Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Μάη
  • Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές
  • Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων
  • Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αντετο…ποιός;
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Αντετο…ποιός;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Σεπ 2019, 00:00

Ο σχολιασμός της αγωνιστικής εικόνας της εθνικής μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας γίνεται πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία. Δεν είναι, λοιπόν, γνωστό αν η Εθνική είναι στους 16 της διοργάνωσης ή αν γυρίζει πολύ νωρίς πίσω. Από τα δυο πρώτα παιχνίδια της ομάδας επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση όσων γνωρίζουν από μπάσκετ και ταυτόχρονα δεν έχουν ενταχθεί στον εθνικό εσμό αποθέωσης της ομάδας. Από τα δρώμενα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό που εισπράξαμε είναι ότι η ομάδα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει στο μετάλλιο, αφού δεν έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και δεν μπορεί να αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε το μεγάλο της όπλο που ακούει στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο «προπονητής» είναι πολύ λίγος για να διαχειριστεί τις μπασκετικές προσωπικότητες των παιχτών της Εθνικής, που σαν μονάδες είναι από τα καλύτερα ρόστερ του τουρνουά, και σε συνδυασμό με την έλλειψη αγωνιστικού προσανατολισμού οδηγεί σε ήττες όπως αυτή με την Βραζιλία. Η ομάδα παίζει κάτι σαν μπάσκετ και έχει προσαρμοστεί στην ανάγκη να κάνει ο Αντετοκούνμπο το σόου του μπροστά στο κοινό μιας μεγάλης εμπορικής αγοράς (αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που οι Μπακς έδωσαν το ΟΚ για να συμμετάσχει στην αποστολή). Οταν ο Γιάννης μπλοκαριστεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Βλέποντας τον αγώνα με τη Βραζιλία καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει προπονητής στον πάγκο της ομάδας. Οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν τον αγώνα με στόχο αμυντικά να μπλοκάρουν τον Γιάννη, ρισκάροντας το ελεύθερο περιφερειακό σουτ, και επιθετικά να χτυπήσουν κυρίως μέσα από τη ρακέτα. Εμειναν προσηλωμένοι σε αυτό το πλάνο ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω με 17 πόντους. Ο Ατσα Πέτροβιτς, γνωρίζοντας ότι κανένας δε θα τον κατηγορήσει επειδή έχασε από την Ελλάδα του «Giannis», επέλεξε το συγκεκριμένο αμυντικό πλάνο βασισμένος στην απλή μπασκετική λογική ότι «δε θα μπουν όλα τα σουτ». Και δικαιώθηκε.
Εβγαλε αρχικά εκτός αγώνα τον Αντετοκούνμπο, εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία του ελληνικού πάγκου όταν σταμάτησαν να μπαίνουν τα τρίποντα, επένδυσε στον
εκνευρισμό των παιχτών της Εθνικής, που έβλεπαν να χάνεται ένα σίγουρο παιχνίδι, και αξιοποιώντας την απόδοση του Βαρεζάο μέσα στη ρακέτα (πήρε την ταυτότητα Μπουρούση και Παπαγιάννη), έκλεψε το παιχνίδι.

Οπως ήταν φυσικό, με την ήττα κατέρρευσε η επικοινωνιακή φούσκα για την υπερομάδα του Γιάννη, που την τρέμει όλη η μπασκετική υφήλιος, και άρχισε το παραμύθι «να στηριχτεί η ομάδα στην προσπάθειά της να προκριθεί και να μπει στη φάση των 8». Μάλιστα, για να φύγει από το πρώτο πλάνο το άθλιο αγωνιστικό πρόσωπο της Εθνικής, ο δημοσιογραφικός εσμός έδωσε ιδιαίτερη προβολή στις δηλώσεις του Πέτροβιτς και στα δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου, προσπαθώντας να μεταφέρει τη συζήτηση στις «προκλητικές» δηλώσεις των βραζιλιάνων σε βάρος του Αντετοκούνμπο. Για να καταλάβουμε το μέγεθος της «προκλητικότητας» των βραζιλιάνων, μεταφέρουμε αυτούσιες τις δηλώσεις του Πέτροβιτς: «Από τη μία έχουμε ένα νεαρό παίκτη, στα 23 του, που κέρδισε τον τίτλο του MVP. Κι από την άλλη αυτόν (Αλεξ Γκαρσία). Ποιος τον σταμάτησε λοιπόν; Ενας 40χρονος που του τις… έβρεξε. Αυτό είναι το μπάσκετ». Και τον τίτλο με τον οποίο περιέγραψε το αποτέλεσμα η globoesporte.globo.com (μεγαλύτερη βραζιλιάνικη αθλητική ιστοσελίδα): «Αντετο…ποιός;». Δε χρειάζονται περισσότερα επιχειρήματα για να αποδείξουμε τη φαιδρότητα της επίσημης ελληνικής μπασκετικής δημοσιογραφίας. Αντί σχολιασμού, η στήλη επέλεξε να αντιγράψει τον τίτλο της globoesporte.globo.com.
 
Η αρχική εκτίμηση της στήλης ότι το φετινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα είναι μια κούρσα για δύο (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) επιβεβαιώνεται από τα όσα έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου στις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Οι γαύροι βορρά και νότου, αν και δε θάμπωσαν με την αγωνιστική τους εικόνα, κατάφεραν να κάνουν στο ρελαντί το δύο στα δύο και να μην έχουν βαθμολογικές απώλειες. Κατά τα λοιπά, αξίζει να σχολιάσουμε την πολύ κακή εικόνα του Παναθηναϊκού και την απρόσμενα καλή πορεία της Ξάνθης και της ομάδας του Μπέου (ΝΠΣ Βόλος).

Οι πράσινοι, αντί να βελτιωθούν σε σχέση με πέρσι, δείχνουν σημάδια αποσύνθεσης και επιβεβαιώνουν τη λαϊκή ρήση «με πορδές δε βάφονται αυγά». Ο Αλαφούζος, αφού δε βρήκε τρόπο να απαλλαγεί από την ομάδα, συνεχίζει να το παίζει ιδιοκτήτης, χωρίς να βάζει όμως το χέρι στην τσέπη. Χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ και χωρίς τον περσινό ενθουσιασμό, η ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει ούτε μια μπαλιά στο γήπεδο και δε δημιουργεί φάσεις. Από την εξέδρα έχουν αρχίσει οι πρώτες γκρίνιες και αν το προπονητικό τιμ δεν καταφέρει να βρει κάποια λύση, πολύ σύντομα οι πωλητές κορνέδων θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους, μετακομίζοντας από του Ρέντη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι πλέον απαισιόδοξοι λένε ότι τη φετινή χρονιά θα συντελεστεί το μοιραίο και η ομάδα θα βρεθεί μπροστά σε αγωνιστικό και οικονομικό αδιέξοδο που μπορεί να την οδηγήσει ακόμα και στον υποβιβασμό, ενώ οι αισιόδοξοι πιστεύουν στην έλευση του μεσσία Γιαννακόπουλου που θα δώσει τη λύση αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας.

Κατά την εκτίμηση της στήλης, τα πράγματα είναι πιο απλά. Κρίνοντας με βάση τη δυναμικότητα της ομάδας, οι πράσινοι θα βρεθούν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Για την ιστορία του Παναθηναϊκού αυτό σημαίνει μια χαμένη χρονιά και περαιτέρω απαξίωση της ομάδας, όμως με αυτή την πραγματικότητα θα πρέπει να μάθουν να ζουν οι φίλοι της ομάδας. Και επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης και όλοι χρειάζονται έξτρα πόρους για να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση, η στήλη θα προτείνει μια μεσοπρόθεσμη επενδυτική ευκαιρία. Ποντάρετε ένα μικρό ποσό στην πρόβλεψη ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι εκτός εξάδας στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τελειώσαμε με τους πράσινους και ανεβαίνουμε στη Θράκη. Η ομάδα του Πανόπουλου, με δυο εκτός έδρας νίκες (με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο), δείχνει ότι φέτος θα προσπαθήσει να βγει στην Ευρώπη. Αρκετά δουλεμένη ομάδα, φιλοδοξεί να «καθαρίσει» τα ντέρμπι των μικρομεσαίων και να πάρει την πέμπτη θέση. Χωρίς να έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, θα βασιστεί στην έδρα της και στη συνοχή της ως ομάδα, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τη διοικητική εμπειρία και τις διασυνδέσεις του Πανόπουλου στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Ο σχολιασμός των δυο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος θα κλείσει με την ομάδα του Μπέου. Ο ΝΠΣ Βόλος είναι ένα δημιούργημα του Μπέου, που προς το παρόν δεν έχει καμία όσμωση με την τοπική κοινωνία. Ο Μπέος, την άνοιξη του 2017, συμφώνησε με τη διοίκηση του ΜΑΣ Πύδνα Κίτρους (ομάδα από το τοπικό πρωτάθλημα της Πιερίας) να μεταφερθεί η έδρα της ομάδας στο Βόλο, στη συνέχεια (καλοκαίρι του 2017) έγινε η μετονομασία της σε ΝΠΣ Βόλος και αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική. Μέσα σε δυο χρόνια κέρδισε δυο ανόδους και είναι ανάμεσα στις 14 ομάδες της Super League. Τις δυο πρώτες αγωνιστικές πέτυχε δυο νίκες και όλα δείχνουν ότι θα εξασφαλίσει σχετικά εύκολα την παραμονή της στην κατηγορία. Προς το παρόν αγωνίζεται σε άδειες εξέδρες, αφού οι οπαδοί της Νίκης και του τοπικού Ολυμπιακού δεν τσίμπησαν στο «δόλωμα» του Μπέου να αξιοποιήσει την παρουσία της ομάδας στην πρώτη κατηγορία για να μαζέψει οπαδούς και να εδραιώσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στην πόλη.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 

Από τους πασόκους δε θα γλιτώσουμε ποτέ. Μετά από μια τσιπουροκατάνυξη με πολλή αθλητική συζήτηση και ολίγη πολιτική, η παρέα διαλύθηκε και ο καθένας επέστρεψε στο κονάκι του. Αντί για την πατροπαράδοτη καληνύχτα αποχαιρέτησα την ομήγυρη με τη φράση “να περνάμε καλά και καλή αυριανή”. Γύρισα στο σπίτι και μετά από λίγο ήρθε από μέλος της παρέας e-mail με τη φωτογραφία. Προφανώς, ήταν σε αγωνιστική ανάταση, εξαιτίας του γιορτασμού της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη και της φιλολογίας για επανεμφάνιση του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Κάθε υπουργείο με τον ΚΥΠατζή του!
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Διαρκές λαχάνιασμα με προβλέψεις προς τα κάτω

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
Πολιτική

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

20 Μάι 2026, 20:05
Αγροτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

20 Μάι 2026, 19:41
Εργατικά

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

20 Μάι 2026, 10:37
Πολιτισμός

Πεπρωμένο μας η πατρίδα μας, η Παλαιστίνη…

Roger Waters - Mοna Miari, COMFORTABLY NUMB RE-IMAGINED

20 Μάι 2026, 10:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

20 Μάι 2026, 00:01
Η παπάρα

Παπαγαλάκια-γκεμπελίσκοι ντεφορμέ

19 Μάι 2026, 21:45
Παιδεία

ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα

19 Μάι 2026, 21:06
Καταστολή

Απεργία πείνας για αξιοπρέπεια πίσω από τα συρματοπλέγματα: η Σιντική ως στρατόπεδο εξουθένωσης και παραδειγματισμού

19 Μάι 2026, 20:04
Καταστολή

Διώκονται μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ επειδή τόλμησαν να στηρίξουν τον αγώνα και τα αιτήματα των εστιακών φοιτητών

19 Μάι 2026, 19:45
Κόντρες

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

19 Μάι 2026, 19:23
Πολιτική

Το Συγκρότημα Μαρινάκη επιτίθεται στον «ανιψιό» για να «πονέσει» ο θείος

19 Μάι 2026, 14:57
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Τα πράγματα άλλαξαν. Υπόλογοι θα βρεθούν αυτοί που συντάσσουν μαύρες λίστες

19 Μάι 2026, 11:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάη

19 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα

18 Μάι 2026, 20:03
Πολιτική

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

18 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

18 Μάι 2026, 15:21
Πολιτική

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

18 Μάι 2026, 14:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

Ημέρα πολιτισμού.

1968: Συλλαμβάνονται δύο βομβιστές στην Ομόνοια που είχαν επικηρυχθεί ως “επικίνδυνοι αναρχοκομμουνισταί“.

1973: Εξαρθρώνεται η ΕΑΝ, συλλαμβάνονται δέκα άτομα, αποκαλύπτονται οπλοστάσια σε Σπάτα και Παλαιό Φάληρο.

1975: Αρχίζει στις φυλακές Στάμχαϊμ η δίκη της RAF (Γερμανία).

1988: Βόμβες στο Ι’ αστυνομικό τμήμα, στη ντίσκο «Βικτόρια και σε καφετέρια στην Αμφιάλη (ΕΛΑ).

1991: Δολοφονείται ο Ρατζίβ Γκάντι (Ινδία).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo