Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη
  • Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος
  • Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή
  • Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;
  • Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Δεν «πήραν» τίποτα οι αγρότες
Αγροτικά

Διαλύθηκαν τα μπλόκα

Δεν «πήραν» τίποτα οι αγρότες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μαρ 2016, 00:00

Οταν τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη αντιπροσωπεία αγροτών –οι «πρόθυμοι» όπως σωστά χαρακτηρίστηκαν- συναντήθηκε με τον Τσίπρα και η κυβέρνηση, διά στόματος Γεροβασίλη, ανακοίνωσε τα περιβόητα «25 μέτρα», το μπλόκο της Νίκαιας εξέδωσε μια ανακοίνωση που μιλούσε για «μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες οι οποίοι παλεύουμε για την επιβίωσή μας», αλλά «όλα κινούνται στον “ντορό” της εφαρμοζόμενης πολιτικής που μας ξεκληρίζει». Ποιος μπορεί να διαφωνήσει μ’ αυτή την εκτίμηση;

Η ανακοίνωση δεν μετρούσε τα λόγια της για τη συμπεριφορά των «προθύμων»: «Και όταν βγήκαν από τη συνάντηση και, πλέον, ήταν προφανής ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, αλλά και των ίδιων των “προθύμων’’, που “πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι’’, δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα να πουν για να καταγγείλουν -έστω για τα προσχήματα- την κυβέρνηση. Και μόνο όταν οι αγρότες στα μπλόκα “τους πήραν στο κοντό και κατά πόδας’’ κάτι ψέλλισαν για κυβερνητική αδιαλλαξία και κοροϊδία». Ποιος μπορεί να διαφωνήσει μ’ αυτές τις καυστικές επισημάνσεις;

Τρεις μέρες μετά, ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας και άλλοι αγρότες από την «Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων» που συναντήθηκαν με τον Τσίπρα. Αυτοί δεν «αλληλοπιδηκλώνονταν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ποιος θα μπει πρώτος μέσα», όπως έλεγαν χλευαστικά για τους προηγούμενους. Μπήκαν ήσυχα, με πρώτο τον Βαγγέλη, που κρατούσε μια μεγάλη μπουκάλα τσίπουρο, πεσκέσι στον Τσίπρα, για να του την παραδώσει μπροστά στις κάμερες, φτιάχνοντας κλίμα.

Μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα, η «Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων» εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση, η οποία έλεγε:

♦ «Καταφέραμε με τον αγώνα μας η κυβέρνηση να συζητήσει και να δεσμευτεί για τη θέσπιση  αφορολογήτου ατομικού ορίου στα  9500 ευρώ. Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα είναι αφορολόγητες η συνδεδεμένη και εξισωτική ενίσχυση και οι αποζημιώσεις». Αυτά όμως είχαν ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με τους «πρόθυμους». Ο Μπούτας παρουσίασε σαν επιτυχία κάτι που είχε ήδη δοθεί στους άλλους.

♦  «Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι για τις κατοικίες και τα χωράφια θα ισχύσει ό,τι ισχύει γενικότερα και θα προσπαθήσει να μην γίνουν κατασχέσεις». Και αυτό επίσης είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Οσο για το «θα προσπαθήσει να μη γίνουν κατασχέσεις», δε χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό. Η λέξη «προσπάθεια» γι' αυτή την κυβέρνηση είναι σκέτο ανέκδοτο.

Σε όλα τα υπόλοιπα αιτήματα (με κορυφαίο το Ασφαλιστικό) σημειωνόταν ότι η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά. Παρά ταύτα, η ανακοίνωση τόνιζε: «Ο οργανωμένος αγώνας μας αφήνει παρακαταθήκη για τα αιτήματά μας αλλά και για το ίδιο το κίνημα γιατί δεν είναι αγώνας μια και έξω». Και δεν υπήρχε η παραμικρή καταγγελία για την κυβέρνηση και την πολιτική της! Την επομένη, μετά από συνέλευση που έγινε στο μπλόκο της Νίκαιας, ανακοινώθηκε: «Με τη αγωνιστική μας δράση, τον σκληρό κι ανυποχώρητο αγώνα μας, τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και τα μπλόκα μας μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα υποχρεώσαμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματά μας»! Τουλάχιστον αυτή τη φορά υπήρχε και μια καταγγελτική… πινελιά: «Ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής που μας έβγαλε στα μπλόκα και στους δρόμους παραμένει ο ίδιος».

Τη Δευτέρα τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνταν στο «ντορό» της εφαρμοζόμενης πολιτικής που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες. Την Πέμπτη αυτά τα ίδια μέτρα είχαν και χαρακτήρα… κατάκτησης του κινήματος. Οσο για την καταγγελία της κυβέρνησης για κοροϊδία και αδιαλλαξία, την οποία ο Μπούτας και οι σύντροφοί του απαιτούσαν τη Δευτέρα, την Πέμπτη πνίγηκε σε μια μπουκάλα θεσσαλικό τσίπουρο. Επανήλθε, σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους, την Παρασκευή.

Oι αγρότες κατέβηκαν στα μπλόκα με αιχμή το Ασφαλιστικό, που θα τους στραγγίσει κυριολεκτικά. Σ’ αυτό δεν πήραν τίποτα από την κυβέρνηση. Βασικό αίτημά τους ήταν και το φορολογικό. Η υπόσχεση της κυβέρνησης για αφορολόγητο ίσο μ’ αυτό των μισθωτών και των συνταξιούχων (αν εφαρμοστεί, γιατί δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου σίγουρο) ίσως είναι μια ανακούφιση στον τομέα της άμεσης φορολογίας για κάποιους φτωχούς αγρότες, εφόσον όμως δεν έχουν άλλα εισοδήματα (π.χ. από μισθωτές υπηρεσίες). Γιατί τότε, το αγροτικό τους εισόδημα θα φορολογείται στο ακέραιο με 23% (όταν τελειώσει η τριετής μεταβατική περίοδος) από το πρώτο ευρώ. Οταν όμως τα αγροτικά εφόδια εξακολουθούν να παραμένουν σε ΦΠΑ 23% (τα έβαλε σ’ αυτό το συντελεστή η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου), όταν δεν παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, όταν δεν μειώνεται η τιμή του αγροτικού ρεύματος, όταν θα κληθούν να πληρώσουν το αβάσταχτο ασφαλιστικό χαράτσι για το 2016 και αναδρομικά για το δεύτερο εξάμηνο του 2015, προδιαγράφουν μια διαδικασία έντασης του ξεκληρίσματος όσων φτωχών αγροτών έχουν καταφέρει να μείνουν στην παραγωγή και καθιστούν δώρο άδωρο το αφορολόγητο (αν τελικά εφαρμοστεί).

Γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν έχουμε την άποψη ότι οι αγρότες πρέπει να παραμείνουν για πάντα στα μπλόκα. Και σημειώναμε ότι το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η κυβερνητική προπαγάνδα μπόρεσε να περάσει την άποψη «η συνάντηση με τον Μπούτα πήγε καλά»; Η απάντηση που δώσαμε ήταν η εξής: γιατί στην ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια μέρα η «Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων», όχι μόνο έπεσαν ολοφάνερα οι τόνοι, αλλά και διαφαίνεται καθαρά η προοπτική της αναδίπλωσης. Οταν η «Κόντρα» τυπωνόταν, οι ρεπόρτερ των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων μετέδιδαν από το μπλόκο της Νίκαιας πως την Κυριακή στο Κιλελέρ θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποχώρηση και η διάλυση του μπλόκου. Δεν το έβγαζαν από το μυαλό τους, ούτε έκαναν προβοκάτσια. Είχαν ενημερωθεί off the record από τους αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου.

Hταν μια κινητοποίηση με ημερομηνία λήξης. Ολοι την τοποθετούσαν στα τέλη Φλεβάρη, αλλά η καλοκαιρία την έφερε πιο πριν. Γιατί η ημερομηνία λήξης ταυτίστηκε με την έναρξη των αγροτικών εργασιών. Οι Τσιπραίοι φέρθηκαν ως σκληροί εξουσιαστές. Δεν έκαναν πόντο πίσω από τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους. Η τρόικα τους έκανε πλάτες, αναβάλλοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που προϋποθέτει την ψήφιση ασφαλιστικού και φορολογικού. Ισως είχαν και διαβεβαιώσεις ότι τα μπλόκα, παρά τη μεγάλη μαζικότητά τους, δεν σκόπευαν να σκληρύνουν τον αποκλεισμό. Οι αγρότες που ξέφευγαν από την «υπευθυνότητα» (π.χ. μερίδα των Κρητικών και των Πελοποννήσιων) αντιμετωπίστηκαν με την αστυνομική καταστολή. Στους «υπεύθυνους» επιτράπηκε να βάλουν και 20 τρακτέρ στην Αθήνα, εν είδει παρέλασης. Παράλληλα, στο παρασκήνιο κανονιζόταν και ο «διάλογος». Οταν η συνάντηση με τους «προθύμους» δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, το Μαξίμου άλλαξε τη στάση του και απευθύνθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας. Δεν ξέρουμε τι δίαυλοι επικοινωνίας είχαν δημιουργηθεί, όμως ούτε η άδεια να παρελάσουν μερικά τρακτέρ δόθηκε χωρίς την ανάληψη δεσμεύσεων, ούτε το τσίπουρο πεσκέσι στον Τσίπρα δόθηκε τυχαία. Ηταν στοιχεία ενός κλίματος μη σύγκρουσης.

Αν υπήρχε ανυποχώρητο πνεύμα (και όχι το πνεύμα που περιγράφεται με το «ο αγώνας δεν είναι μια κι έξω»), τότε ακόμα και οι ανάγκες των αγροτικών εργασιών θα μπορούσαν να καλυφθούν με συνεργατικό τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να διαλυθούν τα μπλόκα. Κανένας, όμως, δε δούλεψε σ’ αυτή την κατεύθυνση, δε δοκίμασε να μπολιάσει τους αγρότες με τέτοια συνείδηση. Οτι δηλαδή πρέπει να βρουν τρόπο να μη διαλυθούν τα μπλόκα ακόμα κι όταν αρχίσει η καλλιεργητική περίοδος, αλλά θα πρέπει να έχουν σχέδιο ώστε και οι δουλειές στα χωράφια να γίνουν (συνεργατικά) και τα μπλόκα να σφίξουν τον αποκλεισμό, ανατρέποντας όλο το σχεδιασμό κυβέρνησης-τρόικας, που στηριζόταν στο «παραμένουμε άπρακτοι μέχρι να διαλύσουν τα μπλόκα για να γυρίσουν στα χωράφια».

Και βέβαια, την ώρα που ο Τσίπρας με τον Φλαμπουράρη και τον Παππά θα πίνουν το τσίπουρο παραγωγής Μπούτα στην υγεία εκείνων που τους απάλλαξαν από το μεγαλύτερο ζόρι που αντιμετώπισαν στον ένα χρόνο της κυβερνητικής τους θητείας, η μαυρίλα της ήττας θα σκοτεινιάζει τις συνειδήσεις των αγροτών που αγωνίστηκαν περιμένοντας ότι «κάτι θα κερδίσουν».

ΥΓ. Για την παρέμβαση στη Βουλή για να σταματήσουν τα αγροτοδικεία, που εξακολουθεί να διατυμπανίζει η «Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων» ως δέσμευση του Τσίπρα, τα γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα: Αλήθεια, δεν γνωρίζουν ο Β. Μπούτας και οι άλλοι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ, ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, η κυβέρνηση ψήφισε νέα διάταξη που κάνει χειρότερο το ποινικό καθεστώς επί του οποίου λειτουργούν τα «αγροτοδικεία»; Πάνω σ' αυτή τη νέα διάταξη πάτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και παρήγγειλε νέες ποινικές διώξεις για τα μπλόκα. Και το έκανε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, παίρνοντας αυτή την ευθύνη, για να μπορεί ο Τσίπρας να εμφανίζεται ως διαφωνών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Διαλύθηκαν τα μπλόκα

Σκυταλοδρομία
Επόμενο άρθρο

Διαλύθηκαν τα μπλόκα

Χαράτσι άνω των 260 εκατ. ευρώ στους αγρότες

Σχετικά Αρθρα

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας σε ρόλο πλασιέ πλήρως αποτυχημένης μεθόδου εντοπισμού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

Αγροτικά 4 Σεπ 2025, 12:01

Τα ψεύτικα τα λόγια πετούν, η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει

Μέχρι στιγμής, 902 οικογένειες κτηνοτρόφων βρέθηκαν στην ανεργία και χωρίς εισόδημα

Αγροτικά 3 Σεπ 2025, 10:18

Επιστρατεύουν κάθε πρόθυμο/η να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα και να συκοφαντήσει την Π. Τυχεροπούλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η περίπτωση της κάποτε αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δήμητρας Χαλικιά

Αγροτικά 28 Αυγ 2025, 15:49

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Οι γαλακτοβιομήχανοι στηρίζουν τους Τσιάρα – Κέλλα

Αγροτικά 27 Αυγ 2025, 19:00

Κυβερνητικό έγκλημα: Eκλεισε χρόνο και εξακολουθεί να καλπάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Σχεδόν 3.500 μέλη οικογενειών κτηνοτρόφων στην ανεργία και την πείνα!

Αγροτικά 26 Αυγ 2025, 09:28

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

Αγροτικά 17 Αυγ 2025, 13:05
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Κόντρες

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

9 Σεπ 2025, 21:02
Διεθνή

Δυο παιδικά μάτια καθρεφτίζουν τη Γάζα, την Παλαιστίνη

9 Σεπ 2025, 19:59
Διεθνή

Ντόχα (Κατάρ): Οι σιωναζιστές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές, ηγετικά στελέχη της Χαμάς

9 Σεπ 2025, 18:19
Διεθνή

Η Ιερουσαλήμ στη Τζαμπάλια στέλνει περήφανο χαιρετισμό

9 Σεπ 2025, 12:21
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκτέλεσε έξι δωσίλογους στην Πόλη της Γάζας

Δολοφονία μετά από προδοσία στελέχους του Λαϊκού Μετώπου και της ένοπλης πτέρυγάς του

9 Σεπ 2025, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΗΠΑ και σιωναζιστές ψάχνουν αλλά δε θα βρουν κορόιδα ή ηττοπαθείς στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

8 Σεπ 2025, 18:21
Παιδεία

Παραρτήματα-«αρπαχτές» ελληνικών πανεπιστημίων στην Κύπρο

8 Σεπ 2025, 17:23
Κόντρες

Μπουμπούκος ή μπουχέσας;

8 Σεπ 2025, 13:01
Διεθνή

Λονδίνο: Συλλήψεις 890 διαδηλωτών ενάντια στην απαγόρευση της Palestine Action

8 Σεπ 2025, 10:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Υεμενίτικο drone έπληξε το αεροδρόμιο Ραμόν στο Εϊλάτ

7 Σεπ 2025, 19:59
Αθλητισμός

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

7 Σεπ 2025, 13:48
Διεθνή

Χαμάς: Είμαστε έτοιμοι για συνολική συμφωνία που θα προβλέπει…

7 Σεπ 2025, 12:12
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

1926: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, τραυματίες οκτώ περαστικοί.

1929: Συγκρούσεις καπνεργατών – Χωροφυλακής στο Αγρίνιο.

1944: Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γίνεται η πρώτη ελληνίδα δήμαρχος (Αμαλιάδα).

1967: Επτά διαδηλωτές καταδικάζονται από το στρατοδικείο Χανίων.

1972: Ανατινάζεται πυλώνας της ΔΕΗ στην Κηφισιά («Ομάδα Αρης»).

1973: Σκοτώνεται ο πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε στη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοσέτ.

1976: Βόμβα στα γραφεία του Σκαλιστήρη (ΕΛΑ).

1986: Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

2001: Χτύπημα των δίδυμων πύργων (Νέα Υόρκη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    17Ν
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Εφετείο 17Ν
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    ΕΛΑ
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Ποιοι είμαστε
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Επικοινωνία
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Όροι χρήσης
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Ποιοι είμαστε
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Επικοινωνία
  • Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Διαλύθηκαν τα μπλόκα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo