Μέσα σε φλόγες και καπνούς ανάμαλλ’ είδα να ξετρέχει
τους Ανομους γιγάντια η Δίκη
ξάφνου του σάλαγου κοπή· γέλια με φτάσανε στριγγά
σπαράζουν τους μωρούς Ποιητές οι Λύκοι.
(Κ. Βάρναλης, «Λευτεριά», 1922, απάντηση στο ποίημα του Κ. Παλαμά «Λύκοι»)
Another brick in the wall
Λευτεριά στον Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά!

> ΕΝΑ «κόμμα», δυο στελέχη: Χ. Θεοχάρης, Αλ. Παπαδόπουλος (ΔΗΜΕ = Δημοκρατική Ευθύνη). Και φαγώνονται. Μάλλον το έψιλον στον τίτλο της ΔΗΜΕ σημαίνει Δημοκρατική Επαναδιάσπαση…
> «Απαράδεκτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα» (Ριζοσπάστης, 19-10-2016). Απ’ όσο γνωρίζουμε, η προσήλωση του Περισσού στην υπογραφή του Χαρίλαου (1974) δεν έχει μετακινηθεί… Κι εκείνο το «Δικαιοσύνης» με κεφαλαίο (ούτε καν αστική δικαιοσύνη).
> «Την Κυριακή αρχίζει η σκληρή αναμέτρηση κυβέρνησης για τα εργασιακά…» (tanea.gr/news/economy/article/5399216/synnefiasmenh-kyriakh-gia-ta-ergasiaka). Τι αβάντα στην κυβέρνηση κι αυτή… Σκληρή σαν τραγούδι Μέταλ, μιλάμε…
> Εγκύκλιος Φίλη: για το τρέχον σχολικό έτος δεν προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό κάλυψη δαπανών για αναλώσιμα και υπερωρίες εκπαιδευτικών». Συνεπώς, θες να γράψεις στον πίνακα (δάσκαλε/α, μαθητή/τρια); Χάραξε πάνω του…
> Σκέτο «Φίλη» προσαγορεύουν τα ΝΕΑ (17-10-2016) τον υπουργό. Καθόλου ΦΙΛΟΙ… Και ενώ προειδοποιεί ότι «το ΚΚΕ ετοιμάζει καταλήψεις» (λες και δεν υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ σχολεία υπό κατάληψη) ρίχνει και μια «φιλομαθητική» (τρόπος του λέγειν) ατάκα: «…μαθητές στα δικαστήρια –κάτι που, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και ο πλέον παιδαγωγικός τρόπος αντιμετώπισής τους» – προφανώς, σε λωτοφάγους απευθύνεται η φυλλάδα, γιατί από το 1973 μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί στο πλάι καμιάς μαθητικής κινητοποίησης, πόσο μάλλον κατάληψης.
> Τέτοιο πατόκορφο γλείψιμο στον Ζουράρι ούτε η πιο ανεγκέφαλη μοντέλα δεν θα έκανε. Αναφερόμαστε στο «πόνημα» του κ. Τίποτα (με μπόλικο καθόλου) Δ. Μανιάτη στα ΝΕΑ (17 Οκτώβρη 2016). Ecce homo…
> Τελικά, αυτός ο Μπουτάρης είναι κεντροαριστερός, κεντροδεξιός ή… κεντροκεντρώος; Απλά ένας καπιταλιστής που κατέχει ένα «δημόσιο» αξίωμα.
> «Ενα βήμα πιο κοντά στα 1,7 δισ. ευρώ» (tanea.gr, 19-10-2016). Οποία αγωνία…
> Greet great greedy Greeks growling.
> Ολόκληρο άρθρο (tanea.gr, 19-10-2016, «Το νέο πρόσωπο του αεροδρομίου “Μακεδονία” παρουσίασε η Fraport Greece»), μία λέξη για το Frapόσημο (επιβάρυνση εισιτηρίου) ΔΕΝ έχει.
> Κατά πλειοψηφία (και επί της αρχής του) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας κλπ, κλπ, για την «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της». Κάποιοι (υπέρμαχοι της «αλληλέγγυας οικονομίας») τώρα δικαιώνονται. Οι ιδέες τους γίνονται πράξη απ’ την «πρώτη φορά Αριστερά» + Δεξιά, την οποία εστήριξαν…
> Μας έκανε «έκπτωση» η ΔΕΗ: -1,71 ευρώ για ένα δίμηνο: σταγόνα σε πέντε ωκεανούς.
> Στον κόσμο η Διεθνής.
> Κάτι αστεία που λέει το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ): «Καταρρέει η οικοδομή στην Ελλάδα».
> Σαν πολύ αέρα δεν πήρε ο culo των ναζιστών;
> Μεταπτυχιακό στη Νομική ισούται με 1.200 (ζεστά) ευρώπουλα (δωρεάν παιδεία, δηλαδή…).
> Τετραμερής συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν, Ποροσένκο: οι αυτουργοί ως Πόντιοι Πιλάτοι.
> «Ευάγγελος Μυτιληναίος: Σε λίγο καιρό δεν θα μείνει καμμία εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη τη χώρα» (tovima.gr/finance/article/?aid=837677). Την Τρέπτσα την ξεχνάτε, μάλλον, κ. Μυτιληναίε…
> Με βάση τις πληροφορίες της «Εργάνης», θετικό πρόσημο παίρνει η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα: 7.788 θέσεις εργασίας. Ομως, από αυτές, πλήρη απασχόληση έχει (μόνο) το 46,62% ενώ το 39,06% και 14,32% είναι θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Από τη δουλειά στη δουλεία…
> Κατά τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από τον «Πρώτο Εργάτη» (τον φασίστα Ι. Μεταξά, δηλαδή) οι τιμές – άκουσον! άκουσον! – ανέβηκαν! Ευημερία, σαν να λέμε («Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, 1914=100, 1938=2.600» – από την έκδοση «Η κρίση του 1929, η ελληνική οικονομία και οι εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έτη 1928-1940», σελίδα 31, Τράπεζα της Ελλάδος, Νοέμβριος 1929).
Βασίλης