Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 20 Ιούνη
  • Πορτραίτα ηρώων
  • Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους
  • Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους
  • Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Σεπ 2019, 00:00

ΜΠΑΡΜΠΙ

 
Εκστασιάστηκε η υπουργάρα όταν την κάλεσαν να παραδώσει το «Επιχειρηματικό βραβείο Θαλής ο Μιλήσιος» στην Ελένη Αντωνιάδου «που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής» κτλ. κτλ. Τα 'γραψε και στο ΦατσοΒιβλίο, για να τα πληροφορηθούν όλοι. Και εισέπραξε ένα σεμνό… γλείψιμο από τη βραβευθείσα («δική μου η τιμή, ειδικά από εσάς μια γυναίκα με λαμπρή καριέρα εκτός και εντός πολιτικής που ταυτόχρονα είναι και νέα μητέρα, πραγματικά αξιοθαύμαστη!» – μπλιαχ, μπλιαχ). Και μετά, το αγγούρι βγήκε χλεμπόνα. Ούτε NASA (σε ένα summer club πήρε μέρος, μαζί με πολλούς άλλους), ούτε επιστημονική πρωτοπορία και τα παρόμοια. Μια ωραία διαφημιστική απάτη. Με μόνο αληθινό βιογραφικό στοιχείο ότι η βραβευθείσα επιλέχτηκε από μια εταιρία παιχνιδιών για να την κάνει «Μπάρμπι».  Ο tempora o mores…
 

Ξεφτίλα

 
Είναι δυνατόν το Λουξεμβούργο (μια χώρα που δε χαρακτηρίζεται για την ηλιοφάνεια και τη ζέστη όλες τις εποχές του χρόνου) να μην έχει μια αίθουσα για να δίνουν συνεντεύξεις Τύπου ο πρωθυπουργός και οι φιλοξενούμενοί του από άλλες χώρες; Αστεία πράγματα. Κι όμως, ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ κανόνισε να κάνει δηλώσεις παρέα με τον φιλοξενούμενό του βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στον κήπο του πρωθυπουργικού γραφείου. Μέσα από τα κάγκελα οι δημοσιογράφοι, έξω από τα κάγκελα καμιά διακοσαριά διαδηλωτές που αποδοκίμαζαν τον Τζόνσον.
 
Οι Βρετανοί ζήτησαν να γίνει η συνέντευξη στο εσωτερικό. Τους απάντησαν ότι δεν υπήρχε αίθουσα που να χωράει όλους τους δημοσιογράφους. Ζήτησαν να γίνει με επιλεγμένους δημοσιογράφους. Τους απάντησαν ότι αυτό θα ήταν άδικο για όσους θα αποκλειστούν. Ο Τζόνσον αποχώρησε και ο Μπετέλ έκανε δηλώσεις μόνος του, κοιτώντας κάπου-κάπου με νόημα το άδειο πόντιουμ του Τζόνσον δίπλα του. Και βέβαια, τα «έχωσε» άγρια στον Τζόνσον και την πολιτική του για το Brexit.
 
To Λουξεμβούργο είναι μια κουτσουλιά στο χάρτη και η Βρετανία μια ισχυρή ιμπεριαλιστική δύναμη. Ο Μπετέλ, όμως, σε συνεννόηση προφανώς με τον Γιούνκερ, υπέβαλε τον Τζόνσον σ' αυτόν τον εξευτελισμό, ως εκπρόσωπος του γερμανογαλλικού άξονα.
 

Κλόπι-πέιστ

 
Διαβάζαμε και τσιμπιόμασταν για να σιγουρευτούμε ότι είμαστε ξύπνιοι. Ο Πρετεντεράκος διαβάζει «Κόντρα»! Κι όχι μόνο διαβάζει, αλλά κλέβει κιόλας. Ασύστολα (αυτό δεν είναι είδηση). Την Τετάρτη δημοσιεύτηκε στο eksegersi.gr η ανάλυση για το χαρτοφυλάκιο που πήρε στη νέα Κομισιόν ο Σχοινάς (https://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/33776. Νεοαποικία-σε-όλα-τα-επίπεδα). Ο Πρετεντέρης το διά-βασε, κοπιάρησε την ανάλυση  και την περιέλαβε την Παρασκευή στη στήλη του στα «Νέα», υπό τον τίτλο «Ούρσουλα» (μπορείτε να τη διαβάσετε στο https://twitter.com/anatropimegatv?lang=el). Στόχος του να δείξει ότι η ιστορία με τον Σχοινά είναι ένα φιάσκο. Τα «έχωσε» στον Σχοινά και εμμέσως στον Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο δεν ξέρουμε. Ισως έχει παρτίδες με τον Σαμαρά, ίσως επιδιώκει κάποιο άλλο «ντιλ» με τον Μητσοτάκη.
 

Απέραντο δικαστήριο

 
Ο Λοβέρδος κατέθεσε μήνυση κατά της Τουλουπάκη, στην οποία κατονομάζει και τον Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν» που κινούσε τα νήματα και έλεγε στη Ράικου (την παραιτηθείσα προκάτοχο της Τουλουπάκη) να κάνει διώξεις «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν». Η μήνυση θα πάρει μάλλον το δρόμο της Βουλής, αφού ο Παπαγγελόπουλος καταγγέλλεται ως υπουργός.
 
Η Τουλουπάκη κατέθεσε αναφορά κατά του Αγγελή, ο οποίος είχε καταθέσει αναφορές κατά της Τουλουπάκη και του «Ρασπούτιν». Η αναφορά της Τουλουπάκη διερευνάται με προκαταρκτική εξέταση, στην οποία η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς (!) κατέθεσε ως πρώτη μάρτυρας.
 
Αστοί πολιτικοί και ανώτατοι δικαστικοί έχουν σφιχταγκαλιαστεί και μετατρέπουν την πολιτική ζωή σ' ένα απέραντο δικαστήριο, ενώ ο Μητσοτάκης ψάχνει τρόπο απεμπλοκής, γιατί αυτό το πατιρντί δεν τον συμφέρει. Κατά τα άλλα, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και είναι αυτή που ελέγχει και την πολιτική εξουσία!
 

Θαμμένες αλήθειες

 
Ξανά φωτιά στα Γεράνεια, νέα καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δάσους. Κάπου στα ψιλά μιας εφημερίδας διαβάσαμε ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγεται «εξετάζεται και το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ».
 
Ωπα, τι έγινε, ρε παιδιά; Τι είν' αυτά; Δεν υπάρχει εμπρησμός, δεν είδαν κανένα με μαύρο μηχανάκι ή με πράσινο αυτοκίνητο να γυροφέρνει στην περιοχή; Δεν είδαν τις φωτίτσες να ανάβουν η μία μετά την άλλη, όπως μας τις έδειχνε στον ηλεκτρονικό χάρτη ο Τζανακόπουλος, πέρσι τέτοια εποχή; Εμπρησμός από βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ;
 
Για να μην συνεχίσουμε την ειρωνεία, να πούμε ότι η Πυροσβεστική που διέρρευσε ότι διερευνά αυτό το ενδεχόμενο είναι σίγουρη ότι έτσι ξεκίνησε και αυτή η δασική πυρκαγιά. Γιατί οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές ξεκινούν είτε από αδέσποτες χωματερές είτε από πυλώνες της ΔΕΗ. Γιατί έχουν εδώ και χρόνια να φέρουν το ελικοπτεράκι με το ρύγχος που καθαρίζει τις πορσελάνινες διελεύσεις των καλωδίων στους πυλώνες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται βραχυκυκλώματα (λόγω της ξεραμένης λάσπης που έχει εγκατασταθεί). Κι επειδή δεν καθαρίζουν και τη βλάστηση στη βάση των πυλώνων, οι σπινθήρες από ένα βραχυκύκλωμα φτάνουν για ν' ανάψουν φωτιά, υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Κι αν φυσάει αέρας, η φωτιά παίρνει το δρόμο της.
 
Γιατί δεν καθαρίζουν τους πυλώνες πάνω και κάτω; Απλούστατα, επειδή κοστίζει. Εχουμε μπαϊλντίσει να τα γράφουμε αυτά τόσα χρόνια τώρα.
 

Βυζαντινισμοί

 
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής δεν κατονόμασε και στη μαρτυρική του κατάθεση τον «Ρασπούτιν». Κατονόμασε, όμως, εκείνους που ξέρουν καλά, όπως ισχυρίζεται, ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»: Ξένη Δημητρίου, Μιχάλης Καλογήρου, Μαρία Παπασπύρου. Ειδικά για την πρώτη, ο Αγγελής κατέθεσε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι του είχε πει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν».
 
Πέραν όλων των άλλων, από τον εισαγγελέα Αγγελή μαθαίνουμε ότι στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης και στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης συζητούσαν και «έθαβαν» (έστω «ψιλοέθαβαν») τον «Ρασπούτιν» άνθρωποι που ανήκαν στο ίδιο στρατόπεδο, το κυβερνητικό, του ΣΥΡΙΖΑ!
 

Γαλάζιοι… πρεσπαδόροι

 
Πρώτα ο Δένδιας, μετά η Ντόρα. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική, δηλώνει η Ντόρα. Εγώ δε θα αποδώσω τον τίτλο του προδότη σε κανέναν, λέει ο Δένδιας. Πράγματι, και οι δύο είχαν κρατήσει εξαιρετικά προσεκτική στάση την περίοδο της «μακεδονομαχίας». Τι γίνεται όμως με τα άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ που… έστηναν κρεμάλες για τους προδότες; «Αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη», λέει ο Δένδιας. Και για να κλείσει το θέμα, πετάει την «κουφή» ατάκα: «Ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα»! Ωπα, ρε Δένδια, η Συμφωνία των Πρεσπών, μια διμερής συμφωνία, έχει την ίδια ισχύ, από τη σκοπιά του Διεθνούς Δικαίου, με τη Συνθήκη της Λωζάννης ή τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που αμφισβητεί η Τουρκία; Τι να κάνει, όμως, κι αυτός, πρέπει κάτι να βρει να πει για να δικαιολογήσει την (αναμενόμενη) κωλοτούμπα.
 

Ωμές απειλές

 
Για ποιο λόγο καθυστερούν κάποιες επενδύσεις; Επειδή κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που σέβονται το ψωμί που τρώνε αντιτίθενται στην καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας προκειμένου να ικανοποιηθεί η αδηφαγία και η πλιατσικολογική διάθεση των καπιταλιστών. Θέλετε παραδείγματα από την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία ασχολήθηκε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας; Ο δασάρχης Πειραιά που αρνούνταν να υπογράψει ότι τα δάση στο Ελληνικό δεν είναι δάση. Κάποιοι υπάλληλοι στο ΥΠΕΝ που αρνούνταν να εκδώσουν την παράνομη άδεια για το γήπεδο του Μελισσανίδη. Μια σειρά δασολόγοι υπηρεσιακοί παράγοντες στη Βόρεια Ελλάδα που αρνούνται να αποχαρακτηρίσουν ένα πανέμορφο δάσος στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, προκειμένου να χτίσει βίλες και μπαγκαλόους μια εταιρία του Σαββίδη.
 
Αυτούς τους υπάλληλους απειλεί με κυρώσεις ο υπουργός Μπουμπούκος. Δεν απειλεί τα λαμόγια και τις «πιάστρες», γιατί αυτοί τα βρίσκουν αμέσως με τους ανθρώπους των καπιταλιστών, παίρνουν το δωράκι τους και υπογράφουν τα πάντα όλα. «Ετοιμάζω νέα νομοθετική παρέμβαση, αν συνεχιστεί αυτό, και θα αφαιρέσω όλες τις αρμοδιότητες από όλους τους υπαλλήλους», έλεγε ο Μπουμπούκος, με ύφος χιλίων χουντικών, στην εκπομπή του Αυτιά.
 

Ψιλό γαζί

 
Ο Σταϊκούρας μιλάει λίγο και βγαίνει σπάνια στα πρωινάδικα.   Οταν μιλάει, όμως, είναι συνήθως καίριος. Μάζεψε, λοιπόν, όλη την αμυντική μπουρδολογία των συριζαίων και άρχισε το ψιλό γαζί: «Ισχυρίζονται ότι η άρση των capital controls ήταν προετοιμασμένη από τη δική τους Κυβέρνηση. Ομως, πλήρης άρση δεν υπήρξε. Ισχυρίζονται ότι ο προϋπολογισμός ήταν εντός στόχων. Ομως, υπήρχε δημοσιονομικό κενό, το οποίο καλύφθηκε κυρίως με την αύξηση των εσόδων μετά τον Ιούλιο. Ισχυρίζονται ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν εξασφαλισμένη. Ομως, αυτή ποτέ δεν εξασφαλίστηκε, αφού ποτέ δεν την συζήτησαν αρμοδίως. Ισχυρίζονται ότι έδωσαν εντολή και άνοιξε ένας ειδικός λογαριασμός για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ομως, τέτοιος λογαριασμός δεν υφίσταται. Ισχυρίζονται ότι το αίτημα για την πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ ήταν έτοιμο. Ομως, ποτέ δεν το διατύπωσαν, εγγράφως, στους θεσμούς. Εν κατακλείδι, αφού τα είχαν όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησαν;».
 

Ξεκατινιάσματα

 
Η Πιπιλή κατηγόρησε τον Θεοχαρόπουλο ότι είναι «άεργος». Ο Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι «κρίνει με παραστάσεις που έχει από τη ΝΔ, εγώ δουλειά και δουλειές είχα, είμαι γεωπόνος». Η Πιπιλή είπε ότι «από πρόεδρος κόμματος κατάντησε μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσίπρα». Ο Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Εγώ είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ και ορίστηκα διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο πλαίσιο της προοδευτικής συμμαχίας».
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠιο σφιχτά τα δεσμά
Επόμενο άρθρο Αλλο το σύστημα, άλλο οι διαχειριστές

Σχετικά Αρθρα

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

Κόντρες 19 Ιούν 2026, 11:41

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

Κόντρες 17 Ιούν 2026, 13:58

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

Κόντρες 12 Ιούν 2026, 20:15

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

Κόντρες 10 Ιούν 2026, 13:10

Aναμενόμενα και μη

Κόντρες 8 Ιούν 2026, 19:53

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

Κόντρες 5 Ιούν 2026, 20:26
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

Ημέρα surfing.

Ημέρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα σημαίας.

1928: Βουλευτής της συμπολίτευσης πυροβολεί μέσα στη γιουγκοσλαβική βουλή σκοτώνοντας δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και τραυματίζοντας άλλους δύο.

1944: Ιδρύεται η CIA.

1955: Συλλαμβάνονται ο ΓΓ του ΚΚ Αλγερίας και άλλα εκατό άτομα.

1962: Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Αρη Βελουχιώτη που είχε αποκηρύξει.

1963: Εγκαθίσταται το “κόκκινο τηλέφωνο” Ουάσινγκτον – Μόσχας.

1978: Βόμβα ακροδεξιών στον κινηματογράφο “Ρεξ” κατά τη διάρκεια προβολής σοβιετικής ταινίας, δεκαπέντε τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo