Η παραπολιτική ψοφάει για ντόρο. Αδιαφορεί για την ουσία, μεγεθύνει το ασήμαντο, φτάνει αυτό να δώσει υλικό που να μπορεί να πουληθεί στο χρηματιστήριο της «ενημέρωσης». Ετσι, δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να μετατρέψει σε είδηση πρώτης γραμμής μια άνευ σημασίας συνέντευξη του Σαμαρά στην ισπανική La Razon. Δραματικές εκφωνήσεις στα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και πηχυαίοι τίτλοι στις εφημερίδες: «Είμαι ακόμη εδώ», «Μήνυμα Σαμαρά με εσωκομματικούς αποδέκτες» και πάει λέγοντας.
Στην πραγματικότητα, ο Σαμαράς έβγαλε στη φόρα τα παράπονά του ενάντια στους ιμπεριαλιστές δανειστές που τον αδίκησαν. Οτι δεν πήραν υπόψη τους τον πολιτικό κύκλο, αλλά του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια, εξαναγκάζοντάς τον να κάνει πολύ περισσότερα απ' όσα είχε ήδη κάνει τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια, ενώ πλησίαζε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Αν έθεταν υπόψη του Σόιμπλε αυτές τις δηλώσεις του Σαμαρά και αυτός είχε όρεξη για πλάκα, θα φορούσε εκείνο το σαρδόνιο χαμόγελο και θα απαντούσε: Επρεπε να στηρίξουμε τον Σαμαρά που παρέπαιε και να ρισκάρουμε να κατηγορηθούμε για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας; Και ποιος μας εγγυόταν ότι αν τον στηρίζαμε, αν του δίναμε λίγο τράτο, λέγοντας στην τρόικα να μην τον πιέσει πολύ, θα κέρδιζε τις εκλογές; Μπορούσαμε εμείς να του εξασφαλίσουμε τις οχτώμιση μονάδες με τις οποίες έχασε; Και στο κάτω-κάτω, άσχημα τα πάμε με τον Τσίπρα; Μας παίδεψε λίγο στην αρχή, αλλά και Μνημόνιο υπέγραψε και το καλύτερο παιδί έγινε, με αποτέλεσμα το δικό του Μνημόνιο να ψηφιστεί με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στη Βουλή.
Τα υπόλοιπα, τα περί επιστροφής του Σαμαρά στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι και επαναδιεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ, είναι πραγματικά για πλάκα. Πώς θα επιστρέψει ο Σαμαράς; Μέσω Τζιτζικώστα, αν αυτός εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ; Ο Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» αυτό το σενάριο, προκαλώντας την οργή του Σαμαρά και των ανθρώπων του. Αλλά κι αν αυτό το σενάριο είχε πιθανότητες, θα πρέπει πρώτα να εκλεγεί αρχηγός ο Τζιτζικώστας, που δε φαίνεται και τόσο πιθανό αυτή τη στιγμή. Επομένως, για να επιστρέψει ο Σαμαράς, θα πρέπει η ΝΔ να συντριβεί εκλογικά. Και τότε, όμως, ο πρώτος λόγος θ' ανήκει στον Καραμανλή, που εκτός από Καραμανλής, είναι και έξι χρόνια νεότερος από τον Σαμαρά, ο οποίος όταν ξανατεθεί θέμα ηγεσίας θα πλησιάζει τα 70.
Συμπέρασμα; Μπορείτε να διασκεδάσετε με κάποιον που έγινε πρωθυπουργός από το τίποτα, που έχασε εκλογές και δημοψήφισμα με μεγάλη διαφορά, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά από λίγο καιρό μετάνιωσε για την παραίτησή του και τώρα προσπαθεί να δείξει ότι είναι μεγάλο πολιτικό μέγεθος με συνεντεύξεις σε δευτεροκλασάτες αστοφυλλάδες της Ιβηρικής.








