Στις 21 Απρίλη, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χατζηνικολάου, ο Π. Σκουρλέτης έθεσε μόνος του -χωρίς να προκληθεί από τους δημοσιογράφους- ζήτημα ΤΑΙΠΕΔ και Πιτσιόρλα. Μίλησε για «εξωθεσμικούς παράγοντες» που αβαντάρουν την «τρόικα εσωτερικού» κι όταν ρωτήθηκε αν εννοεί κάποια ΜΜΕ απάντησε ότι εννοεί το ΤΑΙΠΕΔ. Κι όταν ο Χατζηνικολάου τον ρώτησε αν θεωρεί «ότι το ΤΑΙΠΕΔ συμπεριφέρεται εξωθεσμικά, δηλαδή δεν ακολουθεί την γραμμή της κυβέρνησης», δε δίστασε να το χοντρύνει: «Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων, αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου κινείται με ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης. Και επειδή δεν έχει αξία αυτά να τα λέω μόνο στο ραδιόφωνο, προσωπικά στην επόμενη συνεδρίαση κυβερνητικών οργάνων, την Δευτέρα μπορεί να γίνει ΚΥΣΟΙΠ, θα θέσω αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί δηλαδή, όταν εμείς συζητάμε για το νέο ταμείο αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως».
«Μα ο κ. Πιτσιόρλας είναι επιλογή του πρωθυπουργού», παρατήρησε ο Δελατόλας του «Ποντικιού», που συμμετείχε στην εκπομπή. «Γίνονται και λάθη στις επιλογές, εάν εννοείτε αυτό», απάντησε ξερά ο Σκουρλέτης, βγάζοντας «στη σέντρα» τον ίδιο τον Τσίπρα. Και το χόντρυνε ακόμα περισσότερο, λέγοντας ευθέως ότι το ΤΑΙΠΕΔ «χώνει» χρήματα σε ΜΜΕ για να παράγουν κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.
Εκτοτε πέρασε ένας μήνας και δεν ξανακούστηκε τίποτα. Ούτε ο Σκουρλέτης έθεσε θέμα Πιτσιόρλα στα κυβερνητικά όργανα, όπως είχε προαναγγείλει, ούτε επανήλθε με κάποια δήλωσή του, ούτε φυσικά παραιτήθηκε από την κυβέρνηση επειδή δεν κατάφερε να απομακρύνει τη «λάθος επιλογή» του Τσίπρα. Οσο για τον Πιτσιόρλα, όχι μόνο παρέμεινε στο τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά την περασμένη Τρίτη πήρε μέρος σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ και ανακοίνωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι βασικός πυλώνας του νέου υπερταμείου που δημιουργείται. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέσω της δράσης του νέου Ταμείου θα επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης 6 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις στο τέλος του 2018. Παρουσίασε και λίστα επόμενων ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, μέρος ΔΕΠΑ, Ελ. Βενιζέλος, τουριστικά λιμάνια και μαρίνες κ.ά.).
«Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί καμία ενεργειακή εταιρία», είπε ο Σκουρλέτης στο περιθώριο της φιέστας για τον ΤΑΡ, μια μέρα μετά την ομιλία Πιτσιόρλα στο ΕΒΕΑ. Οταν του ανέφεραν τι είπε ο Πιτσιόρλας, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμιά τέτοια περίπτωση. γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος». Δεν επανέλαβε, όμως, τους παλικαρισμούς περί αποπομπής του Πιτσιόρλα που υποτίθεται ότι θα ζητούσε από τα κυβερνητικά όργανα. Να υποθέσουμε ότι τα βρήκαν; Σε κάθε περίπτωση, ο δημόσιος καυγάς Σκουρλέτη-Πιτσιόρλα έγινε για το «πάπλωμα». Μόνο που δεν μάθαμε ακόμα τι είναι αυτό το «πάπλωμα».