Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
  • Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν
  • Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις
  • Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο
  • Σαν σήμερα 22 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Από στόμια βγαίνει η δύναμη κι όχι από τα στόματα. Σύντροφοι, γνωστό αυτό…»
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

«Από στόμια βγαίνει η δύναμη κι όχι από τα στόματα. Σύντροφοι, γνωστό αυτό…»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Ιούν 2020, 00:00

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έστειλε το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι απ' άκρη σε άκρη των ΗΠΑ ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των μπάτσων δολοφόνων του Τζορτζ Φλόιντ, φωνάζοντας «Οι ζωές των Μαύρων μετράνε» και «Δε μπορώ να αναπνεύσω» (από τα τελευταία λόγια του Φλόιντ). Η αρχή έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στους αγώνες της Bundesliga. «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» ήταν το σύνθημα στο περιβραχιόνιο που φορούσε στο αριστερό του μπράτσο ο ποδοσφαιριστής της Σάλκε, Γουένστον ΜακΚένι, αλλά και στις φανέλες των Σάντσο και Χακίμι κάτω από την εμφάνιση της Ντόρτμουντ, ενώ ο Τιράμ της Γκλάντμπαχ γονάτισε και αφιέρωσε στον δολοφονηθέντα Τζορτζ Φλόιντ το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου.
 
Οι ενέργειες των ποδοσφαιριστών είχαν την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των γερμανών οπαδών, όχι όμως και των ιθυνόντων της Λίγκας. Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Bundesliga, Αντον Ναχράινερ, δήλωσε: «Τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε με αυτά τα γεγονότα και θα εξετάσουμε ανάλογα τα στοιχεία», τονίζοντας ότι οι παίχτες παραβίασαν τους κανονισμούς του γερμανικού πρωταθλήματος, που «είναι ξεκάθαροι και απαγορεύουν στον ποδοσφαιριστή να φέρει στον εξοπλισμό του μηνύματα πολιτικού, θρησκευτικού ή προσωπικού περιεχομένου, μηνύματα ή φωτογραφίες». Τις δηλώσεις Ναχράινερ αποδοκίμασαν ο προπονητής της Γκλάντμπαχ, Μάρκο Ρόζε, ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε, Γιόχαν Σνάιντερ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος του ΔΣΔ της Μπάγερν Μονάχου, Ολιβερ Καν, και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ουνιόν Βερολίνου, Ολιβερ Ρούνερτ, προκαλώντας εκνευρισμό στη διοίκηση της Bundesliga, που κατάλαβε ότι αν προχωρήσει στην τιμωρία των ποδοσφαιριστών θα έχει απέναντί της τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.
 
Τη σκυτάλη στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης πήραν οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα από την προπόνηση στο «Ανφιλντ». Σύσσωμο το ρόστερ των 29 ποδοσφαιριστών, γονατισμένο κυκλικά στο κέντρο του γηπέδου, πόζαρε στην ομαδική φωτογραφία αλληλεγγύης, την οποία δημοσίευσε στο Τwitter ο Τζέιμς Μίλνερ, συνοδευόμενη από το σύνθημα «Unity is Strength» (η ενότητα είναι δύναμη) και το hashtag του Black Lives Matter. Σε αντίθεση με τη διοίκηση της Bundesliga, που δεν έπιασε τον «σφυγμό» των γεγονότων, η ηγετική ομάδα της ΦΙΦΑ δείχνει να καταλαβαίνει ότι η προσπάθεια επιβολής του «No Politica» με τιμωρίες των ποδοσφαιριστών που το παραβιάζουν θα τη φέρει σε αντιπαράθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων που επικροτεί τις ενέργειες αλληλεγγύης.
 
Το προηγούμενο διάστημα, μια σημαντική μερίδα των οργανωμένων οπαδών των ευρωπαϊκών ομάδων είχε έρθει σε αντιπαράθεση με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για το θέμα της επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης, κατηγορώντας τις διεθνείς Ομοσπονδίες ότι ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα και τα κέρδη των καπιταλιστών που «επενδύουν» στο ποδόσφαιρο. Η ηγετική ομάδα της ΦΙΦΑ έκρινε ότι ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης, για το δόγμα «No Politica», με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, θα διεύρυνε το χάσμα με τους οπαδούς, θα είχε αρνητικές επιπτώσεις, και επέλεξε, κάνοντας την ανάγκη αρετή, να «αδειάσει» τη διοίκηση της Bundesliga. Η ανακοίνωσή της για το θέμα της πιθανής τιμωρίας των παιχτών αναφέρει: «Η ΦΙΦΑ προωθεί ενέργειες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, είναι υπέρμαχος της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου και αντιλαμβάνεται απόλυτα όσα έχουν συμβεί και την επίδραση αυτών στους ποδοσφαιριστές, μετά και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η ισχύς των κανονισμών και η επιβολή των προβλεπομένων έγκειται στη δικαιοδοσία κάθε Ομοσπονδίας, ωστόσο θα ήταν σωστό να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν υπόψη με το σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα…».
 
Η στήλη θεωρεί ότι δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει για να πείσει ότι με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση η ΦΙΦΑ προσπαθεί να μανιπουλάρει τις ενέργειες των παιχτών και τις αντιδράσεις των οπαδών, που αμφισβητούν το δόγμα του «No Politica».
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Εκτός από τα δημοσιεύματα κατά του Μελισσανίδη, τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ «σηκώνουν» το θέμα που αφορά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών σχετικά με τη διαδικασία και το οικονομικό τίμημα για την απόκτηση και χρήση του VAR στο πρωτάθλημα της Super League. Μετά τον επεισοδιακό αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, τον Δεκέμβρη του 2019, και το σόου που έδωσε ο «μεταφραστής» Αχιλλέας Μπέος, ο Σάββας Θεοδωρίδης, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και την ισονομία στο πρωτάθλημα, είχε υποβάλει μήνυση κατά των διαιτητών και κατά όλων των εμπλεκομένων στην απόκτηση του VAR, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της ΕΠΟ, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της συγκρότησης και ένταξης στην εγκληματική οργάνωση και της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα που περιέχεται σε στοίχημα. Σύμφωνα με τη μήνυση Θεοδωρίδη, στην υπόθεση εμπλέκονται ο τότε υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Νίκος Παππάς, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, τα μέλη της ΚΕΔ, Κουκουλάκης, Χολέβας, Λίντμπεργκ και Μαρίν, ο επιτετραμμένος ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ Φούσεκ και οι διαιτητές και VARistes του αγώνα, Φωτιάς, Ευαγγέλου, Σάββας, Φίλου, Φωτόπουλος.
 
Αν και τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν το θέμα «σκάνδαλο μεγατόνων» και θεωρούν σίγουρο ότι θα γίνει άρση της ασυλίας του Παππά και ότι η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και μια σειρά ερωτήματα. Η μήνυση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε υπάρχει μια σημαντική καθυστέρηση από την πλευρά του εισαγγελέα, αφού θα έπρεπε να τη στείλει αμέσως («αμελλητί») στη Βουλή, αφού υπήρχε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα (Παππάς, Βασιλειάδης). Είναι τυχαίο ότι πάει στη Βουλή σε μια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση και ο Μαρινάκης είναι επικοινωνιακά «στριμωγμένοι», μετά την επιστολή ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για τις εκλογές στην ΕΠΟ;
 
Εχει αποφασίσει ο Κούλης να στριμώξει τον Παππά, δίνοντας εντολή για άρση της ασυλίας του; Αν το ήθελε γιατί δεν το έκανε στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Μιωνή; Είναι προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την πλευρά του Μαρινάκη για να τονώσει το ηθικό της γαβροσύνης; Είναι προσπάθεια να στριμώξουν την ηγεσία της ΕΠΟ για να «συνεργαστεί» με την κυβέρνηση και να βρεθεί μια κοινή θέση στο θέμα των εκλογών; Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ΕΠΟ θα δεχτεί να μεταθέσει τις εκλογές και η κυβέρνηση θα δεσμευτεί να μην αλλάξει το εκλογικό σύστημα. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία για την υπόθεση προέρχονται από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο και δεν μας επιτρέπουν να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη, οπότε θα επανέλθουμε προσεχώς.
 

♦ Σε προηγούμενο φύλλo, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είχαμε επισημάνει ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Μελισσανίδης έχει τον πρώτο λόγο στην επόμενη μέρα και σε συνεργασία με τον Σαββίδη θα έχει τον έλεγχο της νέας διοίκησης της ΕΠΟ, αναγκάζοντας τον Μαρινάκη να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Επίσης, είχαμε επισημάνει ότι τα ΜΜΕ του Μαρινάκη προσπαθούν να αποδομήσουν τον Μελισσανίδη, θυμίζοντας τα επιχειρηματικά του «κατορθώματα» (εξαγορά ΟΠΑΠ, αλλαγή ασυμβίβαστου ιδιοκτησίας ΠΑΕ και συμμετοχής σε στοιχηματική εταιρία, υπόθεση AEGEAN, εξαγορά ΟΔΙΕ από ΟΠΑΠ, γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια) και τις «στενές επαφές» που είχε με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να ενεργοποιηθούν τα αντι-ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά της κυβέρνησης.
 
Η προσπάθεια αποδόμησης του Γατούλη συνεχίζεται και το νέο «επεισόδιο» αφορά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Σε μπαράζ δημοσιευμάτων σε in.gr και tovima.gr και με δηλώσεις προσώπων του περιβάλλοντος Μαρινάκη, (π.χ. Σταυρούλα Αντωνάκου, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά) η εταιρία «Oil One» και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Δραπετσώνας (τις απέκτησε ο Μελισσανίδης το 2012) χαρακτηρίζονται «περιβαλλοντική βόμβα», ενώ στο δελτίο του Mega παρουσιάστηκαν καταγγελίες κατοίκων που αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές ενοχλήσεις στα μάτια και το λαιμό από τους ρύπους, έλλειψη οξυγόνου και λιποθυμικά επεισόδια παιδιών. Εμμέσως πλην σαφώς, η «γραμμή» που λανσάρουν τα ΜΜΕ του Μαρινάκη είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες του Μελισσανίδη, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ο Μαρινάκης αποφάσισε να «αναβαθμίσει» την κόντρα του με τον Γατούλη και να τη μεταφέρει από το ποδόσφαιρο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, επιβεβαιώνοντας ότι οι καπιταλιστές χρησιμοποιούν την ομάδα για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.
 
Φυσικά, η λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα και έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας, όμως αυτά είναι τα τελευταία που ενδιαφέρουν τον Μαρινάκη.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Νομοσχέδιο για τον αγροτικό τομέα που, εκτός των άλλων, βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Εξεγερτικό κύμα σαρώνει τις ΗΠΑ!

Σχετικά Αρθρα

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

Ημέρα της Γης.

Βραζιλία: Ημέρα ανακάλυψης (1500).

1870: Γεννιέται ο Λένιν.

1969: Μαγνητόφωνο του ΠΑΜ τοποθετημένο στο προαύλιο του Πολυτεχνείου μεταδίδει επί ώρα απαγορευμένα αντιστασιακά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

1979: Βόμβα στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθήνας και σε φασιστικό βιβλιοπωλείο στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο συνταγματάρχη συνεργάτη της χούντας στην Καλαμάτα.

1986: Αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών υπό τον Μάκη Βορίδη στη Νομική Αθήνας, εννιά τραυματίες.

1997: Αστυνομική επέμβαση τερματίζει την ομηρία 71 ατόμων που κρατούνταν αιχμάλωτοι στο σπίτι του ιάπωνα πρεσβευτή στη Λίμα (Περού) από δεκατέσσερις αντάρτες Τουπάκ Αμάρου. Κατά την επιχείρηση ένας όμηρος πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, δυο κομάντο τραυματίζονται και σκοτώνονται και οι δεκατέσσερις επαναστάτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo