Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
  • Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί
  • Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
  • Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Σημεία και τέρατα στον ΕΛΓΟ
Αγροτικά

Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

Σημεία και τέρατα στον ΕΛΓΟ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούν 2019, 00:00

Μια ηχηρή παραίτηση έγινε την περασμένη Παρασκευή από το ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ο γεωπόνος Αθανάσιος Μπαντής, που είχε τοποθετηθεί στο ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ως εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δηλαδή), παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Αθανάσιο Μπακαλέξη για σκανδαλώδεις χειρισμούς υπέρ συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας.

Την επιστολή παραίτησης του κ. Μπαντή, η οποία πρωτοαναρτήθηκε στο blog του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μπορείτε να διαβάσετε στο https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2930/1_paraithsh_mpanth.pdf.

Αβάντα στην αβάντα

Τα γεγονότα, όπως τα καταγγέλλει ο κ. Μπαντής, έχουν ως εξής.

Στην εταιρία (για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, πρόκειται για τη «Μπαταγιάννης food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ») είχε επιβληθεί από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ποινή προσωρινής ανάκλησης της πιστοποίησης για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ, διάρκειας ενός μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εισηγήθηκε την άρση της ανάκλησης, με το επιχείρημα ότι η εταιρία είχε συμμορφωθεί. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού στις 30 Μάη, όμως, ο διευθύνων σύμβουλος βρέθηκε μόνος έναντι όλων των υπολοίπων μελών του ΔΣ. Αυτός πρότεινε την άμεση άρση της ανάκλησης που είχε επιβληθεί στην τυροκομική εταιρία, όμως το ΔΣ, μετά από πρόταση του Αθ. Μπαντή, αποφάσισε διαφορετικά.

Συγκεκριμένα αποφάσισε: «Πριν τη λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ, για την άρση ή μη της προσωρινής ανάκλησης της Πιστοποίησης που επιβλήθηκε στην επιχείρηση ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ FOOD ΜΟΝ ΕΠΕ (με την αριθ. 35/132η/28.03.2019 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ), να διενεργηθεί αμέσως έκτακτος επιτόπιος έλεγχος στην επιχείρηση από μικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων του ΕΛΓΟ (Διεύθυνση Πιστοποίησης & Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο διάστημα της προσωρινής ανάκλησης της πιστοποίησης η επιχείρηση παρήγαγε φέτα, με παράλληλο έλεγχο αποθεμάτων, ισοζύγιο κλπ.».

Ολόκληρη την απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ μπορείτε να διαβάσετε στο https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2931/2_apofash_ds_elgo.pdf.

Τι είχε συμβεί; Πέραν των όσων είχαν διαπιστώσει παλαιότερα οι ελεγκτές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (δείτε στο https://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/32867. Κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ-Ασπίδα-προστασίας-μπροστά-από), η συγκεκριμένη εταιρία πιάστηκε και από τις υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής να έχει εισαγάγει 34 τόνους νωπό πρόβειο γάλα προέλευσης ΕΕ, το οποίο ψευδώς ισχυρίστηκε ότι το έστειλε σε χοιροτροφική μονάδα, ενώ είχε αποστείλει τυρόγαλο!

Τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαμε αποκαλύψει εμείς, δίνοντας στη δημοσιότητα και την Εκθεση Ελέγχου, την οποία ζητήσαμε με αίτησή μας και πήραμε από την αρμόδια υπηρεσία (https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2814/mpatagiannhs_1.pdf).

Κι ενώ το ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είχε αποφασίσει κόντρα στην εισήγηση του διευθύνοντα συμβούλου Μπακαλέξη, να γίνει πρώτα εξονυχιστικός έλεγχος στην τυροκομική επιχείρηση, από μικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων του ΕΛΓΟ και μετά να συζητηθεί το αν θα γίνει ή όχι άρση της ανάκλησης, ο Μπακαλέξης επανήλθε με νέα εισήγηση προς το ΔΣ που θα συνερχόταν στις 6 Ιούνη, να άρει την ανάκληση πιστοποίησης για παραγωγή Φέτας ΠΟΠ από το τυροκομείο του Μπαταγιάννη, με το επιχείρημα ότι είχε γίνει έλεγχος.

Ομως, όπως καταγγέλλει ο κ. Μπαντής, ούτε μικτό κλιμάκιο συνεστήθη, ούτε επιτόπιος έλεγχος από μικτό κλιμάκιο διεξήχθη, ούτε ουσιαστικός έλεγχος αποθεμάτων πραγματοποιήθηκε. Ο Μπακαλέξης επικαλείται μια εισήγηση της Διεύθυνσης Πιστοποίησης του ΕΛΓΟ, ενώ η κατεξοχήν ελεγκτική υπηρεσία του Οργανισμού, η Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος (που είχε κάνει τους παλαιότερους ελέγχους και είχε βρει σωρεία παρανομιών) αποκλείστηκε από τον έλεγχο! Ομως, ακόμα και η «πιστή» στον Μπακαλέξη Διεύθυνση Πιστοποίησης έγραφε στην έκθεση ελέγχου ότι «η παραγωγή Απριλίου 2019 βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Αθήνα», δηλαδή σε άλλη αποθήκη από αυτή που το κλιμάκιο, μόνο της Διεύθυνσης Πιστοποίησης, έλεγξε!

Οπως σημειώνει ο παραιτηθείς Αθ. Μπαντής, «ενώ με βάση τα πραγματικά δεδομένα θα ανέμενε κανείς ο ΕΛΓΟ να επιβάλει νέα ποινή (με νέα ανάκληση της άδειας παραγωγής φέτας), ο διευθύνων σύμβουλος καλούσε το ΔΣ να αποφασίσει για ανάκληση της ποινής, πλήττοντας το κύρος και την αξιοπιστία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προσβάλλοντας ουσιαστικά και τους ελεγκτές υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛΓΟ, που είχαν διενεργήσει όλους τους προηγούμενους ελέγχους στην επιχείρηση, αλλά και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, η οποία με την έκθεση ελέγχου της κατέρριψε τον ισχυρισμό της επιχείρησης πως “το πρόβειο γάλα προέλευσης Ευρωπαϊκής Ενωσης οδηγήθηκε σε χοιροτροφική μονάδα“!».

Πραξικόπημα

Η συνεδρίαση του ΔΣ που θα αποφάσιζε επί της εισήγησης Μπακαλέξη θα γινόταν την Πέμπτη 6 Ιούνη, αλλά ματαιώθηκε μετά από παρέμβαση των εργαζόμενων του ΕΛΓΟ (για θέμα που αφορά τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας). Aκολούθησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ πρωτοφανείς πραξικοπηματικές διαδικασίες.

Το ζήτημα θα πήγαινε κανονικά στο επόμενο ΔΣ, στις 14 Ιούνη. Ο Μπακαλέξης, όμως, βρήκε την ευκαιρία να υφαρπάξει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ με τηλεφωνικές επικοινωνίες και έχοντας την πλειοψηφία να άρει την ανάκληση της άδειας της «Μπαταγιάννης Food» με δική του απόφαση (η οποία θα μετεγκρινόταν στο ΔΣ)!

Για να υπάρξει πλειοψηφία χρειάζονται τέσσερις ψήφοι (το ΔΣ είναι επταμελές). Ενας ο Μπακαλέξης και ένας ο πρόεδρος του ΔΣ Ν. Κατής, δύο. Πήρε τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ και εκπροσώπου του στο ΔΣ του ΕΛΓΟ (!), αλλά χρειαζόταν μία ακόμα ψήφο. Για να τη βρει, παρέκαμψε ένα τακτικό μέλος του ΔΣ, που ήξερε ότι δε θα ψήφιζε αυτή την εξοργιστική απόφαση, και έβαλε στη σύνθεση το αναπληρωματικό μέλος, που ψήφισε υπέρ της εισήγησης Μπακαλέξη!

Ερχόμαστε τώρα εμείς να ρωτήσουμε.

♦ Τι πρεμούρα είχε ο Μπακαλέξης να άρει την ανάκληση της άδειας παραγωγής φέτας του συγκεκριμένου τυροκομείου με το τόσο «αμαρτωλό» ιστορικό;

♦ Γιατί δεν υλοποίησε την απόφαση του ΔΣ, στέλνοντας μικτό κλιμάκιο ελέγχου για επιτόπιο εξονυχιστικό έλεγχο;

♦ Γιατί δεν περίμενε μια βδομάδα για να γίνει το ΔΣ και να συζητήσει το ζήτημα, αλλά έκανε ψηφοφορία… δι’ αλληλογραφίας;

♦ Με ποιο δικαίωμα αντικατέστησε ένα μέλος του ΔΣ με τον αναπληρωματικό του, προκειμένου να εξασφαλίσει την οριακή πλειοψηφία των τεσσάρων στους επτά;

Πανικός

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της παραίτησης Μπαντή και αφού μεσολάβησαν και άλλα γεγονότα (τα γνωρίζουμε και θα μιλήσουμε γι’ αυτά στην ώρα τους), ο Μπακαλέξης εξέδωσε νέα απόφαση με την οποία ανέστειλε την ισχύ της προηγούμενης μέχρι την Παρασκευή 14.06.2019, που θα ξανασυνεδριάσει το ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ «προκειμένου το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί και να ληφθεί οριστική απόφαση στη συνεδρίαση αυτή» (https://www.eksegersi.gr/wp-content/uploads/2020/08/2932/3_anastolh_apofash_ds_gia_arsh_mpatagiannh.pdf).

Η κίνηση αυτή προδίδει πανικό και είναι σίγουρο ότι έγινε με εντολή Αραχωβίτη, καθώς ο πανικός είχε απλωθεί και στο έκτο όροφο του κτιρίου της Πλατείας Βάθη. Ο Μπακαλέξης έβγαλε την Παρασκευή απόφαση άρσης της ανάκλησης της άδειας της «Μπαταγιάννης FOOD» και τη Δευτέρα ανέστειλε την ισχύ της απόφασής του!

Το σκάνδαλο είναι δεδομένο. Το άμεσο ξωπέταγμα του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ο υπουργός Αραχωβίτης. Το ελάχιστο!

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχουν υποχρέωση να μην εγκρίνουν την απόφαση Μπακαλέξη και να υλοποιήσουν άμεσα τη δική τους προηγούμενη απόφαση της 30ής του Μάη: να συγκροτήσουν μικτό κλιμάκιο ελέγχου και να πραγματοποιήσουν εξονυχιστικό έλεγχο στο τυροκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

Στο βόρβορο του αστικού δικαστικού μηχανισμού
Επόμενο άρθρο

Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

Η απάντησή μας σε μια επιστολή των γαλακτοβιομήχανων

Σχετικά Αρθρα

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Αγροτικά 5 Ιούν 2026, 10:17

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

Αγροτικά 30 Μάι 2026, 10:45

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

Αγροτικά 26 Μάι 2026, 10:21

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Αγροτικά 20 Μάι 2026, 19:41

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

Αγροτικά 2 Μάι 2026, 06:15

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

Αγροτικά 26 Απρ 2026, 21:33
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

Ημέρα ρωσικής γλώσσας.

Σουηδία: Ημέρα συντάγματος – σημαίας (1523-1809).

1664: Το Νέο Αμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον δεκαοκτάχρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α’.

1904: 22 νεκροί σε συγκρούσεις ανθρακωρύχων – αστυνομίας στο Ντένβερ (ΗΠΑ).

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα.

1939: Πλοίο με 907 εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία πλέει από λιμάνι σε λιμάνι χωρίς να γίνονται δεκτοί πουθενά.

1943: Εκτελούνται 106 κομμουνιστές κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Λάρισας (Κούρνοβο).

1943: Πεθαίνει ο Παντελής Πουλιόπουλος (εκτελέστηκε στο Κούρνοβο).

1967: Η χούντα απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Βόμβες της ΔΑ στην οδό Ακαδημίας και του ΚΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.

1975: Εκκαθαρίσεις τετρακοσίων δικηγόρων της Αθήνας για συνεργασία με τη χούντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    17Ν
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Εφετείο 17Ν
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    ΕΛΑ
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Ποιοι είμαστε
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Επικοινωνία
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Όροι χρήσης
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Ποιοι είμαστε
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Επικοινωνία
  • Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μπακαλέξη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo