Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
  • Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη
  • Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…
  • Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού
  • H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Σημεία και τέρατα στον ΕΛΓΟ
Αγροτικά

Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

Σημεία και τέρατα στον ΕΛΓΟ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούν 2019, 00:00

Μια ηχηρή παραίτηση έγινε την περασμένη Παρασκευή από το ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ο γεωπόνος Αθανάσιος Μπαντής, που είχε τοποθετηθεί στο ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ως εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δηλαδή), παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Αθανάσιο Μπακαλέξη για σκανδαλώδεις χειρισμούς υπέρ συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας.

Την επιστολή παραίτησης του κ. Μπαντή, η οποία πρωτοαναρτήθηκε στο blog του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μπορείτε να διαβάσετε στο https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2930/1_paraithsh_mpanth.pdf.

Αβάντα στην αβάντα

Τα γεγονότα, όπως τα καταγγέλλει ο κ. Μπαντής, έχουν ως εξής.

Στην εταιρία (για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, πρόκειται για τη «Μπαταγιάννης food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ») είχε επιβληθεί από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ποινή προσωρινής ανάκλησης της πιστοποίησης για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ, διάρκειας ενός μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εισηγήθηκε την άρση της ανάκλησης, με το επιχείρημα ότι η εταιρία είχε συμμορφωθεί. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού στις 30 Μάη, όμως, ο διευθύνων σύμβουλος βρέθηκε μόνος έναντι όλων των υπολοίπων μελών του ΔΣ. Αυτός πρότεινε την άμεση άρση της ανάκλησης που είχε επιβληθεί στην τυροκομική εταιρία, όμως το ΔΣ, μετά από πρόταση του Αθ. Μπαντή, αποφάσισε διαφορετικά.

Συγκεκριμένα αποφάσισε: «Πριν τη λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ, για την άρση ή μη της προσωρινής ανάκλησης της Πιστοποίησης που επιβλήθηκε στην επιχείρηση ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ FOOD ΜΟΝ ΕΠΕ (με την αριθ. 35/132η/28.03.2019 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ), να διενεργηθεί αμέσως έκτακτος επιτόπιος έλεγχος στην επιχείρηση από μικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων του ΕΛΓΟ (Διεύθυνση Πιστοποίησης & Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο διάστημα της προσωρινής ανάκλησης της πιστοποίησης η επιχείρηση παρήγαγε φέτα, με παράλληλο έλεγχο αποθεμάτων, ισοζύγιο κλπ.».

Ολόκληρη την απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ μπορείτε να διαβάσετε στο https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2931/2_apofash_ds_elgo.pdf.

Τι είχε συμβεί; Πέραν των όσων είχαν διαπιστώσει παλαιότερα οι ελεγκτές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (δείτε στο https://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/32867. Κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ-Ασπίδα-προστασίας-μπροστά-από), η συγκεκριμένη εταιρία πιάστηκε και από τις υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής να έχει εισαγάγει 34 τόνους νωπό πρόβειο γάλα προέλευσης ΕΕ, το οποίο ψευδώς ισχυρίστηκε ότι το έστειλε σε χοιροτροφική μονάδα, ενώ είχε αποστείλει τυρόγαλο!

Τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαμε αποκαλύψει εμείς, δίνοντας στη δημοσιότητα και την Εκθεση Ελέγχου, την οποία ζητήσαμε με αίτησή μας και πήραμε από την αρμόδια υπηρεσία (https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2814/mpatagiannhs_1.pdf).

Κι ενώ το ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είχε αποφασίσει κόντρα στην εισήγηση του διευθύνοντα συμβούλου Μπακαλέξη, να γίνει πρώτα εξονυχιστικός έλεγχος στην τυροκομική επιχείρηση, από μικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων του ΕΛΓΟ και μετά να συζητηθεί το αν θα γίνει ή όχι άρση της ανάκλησης, ο Μπακαλέξης επανήλθε με νέα εισήγηση προς το ΔΣ που θα συνερχόταν στις 6 Ιούνη, να άρει την ανάκληση πιστοποίησης για παραγωγή Φέτας ΠΟΠ από το τυροκομείο του Μπαταγιάννη, με το επιχείρημα ότι είχε γίνει έλεγχος.

Ομως, όπως καταγγέλλει ο κ. Μπαντής, ούτε μικτό κλιμάκιο συνεστήθη, ούτε επιτόπιος έλεγχος από μικτό κλιμάκιο διεξήχθη, ούτε ουσιαστικός έλεγχος αποθεμάτων πραγματοποιήθηκε. Ο Μπακαλέξης επικαλείται μια εισήγηση της Διεύθυνσης Πιστοποίησης του ΕΛΓΟ, ενώ η κατεξοχήν ελεγκτική υπηρεσία του Οργανισμού, η Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος (που είχε κάνει τους παλαιότερους ελέγχους και είχε βρει σωρεία παρανομιών) αποκλείστηκε από τον έλεγχο! Ομως, ακόμα και η «πιστή» στον Μπακαλέξη Διεύθυνση Πιστοποίησης έγραφε στην έκθεση ελέγχου ότι «η παραγωγή Απριλίου 2019 βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Αθήνα», δηλαδή σε άλλη αποθήκη από αυτή που το κλιμάκιο, μόνο της Διεύθυνσης Πιστοποίησης, έλεγξε!

Οπως σημειώνει ο παραιτηθείς Αθ. Μπαντής, «ενώ με βάση τα πραγματικά δεδομένα θα ανέμενε κανείς ο ΕΛΓΟ να επιβάλει νέα ποινή (με νέα ανάκληση της άδειας παραγωγής φέτας), ο διευθύνων σύμβουλος καλούσε το ΔΣ να αποφασίσει για ανάκληση της ποινής, πλήττοντας το κύρος και την αξιοπιστία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προσβάλλοντας ουσιαστικά και τους ελεγκτές υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛΓΟ, που είχαν διενεργήσει όλους τους προηγούμενους ελέγχους στην επιχείρηση, αλλά και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, η οποία με την έκθεση ελέγχου της κατέρριψε τον ισχυρισμό της επιχείρησης πως “το πρόβειο γάλα προέλευσης Ευρωπαϊκής Ενωσης οδηγήθηκε σε χοιροτροφική μονάδα“!».

Πραξικόπημα

Η συνεδρίαση του ΔΣ που θα αποφάσιζε επί της εισήγησης Μπακαλέξη θα γινόταν την Πέμπτη 6 Ιούνη, αλλά ματαιώθηκε μετά από παρέμβαση των εργαζόμενων του ΕΛΓΟ (για θέμα που αφορά τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας). Aκολούθησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ πρωτοφανείς πραξικοπηματικές διαδικασίες.

Το ζήτημα θα πήγαινε κανονικά στο επόμενο ΔΣ, στις 14 Ιούνη. Ο Μπακαλέξης, όμως, βρήκε την ευκαιρία να υφαρπάξει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ με τηλεφωνικές επικοινωνίες και έχοντας την πλειοψηφία να άρει την ανάκληση της άδειας της «Μπαταγιάννης Food» με δική του απόφαση (η οποία θα μετεγκρινόταν στο ΔΣ)!

Για να υπάρξει πλειοψηφία χρειάζονται τέσσερις ψήφοι (το ΔΣ είναι επταμελές). Ενας ο Μπακαλέξης και ένας ο πρόεδρος του ΔΣ Ν. Κατής, δύο. Πήρε τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ και εκπροσώπου του στο ΔΣ του ΕΛΓΟ (!), αλλά χρειαζόταν μία ακόμα ψήφο. Για να τη βρει, παρέκαμψε ένα τακτικό μέλος του ΔΣ, που ήξερε ότι δε θα ψήφιζε αυτή την εξοργιστική απόφαση, και έβαλε στη σύνθεση το αναπληρωματικό μέλος, που ψήφισε υπέρ της εισήγησης Μπακαλέξη!

Ερχόμαστε τώρα εμείς να ρωτήσουμε.

♦ Τι πρεμούρα είχε ο Μπακαλέξης να άρει την ανάκληση της άδειας παραγωγής φέτας του συγκεκριμένου τυροκομείου με το τόσο «αμαρτωλό» ιστορικό;

♦ Γιατί δεν υλοποίησε την απόφαση του ΔΣ, στέλνοντας μικτό κλιμάκιο ελέγχου για επιτόπιο εξονυχιστικό έλεγχο;

♦ Γιατί δεν περίμενε μια βδομάδα για να γίνει το ΔΣ και να συζητήσει το ζήτημα, αλλά έκανε ψηφοφορία… δι’ αλληλογραφίας;

♦ Με ποιο δικαίωμα αντικατέστησε ένα μέλος του ΔΣ με τον αναπληρωματικό του, προκειμένου να εξασφαλίσει την οριακή πλειοψηφία των τεσσάρων στους επτά;

Πανικός

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της παραίτησης Μπαντή και αφού μεσολάβησαν και άλλα γεγονότα (τα γνωρίζουμε και θα μιλήσουμε γι’ αυτά στην ώρα τους), ο Μπακαλέξης εξέδωσε νέα απόφαση με την οποία ανέστειλε την ισχύ της προηγούμενης μέχρι την Παρασκευή 14.06.2019, που θα ξανασυνεδριάσει το ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ «προκειμένου το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί και να ληφθεί οριστική απόφαση στη συνεδρίαση αυτή» (https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2932/3_anastolh_apofash_ds_gia_arsh_mpatagiannh.pdf).

Η κίνηση αυτή προδίδει πανικό και είναι σίγουρο ότι έγινε με εντολή Αραχωβίτη, καθώς ο πανικός είχε απλωθεί και στο έκτο όροφο του κτιρίου της Πλατείας Βάθη. Ο Μπακαλέξης έβγαλε την Παρασκευή απόφαση άρσης της ανάκλησης της άδειας της «Μπαταγιάννης FOOD» και τη Δευτέρα ανέστειλε την ισχύ της απόφασής του!

Το σκάνδαλο είναι δεδομένο. Το άμεσο ξωπέταγμα του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ο υπουργός Αραχωβίτης. Το ελάχιστο!

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχουν υποχρέωση να μην εγκρίνουν την απόφαση Μπακαλέξη και να υλοποιήσουν άμεσα τη δική τους προηγούμενη απόφαση της 30ής του Μάη: να συγκροτήσουν μικτό κλιμάκιο ελέγχου και να πραγματοποιήσουν εξονυχιστικό έλεγχο στο τυροκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

Στο βόρβορο του αστικού δικαστικού μηχανισμού
Επόμενο άρθρο

Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

Η απάντησή μας σε μια επιστολή των γαλακτοβιομήχανων

Σχετικά Αρθρα

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

Αγροτικά 1 Δεκ 2025, 14:26

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να μην καταβάλλει τη συνδεδεμένη ενίσχυση του 2024 στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους λόγω πανώλης και ευλογιάς

Το ίδιο θα επιχειρήσει και για τη συνδεδεμένη του 2025, αν οι κτηνοτρόφοι δεν κινηθούν μαχητικά

Αγροτικά 22 Νοέ 2025, 20:32

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

Αγροτικά 18 Νοέ 2025, 14:02

Εδώ και τώρα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και το απολεσθέν εισόδημα στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους

Αγροτικά 18 Νοέ 2025, 05:50

Ο Βορίδης διέπραξε ποινικά αδικήματα με δόλο και ο Μητσοτάκης τον καλύπτει, γιατί ο Βορίδης τον «κρατάει»

Αγροτικά 17 Νοέ 2025, 06:05

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

Αγροτικά 5 Νοέ 2025, 11:28
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εργατικά

Καμιά ανοχή στις απολύσεις μητέρων – η μητρότητα είναι δικαίωμα, όχι ποινή!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού EKΠΑ για απολυμένη εργαζόμενη στην καθαριότητα

30 Νοέ 2025, 06:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Νοέμβρη

30 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Δεν θα συμπράξουμε στις διαγραφές φοιτητών για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια

Κάλεσμα προς τους διδάσκοντες για κοινή δράση

29 Νοέ 2025, 20:05
Διεθνή

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

29 Νοέ 2025, 09:54
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1905: Η αστυνομία συλλαμβάνει πολλούς αντιπροσώπους του Σοβιέτ Πετρούπολης, ανάμεσά τους ο Τρότσκι που εξορίζεται στη Σιβηρία.

1942: Παραιτείται η κυβέρνηση Τσολάκογλου, ορκωμοσία νέας υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο που εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές κατοχής.

1944: «Δεκέμβρης» – Διαδήλωση του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομία και βρετανοί στρατιώτες χτυπάνε στο ψαχνό, 28 νεκροί και εκατό τραυματίες.

1973: Βόμβα των Λαϊκών Απελευθερωτικών Ομάδων Σαμποτάζ σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας (Αθήνα).

1984: Δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Union Carbide» στο Bhopal της Ινδίας, 10.000 νεκροί και 300.000 τραυματίες.

1988: Τρεις βόμβες του ΕΛΑ σε υπηρεσίες της ΕΟΚ στην Αθήνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    17Ν
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Εφετείο 17Ν
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    ΕΛΑ
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Ποιοι είμαστε
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Επικοινωνία
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Όροι χρήσης
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Ποιοι είμαστε
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Επικοινωνία
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo