Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Κάποτε, όταν φταρνιζόμαστε, μας λέγαν όλοι γείτσες, τώρα με τον κοροναϊό, μας λεν Χριστούς και Παναγίτσες
Αθλητισμός

Κάποτε, όταν φταρνιζόμαστε, μας λέγαν όλοι γείτσες, τώρα με τον κοροναϊό, μας λεν Χριστούς και Παναγίτσες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μαρ 2020, 00:00

Η αθλητική επικαιρότητα της βδομάδας που πέρασε δεν έχει κάποιο γκανιάν θέμα, αφού δεν είχαμε αγωνιστική δράση λόγω της αναβολής της έναρξης των play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Την ίδια στιγμή, το γενικό κλίμα που διαμορφώνεται, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, έχει σαν αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των φιλάθλων για τα τεκταινόμενα στον αθλητικό χώρο να είναι από μειωμένο έως ελάχιστο. Ακόμα και στα αθλητικά στέκια το βασικό θέμα συζήτησης είναι ο κοροναϊός, καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και για τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων το θέμα της πολυϊδιοκτησίας θεωρείται «τελειωμένο», μετά την απόφαση της αθλητικής δικαστή Μαρίας Τσαγκιά για αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η αθλητική δικαστής δέχτηκε ως δεσμευτική την απόφαση της ΕΕΑ, δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και δέχτηκε την ενοχή των δυο ομάδων σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΕΑ. Διαφοροποιήθηκε όμως ως προς την ποινή του υποβιβασμού, πατώντας στο «παραθυράκι» για κενό νόμου, μετά την εξαφάνιση του άρθρου 30 του Πειθαρχικού Κώδικα. Σε προηγούμενο φύλλο της «Κ» (αρ. φ. 1039, 15.2.20), είχαμε αναφερθεί στο ταχυδακτυλουργικό κόλπο από την διοίκηση της ΕΠΟ, να εξαφανίσει το άρθρο 30 κατά τη διαδικασία τροποποίησής του το περασμένο καλοκαίρι, και είχαμε προβλέψει ότι μπορεί να αποτελέσει το σημείο-κλειδί για να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξει υποβιβασμός. Στο σκεπτικό της απόφασης Τσαγκιά αναφέρεται ότι ο Κανονισμός και ο Πειθαρχικός Κώδικας ΕΠΟ δεν προβλέπουν διατάξεις σχετικές με ζητήματα πολυϊδιοκτησίας. 

Ταυτόχρονα, δεν αποδέχεται ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν οι ποινές για «βαρεία παράβαση», αφού στην τελευταία σελίδα του σκεπτικού σημειώνεται: «Κατόπιν των παραπάνω, και λαμβανομένου υπόψη αφενός ότι, όπως και παραπάνω αναφέρθηκε (στοιχ. ΙΙΙ δ της παρούσας), σύμφωνα με το άρθρο 77Α Ν. 2725/1999 όπως ισχύει, η προκείμενη παράβαση δεν εμπίπτει σε λόγο που αφορά το «δημόσιο συμφέρον» και επομένως ούτε στην έννοια της «βαρείας παράβασης» και επιπλέον ότι δεν τυγχάνει εφαρμογής το Παράρτημα Α του Π.Κ. ΕΠΟ 2019 – 2020, αφετέρου ότι πρόκειται για ζήτημα που πλήττει τον ανόθευτο ανταγωνισμό μεταξύ των Α.Α.Ε. και την ακεραιότητα των αθλητικών διοργανώσεων… πρέπει να επιβληθεί στις ομάδες εκάστης εκ των εγκαλουμένων η ποινή της αφαίρεσης επτά (7) βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα (Super League 1 Ελλάδα αγωνιστική περίοδος 2019 – 2020)». 

Πριν κλείσει το θέμα οριστικά θα έχουμε την «μάχη της έφεσης», που ήδη έχει ξεκινήσει, όμως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το ενδιαφέρον είναι μειωμένο. Από τις αντιδράσεις των δυο βασικών παιχτών (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) και σε συνδυασμό με τη στόχευση που έχει η έφεση κάθε πλευράς, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι εφέσεις δε θα έχουν καμία τύχη και έγιναν για τυπικούς και επικοινωνιακούς λόγους.

Ξεκινώντας από την έφεση του ΠΑΟΚ, η οποία κατατέθηκε την τελευταία μέρα (Δεύτερα 9/3), βλέπουμε ότι κινείται σε δυο άξονες. Ο πρώτος, αφορά τη δικαστική μάχη που έχει ξεκινήσει η ομάδα κατά της απόφασης του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με την αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Το επιχείρημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι η αθλητική δικαστής της Super League (πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο) δέχτηκε ως δεσμευτική τη γνωμοδότηση της ΕΕΑ και με βάση αυτή αποφάσισε την ενοχή ΠΑΟΚ και Ξάνθης χωρίς να μπει στην ουσία της απόφασης. Σύμφωνα με το σκεπτικό των νομικών της ομάδας, μια επιτροπή με «παράνομη» σύνθεση έβγαλε μια απόφαση, την οποία δέχτηκε η αθλητική δικαστής και τιμώρησε την ομάδα με αφαίρεση βαθμών. Ο δεύτερος αφορά την προσπάθεια των νομικών του ΠΑΟΚ να πείσουν το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της ΕΠΟ να μπει στην ουσία της υπόθεσης, να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία που θα καταθέσουν και να μη δεχτεί ως δεσμευτική την απόφαση της ΕΕΑ.

Στην προσπάθειά τους οι νομικοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρήκαν ένα απρόσμενο σύμμαχο. Την περασμένη Τρίτη, το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο ΠΑΟΚ για έκδοση προσωρινής διαταγής, με στόχο να μπλοκάρει τη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης μέχρι να βγει η απόφαση του ΣτΕ για τη νομιμότητα της σύνθεσης της ΕΕΑ (η υπόθεση έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 2 Απρίλη). Επικοινωνιακά, η παρέα του Σαββίδη δέχτηκε ένα πλήγμα, σε νομικό επίπεδο ίσως να δέχτηκε ένα καλό δώρο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, ο λόγος απόρριψης της προσφυγής είναι ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και είναι γνωμοδότηση προς τα πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την έφεση που κατέθεσε, έχει στόχο τη (ν)τροπολογία της κυβέρνησης. Το ερυθρόλευκο μπλοκ (Ολυμπιακός, Λάρισα, Πανιώνιος) ζητάει από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της ΕΠΟ να δεχτεί συνολικά ως δεσμευτική την απόφαση της ΕΕΑ και να επιβάλει την ποινή του υποβιβασμού, όπως προβλέπεται στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ και όχι με τη (ν)τροπολογία της κυβέρνησης. Το επιχείρημα των τριών ομάδων είναι ότι σύμφωνα με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις κατευθύνσεις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου και γι' αυτό η κυβερνητική (ν)τροπολογία θα μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με το σκεπτικό των «ερυθρόλευκων» εφέσεων, δεν υπάρχει δυνατότητα επιλεκτικής ερμηνείας της απόφασης της ΕΕΑ και διαφοροποίησης ως προς το σκέλος της «βαρείας παράβασης». 

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η νέα εστία «έντασης» ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, σχετικά με την παρουσία ή όχι τακτικών δικαστών στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ. Σε ένα σημείο της έφεσής του, ο ΠΑΟΚ αναφέρει: «Η παρουσία των τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ είναι μια ελληνική πρωτοτυπία που αποτελεί στρέβλωση στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κανονικότητα». Τονίζει ότι «σε καμία χώρα (τουλάχιστον από τις μη τριτοκοσμικές) δεν συναντάμε τακτικούς δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου». Η ερυθρόλευκη πλευρά αξιοποίησε τη συγκεκριμένη φράση για να επιτεθεί στη διοίκηση του ΠΑΟΚ και στη διοίκηση της ΕΠΟ και να καταγγείλει προσπάθεια αλλαγής των τακτικών δικαστών από δικηγόρους που θα επιλέξει ο Γραμμένος και η παρέα του κατ' εντολή του Σαββίδη. Επίσης, τόνισε ότι στο παοκτζίδικο στρατόπεδο υπάρχει σύγχυση, θυμίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ είχε πρωτοστατήσει υπέρ των τακτικών δικαστών, με συνέπεια να στρέφεται εναντίον του εαυτού του.

Ανταπαντώντας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγω για ερυθρόλευκα fake news και εξηγεί ότι ο ΠΑΟΚ ήταν και παραμένει υπέρ των τακτικών δικαστών. Τονίζει επίσης ότι η συγκεκριμένη αναφορά έγινε προκειμένου να τονιστεί από την πλευρά της ότι αυτό (σ.σ. η παρουσία τακτικών δικαστών) έγινε στην Ελλάδα επί ημερών Κοντονή, γιατί μόνον οι δικαστές παρέχουν εχέγγυα αμεροληψίας. Η «ένταση» ανάμεσα στις δυο ΠΑΕ χαρακτηρίζεται «χαμηλής ισχύος», είναι μέρος του επικοινωνιακού παιχνιδιού και δεν επηρεάζει την δικαστική πτυχή της υπόθεσης. 

Αξιολογώντας τα δεδομένα, η πρόβλεψη της στήλης είναι ότι όλες οι εφέσεις θα απορριφθούν και θα παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση, ίσως με μια μικρή διαφοροποίηση (μείωση των βαθμών που θα αφαιρεθούν από ΠΑΟΚ και Ξάνθη). Σε μια χρονική περίοδο που είναι εξέλιξη η αντιμετώπιση του κοροναϊού και το Προσφυγικό, οι τακτικοί δικαστές θα πάρουν το «μήνυμα» και δε θα ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου. 

Αλλωστε το αποτέλεσμα της υπόθεσης μπορεί να γίνει αποδεκτό απ' όλους. Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε τον υποβιβασμό, ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα και ο Μελισσανίδης από το πουθενά διεκδικεί τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και με λίγη τύχη στα πολλά φράγκα της διοργάνωσης. Ελαφρά «ριγμένοι» μπορεί να νιώθουν οι ερυθρόλευκοι, που είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο και χωρίς την αφαίρεση βαθμών, αφού κατάφεραν να ξεφύγουν με επτά βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής, οι τόνοι στο λιμάνι είναι χαμηλοί και αυτό ερμηνεύεται ως δείγμα του ότι ο Μαρινάκης τα έχει βρει με την κυβέρνηση και μένει να δούμε το «δωράκι» που θα πάρει για να προωθήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Προς το παρόν, ο Μαρινάκης προσπαθεί να αναρρώσει από τον κοροναϊό και στη συνέχεια θα ασχοληθεί με τον Κούλη και την παρέα του.  

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

Μια από τις πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δήλωση Μαρινάκη ότι τον «επισκέφθηκε» ο κοροναϊός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ κορον-υστερία καπνός παραλλαγής σε μια αθωράκιστη χώρα
Επόμενο άρθρο «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είμαστε περήφανοι για εσάς. Καλή δύναμη!»

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo