Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους
  • Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»
  • «Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης
Καταστολή

Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιαν 2016, 00:00
Την περασμένη Δευτέρα έπεσε η αυλαία της εκδίκασης στο Συμβούλιο Εφετών του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Ιταλία για πέντε έλληνες φοιτητές. Οι απορριπτικές αποφάσεις και των τριών Συμβουλίων Εφετών οδήγησαν πλέον στη διαβίβαση της δικογραφίας στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση της άσκησης ποινικής δίωξης από τα εγχώρια δικαστικά όργανα. Μετά το τέλος της «περιπέτειας» των πέντε αγωνιστών φοιτητών, που άρχισε με νυχτερινή αστυνομική εισβολή στα σπίτια τους, όπου τους συνέλαβαν οι «Ράμπο» των Τσιπροκαμμένων, αξίζει τον κόπο να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα.
 

♦ Για την έκδοση αυτών των αποφάσεων σημαντικό ρόλο έπαιξε το κίνημα αλληλεγγύης που έκανε αισθητή την παρουσία του από τη μέρα της σύλληψης των πέντε φοιτητών μέχρι τις μέρες που συνεδρίασαν τα συμβούλια. Αλληλέγγυοι μέσα στην αίθουσα, έξω στο δρόμο, φίλοι, συμφοιτητές, μέλη πολιτικών οργανώσεων ήταν εκεί. Ενα κίνημα αλληλεγγύης που πιστώνεται εξολοκλήρου το αποτέλεσμα. Ενα κίνημα που, παρά τη γενικότερη ηττοπάθεια, επέδειξε τα απαραίτητα αντανακλαστικά.

♦ Το δεύτερο συμπέρασμα είναι το ξεμπρόστιασμα, και μάλιστα με τον πιο αισχρό τρόπο, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έδωσε τα διαπιστευτήριά της στο διεθνή κατασταλτικό μηχανισμό. Κι εδώ δεν έχουμε αδικήματα όπως εμπόριο ναρκωτικών, αλλά διαδηλωτές! Για πρώτη φορά είδαμε στη χώρα μας ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για διαδηλωτές που βρέθηκαν σε πορεία με συγκρούσεις και που χωρίς να έχουν πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κάνουν κάτι, συλλαμβάνονται βγαίνοντας από μία κατάληψη στο Μιλάνο. Μιλάμε δηλαδή για την πλήρη στοχοποίηση, την πλήρη σκοπιμότητα, τον ορισμό της πολιτικής δίωξης.

Οι επάξιοι συνεχιστές της μνημονιακής πολιτικής ήρθε ο καιρός να μας θυμίσουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δώσουν ανθρώπους βορά σε κατά πολύ βαρύτερα ποινικά καθεστώτα, υπακούοντας σ’ ένα γενικότερο ευρωπαϊκό κατασταλτικό κανόνα. Γιατί όλοι του συναφιού τους γνωρίζουν ότι η περίοδος χάριτος κάποια στιγμή θα τελειώσει και φροντίζουν να καλύψουν τα νώτα τους. Τι καλύτερο λοιπόν από μια δίωξη πέντε φοιτητών, αλλοδαπών,  που και κατασταλτικά θα αντιμετωπίσουν βαριές ποινές χωρίς το παραμικρό στοιχείο και προληπτικά θα δώσουν το σήμα «καθήστε ήσυχα γιατί αλλιώς σας περιμένει η προφυλάκιση-καταδίκη-φυλακή κλπ»;

Από άποψη πολιτικής στόφας των ανθρώπων που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό. Στη μεν Ιταλία, τα μίντια και οι εφημερίδες είχαν βουίξει πριν καν εκδοθούν τα εντάλματα, ότι βρέθηκαν οι ένοχοι (πέντε Ελληνες και πέντε Ιταλοί), φωτογραφίες με πρόσωπα έπαιζαν παντού και ο αστυνομικός διευθυντής του Μιλάνου έδινε συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας τα ανάλογα! Στην Ελλάδα απ’ την άλλη, η κυβέρνηση ένιπτε τας χείρας της. Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης δε δέχτηκε ούτε να συνομιλήσει με τους γονείς, δείχνοντας πόσο γελοίοι και υποκριτές είναι οι συριζαίοι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός έχει πάρει ήδη τα γαλόνια του από την υπόθεση του Ν. Ρωμανού και των εκπαιδευτικών αδειών, αλλά και των μεταρρυθμίσεων που πέρασε κάτω απ’ το τραπέζι με τον πρόσφατο νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης.

♦ Πολιτικοί απατεώνες, όμως, δεν είναι μόνο αυτοί που κάθονται σε κυβερνητικούς ή υπουργικούς θώκους αλλά και κάτι άλλοι, ξεχασμένοι, που μια χαρά έκαναν τη «δουλίτσα» όταν χρειάστηκε. Αναφερόμαστε στους ευρωβουλευτές που «παρέλασαν» στις δικαστικές αίθουσες ως μάρτυρες υπεράσπισης των πέντε εκζητούμενων. Αλλοι στον πρώην ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη ΛΑΕ, άλλοι «ανεξάρτητοι». Δε θα κατακρίνουμε αυτή την επιλογή, δεν είναι αυτός ο στόχος του σχολίου, όμως οφείλουμε να πούμε ότι κάτι τύποι σαν τον Ν. Χουντή ή τη Σ. Σακοράφα γνωρίζουν ότι τέτοιες περιπτώσεις κάνουν το αναγκαίο ρετούς στο πολιτικό τους προφίλ και δε διστάζουν να το εκμεταλλευτούν. Ξέρουν ότι μπορούν να βγάλουν πολιτική υπεραξία και το κάνουν.

Μίλησαν για στατιστικές που δείχνουν ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είναι ένας θεσμός δυσλειτουργικός (δηλαδή αν ήταν λειτουργικός θα έπρεπε να εφαρμοστεί;), ότι υπάρχει έντονη «αντίδραση» στους κόλπους του ευρωκοινοβουλίου για τη στάση των ιταλικών αρχών, ότι η Ευρώπη παρακολουθεί στενά το θέμα και ζητά αλλαγές στο νομικό καθεστώς του ευρωπαϊκού εντάλματος και άλλα τέτοια «ενδιαφέροντα».

♦ Μολονότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα σ’ αυτή τη σύντομη ανασκόπηση να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στο νομικό σκεπτικό που αναπτύχθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, δεν μπορούμε να μην πούμε για τους εισαγγελείς που συνέχισαν την παράδοση του κλάδου τους και σ’ αυτή την υπόθεση. Εισαγγελείς που ανέβηκαν στην έδρα σαν μπάτσοι, με στυγνή διάθεση δίωξης. Που απέδειξαν ότι τους πολίτες, στο όνομα των οποίων προτείνουν, τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Οτι στη ζυγαριά τους βαραίνει περισσότερο το γόητρο της διεθνούς αστικής έννομης τάξης και όχι τα δικαιώματα του κατηγορούμενου-εκζητούμενου.

♦ Οι δύο εισαγγελείς έκαναν θετικές προτάσεις ως προς την έκδοση. Οι δικαιολογίες – «αιτιολογήσεις» τους μηδαμινές. Ενα κήρυγμα για την Ευρώπη που είναι σπίτι μας, που διαφυλάττει μια δίκη δίκαιη και σύμφωνη με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες και για μια ιταλική δημοκρατία από τις πρωτοπόρες και πιο σημαντικές στα ευρωπαϊκά πράγματα. Δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τα νομικά επιχειρήματα, με την επ’ αόριστον προφυλάκιση (και όχι 18μηνη) που ισχύει στην Ιταλία, με τον κακουργηματικό χαρακτήρα των πράξεων (που εδώ είναι πλημμεληματικός), με την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας λόγω της δημοσίευσης στοιχείων και φωτογραφιών και τόσα άλλα που ειπώθηκαν από τους συνηγόρους. Ο τρίτος εισαγγελέας πρότεινε να μην εκδοθεί ο πέμπτος φοιτητής, γιατί… το είπαν οι δύο προηγούμενες αποφάσεις! Το απόλυτο μηδέν και ο απόλυτος ραγιαδισμός.

♦ Τέλος, για να τοποθετούμε τα πράγματα στις διαστάσεις τους, δεν οφείλουμε τίποτα στους δικαστές που εξέδωσαν τις απορριπτικές αποφάσεις. Εκαναν το αυτονόητο, το ελάχιστο από τη θέση τους. Νομικά είχαν τα επιχειρήματα που χρειάζονταν και κοινωνικά είχαν ξεκάθαρη στάση εναντίωσης στην έκδοση. Αυτά τα εντάλματα, αν γίνονταν δεκτά, θα ήταν ένα ακόμα φορτίο για την ήδη επιβαρυμένη ελληνική κοινωνία. Θα ήταν ένα ακόμα χτύπημα με άγνωστες συνέπειες. Αυτό στάθμισαν και οι διάφοροι κρατικοί παράγοντες. Το στίγμα δόθηκε όμως. Και είναι η ανελέητη δίωξη ακόμα και για ήσσονος σημασίας πράγματα.

♦ Είναι χρέος όλου του λαού όχι μόνο να θέτει αναχώματα αλλά να προβάλλει αντιστάσεις και να κερδίζει το έδαφος που έχασε λίγο-λίγο εδώ και χρόνια. Η μάχη των «5» κερδήθηκε προς το παρόν. Εμείς θα πούμε, αν τελικά διωχθούν εδώ, ότι πρέπει να αθωωθούν ομόφωνα και απ’ όλες τις κατηγορίες. Οσο για τις μάχες που έρχονται, με πιο επίκαιρη αυτή του Ασφαλιστικού, ας πάρουμε μαθήματα απ’ τις μικρές μας νίκες. Ας απαντήσουμε, επιτέλους, όπως απαιτεί η επίθεση που δεχόμαστε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

Από ψέμα σε ψέμα
Επόμενο άρθρο

Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

Ή ΕΜΕΙΣ ή εσύ…

Σχετικά Αρθρα

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

Καταστολή 4 Ιούλ 2025, 09:40

Ασφαλίτες άρπαξαν βίαια δασκάλα μωρομάνα από στάση λεωφορείου!

Aναίτια, αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή από ασφαλίτες και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά

Καταστολή 25 Ιούν 2025, 21:10

Κτήνη άλογα και αιμοβόρα, κοινώς ΜΑΤατζήδες

Καταστολή 10 Ιούν 2025, 20:10

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν στα Πανεπιστήμια χαρακτηριστικά στρατοπέδων

Καταστολή 4 Ιούν 2025, 20:54

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

Καταστολή 30 Μάι 2025, 21:32

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020

Τη Δευτέρα στην Ευελπίδων η δίκη (ΙΔ' Μονομελές,κτίριο12)

Καταστολή 23 Μάι 2025, 20:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    17Ν
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Εφετείο 17Ν
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    ΕΛΑ
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Ποιοι είμαστε
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Επικοινωνία
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Όροι χρήσης
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Ποιοι είμαστε
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Επικοινωνία
  • Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo