Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»
  • «Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Εγκληματίες κατ’ εξακολούθηση!: «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» η υποβάθμιση των επιδημιών από τον ΠΟΥ και τον Γενικό του Γραμματέα
Επικαιρότητα

Εγκληματίες κατ’ εξακολούθηση!: «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» η υποβάθμιση των επιδημιών από τον ΠΟΥ και τον Γενικό του Γραμματέα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Απρ 2020, 07:19

Γνωρίζατε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους ήταν υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας από το 2005 μέχρι το 2012; Και τι μ’ αυτό, θα μας πείτε. Η είδηση δεν είναι φυσικά αυτή, αλλά το γεγονός ότι ως υπουργός Υγείας !  Αυτό αναφερόταν σε δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης (βλ. ), όταν ο Γκεμπρεγιέσους διεκδικούσε ακόμα τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Π.Ο.Υ. 

Πριν σκεφτείτε ότι αυτό ίσως να ήταν «λάσπη» του αντιπάλου του (το έβγαλε στη φόρα ένας κρυφός του σύμβουλος), θα σας απαντήσουμε ότι ο ίδιος ο Γκεμπρεγιέσους, που διέψευσε – σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα – την κατηγορία, εξακολούθησε ωστόσο να υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για χολέρα αλλά για «οξεία υδαρή διάρροια» σε απομακρυσμένες περιοχές που ο εργαστηριακός έλεγχος δεν ήταν εφικτός!  (βλ. ).

Στο ίδιο συμπέρασμα είχαν καταλήξει και υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλοι οργανισμοί στη χώρα, όπως μας πληροφορεί παλαιότερο άρθρο του βρετανικού Γκάρντιαν (βλ. ). Το άρθρο αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση της Αιθιοπίας (με τον Γκεμπρεγιέσους στη θέση του υπουργού Υγείας) ! Το ίδιο αναφέρει και δημοσίευμα του καναδικού πρακτορείου CDC (βλ. ), επικαλούμενο τον Kebba O.Jaiteh, αξιωματούχο του τμήματος του Π.Ο.Υ. στην Αιθιοπία (τι τραγική ειρωνεία, ο Γκεμπρεγιέσους να καταγγέλλεται από στέλεχος του Π.Ο.Υ. το 2007!), ο οποίος είχε δηλώσει τα εξής αποκαλυπτικά: «Μπορεί να σκοτώσει κάποιον (σ.σ. το βακτήριο της χολέρας) μέσα σε πέντε ώρες» (…) «το υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας δεν μοιράστηκε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων από τον περασμένο Απρίλη. Αυτό μπορεί να σημαίνει τεράστιες οικονομικές ζημιές, ειδικά σε όρους διεθνούς εμπορίου και τουρισμού. Πολλές αφρικανικές χώρες δεν κηρύσσουν το ξέσπασμα της χολέρας, ακόμα κι αν το ξέρουν ότι είναι γεγονός, γι’ αυτούς τους οικονομικούς λόγους»! 

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση θα μπορούσε να πει κανείς για τον Γκεμπρεγιέσους, αφού κι ο ίδιος ο Π.Ο.Υ. μπορεί να μην μπορούσε να «κουκουλώσει» τις επιδημίες, φρόντισε όμως να τις υποβαθμίσει. Αυτό έγινε στην περίπτωση της επιδημίας του ιού Εμπολα στη Δυτική Αφρική το 2013, με τον ιό να σκοτώνει πάνω 11 χιλιάδες ανθρώπους. 

Οπως μας πληροφορεί ο βρετανικός Γκάρντιαν σε δημοσίευμα το Νοέμβρη του 2015 (βλ. ), ο Π.Ο.Υ. κατηγορήθηκε για την ολιγωρία του στο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον ιό Εμπολα, γι’ αυτό και βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών, μεταξύ των οποίων ομάδας 20 επιστημόνων από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας του Χάρβαρντ και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου. 

Οι επιστήμονες αυτοί δημοσίευσαν στις 22/11/2015 στο επιστημονικό περιοδικό Lancet (βλ. ) σειρά προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μελλοντικής πανδημίας, μετά από . Οι επιστήμονες αναφέρουν: «» (η έμφαση δική μας). Δυστυχώς, αυτό το ξαναείδαμε να συμβαίνει τώρα, με ακόμα πιο δραματικό τρόπο, στην περίπτωση του Covid-19.

Μία από τις προτάσεις των 20 επιστημόνων ήταν η ανάθεση σε ανεξάρτητη επιτροπή που θα λογοδοτεί στον ΟΗΕ και θα είναι αυτή που θα κρίνει τις απαιτούμενες παγκόσμιες αντιδράσεις σε περίπτωση ξεσπάσματος σημαντικών επιδημιών. Εμείς δεν υιοθετούμε την άποψη αυτή, γιατί θεωρούμε ότι κι αυτή η επιτροπή θα «μολυνόταν» από την ανάγκη για προστασία του καπιταλιστικού κέρδους, που παίρνει τη μορφή της «προστασίας της οικονομίας», γιατί στον καπιταλισμό δεν μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό. Το αναφέρουμε, όμως για να δείξουμε σε πόσο μεγάλο βαθμό εκτέθηκε ο Π.Ο.Υ. για την ολιγωρία του να δράσει αποτελεσματικά προειδοποιώντας τον κόσμο για τον ιό Εμπολα στην Αφρική το 2013-2014.

Σύμφωνα με τον Γκάρντιαν (βλ. ), ο Π.Ο.Υ. είχε εκτεθεί και το 2012 με το ξέσπασμα χολέρας στη Σιέρα Λεόνε και την άρνηση της υπουργού Υγείας να το παραδεχτεί, κατηγορώντας τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ότι φέρνουν «τον πανικό». Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τον τότε επικεφαλής της οργάνωσης, Jose Hulsenbek, «». Εκαναν δηλαδή ότι τους έλεγαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ο Dr Τέντρος (σπουδαγμένος στη Βρετανία με Phd από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ) και εκλεκτός του πάλαι ποτέ αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους (), ο οποίος του είχε πλέξει το εγκώμιο στην 17 διεθνή σύνοδο για το AIDS το 2013, συνέχισε τη… συνήθειά του να αποκρύπτει τις επιδημίες και μετά από την εκλογή του στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Τον Σεπτέμβρη του 2017 ο νεοεκλεγμένος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Π.Ο.Υ., Dr Τέντρος, κατηγορήθηκε ξανά, από ομάδα αμερικάνων γιατρών ειδικευμένων σε μολυσματικές ασθένειες, για την άρνησή του να κατονομάσει τη χολέρα που είχε ξεσπάσει στο Σουδάν από τον Ιούνη του 2016! Οι γιατροί έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Γκεμπρεγιέσους (βλ.  και ), στην οποία μιλούσαν με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Γ.Γ. του Π.Ο.Υ. Αξίζει να παραθέσουμε ορισμένα αποσπάσματα. 

Αφού πρώτα επισημαίνουν το σκοπό της δημιουργίας του Π.Ο.Υ., για το συντονισμό του παγκόσμιου συστήματος Υγείας και την προστασία της Υγείας των ανθρώπων στο μέγιστο επίπεδο, σημειώνουν την έκπληξή τους που πάνω από ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της χολέρας στο Σουδάν, « 

».

Ο Π.Ο.Υ. έκανε τη χάρη στο καθεστώς του Σουδάν και απέκρυψε το ξέσπασμα χολέρας στη χώρα, για να μη διαταραχθεί το εμπόριο. Τελικά, το παραδέχτηκε μετά από πολύ καιρό και το Φλεβάρη του 2018 ενημέρωσε από την ιστοσελίδα του (βλ. ) τη λήξη «του μεγαλύτερου ξεσπάσματος χολέρας στο Σουδάν», όπου σημειώθηκαν 20 χιλιάδες ύποπτα κρούσματα και 436 θάνατοι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Επειτα από τα παραπάνω, δεν είναι περίεργο που ο Π.Ο.Υ. προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του νέου κοροναϊού (στο βαθμό που μπορούσε, φυσικά, γιατί μία τέτοια πανδημία δεν είναι δυνατό να κουκουλωθεί) και  Βάζοντας πάντα τα κέρδη πάνω από την δημόσια υγεία! Γι’ αυτά όμως θα μιλήσουμε σε επόμενο σημείωμα.

ΥΓ. Η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο σημερινός Γ.Γ. του Π.Ο.Υ. ήταν υποτίθεται… «μαρξιστική-λενινιστική»! Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγρέ (TPLF), που πήρε την εξουσία στην Αιθιοπία, πρόδωσε τον αγώνα του και μετατράπηκε σε καθεστωτική δύναμη που έδωσε γην και ύδωρ στους Αμερικάνους. Αξιος ο μισθός τους!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα ορθώσουμε τείχη αντίστασης στις εργοδοτικές και κυβερνητικές μεθοδεύσεις
Επόμενο άρθρο Σχέδιο νόμου για προσφυγικό: «Αίτηση – απόρριψη – απέλαση»

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo