Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη
  • Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ
  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας
  • Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μάι 2017, 00:00


Γιατί χαίρονται;

«Η Γαλλία λέει: ποτέ ξανά μίσος». Μ' αυτό το κεντρικό σύνθημα μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν την ήττα της Λεπέν οι κυρίες και οι κύριοι της διεθνούς ΜΚΟ Avaaz στο Παρίσι. Αν πριν από το ουσιαστικό «μίσος» έβαζαν και το επίθετο «ρατσιστικό», ενδεχομένως να δείχναμε κατανόηση. Ομως η ηθικολογία τους είναι τόσο πρόστυχη όσο η νέα ιμπεριαλιστική πολιτική ηγεσία που χτίζει ο Μακρόν. Αλήθεια, όταν τα γαλλικά βομβαρδιστικά θ' αδειάζουν τις βόμβες τους στην Αφρική ή στη Μέση Ανατολή, δε θα υπάρχει ιμπεριαλιστικό μίσος; Οταν θα παίρνονται αντεργατικά μέτρα (μάστορας του είδους ο πρώην τραπεζίτης Μακρόν), δε θα υπάρχει ταξικό μίσος; Και αντίστροφα, αυτοί που δέχονται τις βόμβες ή την ταξική εκμετάλλευση, δε θα πλημμυρίζουν με μίσος;

Ομολογία

«Υπάρχουν προσωπικές διαφορές που υπερβαίνουν ακόμα και το 30% της συνολικής σύνταξης» είπε ο Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις που δίνονται με τον νόμο Κατρούγκαλου είναι μέχρι και 30% χαμηλότερες σε σχέση με τις συντάξεις που δίνονταν πριν, με τις ίδιες προϋποθέσεις. Γι' αυτό προκύπτει η περιβόητη «προσωπική διαφορά». Τι έλεγε ο Κατρούγκαλος, τι έλεγε η κυβερνητική προπαγάνδα όταν ψηφιζόταν ο τελευταίος αντιασφαλιστικός νόμος; Οτι καμιά σύνταξη δεν μειώνεται, αλλά αντίθετα θα προκύψουν και αυξήσεις από το 2019 και μετά. Ερχονται τώρα και ομολογούν ότι έλεγαν ψέματα στους εργαζόμενους, ότι τάχα τους εξασφαλίζουν τις συντάξεις.

Εμείς, βέβαια, δε «δένουμε κόμπο» αυτά που λέει σήμερα ο Τσίπρας. Εχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες ψεύτες που δε διστάζουν να πουν ένα χοντρό ψέμα σήμερα και να αυτοδιαψευστούν αύριο. Κρατάμε λοιπόν τα εξής. Πρώτο, ότι το πετσόκομμα των παλιών συντάξεων αρχίζει από τις λεγόμενες «προσωπικές διαφορές». Επιβεβαιώνουν, δηλαδή, αυτό που από την αρχή τονίζαμε. Οτι η «προσωπική διαφορά» εμφανίζεται ως κάτι που «δε δικαιούται» ο συνταξιούχος, που του δόθηκε «κακώς» από προηγούμενα ασφαλιστικά καθεστώτα και που η… μεγαλόψυχη συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων λέει ψέματα ότι δε θα το πειράξει, ενώ στην πραγματικότητα η «προσωπική διαφορά» είναι μια δεξαμενή από την  οποία θα αρδεύονται όλα τα μελλοντικά πετσοκόμματα συντάξεων. Οι Τσιπροκαμμένοι συμφώνησαν ήδη το πρώτο πετσόκομμα. Και δε θα είναι το τελευταίο.

Δουλικά

Ο Τσίπρας δήλωσε μέσω twitter ότι «η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν είναι μια ανάσα για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη». Και ο Δραγασάκης κάλεσε σε συνάντηση τον γάλλο πρέσβη, για να του πει ότι η δήλωση του Μακρόν ότι «η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ελκτική στους πολίτες της», «δημιουργεί την προσδοκία για μία νέα ατζέντα προτεραιοτήτων». Οσο για τις αναφορές Μακρόν στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (που δεν την αρνείται ούτε ο Σόιμπλε, αλλά την παραπέμπει «στον κατάλληλο χρόνο»), «είναι σημαντικές, διότι συνιστούν αναγνώριση του προβλήματος, η άμεση αντιμετώπιση του οποίου θα είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη». Πριν καν ορκιστεί ο Μακρόν, τα δουλικά του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τον προσκυνούν. Οπως έκαναν και με τον Ολάντ (αφού πρώτα φρόντισαν να κάνουν γαργάρα εκείνο το «Ολαντρέου»).

Αμερικανο-νατο-δουλεία

«Και αν μιλάει η Ευρώπη για ευρωπαϊκή Αμυνα, πρέπει πρώτα από όλα να μιλήσει για τα ευρωπαϊκά σύνορα που υπεγράφησαν το 2008 επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Γι’ αυτό και στηριζόμαστε περισσότερο στο ΝΑΤΟ και περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πλέον, με τη συμφωνία η οποία θα επεκταθεί και προς όφελος της Ελλάδας τους επόμενους μήνες, πρώτα ο Θεός, με τις διαπραγματεύσεις τις οποίες κάνουμε, αποτελεί τον κύριο σύμμαχο στην περιοχή. Είναι οι μόνοι σύμμαχοί μας που μας βοήθησαν εμπράκτως, με το σχέδιο Μάρσαλ, μετά τον πόλεμο. (…) Υπογράψαμε συμφωνία με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο και τώρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στενής στρατηγικής συμμαχίας. Για πρώτη φορά στον “ΗΝΙΟΧΟ“ πέταξαν αεροπλάνα των Εμιράτων μαζί με ισραηλινά αεροσκάφη. Και “κουμπάρος“ είναι η Ελλάδα. Αυτό δείχνει την αναβάθμιση της Ελλάδας».

Ο Π. Καμμένος δήλωσε τα παραπάνω όχι μιλώντας από κάποιο προεκλογικό μπαλκόνι, αλλά με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Αμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως φρόντισε να διευκρινίσει εισαγωγικά στη συνέντευξή του. Τα σχόλια γι' αυτά που είπε είναι, ασφαλώς, περιττά.

Αμπάριζα

Στην ίδια συνέντευξη, ο Καμμένος, αφού πρώτα είπε ότι «αγαπά πολύ τον Τραμπ» και ότι τον προτιμά «από τα ιδρύματα Κλίντον και τους φίλους του Παπανδρέου, του Σόρος κλπ.», αναγκάζεται να μιλήσει για την παρουσία του Τσίπρα σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον. «Νομίζω ότι εκεί μάλλον πήγαν να του βάλουν τρικλοποδιά» (του Τσίπρα) λέει. Οταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει αν του το είπε (του Τσίπρα), προσπαθεί να ξεφύγει με ένα αόριστο «ποτέ δεν το έκρυψα». Ο δημοσιογράφος, που μυρίζει «λαβράκι», επιμένει αν το είπε αυτό στον Τσίπρα. «Το είχα πει» απαντά ο Καμμένος. «Και τι σας είπε;» επιμένει ο δημοσιογράφος. Εχοντας πάρει φόρα, ο Καμμένος το ξεφουρνίζει: «Τι να μου πει; Είδε και ο ίδιος ότι ουσιαστικά πήγαν να τον εγκλωβίσουν σε αυτή την περίφημη συνέντευξη με το ακροατήριο, έτσι όπως είχε στηθεί. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό το ίδρυμα στηρίχθηκε πάνω στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήδη, όπως βλέπετε, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, περιφέρεται ανά τον κόσμο να κάνει public relations»!

Αφρούς πρέπει να έβγαζαν οι Τσιπραίοι στο Μαξίμου παρακολουθώντας τη συνέντευξη Καμμένου. Αλλά τι να κάνουν; Τον έχουν ανάγκη για να κυβερνούν, οπότε καταπίνουν και τα «φτυσίματα».

Τι άλλο θ' ακούσουμε;

Ο Ιβάν Σαββίδης, σάρκα από τη σάρκα της Δεξιάς, όπως υπονοεί, κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι… δε συμβάλλει στην υλοποίηση των δεξιών αντιλήψεων της ΝΔ, γιατί δε βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, δε συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων, δε βοηθά να σχηματιστούν θετικές προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας! Εντάξει, αυτό να το καταπιούμε, αποδίδοντάς το στον πολιτικό πρωτογονισμό ενός διαπλεκόμενου με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καπιταλιστή, που θέλει να κάνει ζημιά στη ΝΔ και νομίζει πως σε μια δυτικού τύπου κοινοβουλευτική δημοκρατία τα πολιτικά πράγματα κινούνται όπως στη Ρωσία του Πούτιν.

Εκείνο που δεν καταπίνεται με τίποτα είναι ο… αντιρατσισμός του Σαββίδη, που εκφράζεται ως εξής: «Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του “ξένου“, του “Ρώσου“ ή ακόμη και του “ολιγάρχη“… Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού»! Λες και πέρασε το Αιγαίο με φουρτούνα μέσα σε μια βάρκα-καρυδότσουφλο ή λες κι έκανε σλάλομ ανάμεσα στις νάρκες του Εβρου.

Σούργελα

Τη γνώμη της Εύης της Καρακώστα την ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω του βάθους της ανάλυσης και της πρωτοτυπίας της παρουσίασής της. Ο Τσακαλώτος, είπε, είναι ένας άριστος μαθητής που δυστυχώς πάτωσε στο μάθημα της δεύτερης αξιολόγησης. Ενα τέτοιο παιδί δεν μπορείς να το αποθαρρύνεις, να του πεις ότι είναι άχρηστο, να το διώξεις από το σχολείο, αλλά να το ενθαρρύνεις να του πεις να ξαναπροσπαθήσει και θα πάει καλά την επόμενη φορά! Τώρα περιμένουμε ν' ακούσουμε και την ανάλυση της Ελενίτσας της Αυλωνίτου (τελευταία την πήρε το μάτι μας -ντυμένη πάλι στα κιτρινόμαυρα, σαν καρδερινογαλιάντρα- να αγορεύει σε μια μεταμεσονύκτια trash αθλητική εκπομπή) για να στανιάρουμε. Εύη και Ελενίτσα αποτελούν τη συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη… λαϊκή του πτέρυγα (πώς λένε τους ακροδεξιούς «λαϊκή Δεξιά»;).

Χυδαιότητες

Το περασμένο Σάββατο, μετά από μια τηλεοπτική συνέντευξη του Μητσοτάκη, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού του ευχήθηκε «άντε, και τη Δευτέρα σε πρωινάδικο!». Τη Δευτέρα, του ευχήθηκε «άντε, και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!», επειδή σε άλλη συνέντευξή του ο Μητσοτάκης είπε -μεταξύ άλλων- ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με «πέτσινο» γκολ το Κύπελλο στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, στην οποία οι Τσιπραίοι δίνουν συνειδητά χαρακτήρα καφενειακής αντιπαράθεσης μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Λέμε ότι αυτό γίνεται συνειδητά, γιατί ο ίδιος ο Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 5 Μάη, έλεγε αναφερόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «Εμείς πιάσαμε όμως υπεραπόδοση στόχων. Κι αυτοί με τα 61 δισ. δημοσιονομικής προσαρμογής, τι πιάσανε;». Κι επειδή από κάτω ακούστηκαν χάχανα, συνέχισε με νόημα: «'Η έπιασαν ό,τι έπιασαν εν πάση περιπτώσει και σας κάνει αυτό να χαμογελάτε;». Ο γηπεδικού τύπου εκχυδαϊσμός της πολιτικής αντιπαράθεσης έρχεται να υπενθυμίσει στους συριζαίους -που αντιδρούν εν είδει όχλου- ότι ο μέγιστος στόχος τους είναι η παραμονή στην εξουσία.

Πόντιος Πιλάτος

«Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω, αν οικονομικά και κοινωνικά είναι επωφελές να γίνει το γήπεδο με τον τρόπο που λέει η πλειοψηφία των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, με βάση τις προηγούμενες εκλογές, ή με τον τρόπο που λέει η εταιρία. Δεν το γνωρίζω». Ο «πολύς» Ν. Μπογιόπουλος σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, που τον ενοχλεί μόνο η βία των χουλιγκάνων και όχι η αιτία (και ο μηχανισμός) που οπλίζει το χέρι τους.

Μνήμη… ασθενής

Ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Αναστάσιος Κουράκης, έκανε δήλωση «για την Ημέρα της Ευρώπης». Αναφέρθηκε στη διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν στις 9 Μάη του 1950, βάζοντας και μια… πινελιά κριτικής: «Ωστόσο, η διακήρυξη Schuman, παρόλο που βασίστηκε στον στόχο της ισχυροποίησης της παγκόσμιας ειρήνης, μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας και του κοινού μέλλοντος των ευρωπαϊκών κρατών, με αιχμή την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο». Τη σπουδαία επέτειο της 9ης του Μάη, την οριστική συντριβή του ναζισμού, ο κ. Κουράκης την… ξέχασε. Βλέπετε, αυτή η μέρα είναι συνυφασμένη με την εποποιία του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και συμβολίζεται από την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο καρφωμένη στην κορυφή του Ράιχσταγκ. Για τους «ευρωπαϊστές» του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το ορόσημο πρέπει να ξεχαστεί. Γι' αυτό και ο κ. Κουράκης έκλεισε τη δήλωσή του αναφωνώντας: «Η 9η Μαΐου ως ημέρα της Ευρώπης αποτελεί στο πλαίσιο αυτό ένα διαρκές ορόσημο για την κοινή μας προσπάθεια».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΙδια γεύση
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo