Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά
  • Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη
  • Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
  • Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιαν 2016, 00:00

O oρισμός της διαπλοκής

Oπως πληροφορηθήκαμε από τα «υπαλληλικά» Μέσα του Μελισσανίδη, ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, στην ετήσια εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, αποφάσισε να τιμήσει «πρόσωπα με προσφορά στην ΑΕΚ, αλλά και με γενικότερη δράση σε κοινωνικό, πολιτιστικό, επιστημονικό και αθλητικό επίπεδο». Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης (πρώτος-πρώτος στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα), ο οποίος -όπως αναφέρουν τα «υπαλληλικά» Μέσα- «συχνά–πυκνά βρίσκεται σε παιχνίδια της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μάλιστα είχε βρεθεί στο πλάι του Δημήτρη Μελισσανίδη. Επίσης, είχε παρευρεθεί και στο φιλικό με την Εθνική Αστέγων στο ΟΑΚΑ όπου και μίλησε σε Παλαιμάχους για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με καλά λόγια. Ετσι, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων με τον υπουργό Επικρατείας, ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων την Δευτέρα θα τον τιμήσει.

Ο κυρ-Αλέκος δεν πήγε αυτοπροσώπως στη φιέστα. Εστειλε το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, ο οποίος μετέφερε το εξής μήνυμα: «Το γήπεδό μας πρέπει να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια και σύντομα θα ξεπεραστούν τα τελευταία ζητήματα για να προχωρήσει»! Αν είχαν χιούμορ οι άνθρωποι του Μελισσανίδη, θα πρόσφεραν στον κυρ-Αλέκο το χρυσό φρέντο. Οσο για μας, φεύγοντας από το παρωδιακό περιεχόμενο της στάσης του συγκεκριμένου υπουργού, σημειώνουμε ότι αναδεικνύεται σε πρότυπο διαπλεκόμενου πολιτικού που συμπεριφέρεται σαν Παττακός. Να τον χαίρονται ο πρωθυπουργός του και ο ΣΥΡΙΖΑ.


Προστυχιές

Την πρώτη φορά που το Μαξίμου διέρρευσε τη «δυσαρέσκειά» του ήταν όταν οργανώθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση για να συλλάβουν τον καστανά της Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη φορά ήταν όταν τα ΜΑΤ «περιποιήθηκαν» με το δικό τους απαράμιλλο τρόπο μέλη του ΠΑΜΕ, μεταξύ των οποίων πολλοί συνταξιούχοι, οι οποίοι προσπαθούσαν από το ύψος της Βουλής να φτάσουν στο Μαξίμου, όπου ήδη διαδήλωναν άλλα μέλη του ΠΑΜΕ.

Ο πρωθυπουργός «ενοχλήθηκε σφόδρα» από τις εικόνες, δηλώνουν οι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου. Σώωωπα! Και ποιος έχει δώσει εντολή να είναι απόρθητο φρούριο ο δρόμος έξω από το Μαξίμου; Οι μπάτσοι μόνοι τους το σκέφτηκαν; Και ποιος έδωσε εντολή να ξυλοφορτώσουν και να πνίξουν στα χημικά τους παμίτες; Κάποιος βαθμοφόρος των ΜΑΤ ή της ΓΑΔΑ, χωρίς να ρωτηθεί η πολιτική ηγεσία;

Η προστυχιά πάει σύννεφο. Ο Τσίπρας διαρρέει ενόχλησή του με τον Τόσκα, ενώ ο Τόσκας κάνει ΕΔΕ για να βρει τάχαμου ποιος έδωσε εντολή για το ξύλο στους παμίτες. Κι όλοι μαζί προσπαθούν να μας δουλέψουν. Θυμόμαστε όλοι τις διαβεβαιώσεις του πρώτου υπουργού Μπάτσων και Καταστολής της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων, ότι θα απαγορευτεί η χρήση χημικών και ότι τα ΜΑΤ δε θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αστυνομικών σχηματισμών. Τα λόγια τα πήρε ο αέρας και τα ΜΑΤ εξακολουθούν να κάνουν την ίδια «δουλειά» που έκαναν πάντοτε. Πολιτικό είναι το ζήτημα, όχι υπηρεσιακό. Η πολιτική ηγεσία θέτει τους στόχους και η μπατσική ιεραρχία προσπαθεί να τους εφαρμόσει με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει.

ΥΓ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιδείνωσε το ποινικό οπλοστάσιο για την «παρακώλυση συγκοινωνιών», στοχεύοντας τους αγρότες, ενόψει του ενδεχόμενου να στηθούν μπλόκα στους εθνικούς δρόμους. Τυχαίο ήταν κι αυτό ή απόδειξη της κατασταλτικής προετοιμασίας;


Ραν-Ταν-Πλαν

Το σύνδρομο του Ραν-Ταν-Πλαν επιδεικνύουν οι εργατικοί συντάκτες των αστικών φυλλάδων. Χρειάστηκαν περίπου μια βδομάδα για ν' αρχίσουν να γράφουν ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου θα ρίξει πολύ τις συντάξεις, ακόμα και σε σχέση με το νόμο Λοβέρδου, επειδή για το τμήμα της ασφάλισης που έχει διανυθεί μέχρι τις 31.12.2010 οι συντάξιμες αποδοχές θα υπολογίζονται με το μέσο όρο ολόκληρου του ασφαλιστικού βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας, με αποτέλεσμα να πέσουν πάρα πολύ, ενώ θα ισχύσουν επίσης σημαντικά μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Κάτι μας λέει ότι αυτή η καθυστέρηση δεν είναι τυχαία. Ακόμα και οι πιο άσχετοι απ' αυτούς είναι σε θέση να εντοπίσουν αυτόν τον παράγοντα, βάσει του οποίου το σχέδιο Κατρούγκαλου ρίχνει τις συντάξεις πολύ κάτω από το νόμο Λοβέρδου. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Κατρούγκαλος την Παρασκευή 8 Γενάρη, όμως, δεν έκαναν ούτε μια ερώτηση με τέτοιο περιεχόμενο. Και μια χαρά έπαιξαν το ρόλο των γλαστρών στο σόου του Κατρούγκαλου, που έδινε απαντήσεις «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε», κάνοντας διαδοχικούς μονολόγους, χωρίς να απαντά επί της ουσίας σε τίποτα.


Να το συνηθίσει

Και μια που μιλάμε γι' αυτή τη συνέντευξη Τύπου, με τον «διάλογο κωφών», δεδομένου ότι άλλα τον ρωτούσαν και άλλα απαντούσε ο Κατρούγκαλος, αξίζει να σχολιάσουμε την αντίδραση του συριζαίου υπουργού, όταν ο συντάκτης της «Κόντρας» αρνήθηκε να αποδεχτεί αυτό το παιχνίδι και τον διέκοψε. Με ύφος αυτοκράτορα, ο Κατρούγκαλος έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί δημοσιογραφικό έλεγχο, αλλά να κάνει τους προκατασκευασμένους μονολόγους του: «Δεν καταλάβατε καλά. Συνέντευξη κάνουμε, δεν κάνουμε διάλογο. Δεν είναι πρωτόκολλο. Συνέντευξη είναι. Είμαι υπέρ του διαλόγου, αλλά αυτό είναι συνέντευξη. Οποτε θέλετε να το συζητήσουμε, να έρθετε να τα πούμε».

Ο Κατρούγκαλος είναι φρέσκος στην υπουργική καριέρα. Θα πρέπει, λοιπόν, να συνηθίσει στην ιδέα ότι οι συντάκτες της «Κόντρας» δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν ρόλο γλάστρας. Οσο πιο γρήγορα το συνηθίσει τόσο το καλύτερο γι' αυτόν. Το ίδιο ισχύει και για τον εξίσου πολύπλαγκτο γενικό γραμματέα του Α. Νεφελούδη, που σε συζήτηση μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου είπε στον συντάκτη της εφημερίδας μας ότι, αν θέλει να κάνει πολεμική, να πάει στην είσοδο του υπουργείου με τους διαδηλωτές!


Μαγειρείο

Κατά τις 11 το βράδυ της Κυρια-κής, η ΚΕΦΕ της ΝΔ έδινε ποσοστά στο μισό της Επικράτειας, σύμφωνα με τα οποία ο Κούλης προηγούνταν περίπου 9 μονάδες του Βαγγέλα. Ελειπαν τα αποτελέσματα της Αττικής, όπου ο Κούλης προηγούνταν με μεγάλη διαφορά. Γι’ αυτό και το επιτελείο Μητσοτάκη έλεγε στους δημοσιογράφους ότι πάνε για θρίαμβο και μιλούσαν για 60-40. Το τελικό αποτέλεσμα, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, περιόρισε τη διαφορά στις 5,4 μονάδες. Κι ας μπήκε η Αττική, όπου –σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα- ο Κούλης πήρε 57% και ο Βαγγέλας 43%.

Τι έγινε; Τα μαγείρεψαν πάλι. Συμφώνησαν ότι νικητής είναι ο Κούλης, συμφώνησαν να δώσουν έναν τεράστιο αριθμό ψηφισάντων (περίπου 320.000) και μετά συμφώνησαν να δώσουν περιορισμένη τη διαφορά, για να μην ανάψει κανένας κομματικός εμφύλιος. Επρεπε να σωθεί η αξιοπρέπεια και του Βαγγέλα και του Καραμανλή.


Δυο γάιδαροι μαλώνανε

Μαξίμου κατά Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ) και αντίστροφα. Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Ο Παναγόπουλος καταγγέλλει την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και το Μαξίμου καταγγέλλει τον Παναγόπουλο για τη στάση του τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα όταν υποστήριξε το Ναι στο δημοψήφισμα. Λες και υπάρχει άνθρωπος που στέκεται μόνο στο Ναι των διάφορων Παναγόπουλων και όχι στο «Οχι που έγινε Ναι» του Τσίπρα και της κλίκας του. Λες και ο βίος και η πολιτεία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ δικαιώνει το εφιαλτικό αντιασφαλιστικό σχέδιο της σημερινής συγκυβέρνησης.

Απ' όλον αυτόν τον αποπροσανατολιστικό καυγά αξίζει να κρατήσουμε ένα σημείο: ο Παναγόπουλος κομπάζει ότι η ΓΣΕΕ έκανε καμιά σαρανταριά απεργίες τα προηγούμενα χρόνια και πως με τον ίδιο τρόπο θ' απαντήσει και τώρα με το νέο Ασφαλιστικό. Τα αποτελέσματα αυτών των άσφαιρων εκτονωτικών απεργιών είναι γνωστά σε όλους μας. Αν θέλουμε να μην γίνει το ίδιο και με το Ασφαλιστικό, θα πρέπει να κινηθούμε έξω από το πλαίσιο των πουλημένων εργατοπατέρων.


ΥΕΝΕΔ

Η ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται γιατί η ΕΡΤ δεν καλεί εκπροσώπους της σε συζητήσεις που οργανώνει για το Ασφαλιστικό, αλλά καλεί μόνο τους ανθρώπους του Κατρούγκαλου, οι οποίοι εμφανίζονται σαν δήθεν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες και ουσιαστικά κάνουν προπαγάνδα υπέρ του σχεδίου Κατρούγκαλου. Αυτός, όμως, είναι ο ρόλος της ΕΡΤ. Να λειτουργεί σαν ΥΕΝΕΔ του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας το μαύρο άσπρο. Οσο για τους δήθεν ανεξάρτητους δημοσιογράφους, τους ξέραμε και από παλιότερες εποχές.


Κάν' το όπως ο Ερντογάν

Ο… φιλόσοφος Αριστείδης Μπαλτάς, υπουργός Πολιτισμού στη δεύτερη συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, δείχνει αξιοθαύμαστο σεβασμό στα θρησκευτικά αισθήματα του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου (και στις ανάγκες που γεννά για τον ΣΥΡΙΖΑ το συνεχές αλισβερίσι με το δεσποταριάτο). Ετσι, αποφάσισε ότι η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που επισκευάστηκε και είναι πλέον επισκέψιμη, μια Κυριακή το μήνα θα παραχωρείται στον αγριότατο Ανθιμο για να τελεί εκεί λειτουργία και να εκφωνεί τα τεράστιας εθνικής σημασίας κηρύγματά του.

Ο Κεμάλ Ατατούρκ μετέτρεψε την Αγιασοφιά και τ' άλλα ιστορικά τεμένη του Σουλταναχμέτ της Πόλης σε μουσεία. Ο ισλαμιστής Ερντογάν προσπαθεί να τα μετατρέψει ξανά σε ενεργά τζαμιά, χωρίς μέχρι στιγμής να τα έχει καταφέρει. Απ' αυτή την άποψη, ο Τσίπρας με τον Μπαλτά έχουν ξεπεράσει τον νεοσουλτάνο της Αγκυρας.


Υπόγειες διαδρομές

Ο Σπύρος Καπράλος είναι ο εκλεκτός του Τσίπρα για τη θέση του έλληνα μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που χηρεύει επειδή ο Λάμπης Νικολάου αποχωρεί λόγω ορίου ηλικίας. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Εργων στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2004, μετά δεξί χέρι της Αγγελοπουλίνας στο «μεγάλο πάρτι» των ολυμπιακών αγώνων, στη συνέχεια πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστήριου Αθηνών επί εξαετία περίπου (με μισθό 320.000 ευρώ το χρόνο). Ο άνθρωπος είναι καραδεξιός, καραμανλικός και στενός φίλος των Αγγελοπουλαίων. Τι υπόγειες διαδρομές λειτουργούν και ο Τσίπρας έβαλε τον Κοντονή να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς των Μεγαλολαμόγιων, με την οποία του ανακοινώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Καπράλου (και όχι αυτή του συζύγου της Ντόρας, Ι. Κούβελου);


Δικτατορίσκοι του Μνημόνιου

«Ας μην κάνουμε τους εκ του ασφαλούς πολιτικούς εισαγγελείς προς μια κυβέρνηση και προς ένα προεδρείο της Βουλής που βρίσκονται εδώ και μήνες μέσα σε μια ιδιότυπη εμπόλεμη κατάσταση με προφανείς δεσμεύσεις και ομηρίες, τις οποίες προσπαθούμε σταδιακά να άρουμε με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα αρκετά πριν από το τέλος της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας».

Αυτή την προκλητική απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης (συνέντευξη στη Real News), όταν του επισημάνθηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με ΠΝΠ και διαδικασίες κατεπείγοντος. Αφήστε μας να υλοποιήσουμε τις μνημονιακές υποχρεώσεις και μετά θα γυρίσουμε στη θεσμική κανονικότητα, λέει ο Βούτσης. Τα ίδια ακριβώς που έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που νομοθετούσαν με τον ίδιο τρόπο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαραπλάνηση
Επόμενο άρθρο αντιΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

Κόντρες 10 Ιούλ 2026, 09:52

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

Κόντρες 8 Ιούλ 2026, 20:48

Pain in the ass

Κόντρες 6 Ιούλ 2026, 14:01

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

Κόντρες 3 Ιούλ 2026, 19:36

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

Κόντρες 2 Ιούλ 2026, 12:11

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

Κόντρες 30 Ιούν 2026, 20:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo