών και τυροκομικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒΓΑΠ. Και βέβαια, με βάση το καταστατικό της ΕΔΟΦ μπορεί να παίξει το κύριο ρόλο και να μπλοκάρει τη λήψη αποφάσεων απ΄ αυτήν.

Για το καταστατικό της ΕΔΟΦ

Αναφέραμε παραπάνω, ότι ο ΣΕΒΓΑΠ, με βάση διατάξεις του καταστατικού της ΕΔΟΦ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπλοκάρει τα πάντα. Από τη στιγμή δε που τα συμφέροντα των γαλακτοβιομηχάνων και τυροκόμων καπιταλιστών είναι συγκρουόμενα με τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων, είναι επόμενο ο ΣΕΒΓΑΠ να μπλοκάρει οποιαδήποτε πρόταση των κτηνοτρόφων για την υπεράσπιση της Φέτας ΠΟΠ από το «μαϊμούδισμα» και για την καταπολέμηση της ελληνοποίησης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Θυμίζουμε ότι οι αντιπρόσωποι στη γενική συνέλευση είναι 33. Για να έχει απαρτία η πρώτη γενική συνέλευση πρέπει να είναι παρόντα τα 2/3 των αντιπροσώπων και να ψηφίσουν και οι 22. Αν όμως αφαιρέσουμε τους 12 αντιπροσώπους του ΣΕΒΓΑΠ, μένουν 21 που δεν φτάνουν για να βγει απόφαση.
Θα μας αντικρούσει κάποιος πονηρός λέγοντας ότι μπορεί να γίνει δεύτερη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης και να είναι έγκυρη με τη συμμετοχή μόνο του 51% των αντιπροσώπων. Για το επιχείρημα αυτό έχουμε να πούμε τα εξής:

Πρώτο, ο ΣΕΒΓΑΠ έχει το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό στην μεταποίηση και εμπορία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και έτσι, όταν θα υπάρχει κίνδυνος να βγάλει η ΕΔΟΦ μια απόφαση μη αρεστή σε αυτόν, θα βάζει μπροστά την απειλή της αποχώρησής του από την ΕΔΟΦ. Απειλή που αν υλοποιηθεί η ΕΔΟΦ οδηγείται σε διάλυση.

Δεύτερο, ο ΣΕΒΓΑΠ έχει τη δυνατότητα να προσεταιρίζεται άλλους φορείς μέλη της ΕΔΟΦ, προσφέροντάς τους εκδουλεύσεις, όπως έκανε στη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη με την ΠΕΚ και την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

«Μαϊμού» φέτα και ελληνοποίηση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων

Ο ΣΕΒΓΑΠ με το άρθρο 7 του καταστατικού διασφάλισε να μένουν στο απυρόβλητο τα μέλη του που παράγουν «μαϊμού» φέτα και ελληνοποιούν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. «Τα μέλη διαγράφονται υποχρεωτικά όταν παραβιάζουν τον κανονισμό περί προστασίας και παραγωγής Φέτας», αναφέρει η διάταξη του καταστατικού. Μέλος της ΕΔΟΦ, όμως, είναι ο ΣΕΒΓΑΠ και όχι οι επιχειρήσεις-μέλη του. Ετσι, δεν διαγράφεται η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία ή τυροκομική επιχείρηση – μέλος του ΣΕΒΓΑΠ, που έκανε την νοθεία ή την ελληνοποίηση, αλλά ο ίδιος ο ΣΕΒΓΑΠ! Αυτό όμως αποκλείεται να συμβεί για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω.

Συμπέρασμα: Η ΕΔΟΦ είναι όργανο στα χέρια γαλακτοβιομήχανων και τυροκόμων καπιταλιστών σε βάρος των κτηνοτρόφων -ακόμη και των πλούσιων- και της ελληνικής κτηνοτροφίας.

ΥΓ1. Οι τιμές στο πρόβειο γάλα ανέβηκαν στο 1,15 με 1,25 ευρώ ανά κιλό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να παρουσιάσει αυτή την αύξηση σαν απόδειξη της φιλοκτηνοτροφικής πολιτικής της. Από κοντά και οι γαλακτοβιομήχανοι και τυροκόμοι καπιταλιστές. Ψεύδονται ασύστολα.

Η αύξηση είναι συγκυριακή και οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Οι τιμές στο πρόβειο γάλα που παράγεται σε ευρωπαϊκές χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ανέβει πολύ, γιατί λόγω της πανδημίας αναγκάστηκαν να αφυδατώνουν το γάλα και να το πωλούν στην κινέζικη αγορά σε μορφή σκόνης.

Ετσι, οι γαλακτοβιομήχανοι και τυροκόμοι καπιταλιστές αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην αγορά ελληνικού πρόβειου γάλακτος, με αποτέλεσμα η αυξημένη ζήτηση να ανεβάσει τις τιμές. Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η άνοδος σίγουρα δε θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.
Επίσης, λόγω της αυξημένης τιμής του πρόβειου γάλακτος, γαλακτοβιομήχανοι και τυροκόμοι γενίκευσαν αυτή την περίοδο τη χρήση αγελαδινού γάλακτος για την παραγωγή «μαϊμού» φέτας, βοηθούμενοι στο παράνομο έργο τους από τα «στραβά μάτια» που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΕΤΑΣ
Εκτύπωση 🖨
ΦΕΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Δοξάστε με!
Επόμενο άρθρο

Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Ο Βορίδης εξευτελίζει παραπέρα τις άθλιες εργασιακές σχέσεις

Σχετικά Αρθρα

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

Αγροτικά 11 Ιούλ 2026, 20:07

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 12:06

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 6 Ιούλ 2026, 12:05

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

Κολομβία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1819).

ΗΠΑ: Ημέρα Σελήνης (1969).

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1944: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον συνταγματάρχη Φον Στάουφεμπεργκ (τουφεκίζεται αμέσως).

1945: Αρχίζει η δίκη της Νυρεμβέργης.

1950: Η βασίλισσα Φρειδερίκη σε επιστολή της στον στρατηγό Μάρσαλ προτείνει ο γ’ παγκόσμιος πόλεμος να αρχίσει από την Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία.

1974: Εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Στην Ελλάδα κηρύσσεται γενική επιστράτευση.

1975: Εμπρησμός εισόδου στην πλαζ ΕΟΤ Βούλας, ενός βορειοαμερικάνικου αυτοκινήτου και αναγραφή συνθημάτων ενάντια στην αυθαίρετη περίφραξη των ακτών, εμπρησμοί και σε διάφορα σημεία της πλαζ Βουλιαγμένης (ΕΛΑ).

1999: Εξεγέρσεις ακροαριστερών σε έξι τουρκικές φυλακές, 43 δεσμοφύλακες όμηροι.

2001: Δολοφονείται ο νεαρός ακτιβιστής Κάρλο Τζουλιάνι από Ιταλούς καραμπινιέρους στη διάρκεια διαδήλωσης στη Γένοβα (150 τραυματίες, οι εβδομήντα αστυνομικοί).

2002: Συλλαμβάνονται οι Ηρακλής Κωστάρης και Κώστας Καρατσώλης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οταν μιλάμε για νέες δομές, δεν εννοούμε νέα ονόματα σε παλιού τύπου κομματικά όργανα. Εννοούμε ένα σύγχρονο, υβριδικό κόμμα που συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία των οργανωμένων μελών με τη σταθερή συμμετοχή ανθρώπων από την κοινωνία. Αξιοποιούμε την προσωπική επαφή και τα ψηφιακά εργαλεία για ενημέρωση, διαβούλευση και παραγωγή πολιτικής, δημιουργώντας θεματικά δίκτυα στα οποία οι πολίτες συνεισφέρουν με τη γνώση και την εμπειρία τους. Η δομή της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει το Εθνικό Συμβούλιο, την Πολιτική Επιτροπή, το Κεντρικό Συντονιστικό και παράλληλα τους θεματικούς Τομείς για την επεξεργασία και παραγωγή εφαρμόσιμων πολιτικών. Στόχος μας δεν είναι ακόμα ένας μηχανισμός αναπαραγωγής προσώπων, αλλά ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και αποτελεσματικός φορέας που αφουγκράζεται, τεκμηριώνει, αποφασίζει και λογοδοτεί.

Νίκος Τρίαντος, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΕΛΑΣ

(Νάτος και ο… νεωτερισμός: υβριδικό κόμμα. Δηλαδή, κόμμα και μη κόμμα, την ίδια στιγμή. Το «κόμμα» θα είναι ένας μηχανισμός μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, που τους διόρισε ο αρχηγός. Αυτός μοιράζει και τα πόστα σε πρώτη φάση, ενώ σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ώστε να εξασφαλίζονται οι ισορροπίες. Οι διορισμένοι θα γίνουν εκλεγμένοι, αλλά με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες. Το «μη κόμμα» θα δουλεύει μέσω Ιντερνετ. Σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία που θα τους καλλιεργεί την ψευδαίσθηση της συμμετοχής. Κάπως έτσι θα βγάζουν και «αντιπρόσωπους» για το συνέδριο αποθέωσης του αρχηγού. Αλλά να μην μας τα πουλάνε αυτά για νεωτερισμό. Οταν τα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι, τον κορόιδευαν. Οτι τάχα αποκλείει τη ζωντανή επαφή, την τριβή και τη ζύμωση στις διαδικασίες βάσης και άλλα τέτοια ηχηρά. Το δρόμο του ακολουθούν. Εναν αρχηγοκεντρικό εκλογικό μηχανισμό στήνουν, ποντάροντας στη στήριξη που θα τους προσφέρουν ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα και καπιταλιστικοί όμιλοι. Τα «μέλη» θα είναι για τη λάντζα. Θα παίρνουν τις εντολές στο Viber ή στο WhatsApp και θα τρέχουν να κάνουν τον χειροκροτητή του αρχηγού ή του υποψήφιου βουλευτή στις συγκεντρώσεις του και να μαζεύουν ψήφους πόρτα-πόρτα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    17Ν
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Εφετείο 17Ν
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    ΕΛΑ
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Ποιοι είμαστε
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Επικοινωνία
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Όροι χρήσης
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Ποιοι είμαστε
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Επικοινωνία
  • Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo